Jump to content
Dogomania

***BRIARDKA JUZ W SWOIM JEDYNYM DOMKU !!! teraz jest w centrum a nie z boku ; )

Recommended Posts

Posted

spokojnie, Pani z Opola sobie zarezerwowala zeby ja w srode zobaczyc, musze z nia pogadac, za chwile jak bedzie na gg bo poszla z psem, jak sobie to dalej na prawde wyobraza.. Jezeli ta adopcja nie jest pewna , to oczywiscie nie ma co zwlekać, ale nie musisz przyjezdzac po nią w srode, prosze Cie abys przyjechała wtedy za kilka dni, bo chcę oddać suczke wysterylizowaną i opatrzoną. Pomaga mi Pani z fundacji, a tam wydajemy tylko psy po sterylizacji, mając pewnośc ze są zdrowe. Chce wysterylizować ją w Częstochowie, i zostawic na kilka dni zeby zobaczyc czy nic jej nie dolega.

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękna suka. :loveu:
Mam nadzieję, że jej się powiedzie.
Propozycji pani z Opola bym nie przekreślała, ale myślę, że trzeba wziąć jej numer tel. i kontaktować się z nią jeśli do jesieni nikt Azji nie weźmie... - rezerwacje są, myślę, bardzo ryzykowne.

O, to widzę zamieszanie, faktycznie.
Życzę Azji, żeby dobrze trafiła. ;)

Posted

jezeli na prawde zamierzasz pojechac po suczke to Pani Ewa z Opola jej nie bierze w srode bo nie ma jak, nie ma w takim razie po co jechac. Ale dlaczego nie mozemy jej dac szansy? Pani pomaga w tej fundacji razem z corka, 3 dni sunia by tam byla, codziennie kilka razy wyprowadzana z jej briardka zeby sie zapoznaly, pozniej juz zamieszkalaby z nią, z reszta ta pani powinna wkrotce napisac na forum. Mam jeszcze pytanie, na 4 stronie wątku napisałaś(Ania!) ze masz dwie suki i nie masz jak jej wziasc wiec dlaczego tak nagle zdecydowalas sie na adopcje?

Posted

tak rozmawiałam, ona zadzwonila, zapytala czy ejst dalej tam suczka i powiedziala ze w srode przyjezdza ja zobaczyc, dlatego jej mi dzisija nie wydali.

aha, zle napisalam, Pani przyjezdza po prostu ja odwiedzic, zapoznac sie tak jak mi napisala, bo jest na nia zdecydowana w 100%

Posted

Bo jedna suka jest mojej mamy i przebywała u mnie na czas jej wyjazdu. Miało być dłużej ale ściągam ją już

Poza tym piszesz o szansie dla psa ale przecież pies ma być zabrany dopiero po wakacjach, a ja mogę ją zabrać już, więc po co czekać?

Posted

nie, Pani Ewa z Opola chciała przygarnac psa po wakacjach bo ma juz plany na wakacje itd, ale wyszla taka sytuacja ze suczka potrzebuje domu teraz wiec wezmie ją teraz , potrzebuje tylko 2-4 dni zeby suczki zapoznawaly sie na neutralnym gruncie, na czas jej wyjazdu sunka bylaby pod opieka fundacji w ktorej ta Pani pomaga.

Posted

Pani Ewa nie moze sie zlaogować więc przesłala mi wypowiedz na gg wklejam:

[FONT=MS Shell Dlg 2]WitamMam na imie Ewa i to właśnie ja jestem zainteresowana adopcja tej suczki o imieniu Azja...Nie moge jej zabrac do domu prosto z Czestochowy poniewaz moj pies też suczka briard mogłaby dostac nerwa..chociaż jest oazą spokoju. Chcę je zaponzac ze soba na neutralnym gruncie.Posiadam tez dwoje dzieci. Od niedawna udzielam sie lekko z Fundacji Mali Bracia w Opolu ktore w nagłych przypadkach służy za psi hotel.Nie ma tam krat itp....raczej kanapy i fotele ,a psy i koty biegaja razem .Rozpoczyna się sezon wakacyjny i ja również mam juz swoje plany stąd moj problem ...Pisząc do Oli ustaliłam najczarnirjszy scenariusz ,że suczka byłaby do końca wakacji w Fundacji...tak naprawde wiem ,że będzie inaczej ..ja jednak wole miec ...w zanadrzu więcej czasu ,żeby potem nie bylo ,że nie dotrzymałam terminów...W środę jade suczke zobaczyc nie jak samochód w salonie czy obraz na wystawie ..jade sie z nia zaponać...poznać jej charakter ...i od tego zależy moja ostateczna decyzja ,która po samych fotach i opisach jest na 99% TAK![/FONT]

Posted

Ja to doskonale rozumiem. Dlatego poczekam do środy.
I ta pani będzie sobie mogła spokojnie psa obejrzeć.

Ale jeżeli w środę będzie możliwość zabrania Azji to zrobię to od razu.
Bo dla psa najważniejszy jest jak najszybciej dom stały, a nie przenoszenie jej z miejsca w miejsce.

Poza tym na wakacje będzie mogła spokojenie jechać ze mną i moją suką i nie będzie musiała być zostawiana pod opieką innych osób.

Posted

od p.Ewy:
[FONT=MS Shell Dlg 2]Droga AniuNie jade psa ogladac ,bo jak wiekszośc ma 4 łapy i ogon .Napisalam,że jadę się z nia zapoznać.Nabycie psa to nie zakup nowej pary butow na dyskotekę.Jezeli jestes przekonana i pewna w 100% ,że dasz tej suni więcej swojego czasu niz ja,wybiegu dziennego po polach i lesie po min 3 godz dziennie w zimie w lecie z 1-2 godz więcej od podanej wczesniej (ja tylko tyle moge dać) więcej miłości z kawałkiem prywatnego życia ,to ja odpuszczam ,bo za bardzo kocham ziwerzaki,żeby o nie walczyc skoro moga miec lepiej.[/FONT]

Posted

[quote name='olalolaa']od p.Ewy:
[FONT=MS Shell Dlg 2]Droga AniuNie jade psa ogladac ,bo jak wiekszośc ma 4 łapy i ogon .Napisalam,że jadę się z nia zapoznać.Nabycie psa to nie zakup nowej pary butow na dyskotekę.Jezeli jestes przekonana i pewna w 100% ,że dasz tej suni więcej swojego czasu niz ja,wybiegu dziennego po polach i lesie po min 3 godz dziennie w zimie w lecie z 1-2 godz więcej od podanej wczesniej (ja tylko tyle moge dać) więcej miłości z kawałkiem prywatnego życia ,to ja odpuszczam ,bo za bardzo kocham ziwerzaki,żeby o nie walczyc skoro moga miec lepiej.[/FONT]

Czytałam to już, wysłałaś mi to na PW.

Oczywiście, że psiakowi będzie u mnie dobrze i nie twierdzę, że u tej pani nie.

Ale dalej nie wiemy, kiedy pies trafi do domu.

Co będzie jeżeli sytuacja zrobi się taka, że Azja kolejne kilka miesięcy spędzi w hoteliku?
Ja mogę ją zabrać od razu do domu.

Dlatego proszę o kontakt

Posted

po sterylce, za jakis tydzien bylaby w Opolu, musisz popisac z nia, ustalcie co jest dla niej lepsze. jedne wakacje to oczywiscie nie jest jej cale zycie, na pewno nie chcialabym zeby suczka byla w schronisku, czy hoteliku. Ale bylaby juz w domu, tylko na czas wyjazdu zostalaby pod opieką fundacji.

Posted

2-3 dni bylaby prawdopodobnie w tej fundacji zeby zapoznawala sie z druga suczka, albo u kogos w domu jesli sie ktos taki znajdzie. jeszcze niewiadomo do konca

Posted

Dobry Wieczór.
Byłbym Paniom zobowiązany za danie mi szansy na wtorkowe odwiedziny w schronisku i poznanie Azji.
A nie ulega wątpliwości, że rasowa lub nie - wygląda na pięknego psa. Przyznam się, że w pierwszej chwili na podstawie znalezionego gdzieś w sieci zdjęcia sądziłem, że mam do czynienia z zapuszczonym sznaucerem ;)

pozdrawiam.

Posted

Wątek przeczytałem - to właśnie dla tego się tutaj zalogowałem :)
Nie jestem uparty (ponad miarę :) ) więc się nie upieram przy tym, kto psa przygarnie. Ja po prostu szukam psa dla siebie, w ten wtorek miałem zamiar jechać obejrzeć sznaucera średniego tylko cosik sprzedający mataczył przez telefon, że po rodzicach rodowodowych ale...... :).
A skoro on miał "ale", to pomyślałem, że skoro jedną bidę ze schroniska już wyprowadziłem, to a nuż widelec teraz może coś znajdę dla się.
I wtedy natknąłem się na ten wątek, który Panie rozwijały w takim tempie, że zanim się zdążyłem zarejestrować pies "wirtualnie" już był niedostępny :)))

Tak czy inaczej przyjdzie mi odwiedzić schroniskową Panią Małgosię i popytać o losy Azji :)

Posted

Żeby tak o wszystkie psiaki domy się biły to byśmy się cieszyli na każdym wątku prawda?
Tom- jak nie Azja to na pewno znajdzie się inny wspaniały pies !
Już dogomaniaczki w tym z pewnością pomogą, a wizyta w schronisku tym bardziej... Trzymam kciuki.