Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 jeżeli ta kobieta jej nie zabierze to hotelik nie będzie potrzebny, suka zostanie u mnie Quote
olalolaa Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 za poł godziny bedzie suczka na dt. Pani kierowniczka się zgodziła :multi: czy są juz jakieś pieniądze na nią? we wszystkim pomaga mi Pani z fundacji, zrobią sterylizacje , ok 120 złotych, mysle ze gdzie indziej wzieliby nawet z 250 wiec mozna zrobic Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Czy ta pani z Opola będzie sukę oglądała w DT Olalolaa jeżeli jest taka możliwość to ja jutro mogę jechać po sukę i ją zabrać na DS. Zapłacę oczywiście za sterylkę. Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 PapryczkaChili napisał(a):ale słuchajcie... załóżmy, ze Pani nie weźmie suni, to mała pojedzie gdzieś w świat i odciągnie się jej ewentualna adopcja o kolejne miesiące... ja nie mówię absolutnie, ze to zły pomysł :) ale zastanawiam się... trzeba porozmawiać z ta panią, żeby jej nie wydać psiaka i mieć nadzieję, że będzie dobrze :) po wakacjach to kolejne 3 miesiące - to bardzo długi czas :( Właśnie dlatego ja chcę ją zabrać do siebie na DS, a nie tymczas Quote
PapryczkaChili Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 ale słuchajcie... załóżmy, ze Pani nie weźmie suni, to mała pojedzie gdzieś w świat i odciągnie się jej ewentualna adopcja o kolejne miesiące... ja nie mówię absolutnie, ze to zły pomysł :) ale zastanawiam się... trzeba porozmawiać z ta panią, żeby jej nie wydać psiaka i mieć nadzieję, że będzie dobrze :) po wakacjach to kolejne 3 miesiące - to bardzo długi czas :( Quote
olalolaa Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 wrocilam ze schroniska, nie dostałam sunki, telefonicznie bylo zalatwione ze moge ja wziasc, ale potem jak przyjechalam powiedzieli ze suczka jest zainteresowana jednak Pani z Opola, ktora PO NIA (tak podobno im powiedziala) przyjedzie w srode. Ja dostalam wczoraj maila ze Panoi jak na razie jej wziasc nie moze, przyjedzie tylko zobaczyc. pokrecone to jest:shake: sluchajcie suczka jest nadal w schronisku, tak jakby zarezerwowana do srody, ta Pani z tego co wiem jej nie wezmie, ale mi jej nie wydadzą do srody.. potem wezmiemy ją na ten tymczas, wysterylizuje ją w Częstochowie przez fundacje, Aniu! czy chcesz wziasc suczke na stale, zaadoptowac ją? bo ja juz nie rozumiem, czy wziasc ją do czasu az nie znajdzie domu? Quote
PapryczkaChili Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ania! napisał(a):Właśnie dlatego ja chcę ją zabrać do siebie na DS, a nie tymczas przepraszam, w pracy jestem i mam problem z czytaniem ze zrozumieniem :) czyli nawet jeśli Pani jej nie weźmie, to jest u Ciebie i ewentualnie Ty poszukasz jej domku?? Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Jeżeli ta pani jej nie zabierze to biorę sukę na stałe. Nie ma co zwlekać, bo w końcu nam zniknie z oczu. Quote
PapryczkaChili Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ania! napisał(a):Jeżeli ta pani jej nie zabierze to biorę sukę na stałe. Nie ma co zwlekać, bo w końcu nam zniknie z oczu. tego się właśnie boję, to piękny psiak - łatwy kąsek... a nie chcesz od razu na stałe ;) ja tych kudłaczy to bym mogła mieć całe mnóstwo w domu ;) ale realnie mam dwa i koniec... póki co ;) Quote
olalolaa Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 ok w takim razie mamy dwa domki ;) zobaczymy co z tym Opolem.. bo juz nie wiem co jest prawdą, poczekam do środy, i tak jak pisałam moze juz w srode będzie sterylizacja. Ania! - jesli będziesz ją brałą to pozniej zwrocisz za zabieg fundacji? czy sa juz jakies pieniadze na sunke? Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 PapryczkaChili napisał(a):tego się właśnie boję, to piękny psiak - łatwy kąsek... a nie chcesz od razu na stałe ;) ja tych kudłaczy to bym mogła mieć całe mnóstwo w domu ;) ale realnie mam dwa i koniec... póki co ;) Tak, ja wezmę ją już na stałe i nikomu nie oddam ;) Olalolaa, jak będziesz coś wiedziała to napisz, bo nie wiem, czy kupować obrożę i smycz :evil_lol: Quote
PapryczkaChili Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ania! napisał(a):Tak, ja wezmę ją już na stałe i nikomu nie oddam ;) no to mam dylemat ;) bo patrzę na tą Twoja briadkę ze spineczką we włosach i nie wiem, czy trzymać kciuki za tą Panią z Opola żeby ją wzięła, czy żeby nie brała ;) Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Trzymaj, żeby nie brała to Azja dostanie taką samą tylko czerwoną. :loveu: A ta druga suńka, to Beza, teraz trochę z nami mieszkała. Ale już wraca do siebie. Quote
PapryczkaChili Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ania! napisał(a):Trzymaj, żeby nie brała to Azja dostanie taką samą tylko czerwoną. :loveu: A ta druga suńka, to Beza, teraz trochę z nami mieszkała. Ale już wraca do siebie. no to trzymam, żeby nie brała ;) trochę mi się takie sprawdzanie nie podoba, psa się bierze na dobre i na złe, choć rozumiem, że przy dziecku i drugim psie można mieć wątpliwości... uwielbiam patrzeć na takie zagryzające się kudłacze, ja mam takie same tylko w wersji mini bo shih tzu ;) jeden kudłacz, to super sprawa, ale dwa - cud, miód i orzeszki ;) Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 no to trzymam, żeby nie brała ;-) trochę mi się takie sprawdzanie nie podoba, psa się bierze na dobre i na złe, choć rozumiem, że przy dziecku i drugim psie można mieć wątpliwości... Sama nie wiem co o tym sądzić, może faktycznie to normalna, odpowiedzilna kobieta ale z drugiej strony zwyczajnie boję się o suńkę, a może tak się zdarzyć, że nie będzie jak sprawdzić co się z psem dzieje uwielbiam patrzeć na takie zagryzające się kudłacze, ja mam takie same tylko w wersji mini bo shih tzu ;-) jeden kudłacz, to super sprawa, ale dwa - cud, miód i orzeszki ;-) Nie ma to jak dwa kudłacze :loveu: Quote
kasienka001 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 A czy ta Pani z Opola może przedłużyć rezerwację?? Może dać info. do schroniska, że jeśli nie zdecyduje się w środę to jest dla Azji dom "od razu". Żeby nie przedłużali rezerwacji przypadkiem... Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [quote name='kasienka001']A czy ta Pani z Opola może przedłużyć rezerwację?? Może dać info. do schroniska, że jeśli nie zdecyduje się w środę to jest dla Azji dom "od razu". Żeby nie przedłużali rezerwacji przypadkiem... Ja rozmawiałam ze schroniskiem jakiś czas temu i powiedziałam, że chę zabrać sukę jutro rano ale pracownik powiedział mi, że jest w tej chwili zarezerwowana. Ale jeżeli pani z Opola się na nią nie zdecyduje to mam po psa przyjeżdżać. Powiedział mi, że ona przyjeżdża sukę zobaczyć, więc jest możliwość, że jej nie weźmie. Ale trzeba czekać do środy Olalolaa, a gdzie teraz jest suńka? W schronisku, czy w DT? Quote
olalolaa Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 sunka jest nadal w schronisku, tak jak pisalam moge ją wziasc dopiero w srode, i tak tez bedzie, bo pisze z Pania z Opola i ona na pewno jej w srode nie bierze, musze jeszcze z nią porozmawiać co do tej całej adopcji, jak bedzie to wyglądało dokładniej, ale mysle ze ta Pani jest dobrą osobą, chce wprowadzic suczke do swojego domu powoli, na neutralnym gruncie, zeby obydwie suczki sie polubily i tak mysle- ma rację. najwazniejsze pierwsze spotkanie ;) w czasie wyjazdu sunka bylaby pod opieką fundacji opolskiej http://malibracia.opole.pl/?paged=5 mysle tez nad fryzjerem dla sunki, dzisiaj ja widziałam i nie wygląda za ładnie, chyba rozczesać jej nie da rady..:shake: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 olalolaa napisał(a):sunka jest nadal w schronisku, tak jak pisalam moge ją wziasc dopiero w srode, i tak tez bedzie, bo pisze z Pania z Opola i ona na pewno jej w srode nie bierze A, czy ona powiadomiła schronisko, że jej nie bierze. Bo o ile się nie mylę to właśnie ona ją zarezerwowała. Jeżeli nikt jej nie weźmie to nie zabieraj jej, bo ja jestem umówiona ze schroniskiem, że będę ją mogła zabrać w środę. Quote
olalolaa Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 ale chciałabym ja wysterylizować i doprowadzić do porządku, mam dt więc nie musimy sie spieszyc Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ale ja ją chcę zabrać na stałe. Nie na Dt, nir do hoteliku. Chcę ją adoptować. I tak jestem umówiona ze schroniskiem. Jeżeli osoba, która zarezerwowała sukę do środy jej nie odbierze to mam po nią przyjechać Quote
olalolaa Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 oj Pani z Opola na pewno jej nie wezmie, ale wezmie ja za jakiś czas, czyli nie dajemy jej szansy na adopcje suczki? czy ja mam sie wycofac i chcesz uzgadniac wszystko ze schroniskiem? Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Chodzi mi o to, że ja chcę zabrać suczkę już na stałe do mnie. Chciałam już jutro po nią jechać, tak jak rozmawiałyśmy przez telefon ale suka jest zarezerwowana. I mogę jechać dopiero w środę. Teraz pytanie: Wiesz może kto ją zarezerwował, czy to jest ta pani z Opola? Nie chcę, żebyś się wycofywała, bo to Ty suńką się zainteresowałaś. Ale jeżeli ona będzie do wydania w środę to nie ma sensu, żebyś ją zabierała, bo ja od razu po nią pojadę. Quote
olalolaa Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 suczka w schronisku nie będzie wysterylizowana, chce ją wziasc w srode na dt w Częstochowie i do konca tygodnia wysterylizowac, ogolic bo pewnie bedzie taka potrzeba, chce zeby dokladnie obejrzal ją sprawdzony wet fundacji for animals. Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Jeżeli pies będzie do wydania to zabieram ją w środę do domu. Fryzjera załatwię od razu, weta mam sprawdzonego i sterylkę też będę robiła od razu. Nie ma sensu, żeby pies był przerzucany z miejsca w miejsce, skoro ja jestem zdecydowana na 100% Teraz wszystko zależy od osoby, która ma ją zarezerwowaną, jeżeli jej nie weźmie to biorę ją ja. Quote
Recommended Posts