Jump to content
Dogomania

***BRIARDKA JUZ W SWOIM JEDYNYM DOMKU !!! teraz jest w centrum a nie z boku ; )

Recommended Posts

Posted

olalolaa napisał(a):
ja tak samo mam dwie suki.. w mieszkaniu w bloku
sluchajcie napisała do mnie maila Pani z Opola, ktora chciałaby ją adoptowac ale.. dopiero po wakacjach:shake: mowi ze sunka moglaby byc przewieziona do schroniska w Opolu, ona tam opłacałaby jej pokarm leczenie itd. brałaby tez ją na specery z jej briardką roczną. co o tym myslicie? ja sadze ze sunka powinna jaknajszybciej znalezc stały dom, takie przewiezienie do innego schroniska mogłoby ją jakoś zrazić

przepraszam, że się wtrącę, ale dla mnie, to bardzo dziwna propozycja... nie wyobrażam sobie przewozić psiaka do innego schronu, przychodzić do niego i odwiedzać, a później zostawiać w boksie... a jeszcze na koniec może się rozmyślić... potrzeba osób zdecydowanych na psiaka, bo jeśli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości, to najpierw niech się z nimi upora, a dopiero później decyduje na psiaka, żeby historia się nie powtórzyła...

a sunia jest przepiękna, kudłate włochate szczególnie chwytają mnie za serce. niestety w domu mam już dwa kudłacze, więc trzeciego nie mam jak upchnąć :(
muszę pomyśleć, czy w ogóle znam kogoś, kto mógłby być chociaż dt.
do tych psiaków to powinna byc kolejka chętnych a nie na odwrót :(

sunia jest przeurocza :) będę śledzić wątek i wysyłać pozytywne fluidy, żeby się dla niej znalazł cudowny domek.

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam! Śledzę wątek tej cudnej suni. Myślę, że jeśli nie będzie innych chętnych, to warto byłoby przemyśleć tę propozycję z Opola. Może ta pani wyjeżdża na wakacje i nie miałaby suni gdzie zostawić w tym czasie. Poza tym nie wiem, czy widziałyście schron w Opolu - daj Boże, żeby wszystkie schrony tak wyglądały :crazyeye:

Posted

Ja myślę że jeśli do czasu po wakacjach nikt nie zechce dać Azji ds to wtedy najwyżej można się zgłosić do tej Pani z Opola.

Posted

Witam!
Chybabym mogła pomóc jeśli chodzi o allegro. Mam tam konto (no i aukcja oczywiście na mój koszt) tylko prosiłabym dokładne dane jakie mają się tam znaleźć, żebym niczego nie przekręciła. Bo to moja pierwsza taka "psia" aukcja będzie. Dane na pw mogą być.

Posted

Kasienka, dane są kilka postów wyżej. Nie wiem, czy ona nie ma już allegro. Ale dzięki za pomoc, im nas więcej tym lepiej :multi:

Zula 131, jesteś wolontariuszką w tym schronisku, bo w razie czego dobrze by było sprawdzić co się dzieje z sunią.

Wiem od Olalolaa, że Pani z Opola ma przyjechać do Częstochowy w środę

Posted

na allegro jedyny piesek Azja to owczarek kaukaski, więc nie może poprzednie już wygasło. Dane już znalazłam :lol:

Może nie będzie to super profesjonalna aukcja ale się postaram

Posted

Ania! napisał(a):
Zula 131, jesteś wolontariuszką w tym schronisku, bo w razie czego dobrze by było sprawdzić co się dzieje z sunią.

Nie, jestem z woj. śląskiego, ale na kilku wątkach czytałam o opolskim schronie, nawet widziałam fotki. Gdyby wszystkie polskie schroniska tak wyglądały, ehh...
Z Opola, o ile pamiętam, chyba są Maksiorek i Madziek.

Posted

zula131 napisał(a):
Nie, jestem z woj. śląskiego, ale na kilku wątkach czytałam o opolskim schronie, nawet widziałam fotki. Gdyby wszystkie polskie schroniska tak wyglądały, ehh...
Z Opola, o ile pamiętam, chyba są Maksiorek i Madziek.

no to przynajmniej trzeba by wypytać Panią, dlaczego psiak musi czekać, skoro może go nawet codziennie odwiedzać- może się Pani przeprowadza, to wtedy nie ma problemu, jednak przewiezienie psiaka do innego schroniska w przypadku, gdyby Pani się jednak rozmyśliła to nie wiem, czy to dobre rozwiązanie, zwł. że wstrzymuje adopcję na kolejne miesiące...

mocno trzymam kciuki, zeby wszystko się dobrze ułożyło :loveu:

Posted

jestem.. dzisija troche stresujący dzien w szkole był ;) sluchajcie dzisiaj pewnie, mzoe zaraz moze wieczorem, będe wiedziała czy mam dla niej dt. Pani z Opola nie moze jej na razie wziasc, poniewaz napisała mi ze musi na to jakos przygotowac swojego psa, ma juz plany na wakacje, planowala przyjac jakiegos briarda pod koniec wakacji. Suczka bylaby tam w jakims hoteliku fundacyjnym(nie wiem jakiej fundacji) codziennie wyprowadzana razem z jej jedyną briardką, brana do domu itd.

Posted

mam dt! wlasnie sie pani zgodzila, nie wiem tylko czy wydadzą mi ją o tej godzinie :shake: Pani z Opola nie bierze jej w srode, chce ją tylko zobaczyc, chce wziasc juz wysterylizowaną suczke. ale o tym na razie nie myslimy.. sluchajcie jesli bedzie na dt to trzeba odrazu zrobic sterylke. znam wielu dobrych wetow ktorzy zawsze w nagłych przypadkach pomagają ale potrzebna jest kasa, czy sa juz jakies wplaty?

Posted

to jakos niemozliwe, ta pnai wczoraj wieczorem napisała mi maila ze nie ma mowy zeby ja juz wziela, moze to ktos inny zadzwonił. Z tym Opolem mysle ze nienajgorszy pomysł, tylko trzeba miec pewnosc ze bedziemy miec nad tym jakąś kontrole

Posted

Ja właśnie rozmawiałam ze schroniskiem i dowiedziałąm się, że ta pani Azję zarezerwowała i ma przyjechać po nią w środę. Jeżeli jej nie weźmie to ja po nią pojadę.
Tak się zastanawiałam, czy powodem tego, że psiak nie ma od razu trafić do domu, nie jest właśnie fakt, że ta pani ma dziecko i psa i chce najpierw Azję poznać.
Jeżeli to miałoby tak wyglądać jak piszesz, to może to nie jest wcale zły pomysł. Jak myslicie?

Posted

olalolaa napisał(a):
to jakos niemozliwe, ta pnai wczoraj wieczorem napisała mi maila ze nie ma mowy zeby ja juz wziela, moze to ktos inny zadzwonił. Z tym Opolem mysle ze nienajgorszy pomysł, tylko trzeba miec pewnosc ze bedziemy miec nad tym jakąś kontrole

Może to faktycznie jakieś różne osoby.

Bo w schronisku mówili o pani z Opola. Ma przyjechać w środę i suńkę zobaczyć. To ona sobie ją wstępnie zarezerwowała. Dlatego zabrać będzie ją podobno można dopiero po jej wizycie.

Też myslę, że jeżeli to tak wygląda z tym Opolem to moze to wcale nieźle

Olalolaa, a dowiesz się w razie czego co z tego oglądania wyszło

Posted

olalolaa napisał(a):
czyli to jest ta pani z Opola, ja sproboje ich przekonac ze biore ją na dt i wysterylizuje. a Pani zobaczy ja poprostu w dt, moze mi sie uda..

Spróbuj, może akurat. bo jak nie to ja mogę po nią jutro jechac i brać ją od razu

Znowu posty skaczą :angryy:

Posted

olalolaa napisał(a):
za poł godziny bedzie suczka na dt. Pani kierowniczka się zgodziła :multi:
czy są juz jakieś pieniądze na nią? we wszystkim pomaga mi Pani z fundacji, zrobią sterylizacje , ok 120 złotych, mysle ze gdzie indziej wzieliby nawet z 250 wiec mozna zrobic

Zaraz się dowiem, bo na mopkowym forum jest deklaracja 450 zł na hotelik, muszę sie dowiedzieć, czy mogą te pieniądze przesłać na sterylkę.

Jak długo suńka może być w DT?

Posted

[quote name='olalolaa']za poł godziny bedzie suczka na dt. Pani kierowniczka się zgodziła :multi:
Czy są juz jakieś pieniądze na nią? We wszystkim pomaga mi pani z fundacji, zrobią sterylizacje , ok 120 złotych, mysle ze gdzie indziej wzieliby nawet z 250 wiec mozna zrobic

czy to znaczy że Ania! Może ją zabierać do tego hoteliku ?