yoko100 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Nasz Lorek powoli zaczyna sie czuc bezpiecznie:) kto by pomyslal ze taki postep bedzie:) Quote
Ra_dunia Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Niesamowite! to na prawdę jest niesamowite! Kochany, wielki Lori... Murko - prawdziwa zaklinaczka psów z Ciebie :) Quote
halcia Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Ja stawiam na gościa,że w okolicach wakacji,sam sie bedzie pchał do rąk,a potem kołami do góry.Ale odżył psina u Was!!! Quote
agusiazet Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Zatem Murka zasługuje na największą parówkę!!! A Karmelka na odchudzanie! Loruś tak trzymaj! Quote
Murka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ja parówek nie lubię :eviltong: A Lorusia dzisiaj wygłaskałam wzdłuż aż po łebek :loveu: On już mi chyba zaufał, bo nie reaguje strachem, tylko sobie leży. Nie jest całkiem wyluzowany, bo uszy ma odchylone i taki jakby lekko w napięciu, ale ani nie ucieka, ani w inny sposób nie pokazuje, że mu się to nie podoba. Oczy już nie są tak wyłupiaste jak kiedyś. I chyba mu się ogólnie poprawił ich stan, bo nie ma takich przekrwionych i opadniętych powiek jak na początku. Jak tak dalej pójdzie to niedługo chyba wyjdziemy na spacer :razz: A Karmelka to luzara na całego, jakby mogła to by mu z pyska wydłubywała smaczki :mad: łazi po nim, siada doopką na jego pysku, szturcha - wszystko żeby tylko domagać się jedzonka :cool3: A Lori nic :evil_lol: [B]Doszły wpłaty: 10 zł Dark Lord 35 zł yoko100 (bazarek) - na wybieg[/B] Quote
agusiazet Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ja też nie przepadam za parówkami i stąd rozumiem taki dobrobyt parówkowy dla psiaków!!! Lorciu spisujesz się na medal! Quote
Ulka18 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Wiekszosc psow z Mielca ma przekrwione oczy, to chyba z tej betoniarni, ktora jest obok schroniska. Plus stres w przypadku Lorka jednak niewspolmiernie wysoki w porownaniu z innymi psami i mial oczy jakie mial. Dobrze, ze juz jest lepiej, ze Lorek sie odstresowuje i daje glaskac. Super :klacz: Quote
halcia Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ja też wierze,ze spacer sie niedługo uda.Tym bardziej,ze pisałas,ze trzeba tą Lorkowa obroze sprawdzić,czy nie za ciasna.Więc manipulowac trzeba.To juz kroczek do zapiecia smyczy....tylko czy chłopak wyjdzie poza boks?Od razu pewnie nie,ale ciekawosc zwycięzy!Czekam na ten dzien,by Lorus mógł pospacerowac.A jak tam boks?Niedługo? Quote
Murka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Zanim wyjdziemy z boksu na pewno będzie przyzwyczajanie do smyczy w samym boksie. Podejrzewam, że łatwo nie będzie, bo gigancik pewnie nigdy smyczy nie widział. No i musimy sprawdzić, czy się nie da rady wywinąć (obroża może być luźniejsza nim się nam wydaje). Także do spacerku jeszcze trochę, ale cieszę się, że wszystko zmierza ku dobremu :) Przy obroży jeszcze nie manipuluję, mógłby się wystraszyć, ale dotykałam dzisiaj głaskając z wierzchu, niech się przyzwyczaja. Jeśli chodzi o wybieg to jeszcze nie przyszły panele ogrodzeniowe, ale mamy już umówionego fachowca, który nam to wszystko poskłada do kupy :p Quote
Murka Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Lorek dzisiaj wyszedł do krat gdy stałam tuż przed nimi :crazyeye: Byłam co prawda z innym psiakiem i głaskałam go, ale nigdy wcześniej aż tak śmiało sobie nie poczynał. Postał popatrzył i się schował, ale zaraz znów wyjrzał. On teraz już praktycznie zawsze jak jestem, to wygląda z budy i obserwuje, ciekawski jest :eviltong: Wygłaskaliśmy się dzisiaj po całym łebku :loveu: Dałam dzisiaj Lorkowi nowego misia pluszowego, jak przyszłam później to był już wciągnięty do budy i wytytłany w sianku :razz: Jeszcze tylko Tadeuszek tak lubi pluszaczaki, od razu chowa do budki i tam się nimi bawi :cool3: Quote
kaskadaffik Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Pluszaki trzeba misiowi zakupić !!!!!!!!!!! Ależ to cudowne po tylu latach przesiedzianych w dołku ...... Quote
Murka Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Jeszcze trochę pluszaków mamy w zapasie :) Postaram się jakoś zakombinować, żeby Wam pokazać głaskanie Lorka :) Postaram się też zapodać Lorkowi krople na pchły/kleszcze, chyba mi już pozwoli :roll: Tymczasem rozliczonka nadszedł czas... [B]Stan konta na 16 kwiecień wynosił +2567,20 zł + 500 zł buda + 1251,90 zł wybieg Wpłaty:[/B] 25 zł kasiatatry 10 zł Nicol 15 zł agusiazet 20 zł anciaahk 10 zł eloise (+10 zł na wybieg) 160 zł kaskadaffik (bazarek) - na wybieg 30 zł Krysia z molosów 50 zł Beata z Zieleniewa 200 zł Malibo57 15 zł agusiazet 10 zł Dark Lord 35 zł yoko100 (bazarek) - na wybieg [B]Razem: 2962,20 zł + 1456,90 zł na wybieg[/B] [B]Koszty: 450 zł hotelowanie[/B] 2962,20 zł - 450 zł = 2512,20 zł [COLOR=Red][B]Stan konta na 16 maj wynosi +2512,20 zł + 500 zł na budę + 1456,90 zł na wybieg. [/B][COLOR=Black]W pieniążkach na wybieg nie uwzględniłam jeszcze sumy z bazarku kosmetycznego - doliczę wszystko jak już wszyscy wpłacą, a wszystkiego jest prawie 700 zł[/COLOR][B] :) [/B][/COLOR] Quote
Ulka18 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [QUOTE]Postaram się jakoś zakombinować, żeby Wam pokazać głaskanie Lorka[/QUOTE]To bedzie trudne, zeby to nagrac, ale pewnie Murka cos wymysli, zebysmy mogli zobaczyc przemiane dzikiego Lorka w Lorka glaskanego. To bedzie niezwykle dla nas ! Quote
Murka Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Filmik wyszedł ciemny, ale coś tam widać. Nawet się nie spodziewaliśmy, że Lori nie wystraszy się TZa (miał w ręce aparat), a nawet dał mu się też pogłaskać :) [video=youtube;8i6Dmk8umHE]http://www.youtube.com/watch?v=8i6Dmk8umHE[/video] Quote
yoko100 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 kuircze 5 razy musialam ogladnac ten filmik bo nei moglam uwierzyc:) jak on spokojnie sobie lezy Quote
agusiazet Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Niewiarygodne!!! Choć pozycja taka sama jak w Mielcu, zwinięty w kłębuszek, ale daje się zbliżyć i pogłaskać. Brawo dla Lorka i opiekunów! Quote
Ra_dunia Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 dokładnie - niewiarygodne! I to wcale nie takie delikatne mizianko było tylko normalne głaskanie! Ależ radość! Quote
yoko100 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 wchodze tu zeby oczy nacieszyx tym widokiem:) w schronisku szans by nie bylo na taka zmiane Quote
Ulka18 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Rzeczywiscie dal sie poglaskac. Troche byl zdenerwowany, tak jakby chcial sie glaskac, ale strach gdzies tam sie jeszcze czail. Super, ze pierwsze lody przelamane. NIESAMOWITE jak moze cieszyc glaskanie u Loriego, podczas gdy u innych psow jest to rzecz normalna. A ilu wlascicieli narzeka na swoje psy za byle blahostke? Oczekuja zbyt wiele zamiast sie cieszyc z kazdego dnia. Quote
Dark Lord Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Coś podobnego, pies, który panicznie bał się człowieka teraz pozwala na długaśne głaski po całym grzbiecie.Odwalacie kawał dobrej roboty, brawo.:klacz: Quote
kaskadaffik Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Lorku superaśny wielkoludku !!! Moc buziaków !!! Quote
halcia Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Mureczko,to OGROMNY sukces Twój i Lorka!Zalegam z ksiegowoscia,nie wiem czy nie z wpłatami/choc chyba nie,bo za 10 m-cy płaciłam/ale nie mam "głowy " do niczego.Zaginęła Bunieczka,malutki szkielecik....i niczym innym nie potrafie myslec,tak strasznie leje,a psina chora i zabiedzona..Czarna rozpacz!Uzupełnie jak sie odnajdzie,ona....albo niestety ciałko....:-(:-(:-( Quote
Murka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Czytałam o Buni... Trzymam kciuki za jej odnalezienie :-( Na pocieszenie powiem Wam, że dziisaj widziałam jak Lori bryka z Karmelką w boksie!!!!! Tak mi się marzyło, żeby zobaczyć jak on się bawi, a tu proszę, Karmelka do niego podbiegała, a on bryk, bryk jak mały szczeniaczek :loveu::loveu::loveu: Aż się prosiło, żeby go wypuścić, żeby sobie pobrykał na przestrzeni... podejrzewam, że teraz sam wróciłby do boksu, ale jednak to duże ryzyko... Ogólnie Lorek jest już śmielszy i bardziej ciekawski, dzisiaj np. często wychodził do krat i machał ogonem (nie wiem czy do mnie czy do psów :) ), nawet jak postawiłam krok w kierunku krat to się nie cofnął ani nie schował do budy. No pięknie się nam Lorek oswaja :) Quote
Recommended Posts