Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lorkowa drzemka i resztki mojej "firany" u wejścia ;)
[IMG]http://img13.imageshack.us/img13/492/lorrc.jpg[/IMG]

Standardowo wyczuł mój wzrok i wzrok aparatu na skórze i wylazł z budy ;)
[IMG]http://img813.imageshack.us/img813/3668/lorr1.jpg[/IMG]

Posted

Lorek codziennie dostaje ciepłą kolację i teraz jak widzi, że coś niosę (a noszę jeszcze innym psiakom mieszkającym na zewnątrz, leki itd.), to od razu wzmaga się jego czujność i obserwuje mnie z wachlującym ogonem. Dziś jak mu niosłam ryżyk z mięskiem i weszłam na wybieg to taki taniec radości odstawił, że aż mnie za serce ścisnęło :)

Posted

Murko, poprosze o nr konta dla Lorka przeleję jutro pieniążki z bazarku 265 zł i poproszę o potwierdzenie na watku bazrowym jak wpłyną :)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/220361-sie-robi-i-d%C5%82ugo-bedzie-robi%C4%87-wi%C4%99c-NIE-PISZEMY-NIC-A-NIC?p=18309482#post18309482[/url]

Posted

Dzisiaj dopiero"odkryłam"wątek Lorka.Przeczytałam sporą część z wielkim zaciekawieniem.
Chciałam zapytać,czy myślałyście cioteczki kochane o pomocy behawiorysty.
Nie dlatego,że nie doceniam serca i pracy włożonej przez Murkę w jego socjalizację.
Ale może dobry fachowiec mógłby coś podpowiedzieć,zasugerować,ułatwić piesiowi
jeszcze większe otwarcie na ludzi,pozbycie się strachu i pełnię szczęścia,a może i adopcję.

Przepraszam,za poprzednie kawałki postów,miałam problem z netem.

Posted

A kasa?Czesc ludzi wykruszyła sie nawet ze stałych wpłat...Na adopje tez raczej nie ma szans,a kto mu zapewni tak duzy kojec?Raczej jest załozenie dożywocia u Murków....

Posted

[B]Wpłynęła wpłata od yoko100 [/B]:)

Temat behawiorysty był poruszany już chyba ze dwa razy; ja nie mam nic przeciwko, ale trzeba się liczyć z kosztami.
Jeśli chodzi o adopcję, to perspektywy są kiepskie. Lorek o ile nam w jakimś sensie zaufał i czuje się przy nas swobodnie (dopóki nie próbuje się go pogłaskać ;) ), to obcych się boi bardzo, więc w nowym miejscu wszystko od nowa. Trzeba się też liczyć, że to pies starszy już.

Mnie martwi jedynie czy damy sobie radę jak Lorek zacznie niedomagać, chorować, trzeba będzie mu jakieś badania zrobić itd.
On jest taki luzak, że potrafi mi w garnki zaglądać jak nalewam wody itd. albo stać tuż obok i pomachiwać ogonem. Ale jak tylko wyciągam rękę to myk,myk.

Posted

Wielkie dzięki Yoko,witaminki i lekarstwa,te dodatkowe wydatki beda troche pewnie na Twojej głowie,za jakis czas,jak bedziesz wolniejsza,znowu będziemy liczyć na Ciebie.Olbrzym,tez Ci leżał na sercu....

Posted

Lorek się nie nudzi... trzy na jednego :evil_lol:
[video=youtube;lID5vU5z79k]http://www.youtube.com/watch?v=lID5vU5z79k[/video]

Co do witaminek, to się powoli kończą... zaopatrywać się w nowe?

Posted

No i rozlazło sie to towarzystwo,a na roztrojenie jazni nie miał chęci....A fakt,ze nagle stracił zainteresowanie szczekajłami.Mysle,ze jak sie nic nie dzieje,to moze zrobic przerwe z witaminami.

Posted

Murko,z tego co wyczytałam wcześniej pamiętam,że Loruś pozwalał Ci się głaskać.
Co spowodowało,że teraz nie chce głasków?
A co do behawiorysty,to nie musi być duży koszt,czasem wystarczy,że raz przyjedzie
i zasugeruje,podpowie jak się zachowywać i postępować z psem.
Jak wzięłam sunie ze schronu,wcześniej bitą i bardzo nieufną,to bardzo mi pomogła
behawiorystka z tego schronu i to telefonicznie.Ja jej opowiadałam o problemach
z sunią,a ona udzielała mi naprawdę cennych rad.

Posted

czyli buda,to jego azyl,w niej czuje się bezpieczny.
Czy jest szansa,że Lorek kiedyś opuści swój wybieg?
Nie myślę oczywiście o smyczy,tylko wolnym bieganiu.

Posted

Lorek umie przeskakiwać płoty... Jak nawiał to wystraszył się dwóch jamników, pogoniły go, a on hop przez płot.
Wolałabym nie powtarzać historii z jego łapaniem ;) Dlatego powstał wybieg z wysokim ogrodzeniem, aby Lorek miał gdzie się poruszać. On z resztą nie kwapi się go opuścić, bo próbowaliśmy przywiązywać linkę i otwierać mu bramkę. On się tam czuje bezpiecznie. Podejrzewam, że jako szczeniak mieszkał w kojcu bez kontaktu z człowiekiem i tak dorastał.