Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Neczka napisał(a):
Dzięki Aga za wiarę w niezawodność Neczki :D

Do Ajry musiałyśmy kawałek podjeżdżać, więc dlaczego nie mogłybyśmy się przejść do domku Doriana, do którego mam 15 minut drogi piechotą ;)
Zakładam, że znam jego przyszłych właścicieli, tylko skojarzyć nie mogę.

Supergoga sugeruje pytania apropos kastracji, a Wy macie jeszcze jakieś propozycje ? :razz:

chyba sama będziesz wiedziała o co pytać by się dowiedzieć czy psiak dobrze trafi;)

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie czekam na wieści.

A dla rozrywki - scenka z życia wzięta:

Przed 15 minutami odbieram telefon.

- Pani, ma pani jeszcze te pieski
- jakie pieski. Dzozwonił się pan do Fundacji, mamy sporo psów do adopcji
- no te darmowe
- wszystkie psy nasze są do adopcji, nie na sprzedaż, o które chodzi.
Poszeptano, pomruczano:
- no te z bródkami
- a, te kudłate sunie, niestety już poszły do domów
- aaa, a te czarne takie
- ostatnia sunia zarezerwowana. Mamy jeszcze szczenięta łaciate. Ale proszę coś więcej powiedziec o sobie
- a one są chore?
- chorych psów Fundacja nie wydaje do adopcji
-acha, do widzenia.

PO 5 minutach ten sam numer telefonu

- dzień dobry - ma pani jeszcze tego PIC-BULA :crazyeye:
- nie mamy takiego psa, to pies w typie rasy ale nie rasowy i jest zarezerwowany
- a inne pic - bule? :megagrin:
- nie mamy takich psów
- a może astafy :watpliwy:
- także nie
- do dowidzenia

Ufffffffff :stormy-sad::grab::scared:

Posted

o matko ale jaja :turn-l:

ale wiecie co, najgorsze jest to, że tacy ludzie psy biorą :shake:
a sielanka ma sie dobrze z tego co wiem, a nam później w schronisku przybywa chorych, agresywnych albo przestraszonych zwierzat

Posted

Ojej, co ja narobiłam. To może ja zadzwonię, mam ten numer, że mamy pic - bulli sporo. Macie tez jakieś - pokażę :lol:.

A my czekamy na wieści w sprawie domku dla Doriana.

Posted

o cholera! supergoga, spławiłaś jakiegoś supermiłośnika pic-bulowatych asfaltów:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: jak mogłaś zmarnować tak dobrze zapowiadający się domek???:mad::mad::mad::diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Jestem, jestem :)
Byłyśmy z Majuską wczoraj wieczorem na wizycie i już nie miałam sił usiąść do komputera...
Wrażenie jak najbardziej pozytywne. Państwo mieszkają z 16-letnim synem, który wg zamiarów ma być przewodnikiem psiaka. Dorianek będzie chodził codziennie na długie spacerki na pobliski poligon, gdzie biega mnóstwo psiaków, więc będzie miał też kontakt z psimi kolegami.
Rodzinka bardzo miła, otwarta na wszelkie sugestie. Bez żadnych oporów oddałabym do tego domu Doriana, myślę, że będzie miał super :)

...aaa, no i co do kastracji :roll:
Przekonałyśmy, że jednak trzeba ;) i właśnie Państwo mają się dogadać z Wami co i jak :)

Posted

Wszystko uzgadniamy. Ponieważ do poniedziałku czasu mało, kastracje przeprowadzi Pan na miejscu - Neczka mam nadzieję przypilnuje ;).
Nie chce robic na chybcika. MOżnaby jutro, ale nie mam gdzie przez weekend przechowac psiaka, a w schroniskowym boksie wolę nie. Pawła nie będzie i tylko dyzury do karmienia psiaków, to za mało.

A w poniedziałek przed taką podróżą - to się boję.
Myślicie że mam rację.

Z Panem jestem w kontakcie - i Doruś pakuje walizki.