PIKA Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Pysia chyba przesadzilas z ta milościa :oops: ja tam wolalam oddac parę set kilometrow dalej ale komus kogo, powiedzmy znam, a nie dwa bloki dalej niewiadomo komu :wink: Quote
AlKil Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 teraz babcia z wnuczką będą sobie nawzajem kadzić....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Pysia Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 [quote name='PIKA']Pysia chyba przesadzilas z ta milościa :oops: ja tam wolalam oddac parę set kilometrow dalej ale komus kogo, powiedzmy znam, a nie dwa bloki dalej niewiadomo komu :wink: Słuchaj. Tam pisze że dwa samczyki mogą zacząć ze sobą walczyć!! Kurcze chyba pora na dwie Balbiny i dwie klatki. A z rozrodem da się widzę walczyć aby go nie było :) Raz do roku wystarczy w zupełności :) Kadzić sobie nie będziemy bo "zapaszków" nie lubimy :eviltong: Możemy sobie słodzić :evil_lol: A rodzice są przeszczęśliwi :multi: A tata to już zachwycony :multi: Quote
PIKA Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Pysia napisał(a):Słuchaj. Tam pisze że dwa samczyki mogą zacząć ze sobą walczyć!! u mnie nie walczą. Ziutek byl wychowywany z samcem i nic sie nie działo Podejrzewam, ze jakbym teraz wsadzila obcego samca to pewnie bylaby wojna, ale jak się razem wychowywuja to nie podejrzewam Quote
Pysia Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:razz:PYSIA BYŁAŚ ??? Byłam byłam bo pewnie o dom Ci chodzi. Dom super, działka kicha długa ale też fajna ale...Obok działki stoi słup wysokiego napięcia z milionem drutów!!!!! Ja tam się mogę promieniować ale kurna co zawiniły niunie? Quote
Hanna R. Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 [quote name='Pysia']Byłam byłam bo pewnie o dom Ci chodzi. Dom super, działka kicha długa ale też fajna ale...Obok działki stoi słup wysokiego napięcia z milionem drutów!!!!! Ja tam się mogę promieniować ale kurna co zawiniły niunie? Czyli nici ??? :roll: Quote
beria Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Pysia napisał(a):Byłam byłam bo pewnie o dom Ci chodzi. Dom super, działka kicha długa ale też fajna ale...Obok działki stoi słup wysokiego napięcia z milionem drutów!!!!! Ja tam się mogę promieniować ale kurna co zawiniły niunie? Przypomina mi się jak sami szukaliśmy :mad: Wydawało mi się, że nie mam zbyt wygórowanych wymagań - mały tani domek + fajna okolica daleko od drogi + kawałek działki + teren spacerkowy dla psa (to też braliśmy pod uwagę :roll: ), ale... :shake: Działkę mamy małą i do doopy :angryy: Za to jest gdzie z psem iść na spacer :evil_lol: Quote
Maga100 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 [quote name='Pysia']Kocham Was obie !! PIKE za to że powierzyła mojemu tacie swoje dzieci a Mqalawaszke za to że przywiozła nam je :multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu: no normalnie aż mnie zatchło :lol: Quote
malawaszka Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 [quote name='PIKA']Pysia chyba przesadzilas z ta milościa :oops: a tam przesadziła - mnie to pasi :evil_lol: :grins: Quote
Pysia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='HankaRupczewska']Czyli nici ??? :roll: Powoli Haniu :) Gdzieś jest mały biały domek i na nas czeka :) Tylko gdzie.... beria - ja mogę mieć mały domek ale działka musi być spora bo nasze auta się na malutkiej nie zmieszczą :evil_lol: malawaszka - wiedziałam że Twoje drugie imie to Skromność :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Alicja Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Pysia napisał(a):Powoli Haniu :) Gdzieś jest mały biały domek i na nas czeka :) Tylko gdzie.... beria - ja mogę mieć mały domek ale działka musi być spora bo nasze auta się na malutkiej nie zmieszczą :evil_lol: malawaszka - wiedziałam że Twoje drugie imie to Skromność :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol::razz:no właśnie a jeszcze piesy muszą mieć gdzie biegać :pi jeszcze jak Ozzulek przyjedzie to też gdzieś musi furę swoją postawić :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Pysia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Alicjarydzewska napisał(a)::razz:no właśnie a jeszcze piesy muszą mieć gdzie biegać :pi jeszcze jak Ozzulek przyjedzie to też gdzieś musi furę swoją postawić :evil_lol::evil_lol::evil_lol: E tam :) Biegać to na spacerach będą ale o tej furze ozulcowej to prawda święta :) Quote
PIKA Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Pysiu :multi: Balbina jest zdrowa :multi: tylko ja przewrazliwiona :evil_lol: Więc Twoim Ptysiom nic nie grozi :multi: aha dowiedzialam sie czemu z Balbinami jets teraz problem. Mianowicie teraz jest okres lęgów i nikt sie nie chce pozbywac samic :razz:, ale może byc okres, ze Balbin bedxzie w nadmiarze za to Ptysiów mniej ;) Quote
Pysia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Już dwa dni fotek nie wstawiałam :) Mam kilka z prawie kąpieli Zmorki :) BYła zakurzona i trzebabyło coś z tym zrobić :) Tak z wierzchu tylko ;) Mokra kura Z przodu Bardziej z boku ;) Trzeba się otrzepać :) Wystarczy kobieto Fajnie było ale teraz czas na spacer :) Quote
agabass Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 no ładnie wygląda biedactwo biedna kurka :lol: :evil_lol: Quote
Pysia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='PIKA']Pysiu :multi: Balbina jest zdrowa :multi: tylko ja przewrazliwiona :evil_lol: Więc Twoim Ptysiom nic nie grozi :multi: aha dowiedzialam sie czemu z Balbinami jets teraz problem. Mianowicie teraz jest okres lęgów i nikt sie nie chce pozbywac samic :razz:, ale może byc okres, ze Balbin bedxzie w nadmiarze za to Ptysiów mniej ;) Mam kolege który ma sklep zoologiczny :) Skombinuje mi fajną taką długą klatke z odpowiednimi prętami i jak będzie jakaś samiczka to da mi od razu znać :) Bo on mówi że długie duże klatki są złe dla zeber bo mają za szerokie pręty. Więc zamówi mi odpowiednią :) Ta co są też jest dobra ale fajnie będzie jak będą miały taką większą :) Widzisz? Zasiałaś panike....:lol: :lol: :lol: Bardzo się cieszę ze Balbinka zdrowa bo jakoś tak czuję ze to moja siostra....:placz: Quote
malawaszka Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 jaka fajna zmokła furka :loveu: super, że Balbinka zdrowa :multi: Quote
Pysia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 A to moje kfiatki :) Biały orlik Truskaweczka I goździki tak silnie pachnące że mozna dostać zawrotu głowy Quote
PIKA Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='Pysia']Mam kolege który ma sklep zoologiczny :) Skombinuje mi fajną taką długą klatke z odpowiednimi prętami i jak będzie jakaś samiczka to da mi od razu znać :) Bo on mówi że długie duże klatki są złe dla zeber bo mają za szerokie pręty. nie rozumiem :roll: mówi, ze dluga się nie nadaje :roll: a on chce zamówic dluga :roll: zajrzyj na zeberkowa strone, tam są podane klatki w jakich powinny być ptaki, przynajmniej sa podane minimalne wymiary jakie powinna miec klatka dla parki zeberek ;) [quote name='Pysia'] Widzisz? Zasiałaś panike....:lol: :lol: :lol: No wiesz, nie mam doświadczenia, a tu goły miejscami ptak, czego przy Zygfrydzie nie bylo to spanikowalam :oops: [quote name='Pysia']Bardzo się cieszę ze Balbinka zdrowa bo jakoś tak czuję ze to moja siostra....:placz: buhahah :roflt: :roflt: Quote
malawaszka Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 PIKA napisał(a):nie rozumiem :roll: mówi, ze dluga się nie nadaje :roll: a on chce zamówic dluga :roll: podejrzewam, że chodzi o to, że standardowe długie klatki mają złe szczebelki a kolega Pysi skombinuje taką z odpowiednimi szczebelkami - niestandardową :razz: Quote
Pysia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 malawaszka napisał(a):podejrzewam, że chodzi o to, że standardowe długie klatki mają złe szczebelki a kolega Pysi skombinuje taką z odpowiednimi szczebelkami - niestandardową :razz: Właśnie o to mi chodzi :) Bo ja mam taką dużą wręcz wielką ale okazało się ze pręty są za bardzo od siebie oddalone i Ptysie by pouciekały z niej :placz: Więc Ptysie są dalej w tej co jechały.... Chociaż ona też malutka nie jest ale jednak one muszą poćwiczyć skrzydełka nie tylko raz na kilka dni :) Prawda? Na dodatek ponoć im przybyła huśtawka :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
PIKA Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Pysia napisał(a): Więc Ptysie są dalej w tej co jechały.... Chociaż ona też malutka nie jest dla zeberek ta jest za malutka,:shake: niestety takze kupcie większa klatke, koniecznie ;) nie musi być wysoka, ale szersza i dluższa ;) a tą ktora byla przygotowana odsprzedajcioe komuś, moze ten kolega ze sklepu weźmie ;) Quote
Pysia Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Klatka zamówiona już. Ma mieć 70 cm długości. Wysokość i szerokość tylko niewiele większa niz tamta. Ale będzie za jakiś czas. Za jaki to mam wiedzieć w piątek. A to cudo mnie zauroczyło :loveu: Kurcze chyba mi się całkiem mięsza juz w głowie bo mając dwie czarne, wielkie i kudłate zaczynam się za takim maluchem oglądać :evil_lol: http://img514.imageshack.us/img514/1016/1310500ri.jpg Quote
Recommended Posts