Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

Pysia chyba przesadzilas z ta milościa :oops:
ja tam wolalam oddac parę set kilometrow dalej ale komus kogo, powiedzmy znam, a nie dwa bloki dalej niewiadomo komu :wink:

Posted

[quote name='PIKA']Pysia chyba przesadzilas z ta milościa :oops:
ja tam wolalam oddac parę set kilometrow dalej ale komus kogo, powiedzmy znam, a nie dwa bloki dalej niewiadomo komu :wink:
Słuchaj. Tam pisze że dwa samczyki mogą zacząć ze sobą walczyć!! Kurcze chyba pora na dwie Balbiny i dwie klatki. A z rozrodem da się widzę walczyć aby go nie było :) Raz do roku wystarczy w zupełności :)
Kadzić sobie nie będziemy bo "zapaszków" nie lubimy :eviltong: Możemy sobie słodzić :evil_lol:
A rodzice są przeszczęśliwi :multi: A tata to już zachwycony :multi:

Posted

Pysia napisał(a):
Słuchaj. Tam pisze że dwa samczyki mogą zacząć ze sobą walczyć!!

u mnie nie walczą. Ziutek byl wychowywany z samcem i nic sie nie działo
Podejrzewam, ze jakbym teraz wsadzila obcego samca to pewnie bylaby wojna, ale jak się razem wychowywuja to nie podejrzewam

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:razz:PYSIA BYŁAŚ ???
Byłam byłam bo pewnie o dom Ci chodzi.
Dom super, działka kicha długa ale też fajna ale...Obok działki stoi słup wysokiego napięcia z milionem drutów!!!!! Ja tam się mogę promieniować ale kurna co zawiniły niunie?

Posted

[quote name='Pysia']Byłam byłam bo pewnie o dom Ci chodzi.
Dom super, działka kicha długa ale też fajna ale...Obok działki stoi słup wysokiego napięcia z milionem drutów!!!!! Ja tam się mogę promieniować ale kurna co zawiniły niunie?

Czyli nici ??? :roll:

Posted

Pysia napisał(a):
Byłam byłam bo pewnie o dom Ci chodzi.

Przypomina mi się jak sami szukaliśmy :mad: Wydawało mi się, że nie mam zbyt wygórowanych wymagań - mały tani domek + fajna okolica daleko od drogi + kawałek działki + teren spacerkowy dla psa (to też braliśmy pod uwagę :roll: ), ale... :shake: Działkę mamy małą i do doopy :angryy: Za to jest gdzie z psem iść na spacer :evil_lol:

Posted

[quote name='Pysia']Kocham Was obie !!
PIKE za to że powierzyła mojemu tacie swoje dzieci a Mqalawaszke za to że przywiozła nam je :multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu:

no normalnie aż mnie zatchło :lol:

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Czyli nici ??? :roll:
Powoli Haniu :) Gdzieś jest mały biały domek i na nas czeka :) Tylko gdzie....
beria - ja mogę mieć mały domek ale działka musi być spora bo nasze auta się na malutkiej nie zmieszczą :evil_lol:
malawaszka - wiedziałam że Twoje drugie imie to Skromność :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
Powoli Haniu :) Gdzieś jest mały biały domek i na nas czeka :) Tylko gdzie....
beria - ja mogę mieć mały domek ale działka musi być spora bo nasze auta się na malutkiej nie zmieszczą :evil_lol:
malawaszka - wiedziałam że Twoje drugie imie to Skromność :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
:razz:no właśnie a jeszcze piesy muszą mieć gdzie biegać :pi jeszcze jak Ozzulek przyjedzie to też gdzieś musi furę swoją postawić :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
:razz:no właśnie a jeszcze piesy muszą mieć gdzie biegać :pi jeszcze jak Ozzulek przyjedzie to też gdzieś musi furę swoją postawić :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

E tam :) Biegać to na spacerach będą ale o tej furze ozulcowej to prawda święta :)

Posted

Pysiu :multi: Balbina jest zdrowa :multi: tylko ja przewrazliwiona :evil_lol:
Więc Twoim Ptysiom nic nie grozi :multi:

aha dowiedzialam sie czemu z Balbinami jets teraz problem. Mianowicie teraz jest okres lęgów i nikt sie nie chce pozbywac samic :razz:, ale może byc okres, ze Balbin bedxzie w nadmiarze za to Ptysiów mniej ;)

Posted

Już dwa dni fotek nie wstawiałam :) Mam kilka z prawie kąpieli Zmorki :) BYła zakurzona i trzebabyło coś z tym zrobić :) Tak z wierzchu tylko ;)

Mokra kura

Z przodu

Bardziej z boku ;)

Trzeba się otrzepać :)

Wystarczy kobieto

Fajnie było ale teraz czas na spacer :)

Posted

[quote name='PIKA']Pysiu :multi: Balbina jest zdrowa :multi: tylko ja przewrazliwiona :evil_lol:
Więc Twoim Ptysiom nic nie grozi :multi:

aha dowiedzialam sie czemu z Balbinami jets teraz problem. Mianowicie teraz jest okres lęgów i nikt sie nie chce pozbywac samic :razz:, ale może byc okres, ze Balbin bedxzie w nadmiarze za to Ptysiów mniej ;)
Mam kolege który ma sklep zoologiczny :) Skombinuje mi fajną taką długą klatke z odpowiednimi prętami i jak będzie jakaś samiczka to da mi od razu znać :) Bo on mówi że długie duże klatki są złe dla zeber bo mają za szerokie pręty. Więc zamówi mi odpowiednią :) Ta co są też jest dobra ale fajnie będzie jak będą miały taką większą :)
Widzisz? Zasiałaś panike....:lol: :lol: :lol: Bardzo się cieszę ze Balbinka zdrowa bo jakoś tak czuję ze to moja siostra....:placz:

Posted

[quote name='Pysia']Mam kolege który ma sklep zoologiczny :) Skombinuje mi fajną taką długą klatke z odpowiednimi prętami i jak będzie jakaś samiczka to da mi od razu znać :) Bo on mówi że długie duże klatki są złe dla zeber bo mają za szerokie pręty.

nie rozumiem :roll: mówi, ze dluga się nie nadaje :roll: a on chce zamówic dluga :roll:

zajrzyj na zeberkowa strone, tam są podane klatki w jakich powinny być ptaki, przynajmniej sa podane minimalne wymiary jakie powinna miec klatka dla parki zeberek ;)
[quote name='Pysia'] Widzisz? Zasiałaś panike....:lol: :lol: :lol:
No wiesz, nie mam doświadczenia, a tu goły miejscami ptak, czego przy Zygfrydzie nie bylo to spanikowalam :oops:
[quote name='Pysia']Bardzo się cieszę ze Balbinka zdrowa bo jakoś tak czuję ze to moja siostra....:placz:

buhahah :roflt: :roflt:

Posted

PIKA napisał(a):
nie rozumiem :roll: mówi, ze dluga się nie nadaje :roll: a on chce zamówic dluga :roll:

podejrzewam, że chodzi o to, że standardowe długie klatki mają złe szczebelki a kolega Pysi skombinuje taką z odpowiednimi szczebelkami - niestandardową :razz:

Posted

malawaszka napisał(a):
podejrzewam, że chodzi o to, że standardowe długie klatki mają złe szczebelki a kolega Pysi skombinuje taką z odpowiednimi szczebelkami - niestandardową :razz:

Właśnie o to mi chodzi :) Bo ja mam taką dużą wręcz wielką ale okazało się ze pręty są za bardzo od siebie oddalone i Ptysie by pouciekały z niej :placz: Więc Ptysie są dalej w tej co jechały.... Chociaż ona też malutka nie jest ale jednak one muszą poćwiczyć skrzydełka nie tylko raz na kilka dni :) Prawda? Na dodatek ponoć im przybyła huśtawka :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
Więc Ptysie są dalej w tej co jechały.... Chociaż ona też malutka nie jest

dla zeberek ta jest za malutka,:shake: niestety takze kupcie większa klatke, koniecznie ;) nie musi być wysoka, ale szersza i dluższa ;)

a tą ktora byla przygotowana odsprzedajcioe komuś, moze ten kolega ze sklepu weźmie ;)

Posted

Klatka zamówiona już. Ma mieć 70 cm długości. Wysokość i szerokość tylko niewiele większa niz tamta. Ale będzie za jakiś czas. Za jaki to mam wiedzieć w piątek.
A to cudo mnie zauroczyło :loveu: Kurcze chyba mi się całkiem mięsza juz w głowie bo mając dwie czarne, wielkie i kudłate zaczynam się za takim maluchem oglądać :evil_lol:
http://img514.imageshack.us/img514/1016/1310500ri.jpg