Gabcia26 Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 :o :o :lol: Mnie też zatkało jak ją zobaczyłam....SZOK :P Ale jest kurcze ładna !! No to Pysia.... gratuluję i życzę Ci aby nowa sunia zaadoptowała się szybciutko i żebyście żyli Waszyscy razem długo i szczęśliwie :P :P Pije Wasze zdrowie :drinking: Quote
Maga100 Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 A bedziesz ją wystawiać, jak już wyprowadzisz na niufy? 8) Napisz coś więcej: czy Zmorka1 nie jest zazdrosna? A Zmorka2 zaklimatyzowała się już, czy tęskni za poprzednim domem? Quote
Pysia Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 pewnie ze teskni. Pies to nie rzecz:( Zmorka1 jest....hmmmmmmmmm...to chodząca dobroć. A Zmorka2 albo to zrozumie albo zostanie w domu z naszą mamą. A aklimatyzacja to raczej w tym wieku potrwa długo. Zamierzam ja wystawiać oczywiscie. Tylko trzeba odchuchać. :) Quote
daga10011 Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Pysia-ona jest sliczna.A skad taka zmiana zdania u TZ?????Ostatnio mieliscie niufke jakas i nie mogla u was zostac??????Gratuluje w kazdym badz razie,suka z jednej z najlepszych hodowli w Europie,mam nadzieje,ze sie dogada ze Zmorka :D .No i ta amerykanska glowa-cudo po prostu :P.Gratulacje Quote
sylwiaskalska Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 [quote name='Pysia']Zmorka2 ma 4 lata. Do fotek nie nadaje się i jeszcze dłuuuuuuugo nie będzie...Najpierw się nia zajmę i odchucham i wyprowadzę na niufa :wink: sylwiaskalska skad Ty bierzesz takie cuda ?? :o Jak myślicie? Które ze zdjęć nadaje sie na pocztówkę świateczną ? Pysiu tutaj jest link do tej strony ze zdjęciami :) Quote
anushka Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 :o :o o jesuuu jaka ona śliczna!!!na jednym zdjęciu widać,że włos jej nie błyszczy(jak Zmorce nr.1) i pomyślałam,że potym mogę je rozróznić znowu na kolejnejj fotce nie mogę jej odróżnić o od Zmorki nr.1 :oops: :oops: laik jestem-Zmorkę nr.1 poznałam po języku :oops: :oops: :lol: ,obie prezentują się ślicznie :angel: :angel: Quote
daga10011 Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 po jezyku i po kufie :angel: .Zmorka 2 ma pomarszczona lekko kufe i szersza-jak sie przyjrzysz uwaznie to rozpoznasz bez trudu-to 2 typy niufkow :D Quote
Pysia Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 daga10011 napisał(a):po jezyku i po kufie :angel: .Zmorka 2 ma pomarszczona lekko kufe i szersza-jak sie przyjrzysz uwaznie to rozpoznasz bez trudu-to 2 typy niufkow :D Nie prawda. To nie sa dwa typy niufów bo Zmorka 2 nie jest w 100% amerykańska a Zmorka1 nie wyglada zupełnie na typ kontynentalny :) Poprstu jedna to dziewczynka a druga to baba :) Zmorka1 ma cieczke. Trzeba pomyśleć o sterylizacji. Nie urodziła córci - trudno. Nie przezyję drugiego jej porodu. Moje podejscie do niej jest zbyt osobiste .... A Zmorka2? Zobaczymy. Najpierw trzeba zadbać o małą... Quote
sylwiaskalska Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Wesolutkich Świąt od Sylwci i Tekilii :) Pysia czyli juz swojej pierszej Zmorki nie chcesz dopuszczać ? Quote
Pysia Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Pieknie :) Zaraz sobie zapiszę te fotki ;) Zamierzenie było ze Zmorka urodzi mi córcie i zostanie wysterylizowana. Ona pracuje z dziecmi a cieczki sa sporą przeszkodą w tym. No i jednak to raczej domownik a nie suka hodowlana dla nas. Niuf kanapowiec ;) A sterylka zapobiega też wielu chorobom a ja chce aby ona zyła wiecznie.... Zmorka2 zawsze mieszkała na dworze. Nie znosi suk. Ale juz szukać domu nie bedzie bo jej wystarczy w zyciu. Jest przebadana i zdrowa. Ma dobry rodowód i jak tylko uznam ze nic jej sie nie stanie ani zdrowotnie ani psychicznie to może będzie miała dzieci. Ale raczej raz albo dwa bo tyle wystarczy. Nie wiadomo czy w ogóle zajdzie w ciaże . Jak nie to sprawa z głowy ;) Hodowla hodowla ale są wazniejsze sprawy od tego :D Quote
sylwiaskalska Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 No pewnie też się z tobą zgadzam, a wogóle ukłon w twoją strone bo teraz to ludzie widzą zysk i jeszcze raz zysk oby więcej takich ludzi jak ty :) Pysia a wiesz że ja mam plan wogóle z twoim nickiem 8) :lol: Jak urodzą się same sunie gryfoniki to chciałabym zaporzyczyć twój nick bo tak chciałabym nazwać gryfonika suczke :) - moge ? wiem że to kupe czasu do tego ale no twój nick mi pasuje i dla suczki nie chce innego imienia tylko Pysia :) Quote
Pysia Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Pysia a wiesz że ja mam plan wogóle z twoim nickiem Jak urodzą się same sunie gryfoniki to chciałabym zaporzyczyć twój nick bo tak chciałabym nazwać gryfonika suczke - moge ? wiem że to kupe czasu do tego ale no twój nick mi pasuje i dla suczki nie chce innego imienia tylko Pysia Będzie mi okropnie miło :oops: .... Węsza zysk?? No to niech mnie oswiecą jak mozna na miocie niufów zarobić ;) Bo ja widocznie jestem za głupia ;) Pracuję i mam z czego zyć. Raczej pracuję dla psów ja a nie psy dla mnie bo gdybym nie pracowała tobym nie mogła ich miec....To kosztowne hobby... Quote
sylwiaskalska Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 O wielkie dzięki za twoje Nicka :) buziolki :) Quote
Pysia Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 sylwiaskalska napisał(a):O wielkie dzięki za twoje Nicka :) buziolki :) To ja raczej za taki zaszczyt dziękuję :oops: Quote
sylwiaskalska Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Pysia napisał(a):sylwiaskalska napisał(a):O wielkie dzięki za twoje Nicka :) buziolki :) To ja raczej za taki zaszczyt dziękuję :oops: No coś ty :) a dla samczyka mam pare propozzcji ale jeszcze przez ten czas to na pewno przyjdzie kilka nast.:) Quote
Pysia Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Pavarotti ;) Co myslisz o takim imieniu dla gryfonika? ;) Tylko pamietaj ze ja chcę wiedziec o malutkiej Pysi wszystko:) I zdjęcia też będziesz mi pokazywać ;) Łomatko!! Przecież taki gryfonik to strasznie mały..... Quote
sylwiaskalska Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Nio to maleństwo od 3 kilo do 6 ale to max. Już wklejam jak wygląda jak jest małym brzdącem :) Na szczeęście mój Tekila nie rzuca się na takie maleństwa tylko je liże :) później je ignoruje :) Quote
Pysia Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='sylwiaskalska']Nio to maleństwo od 3 kilo do 6 ale to max. Już wklejam jak wygląda jak jest małym brzdącem :) Na szczeęście mój Tekila nie rzuca się na takie maleństwa tylko je liże :) później je ignoruje :) Ale słodziutkie :angel: Schrupać tylko ;) Ciekawe czy ktoś będzie chciał schrupać Pysie :lol: Quote
sylwiaskalska Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 No Pewnie kurcze tak twój nick mi się podoba że jak bedzie samczyk zostanie Pysiem czyli Pysio albo Pyś :) tutaj jest fajnie opisane o rasie tak dla ciekawostki Ale co jest smutne np. w Stanach jest już nawet strona Griffon Rescue a taka rzadka rasa. Quote
sylwiaskalska Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Znalazłam dla Ciebie jeszcze pare fotek Niufków :) Quote
Pysia Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Piekne te zdjęcia...Mieć taki aparat i talent...Ech ... Opis rasy gryfoonika rewel;acyjny!! Dowiedziałam sie bardzo dużo!! Wygląda to bardzo zachecajaco i uwazam ze ludzie którzy lubią małe psy nie doceniają gryfonikow jeżeli faktycznie ich charakter jest taki jak tam pisze :D A mordki maja z takim figlarnym wyrazem twarze ze nie sposób sie nie uśmiechnąć ;) Quote
sylwiaskalska Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Dokładnie :) Ja jestem ciekawa jak u Ciebie to bedzie wygladało a własnie a Zmorka nr1 nie jest zazdrosna i czy np. przezywa że w domu jest jeszcze jeden pies i to nie mały ;) ? Quote
Pysia Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Dobre pytanie. Zmorka1 jest suczka która ma ugruntowana pozycje w rodzinie i o tym wie. Z tego powodu nie widac u niej oznak zazdrosci. Nie ma tez tendencji do dominacji wiec nie przeszkadza jej ze się głaska inną. Zmorka2 jest inna i to ona chce być najwazniejsza. Ale uczymy ją ze to my jesteśmy górą i Zmorka1 jej nie grozi :) Znalazła u nas swoje miejsce na ziemi i choć jest zestresowana i na pewno tęskni to raczej nie narzeka. Jest bardzo cierpliwa. A jak obłędnie sie przytula :angel: Sprawia oczywiscie problemy ale wiedziałam na co sie decyduję i poprostu sporo pracy nas czeka. Całą naszą rodzine. Ale warto dla tych pieknych zakochanych oczu....Wierz mi :) Potem będzie kilka fotek jak mi sie uda zrobic bo na spacerku z dwiema jest to dość trudne...A Waszka zdrajczyni pojechała sobie do Wisły i nie ma kto aparatu trzymac... W tej chwili ogólnie nie nadąrzam ze sprzątaniem ;) Ale stwierdziłam ze jak przez kilka dni będzie w domu pogrom to sie nic nie stanie. Teraz wazniejsza jest Zmorka 2. :) Quote
sylwiaskalska Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 No to ładnie Waszka - mały zdrajca :) 8) :lol: a miziać to by chciała zawsze :) Ja tak sobie porównywałam dwie Zmorki i jak dla mnie Zmorka 2 ma chyba bardziej smutny wyraz pyska, tak jakby miała bardziej powieki opadniete nie wiem czemu ale jak dla mnie laika całkowitego w niufkach ma głowę bardziej samczą. A Zmorka 1 ma taką pogodny wyraz pyska :) Quote
Recommended Posts