Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pysia']Wypcham Zmore :angryy: Poszła sobie do Karola do góry jak nas nie było i zeżarła:
1 kg. makaronu ( włoskiego)
3 zupki chińskie ( Knorra)
1kg. cukru ( Polska)
10 rosołków z kury ( Knorr)
10 kostek cebulowych ( Knorr)
25 dkg herbaty rozpuszczalnej ( owocowa)
Napoczęła :
1 paczke ryżu w woreczkach
1 torebke barszczu czerwonego
1 torebke gorącego kubka ( Knorr żurek z grzankami)
1 kisiel

A po naszym przyjeździe odstawiła taniec bo jej się pić chciało a wodę wypiła....

Wypcham !!!!!
buhahahahaha :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

[quote name='HankaRupczewska']Pysiu ! :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:

Nie martw się !
I pamiętaj :
ONI ŚWIETNIE SOBIE BEZ NAS RADZĄ ! :lol:
Babciu , zgadzam sie z Tobą :loveu: :loveu: dobrze gadasz :loveu:

Posted

Pojechali...Autokar spóźnił się godzune! Oczywiście nie omieszkałam powiedzieć w Biurze Podróży co o tym myślę :diabloti: Karol zabronił mi tam już wchodzić po tym fakcie :evil_lol:
Chłopaków wyściskałam i pomachałam na " do widzenia"....Ech....

[quote name='madzia i medor']Ty się nie martwiaj, tylko cieszkaj, że masz syna odważnego i nie bojącego się "próbować życia"
Jeżeli prawdziwe jest powiedzenie " Do odwaznych Świat nalezy" to on stoi u Karola stóp....Bo odwagi to raczej mu nie brakuje w zyciu codziennym ;)

[quote name='Alicjarydzewska']podpisuję się pod słowami Tyszanki...Pysiu ...pysio do góry...
:calus:
...

[quote name='bouvik']Witaj Pysiu:loveu:
Nie martw się o chłopaka i życz mu ode mnie spokojnej podróży
I niech pocyka dużo fot:evil_lol:- będzie co oglądać jak wróci;)
Pozdrawiam Ciebie i Ju- zestresowanych rodziców wyjeżdżającego jedynaka
Jesteśmy kupą strachu...Co do fot to dostał badziewie. Ale on raczej zapalonym fotografem nie jest....Bartek tez cud fot nie umie robić...

[quote name='Pegaza']Cze Edit pozdrawiam cieplusio
Ja też pozdrawiam cieplusio :loveu:

[quote name='clockwork']
szczególnie na to ostatnie niech uważa.. bo ja ze 4 razy zderzyłabym sie z autem... patrze w lewo- pusto- wychodze na ulice.. pisk opon z prawej - dzięki bogu auta mają tam sprawne hamulce a kierowcy biorą poprawke na kupe nierozgarniętych przybyszów...:evil_lol:

Pozatym Pysiaczku- wysyłaj synka i niech wraca z bagażem dobrych wspomnień!!!! :loveu: a Ty sie nie zamartwiaj- bo z jego znajomością języka nie będzie tam bezrobotnym inwalidą językowym!!! bedzie dobrze, albo i lepiej!!!!!! wrota ma otwarte!!!!

motylki Pysiu... to są motylki :kciuki:

P.S. z ciekawości zapytam o konsystencje porannego stolca Zmorki- po wczorajszej kolacji
Dobrze że miałam okazje posłuchać jak gada...Jak holender kupował szczeniaczka od nas to Karol sobie z nim po angielsku klepał :) I to nie jemu tylko holendrowi brakowało angielskich słów ...Zastępował je...holenderskimi :diabloti:

[quote name='HankaRupczewska']Pysiu ! :kciuki:

Nie martw się !
I pamiętaj :
Wiem że sobie radzą. Ale ja też sporo przebywałam za granicą i sporo się napatrzyłam...W tym cały problem że JA WIEM!!

[quote name='Alicjarydzewska']święta racja Haniu ....święta racja...

ale też wiedzą że w razie czego ....ktoś na nich czeka i mają w nas oparcie...wiara w nasze pociechy jest najważniejsza

Ależ ja wierzę w niego! Jakbym nie wierzyła to byłby inny....

[quote name='HankaRupczewska']Alu , co Ty jadasz, że tak mądrze gadasz ???? :loveu:
Pewnie mięcho bo ponoć nasza ewolucja została przyspieszona dzięki pewnym małpom które zaczęły żywić się mięsem :diabloti:

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol:tajemnica ...;)...to moja NOWA dieta
O!

[quote name='Vectra']buhahahahaha :evil_lol:

Babciu , zgadzam sie z Tobą :loveu: :loveu: dobrze gadasz :loveu:
Ty się nie śmiej tylko nie zostawiaj nic na podłodze :diabloti:

Wszystkim zastanawiającym się czy wczorajsza porcja smakołyków zaszkodziła Zmorce mówię że NIE! Kupka w normie, problemów jakichkolwiek ze zdrowiem - brak :crazyeye: W sumie to się tego spodziewałam bo Zmorka delikatesikiem raczej nie jest :evil_lol: Wprost przeciwnie ;) Szelma po takiej diecie musiałaby spać na dworze....

Posted

Pysia napisał(a):

Ty się nie śmiej tylko nie zostawiaj nic na podłodze :diabloti:

wiesz u mnie to co zostawione na wierzchu uważa się za niebyłe :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Kano zawsze z umiłowaniem zajmuje się tym co zostanie bez opieki :mad: :diabloti:
Potrafi nawet słoiki potłuc i zeżreć majonez , dżem i takie tam pyszności :shake:
a potem noc srania :angryy:

Posted

[quote name='Pysia']Wypcham Zmore :angryy: Poszła sobie do Karola do góry jak nas nie było i zeżarła:
1 kg. makaronu ( włoskiego)
3 zupki chińskie ( Knorra)
1kg. cukru ( Polska)
10 rosołków z kury ( Knorr)
10 kostek cebulowych ( Knorr)
25 dkg herbaty rozpuszczalnej ( owocowa)
Napoczęła :
1 paczke ryżu w woreczkach
1 torebke barszczu czerwonego
1 torebke gorącego kubka ( Knorr żurek z grzankami)
1 kisiel

A po naszym przyjeździe odstawiła taniec bo jej się pić chciało a wodę wypiła....

Wypcham !!!!!

no słaba to ona nie jest.....ale teraz wychodzi na to ze Ty Pysiu tu nam ciemnote wciskasz ze Zmorka zeszczu[lała po ciazy a Ty jej po prostu nie karmisz i musi sama sie zakrecic koło jedzonka.....i trafiło sie......:grins: :grins:

[quote name='HankaRupczewska']Och, Pysiu !!!
Nadrobiłam 44 strony ! :crazyeye:
I :

Waszka robi świetne zdjęcia ! :p
Ju jest bosssski !
Księżniczka w swej łodzi równie bossska .
Zmorka C U D N A . Po prostu rewelacyjna ! :loveu:

Karol ! jedź zdobywać brytów . Poradzisz se chłopie. Pokażesz tej swojej nadopiekuńczej Mamuni, że ona to Ci tylko ciężarem u plecaka wisi :cool1:

Całuję Was Wszystkich. Zbierajcie sie zdobywać NOWE Każde z Was je będzie miała .
I będą suuuuuuper !!!!!!!!!!!

dzielna Hania.....

i ujawniła sie....to znaczy ma sie dobrze..a skoro tak to i my z Maxiem ciepło pozdrawiamy babcie...:loveu:

[quote name='HankaRupczewska']Pysiu ! :kciuki:
Nie martw się !
I pamiętaj :

ooo i ja tez juz to wiem, ze dobrze sobie radzi.......ale jak to Pysia powiedziala...za 10 lat ze mna porozmawia i sadze ze tak samo bede miala problemy z zoladkiem i kolataniem serca.....

[quote name='Vectra']wiesz u mnie to co zostawione na wierzchu uważa się za niebyłe :evil_lol:
Kano zawsze z umiłowaniem zajmuje się tym co zostanie bez opieki :mad: :diabloti:
Potrafi nawet słoiki potłuc i zeżreć majonez , dżem i takie tam pyszności :shake:

u mnie ostatnio nieopatrznie zostawilam moje ulubione buciczki na obcasiku i z paseczkami na wierzchu na cała nocke......i rano sie silnie wzruszylam...paseczków nie było.......:angryy:
sucz jeszcze zyje....:diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):
wiesz u mnie to co zostawione na wierzchu uważa się za niebyłe :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Słoików Zmorzasta nie ruszy :shake:

Ręce mi odpadają...Wyczesywałam Szelmusie :) Jest kudłata jak nigdy i czesze ją się strasznie :roll: Boli mnie nawet obojczyk chociaż Szelma kołtunów nie ma. Ale linieje więc trzeba dokładnie wszystek podszertek powyrywać...Masakra :) Ale w sumie to jest z tego radość bo nareszcie mam co z niej wyczesywać :multi:
Tommy łazi i miauczy bo już za długo Karola nie ma...Nie wiem ile z nim wytrzymam bo on się dziera wniobogłosy jak zostaje bez ukochanego :cool1:
Wypcham!!

Posted

Vectra napisał(a):
Pysia , przed wypchaniem daj kota Szelmie :diabloti: ona ci go ładnie wypatroszy ;) :diabloti:

Dziękuję za rade ale wolę to sama zrobić :diabloti:
HankaRupczewska napisał(a):
Kocham Cię nieustająco. Wiesz ???? :p
A póki co siedzę, popijam dreams, a na horyzoncie nie rysuje mi się nic. :cool1:

Teraz to już nie wiem...Kochasz mnie czy Vectre? :crazyeye:
A tak w ogóle to cos Ty taka kochająca jest? ;)

Karol jest już za granicą....Około 13-tej jutro powinni być ( tfu tfu) na miejscu. Będą jechać tunelem eurokontynentalnym :mdleje: A ja mam klaustrofobie w tunelach :cool1: Kazałam mu sobie przypomnieć film " Szczęki" :diabloti:

TZ jest na dworze. Wszedł na chwile do domu i już awantura bo przecież Zmorka została SAMIUTKA na sekunde :mad: Szelma zmęczona poszła spać u siebie :)
Co do chudości Zmorki to ona ani 1 kg. nie schudła...Ona poprostu WYŁYSIAŁA :evil_lol: Nie ma ani jednego włoska podszerstka :evil_lol: Została jej sam włos okrywowy który też leci ;) Ogona już prawie nie ma :) A to wszystko jest związane z przemianami hormonalnymi po szczeniakach :p Czyli organizm wraca do normy ;)

Posted

Pysia napisał(a):

Teraz to już nie wiem...Kochasz mnie czy Vectre? :crazyeye:
A tak w ogóle to cos Ty taka kochająca jest? ;)
;)

A co ??? Można tylko JEDNĄ ???

W ogóle z tym kochaniem to tak tylko gadam :cool1:
Dopadły mię egzystencjalizm i melancholia z lekką nutką postmoderny jego mać.
No to muszę . W ramach przeciwwagi :cool1:

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
A co ??? Można tylko JEDNĄ ???

W ogóle z tym kochaniem to tak tylko gadam :cool1:
Dopadły mię egzystencjalizm i melancholia z lekką nutką postmoderny jego mać.
No to muszę . W ramach przeciwwagi :cool1:

Zajęta sobą nie doczytałam przedostatniego posta....Wybacz...
Co się stało?

paula_z napisał(a):
Witaj Pysiulku :p

Witaj Paula :)

Idę spać bo ciśnienie mam zamiast podwyższone to....86 na 60......

Posted

Witam Pysiu z samego rańca:lol:
Ładną pogodę dzisiaj mamy, co??:razz:
Jak tam Tommy?? Dał Wam się wyspać, czy miałkał za Karolem całą nockę??:evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):

Karol jest już za granicą....Około 13-tej jutro powinni być ( tfu tfu) na miejscu. Będą jechać tunelem eurokontynentalnym :mdleje: A ja mam klaustrofobie w tunelach :cool1: Kazałam mu sobie przypomnieć film " Szczęki" :diabloti:

Troskliwa mamcia:loveu::diabloti::diabloti::diabloti:

Witaj mła najlepsiejsza i jednyna z babć:diabloti::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='bouvik']Witam Pysiu z samego rańca:lol:
Ładną pogodę dzisiaj mamy, co??:razz:
Jak tam Tommy?? Dał Wam się wyspać, czy miałkał za Karolem całą nockę??:evil_lol:
Witaj Justynko :)
Tommy nawet dał nam się wyspać a teraz wrzeszczy bo nie pozwoliłam mu iść na zwiedzanie podwórka :mad:

[quote name='aga1215']Witaj Edytko! :multi:
Wpadłam z kawką na podniesienie ciśnienia

Miłego dzionka :loveu:
Kawki wypiłam juz dwie - dziękuję :)
Dzionek mam nadzieję zapowiada się fajnie bo jest ciepło i ślicznie świeci słoneczko :multi:

[quote name='Pegaza']CZe Pysiu
jak tam samopoczucie juz lepiej?:roll:
Cześć :loveu:
Samopoczucie moje będzie sporo lepsze jak Karol wróci do domu....:roll:

[quote name='madzia i medor']Troskliwa mamcia:loveu::diabloti::diabloti::diabloti:

Witaj mła najlepsiejsza i jednyna z babć:diabloti::loveu::loveu::loveu:
Witaj ma najchichriwsza z chichriwych wnusiu :evil_lol: :loveu: :loveu: :loveu:

Na środku rekraacyjnej części naszego podwórka rośnie młodziutki świerk srebrzysty. Jest śliczny - gęsty i ma super kolor :loveu: Dzisiaj zauważyliśmy z tarasu że pewien ptaszek złapał owada, wleciał do tejże choinki i wyleciał bez a za nim wyjzał drugi - bardziej szary. Siedzieliśmy i obserwowaliśmy dalej. Ptaszek co rusz coś przynosił i wylatywał dalej. A to owoce z naszych cisów, a to robalki...Wygląda na to że na wysokości troszkę ponad pół metra owe ptaszynki mają gniazdko w świerku :loveu: Czy ktoś mi może powiedzieć jak te ptaszynki się zowią? Samczyk jest bardziej czarny i ma taki rdzawy ogonek. Są mniejsze i smuklejsze od wróbla. Samiczka jest bardziej szara. Szukałam w książce i nie znalazłam tych ptaszków....

Posted

[quote name='Pysia']

Witaj ma najchichriwsza z chichriwych wnusiu :evil_lol: :loveu: :loveu: :loveu:
Chichrawa, czy to jakaś odmiana parchawy:hmmmm::hmmmm::diabloti:

Na środku rekraacyjnej części naszego podwórka rośnie młodziutki świerk srebrzysty. Jest śliczny - gęsty i ma super kolor :loveu: Dzisiaj zauważyliśmy z tarasu że pewien ptaszek złapał owada, wleciał do tejże choinki i wyleciał bez a za nim wyjzał drugi - bardziej szary. Siedzieliśmy i obserwowaliśmy dalej. Ptaszek co rusz coś przynosił i wylatywał dalej. A to owoce z naszych cisów, a to robalki...Wygląda na to że na wysokości troszkę ponad pół metra owe ptaszynki mają gniazdko w świerku :loveu: Czy ktoś mi może powiedzieć jak te ptaszynki się zowią? Samczyk jest bardziej czarny i ma taki rdzawy ogonek. Są mniejsze i smuklejsze od wróbla. Samiczka jest bardziej szara. Szukałam w książce i nie znalazłam tych ptaszków....
Ja wiem, ja wiem:multi::multi::multi: wróbelek miniaturka:diabloti:

Posted

Karol dzwonił :multi: Dojechali szczęśliwie :multi: Od jutra zaczyna prace :p A ja idę na ponton popływać bo jest fajne słoneczko :loveu:

Posted

Pysia napisał(a):
Karol dzwonił :multi: Dojechali szczęśliwie :multi: Od jutra zaczyna prace :p A ja idę na ponton popływać bo jest fajne słoneczko :loveu:

no to rewelacja!!! :multi: jak będzie z nim rozmawiać to powiedz, że życzę mu powodzenia!!!!:cool1:

Posted

[quote name='Pegaza']No widzisz synek się już zadomowił a mama spokojna idzie się zreklasować

Popływałam aż mnie zaczęła skóra piec od słońca :p Teraz TZ idzie na łąki z Szelmą a my z Justynką i Zmorką na Pogorie :)

[quote name='malawaszka']no to rewelacja!!! :multi: jak będzie z nim rozmawiać to powiedz, że życzę mu powodzenia!!!!:cool1:
Powiem mu :) Mam nadzieje że zgłosi się szybciutko na gg a jak nie to muszę Skypa sobie ściągnąć....Bo rozmowy są strasznie drogie :razz:

Posted

:multi:doberek ...no i nie trza było się tak zamartwiać;)
A my już po zakupkach i spotkanku ...znaczy się ja odbiłam od towarzystwa ...i udałam się do mła ślubnego TZta:loveu:...i pszliśmy z moim osobistym mordulcem na psacerek ...teraz oba leżą i sapią:evil_lol: