Fuka Posted March 8, 2005 Posted March 8, 2005 Wy mi lepiej nie mowcie o pisankach w śniegu i roztopach :evilbat: :evilbat: :evilbat: :niewiem: co gorsze... no bo snieg jest praktyczny, szczegolnie pod wzgledem utrzymana Makarona w białosci, ale tego zapadania sie po kolana na spacerach już zaczynam miec powolutku dość :roll: Marzy mi sie wiosna i ciepełko - ale bez okresu przejscowego pt. BŁOTO :evil: A zdjecia fantastyczne porobiliscie - chyba powinnam wreszcie zabrac aparat na jakis spacer :oops:
tajdzi Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 aaaaaaa nie będę się powtarzać :roll: bo i tak mnie już nikt nie słucha... Łatka, Gringo - zabierać pańcie i Milusia z paneczką już - i migiem do mnie. Obiecuję wpuścić drzwiami - nie będziecie musieli się wspinać po balkonach, tak jak to tanita planowała :evilbat: Kiedy te roztopy bo mnie normalnie
niedzwiedzica Posted March 9, 2005 Posted March 9, 2005 FUKA: żadnych zdjęć z zimy ?? Bierz się do roboty,bo u nas już zaczynają się roztopy. OHYDA !!! A zanim to wszystko stopnieje,utoniemy w grząskiej brei :evil: A spacery w śniegu były fajne-moje paskudy wracały takie czyściutkie, wyprane :D I te kolory....
tajdzi Posted March 10, 2005 Posted March 10, 2005 nie chcąc się powtarzać po prostu milcząco podziwiam te doopalki śliczne najwspanialsze, najcudowniejsze. ehh
Eclairs Posted March 12, 2005 Posted March 12, 2005 Tak się tu spokojnie zrobiło... Dla rozruszania kilka zdjątek Eklersika. Tak wyglądał 7 stycznia kiedy przynieśliśmy go do domku: A tak wygląda teraz: Eklersik ma dzisiaj prawie urodzinki! Dokładnie 4 miesiące :BIG:
Flaire Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Eclairs napisał(a):Eklersik ma dzisiaj prawie urodzinki! Dokładnie 4 miesiące :BIG:No to wszystkiego najlepszego dla słodziutkiego prawie solenizanta! :D
eselu Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Dołączam się do życzeń :D Piesio słodziutki. Ja już nie mogę się doczekać 29. kwietnia (wtedy to u mnie będzie taki maleńki glizdeczek biegać po domku :D). I tak po przemyśleniach doszłam do wnisku, iż marzec i kwiecień to 2 najdłuższe miesiące mojego życia... Pozdrawiam :)
Eclairs Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 eselu napisał(a): po przemyśleniach doszłam do wnisku, iż marzec i kwiecień to 2 najdłuższe miesiące mojego życia... Pozdrawiam :) Taaak! Nie ma nic bardziej męczącego niż czekanie. Dla mnie listopad i grudzień ciągnęły się w nieskończoność. A te 7 dni stycznia ... istny koszmar. Na wszystkich kalendarzach, które wpadły mi w ręce 7 stycznia zaznaczałam takim wielkim czerwonym kółkiem :lol: Załatwiłam sobie też 2 tygodnie urlopu 'macierzyńskiego'. Uważam, że był to świetny pomysł. Maluszek bardzo się ze mną zżył i miałam czas żeby spokojnie go pouczyć i przyzwyczaić do paru rzeczy. Najśmieszniejsze było nauczenie go spokojnego zachowania w samochodzie. Nie używam kenel-klatki więc Eklersik musiał zrozumieć, że ma spokojnie siedzieć na tylnym siedzeniu kiedy ja prowadzę autko. Pierwsza jazda była przekomiczna. Ułożyłam go z tyłu na kocyku i ruszyłam. Wtedy szkrabik jakimś cudem wdrapał się po oparciu siedzenia za tylną szybę. Jechałam główną ulicą miasta a wszyscy mijający nas kierowcy trąbili i machali do nas. Mały obijał się raz o szybę raz o zagłówek. Nie miałam się gdzie zatrzymać żeby go wyjąć. Ale w końcu sam zdecydował się zejść a raczej spaść na swoje miejsce. Od tej pory siedzi już zawsze spokojnie z tyłu i ogląda widoki za oknem. Teraz noszę się z zamiarem kupienia mu szelek i specjalnych psich pasów bezpieczeństwa, tak na wszelki wypadek. :wink:
BEBE Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Eclaires-a wiesz moze gdzie takie pasy mozna kupic.Moj Demo to juz niemal 30 kg wagi wiec jest juz calkiem 'stabilny' :wink: gdy siedzi z tylu ale ma zwyczaj lizania kierowcy w ucho podczas jazdy :D . No i bylby bezpieczniejszy.Synek ma siedzisko i pasy a biedna psina nic gdyby doszlo do /odpukac/ do jakiejs stluczki.
BEBE Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Elclairs-z rozrzewnieniem patrze na twoje male cudo.Szczegolnie na te przyduze puchate lapki.Ciesz sie kazda chwila z maluszkiem ,rob duzo zdjec bo ani sie obejrzysz a 'reszta' dogoni lapki :D
Wind Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 BEBE, Szelki bezpieczenstwa kupisz m.in. tutaj. Sklep realizuje zamowienie mniej wiecej w ciagu 7 dni :). Sklep ma tez inne akcesoria zabezpieczajace psa podczas podrozy. Ja uzywam tylko kontenerka przypietego do "ludzkich" pasow ... no ale ja mam minimalnego psa ;)
BEBE Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Wind-dzieki za info.Ja wprawdzie myslalam o czyms jeszcze innym. Dosyc dziwacznej konstrukcji ktora widzialam zagranica ale chyba zdecyduje sie na cos z e-peta bo tego o czym myslalam nigdzie nie ma :(
Flaire Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Minio, jak pięknie wytrymowana!!! :D JA KCEM SCENIAKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Minio Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 FlaireOd trymowania mam niezły pęcherz na palcu . Kora ostatnio nieco kulała na prawą łapkę a w dodatku rozcięła ją sobie dosyć mocną . Chodziła w skarpetce i gumowej rękawiczce na spacerki. TYlko palce od rekawiczki jej po bokach dyndały :wink:
Eclairs Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 [quote name='BEBE']Eclaires-a wiesz moze gdzie takie pasy mozna kupic. Na www.karusek.com.pl komplet: szelki ze smyczką do zapięcia są za 43 zł w promocji :) (wszystkie rozmiary) Znajdziesz je w zakładce 'transport'
Eclairs Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Minio napisał(a):Nasza korka ma już 6 miesięcy :lol: Piękna jest! Śliczniaście wyszła na tym 3 zdjątku - ma już takie całkiem poważne ząbki :o :D
Minio Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Eclairs Ząbki całkiem , całkiem.... Na szczęście nie używa ich na nas :wink:
Fuka Posted March 13, 2005 Posted March 13, 2005 Kurcze, ale słodkie sa te Wasze serdelkowe szczeniory - niby zawsze wolałam dorosłe - mądre psiury, ale tak jakos mi sie ckni za szczeniakami :roll:
Nitencja Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 no i teriery gora :-D Norfolk CRACKNOR CAUSE CELEBRE ma BIS na Crufcie !!
Flaire Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 Nitencja napisał(a):no i teriery gora :-D Norfolk CRACKNOR CAUSE CELEBRE ma BIS na Crufcie !! :D
INA Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 Eclairs - no to ja też dorzucam spóżnione życzonka szczeniaczkowe Jak Kora ma urodzinki to i Vigo teżVigo całuski od paniusi :new-bday: :laola: :BIG: a jeszcze niedawno tak jak Eselu nie mogłam doczekac się malucha a teraz już Viguś -kończy 6 miesięcy . Minio- zazdroszczę Ci, że tak już ładnie trymujesz ja się boję, że zrobie z Vigo straszydło i teraz wygląda ja mały zarosniety niedzwiadek... :roll: -- może i słodko ale zdaje sobie sprawe żebym musiła już niedługo skubać . To co zrobiłam na ogonku nie bardzo mi sie podoba :-? Wiec dalej nie próbuję... :o KORA CUDNA!!! :P :P
Brozia Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 Coś tu ostatnio mało zdjęć wiec moze ja cos dorzuce ;) [Zdjęcie poniżej zostało zmniejszone na linka, bo jest za duże - według Regulaminu forum, zamieszczane zdjęcia nie mogą przekraczać 500 na 500 pikseli - Mod Flaire] http://republika.pl/blog_kv_388145/634324/tr/obraz_110.jpg
Brozia Posted March 14, 2005 Posted March 14, 2005 NoCzas szybko leci mój Walkerek <Łokerek> skończył już 5 miechów, a mojego aniołka nie ma już z nami 3 miesiące :( Czas za szybko płynie... Kilerku kochamy Cię :*
Recommended Posts