Flaire Posted August 28, 2003 Posted August 28, 2003 Wirka, a kiedy ty bierzesz małego pieska :lol: ? Chyba wsadzę na szkolenie.
Wind Posted August 28, 2003 Posted August 28, 2003 No to przechodze na sledzenie topica szkolenie :D pozdrawiam,
Lady Posted August 28, 2003 Posted August 28, 2003 No to ja jeszcze tu dokończe... Baseny termalne są w Orawicach i przy Popradzie. W tym pierwszym miejscu nie chcieli nas wpóścić z psem :( więc musieliśmy chodzić na zmiane... W drugim natomiast nie mieli nic przeciwko małemu pieskowy, pod warunkiem, że rozłożymy się gdzieś na uboczu no i oczywiście, że pies nie będzie wchodził do wody. Lady za wodą i tak zbytnio nie przepada, a myśle, że gorąca kojarzyłaby się jej z kąpielą, więc dużo nie straciła! :)
iWoNai Posted August 28, 2003 Posted August 28, 2003 Flaire: Sliczny piesio. Zdjecie z okularami- rozbrajajace:).
Lady Posted August 28, 2003 Posted August 28, 2003 A widzieliście zdjęcia yorka "oponki"? :D :D :D Świetne! :lol:
wirka Posted August 29, 2003 Posted August 29, 2003 Wirka, a kiedy ty bierzesz małego pieska :lol: ? Małego pieska raczej sobie nie sprawię, bo ja lubię duuuuuże rasy :D Ale gdyby mi ktoś kazał sobie sprawić małego to byłby to chyba foksterier. Charty mają to do siebie, że w domu ich prawie nie ma, dopiero na dworze masz problem ze zbyt żywotnym psem ;) Dlatego chyba nigdy nie sprawię sobie teriera, bo one są żywotne prawie non-stop: w domu i na dworze - tak mi się zdaje, i taka jest o nich opinia. A może się mylę??? A moje zainteresowanie tym tematem wynika nie stąd, że chcę mieć małego pieska, ale stąd że mądre rzeczy opowiadacie jeśli chodzi o szkolenie.
Yorkies Posted August 29, 2003 Author Posted August 29, 2003 Lady: Fotki super!!! :D Pierwszy raz takie coś widzę. Czy to jakiś polski pies?
Wind Posted August 29, 2003 Posted August 29, 2003 wirka: jak pierwszy raz w zyciu, a bylo to bardzo dawno temu, zobaczylam afgana to wszystkie moje marzenia krazyly wokol tego psa. Bylam jeszcze wtedy dzieckiem i na szczescie madrzy rodzice tlumaczyli mi ile pracy, czasu, cierpliwosci kosztuje wyszkolenie tej rasy. W domu zagoscil wiec pinczer a po jego odejsciu ON. Do dnia dzisiejszego podziwiam te psy, a w szczegolnosci takiego jednego, ktory majestatycznie przechadza sie po moim osiedlu. Jednakze nie moglabym byc posiadaczka takiego charta. Nie wiem, czy mialabym wystarczajaco duzo cierpliwosci i samozaparcia aby go odpowiednio socjalizowac, i czy dostarczylabym mu wystarczajaco duzo ruchu. I dlatego tez mam yorka, adekwatnego do wielkosci mojego mieszkania i miejsca w lozku :) pozdrawiam,
wirka Posted August 29, 2003 Posted August 29, 2003 No i o to chodzi. Nie liczy sie tlyko wygląd ale i możliwości na psa.... W tej kwestii mamy takie samo zdanie :D
Yorkies Posted August 29, 2003 Author Posted August 29, 2003 Mi także bardzo podobają się afgany(szczególnie maści domino),ale nie mam takiego psa ani raczej nie będę go miała z tych samych powodów co wind. Pozdrawiam
Lady Posted August 30, 2003 Posted August 30, 2003 Ja czasami się zastanawiam, czy Lady to aby terrier, bo nieraz jak klapnie na łóżku, to prawie cały dzień prześpi :-? Chociaż bywają momenty, że jestem o tym przekonana :wink: A co do Afganów, to oglądałam o nich program na Animals Planet. I co się dowiedziałam? Ponoć wygrały jakiś konkurs na najgłupsze psy, są jak koty, bardzo trudno się uczą i są niezależne... Ja z chartami nigdy nie miałam doczynienia, więc wiem tylko to co z TV. Może mnie oświecicie jak to jest z tymi "kotkami" :-? :-? :-?
wirka Posted September 1, 2003 Posted September 1, 2003 No to ten kto to nagrywał był kompletnym debilem i to on powinien wygrać ten konkurs... Afgany jak wszystkie charty uczą się chętnie, ale muszą czerpać z tego przyjemność, czyli przemoc i krzyki mało co zdziałają. Charty są psami świadomymi swej odrębności i trzeba współpracować z nimi pokojowo, aczkolwiek konsekwentnie (bo one muszą wiedzieć dlaczego mają to zrobić). Nie są to psy, które będą bezmyślnie wykonywać Twoje polecenia. Ale są posłuszne przy odpowiednim prowadzeniu. Jeśli przy czymś trzeba się wysilić to lepiej nazwać to głupim, taaak? Debilizm!!! :evil:
Himka Posted September 2, 2003 Posted September 2, 2003 Lady, Yorkies, Wind macie prześliczne Yoreczki. Muszę wam to wreszcie powiedzieć bo cały czas tylko oglądam te zdjęcia i czytam wasze dialogi. I Lady trzeba przyznać że pięknie zrobione to zdjęcie jak je zobaczyłam to też myślałam że je jakiś profesjonalny fotograf zrobił. Brawo :klacz: . I skąd masz takie super fotki tych "oponek"? Te Yorki są naprawde rewelacyjne.
Wind Posted September 2, 2003 Posted September 2, 2003 Himka: W imieniu wlasnym i Majki dziekuje za komplement :oops: pozdrawiam,
Lady Posted September 2, 2003 Posted September 2, 2003 Och, dziękuję, dziękuję :D Ale te oponki nie moje. Na forum znalazłam tylko nie pamiętam kto je zrobił... (wiem, wiem... prawa autorskie... zabijecie mnie :wink: )
owczarnia Posted September 3, 2003 Posted September 3, 2003 Trochę nowsze zdjęcia Fuzlaka :). Tu ma gdzieś dziewięć miesięcy. Nie wiem czemu tylko wyszedł tak strasznie ciemno :(. .
owczarnia Posted September 3, 2003 Posted September 3, 2003 A tu Fuzi z panią w pracy, już bardziej naturalnych kolorkach :). Na stole piąty tom Harry'ego Pottera :).
Himka Posted September 3, 2003 Posted September 3, 2003 Owczarnio twój Fuzlaczek też jest śliczny(chociarz wolę długowłose Yorki :wink: ) A czy mogłabyś napisać co to za wspaniała praca że możesz przychodzić z psem :D bo to bardzo interesujące
owczarnia Posted September 3, 2003 Posted September 3, 2003 Mamy z mężem własną firmę, stąd taki luksus :D. a Fuzlak na tych zdjęciach i tak był już dość monco zarośnięty, co widać po grzywce na pierwszej focie :).
Yorkies Posted September 3, 2003 Author Posted September 3, 2003 Himka: Dzieki!!! :wink: Owczarnia: Po raz kolejny piszę że fluzak jest prześliczny.
Lady Posted September 3, 2003 Posted September 3, 2003 Wiem, że wiele osób, gdy widzi psa z kucykiem ma mieszane uczucia, jednak owczarnio, jak widać przydałby się wam... 8) Gdy ja pokazywałam zdjęcie Amorka, wszyscy się dziwili - " To jest facet??? Z kokardką?!" Jednak gdybym miała mieć psa (może kiedyś...) na pewno by nosił kucyka! Dla psów są kokardki czarno - złote, ciemno niebieskie lub ciemno zielone. Jedna pani, która miała yorka z rodowodem - ale go nie wystawiała - zapinała swojemu psiaczkowi włoski na czole spinką na boku. Naprawde fajnie!
Wind Posted September 3, 2003 Posted September 3, 2003 owczarnio: fajnie zdjatka :) W szczegolnosci pierwsze zdjecie. Odgarnij mu troche kosmyki z oczu to i moze za czytanie Harry'ego Pottera sie wezmie ;) pozdrawiam,
iWoNai Posted September 3, 2003 Posted September 3, 2003 Fantastyczny ten Fuzlak...heh to 2 zdjecie w pracy ...to tak jakby ja i moja niunia:). Uwielbia przebywac ze mna w biurze...i lezec miedzy fakturami :)
Wind Posted September 4, 2003 Posted September 4, 2003 Generalnie niewiele osob pochwalilo sie fotkami swoich pieskow. Bylo zdjecie Lady (dlaczego tylko jedno ????? ), byl Fuzlak (porzadna kolekcja ale moglaby byc wieksza ;), byly tez pieski od Yorkies, no i moja sunia. Pytam wiec gdzie jest reszta ???? :evil: Tlumaczcie sie tutaj mili moi i umieszczajcie zdjecia :) pozdrawiam,
owczarnia Posted September 4, 2003 Posted September 4, 2003 Lady, ta grzywka na zdjęciach to stadium ostatecznego zarośnięcia :D. Następnego dnia byliśmy już u fryzjera 8). Zresztą, on ma tak ostrzyżony łepek, że z przodu kosmyki są dłuższe, a u góry krótsze, więc kitka się i tak nie złapie, a nawet jak się złapie to się nie utrzyma :D. Pomijając zaś już wszystko inne, lubię go w takiej grzywie od czasu do czasu :lol:. Jeszcze jedna fota z tej samej serii, znowu cuś ciemna niestety :( : .
Recommended Posts