Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo piękna i słodziasta ta Burasia... Taki sympatyczny pycholek..Zasługuje na najlepszy domek na świecie.. Ktoś ją pewnie wyrzucił, bo dzikie kotki nie lgna do ludzi tylko uciekają.. Ręce opadają..
Podnoszę Niunię na początek, niech jej się trafi dobry domeczek....

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kicia wróciła pod blok :multi: Dzisiaj została przegoniona przez: sprzątaczkę, panie z masarni i panią ze spożywczaka, a także przez psy. Jest niesamowitym kotem, przychodzi na zawołanie, łasi się. Dzisiaj rozłożyła się na środku chodnika gdzie grali chłopaki i nie przeszkadzała jej lekko latająca piłka. Jej ulubionym zajęciem jest polowanie na wrony, które okropnie jej dokuczają.
Dzisiaj poszłam z nią do weterynarza aby dowiedzieć się o niej więcej. Ma max. 1,5 roku i świerzbowca usznego. Za tydzień będzie mieć drugą porcję kropelek do uszu. Weterynarz też powiedział, że prawdopodobnie urodziła kociaki, ale gdzie one są to nie wiadomo. Teraz przebywa na tej samej klatce co wczoraj.

Posted

Będzie problem - u Fiony miejsca nie ma, a poza tym przyplątał się jakiś wirus atakujący górne drogi oddechowe. Chorują praktycznie wszystkie koty, nawet te szczepione. Choroba na szczęście powoli ustępuje, ale póki choć jeden kot jest chory, nie powinna przyjmować nowych. Dopiero po wyleczeniu i dezynfekcji wszystkiego - czyli najwcześniej za kilka dni.

U mnie jest w tej chwili (oprócz moich kotów) Idril z trójką swoich kociaków i maluszkiem przygarniętym przez nią na dokarmianie. Wszystkie cztery maluchy przeszły już infekcję i zostały wyleczone, ale na dwunastego kota w domu nie mam warunków.

Nie mamy żadnego wolnego tymczasu. Możemy jedynie ogłaszać kotkę, ale nie ukrywam, że w tym przydałaby się nam pomoc.

Posted

Kaja555 bardzo dziękuje za allegro dla kotki :iloveyou:
Namiary mogą być na mnie- zaraz prześlę ci pw.

Dzisiaj jak szłam do szkoły sprzątaczka pochwaliła się wszystkim sąsiadom, że wywaliła kotkę. Moja sąsiadka zaczyna ją już dokarmiać jeszcze jakąś miskę z mlekiem widziałam.

Posted

Kotka na noc gdzieś znika, potem przychodzi rano, odchodzi i pojawia się na naszym podwórku ok.14
Na 100% nie może przebywać z psami w mieszkaniu. Wczoraj rzuciła się na kundelka sąsiadki, beagle'a, fox terriera iii boksera :crazyeye: Wszystkie psy wycofały się z walki z groźnym, nastroszonym i prychającym kotem oprócz fox terriera.
Za kotami też nie za bardzo przepada, najlepiej gdyby znalazł się dla niej dom bez innych zwierząt- o inne zwierzęta jest strasznie zazdrosna.

Posted

Trzebaby ustalić kwestie co ewentualnie z kociętami bo wet powiedział, ze po porodzie jest. Jesli zabierzemy kotke a maluchy zostana to umra z głodu jesli są maleńkie :( Może to kotka wychodząca ??

Posted

będę miała dziś chwilę czasu, ogłoszę kotkę tylko na kogo namiary? przydałoby się też jakieś robocze imię żeby kociaka jakoś rozróżnić ;)
kicia ma szeleczki od kiedy ją zauważyłaś czy to Ty jej zakładałaś?

Posted

Mój kolega powiedział, że u niego w piwnicy są jakieś małe kotki, ale jego tata nie chce dać kluczy do piwnicy żeby je stamtąd wynieść:angryy: Niewiadomo czy kotki jeszcze żyją bo było to tydzień temu a ja dowiedziałam się o tym wczoraj.

Namiary mogą być na mnie. Imię...sąsiadka nazwała ja Dasza, więc może niech tak na razie pozostanie. W sobotę kicia przyszła do nas pierwszy raz, a w poniedziałek ktoś założył jej czerwoną wstążkę, ale nie wiemy kto, wczoraj sąsiadka zdjęła ją żeby przez przypadek się o coś nie zachaczyła i udusiła...

Posted

Co to znaczy nie chce dac kluczy :angryy: Może jeszcze zyja, trzeba pogadac z tym tata. Jesli nie da kluczy to zadzwonic po straz miejska, nie mozna zostawic tych kociat bez pomocy... bo tata nie chce dac kluczy :mad:
Dla mnie to jest głupie gadanie. Jak była potrzeba nie raz z Gemem włamywalismy sie do piwnic czy innych pomieszczań, żeby ratowac koty.

Posted

ta kotka chyba ma gdzieś kociaki, skoro tak znika i wet też tak mówi :-(

ewelinka - ja jej zrobiłam allegro lin k jest na poprzedniej stronie i są tam namiary na Kashdodg