Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ojejku ależ biedne te kiciołki :placz: A Rudasek , jak tak można, taki piękny kocio.. I nawet w mrozy nie wpuścili do domu :mad::mad::mad: To nie są ludzie..
Fionka wyślij mi nr konta na pw, wyślę z grosik bo nie mam za wiele, ale tak mi żal tych kotków... Sama mam rudzielca ze schronu i wiem jakie to przytulaste ( ale on na ulicę nie dał się wygonić , Pańcie ze schronu chciały się go pozbyc, a on zawsze wracał.. A ode mnie to nie ma mowy, jak chcę żeby przyszedł wystarczy tylko usiąśc lub położyć się na kanapie i on już jest...
A co z tą raną na uchu u Rudaska????

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BasiaD tu masz nr konta na kociaki i nie tylko pod opieka Fiony
Fundusze zbieramy na koncie fundacji AFN
z dopiskiem "Ogony u fiony"

Numer konta:
VWBank 78 2130 0004 2001 0388 0143 0001
Alarmowy fundusz nadziei na życie
Ul. Jagiełły 5/19
14-100 Ostróda

Posted

Basiu bardzo dziękujemy za pomoc :loveu:
Rudasek chodzi z tą raną niestety :-( Na moje oko wygląda to jak rozdrapane miejsce gdzie wkręcił się kleszcz ale z bliska ne widziałam.
Jest oferta dt dla niego na miau ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Posted

Bardzo bym chciała żeby Rudzik trafił do domku.... A innym kotkom niech idzie na zdrowie... Postaram się jescze pomóc w miarę możliwości.. Kciukasy za domki dla kociambrów.:thumbs:

Posted

Z dobrych wieści do domków poszły dzisiaj Gina, Fridek i Erania.
Prosimy o kciuki dla Giny za szybka aklimatyzację i dla Erani za dogadanie sie z rezydentką.
Jutro najprawdopodobniej do domku pójdzie Bodzio.

Ze złych wieśli to Amelka bardzo chora. Zazmarkana, kichająca...apetytu brak
Antybiotyk nie podziałal
Mam nadzieję, ze jutro weci coś wymyślą...bo nie jest dobrze

Posted

Naluchy Tori i Tajson straciły dt. Kociaki biegunkuja i niestety jest to duzym problemem. Dlatego bardzo pilnie szukamy dla nich dt !!

Amelka dostała silniejszy antybiotyk i kroplówkę. Bidulka zasmarkana bardzo, nie może oddychac przez nos i nietstey straciła apetyt :(

Niestety nigdy chyba nie bedzie samych dobrych wieści :-(

Posted

Niusia ma rujkę...
Wesoło strasznie u nas bo Niusia spiewa, zawodzi i piszczy. Jedzonko nie ważne tylko inne sprawy ma teraz Niusia na glowie
Tak się trafiło, ze u mnie akurat dwa nieastrowane chłopaki...no w sumie trzy ale Anik jeszcze za młody chyba...
Mamy więc koncerty na trzy głosy, kocury poszalały dosłownie, klatki chcą rozwalić ale fiona okrutna nie wypuści amantów co by małe Niusie się nie urodziły
Niuśka z ciachnięciam musi jeszcze troche poczekac bo najpierw obowiazkowo szczepienie musi być a szczepienie za 2 tyg bo Niuska wygojona...tylko czasu brakuje, zeby wszystkim sie pochwalić Niuskowym sukcesem

Maluchy jakims cudem dzisiaj dt znalazły. Wskoczyły na miejsce Bodzia, który poszedl dzisiaj do adopcji

Posted

Niestety nie mam mozliwości pomocy psom z Jędrzejowa. Mam nieadopcyjną Muszkę, moja mama jest w szpitalu a ja robie przy zwierzakach na pełny etat. Więcej nie jestem w stanie zrobić :(

Pilnie szukamy nowego domku dla sfinksa, który wraca z adopcji

Sfinksio to kociak, który pragnie miłości człowieka uwielbia się przytulać. Mizianko o 3 w nocy? czemu nie:) najfajniej jak pani śpi bo można się łasić i przytulać do woli bez obaw, że pies przegoni:( Sfinks jak kazdy młody kociak uwielbia brykać i łobuzować. Do zabawy jest dobre wszystko:) długopis, zapalniczka, kredka do oczu, korek do wanny wszystko co można zmieścić w słodkim pysiu:) A tak na poważnie Sfinks to cudowny kociak pełen energii, błyskiem wesołości w oczkach, garnie się do człowieka bo po prostu kocha ludzi:) niestety w Naszym domu nie jest do końca szczęśliwy, nasz pies nie pozwala mu na pełnię szczęścia dlatego mimo, że to okropnie ciężka decyzja postanowiliśmy poszukać Sfinksowi nowego, cudownego domku gdzie będzie rozpieszczany i kochany.

Posted

Fiona.22 napisał(a):
Niestety nie mam mozliwości pomocy psom z Jędrzejowa. Mam nieadopcyjną Muszkę, moja mama jest w szpitalu a ja robie przy zwierzakach na pełny etat. Więcej nie jestem w stanie zrobić :(

Fiona ja wiem, ze ty masz pełne rece pracy:razz:
Ale moze ktos z odwiedzajacych ten watek, bedzie miał szanse jakos pomoc:roll:

Posted

[quote name='Fiona.22']Przed chwią było kolejne zgłoszenie...kotka rodzaca na jednym z podwórek. Niestety nie mamy gdzie zabrac kiciuni. Pani ma byc z nami w kontakcie. Musimy coś pomysleć...

Dianka własnie się sterylizuje :)

Ogromne buziaki dla Smoczycy3g z miau, ktora nie dość, ze ma juz dwa swoje koty, Wejka od nas na dt to nie dośc tego zgodziła się zabrać na dt całą rodzinkę. Niech zazdroszcza wszyscy, ktorzy sie spóźnili z zaoferowaniem dt bo kociaki jak zreszta mamusia sa przesliczne i bardzo kolorowe :loveu:
To niesamowite, ze sa jeszcze tacy ludzie jak Gosia.
Bardzo dziekuje Gosi za pomoc :loveu:

Posted

ratunku!!!! na osiedlu na stoku jest mama z 3 ok 3 tygodniowymi kotkami :placz: kotki są bardzo ufne, a jeżeli się je woła przychodzą.... wszyscy niestety przeganiają je z klatki bo mówią że im śmierdzi!!!! :mad::mad::mad::mad:
one nie mogą tam długo zostać.... trzeba je gdzieś zabrać!!!

Posted

Fiona22 Przypominam się z wzięciem od dwóch do pięciu nieadopcyjnych dzikusów - domki zbudowane już! tylko kurzej nóżki im brak jeszcze :evil_lol: ale to się nadrobi w tym tygodniu
Ponadto mamy domek dla buraska, ale musi być taki najbardziej ............. nijaki z umaszczeń kotów :cool3:
I żeby nie było za pięknie ........... szukamy domku dla czarnej ok 6 tygodniowej kociczki! No i Cesiek znów stacjonuje u mnie !

Posted

Natychmiastowego ds szuka młoda kotka. Lgnie do ludzi, ogromny z niej pieszczoch. Najprawdopodobniej ktoś ją wyrzucił z domu lub uciekła.
Za człowiekiem chodzi krok w krok, w domu zachowuje się bardzo dobrze.
Została już odrobaczona, weterynarz powiedział, że prawdopodobnie ma coś z uszami- nic dokładniej nie wiem, bo nie ja byłam z nią u weta. Możliwe, że będzie miała małe, więc przydałaby się sterylizacja. Obecnie przebywa na klatce u mnie w bloku, ale nie wiadomo co może się z nią stać w ciągu jednej nocy.

Zdjęcia:

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu jej chociaż dt :-(!

Posted

Podrzucam :-(

kashdog, wiem gdzie mieszkasz :razz:, w tych blokach mieszka mój wójek, ma firmę taxi i nie ma jednej nogi. Kotów raczej nie lubią, więc nie moge pomóc z DT.

Posted

No i dzisiaj rano sprzątaczka wyrzuciła kotkę z klatki, wyrzuciła karmę, wodę i posłanie. Ostatni raz widziała ja moja koleżanka na parkingu o 7:50 :shake:

Posted

Sprzątaczka musiała posprzątać przecież,a kot jej przeszkadzał:angryy:, jeszcze się żaliła, że kotka na nią prychała. Możliwe, że wróci bo siedziała tam od soboty i zawsze wracała tylko jak wróci trzeba jej natychmiastowo znaleźć dt bo taka akcja może zdarzyć się drugi raz.