Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W czwartek najprawdopodobniej do nowego domku pojedzie Cylkopka...mam nadzieję, ze mi_mi nic nie wypadnie bo to ona ma wieźc kota do Warszawy
Dziekuje Wejadze za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej

Jutro zawozimy do nowego domku Titu Dzisiaj bylismy na przedadopcyjnej

Ale sytuacja i tak jest dośc mocno skomplikowana...mam za duzo kotów !!

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja za mało :shake: Tylko mam krakowskiego Boryska.
ale za to psów całe stado, nawet ten tymczasik, dla którego postawiliśmy kojec i budkę, jest oczywiscie w domu (bo jak inaczej... :cool1:), raze 6 sztuk. Rodzina nie godzi sie na wiecej stworzeń :cool1: chyba, zeby tymczasik poszedł do domu stałego (prawdopodobnie w środę), to moze zgodzą sie na kota? Mi sie marzy jakiś nieadopcyjny, ktory ma małe szanse na dom, ale wychodzący.

Posted

Znów potrzebna wizyta przedadopcyjna w Warszawie
Tym razem dla Neski...

Cyklopka jedzie jutro, Titu dzisiaj do nowych domków

A przed chwila miałam zgloszenie o kolejnej kotce z maluchami w tragicznej sytuacji.
Kotka jest na terenie zakładu gdzie złomuja samochody. Niestety przenosi maluchy z samochodu do samochodu. Maluchy maja ok 2 tyg sa cztery ogony. Kotka domowa miziasta...nie ma miejsca ale kicia zostanie upchnieta w lecznicy w hoteliku...i poczeka az zwolni sie miejsce na jakims dt...
Miało nie byc przyjęć...ale obawiam sie, ze w tej sytuacji kolejnemu kotu bedziemy musieli odmówic pomocy...

A na pomoc czeka jeszcze kocurek z Hożej z urwaną nogą...:-(

Posted

i sie przypominam z kotkami z Morawicy:( Kicia z przepukliną, z bliżej niedookreślona ilością malców siedzi, jak sie okazało w dość bezpiecznej piwnicy. Za to w przyszpitalnych ruinach okociła sie dzika kocica- koty maja ok 2 tyg i chyba jak podrosna trzeba je będzie wykraść matce (chociaż dziewczynki), żeby nie powiększyły i tak licznej grupy dzikich kotów, mnożących sie kilka razy w roku:angryy:

do bezmiaru nieszczęści zobaczcie to:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/pobite-szczeniaki-jedyny-ktory-przezyl-pilnie-potrzebuje-dt-137702/#post12284029

Posted

to ja wstawię kilka fot ode mnie z naszej 'akcji' ;) opisanej tu: klik w 42 poście

miejsce w którym kicia umieściła maluchy....

i tu już bezpeiczni w transporterku:

z racji, że kicia wybrała miejsce budowlane z mnóstwem styropianu....wszyscy wyglądaliśmy tak: :evil_lol:

...jakoś mało wyszło tych fotek.

pamiętasz Fionka jak pokazywałam Ci te kotki ode mnie...tam był jeden taki cały czarny maluch, dziś bliżej mu się przyjrzałam...biedaczysko nie ma oczka :-( zrobiłam kilka zdjęć całej gromady, wstawię później

Posted

i kocia gromada... :-( brakuje tu jeszcze 2 maluszków jednego całego pręguska i czarno-białego.
bura kicia to prawdopodobnie matka maluchów, w tym też i tego bez oczka.

szylkretka..

Posted

kolejne biedaki...a my nie mamy gdzie upchnąć

Do tego mały Falkor źle się czuje Zaraz jedziemy do weta z nim. Jest osowiały, przysypiający, bez zainteresowania otoczeniem, nie ma apetytu, bez biegunki, wysięków z nosa i oczu, pysio ładny bez nadżerek:(
Nie chciałabym oceniac ale wygląda mi to na robaczyce...niestety objawy sa bardzo podobne a kociaków z robaczycą przewinęło się troche.

A tak przy okazji moja sunia jest kochana. Kocinka spi u mnie na kolanach a ona chyba wie, zę coś jest nie tak...siedzi przy mnie podaje mi łape i liże malucha w buźkę

Posted

Mały Falkor juz doszedł do siebie...kota bolało brzusio :roll:
Wczoraj od razu po powrocie z lecznicy odzywskał humor, apetyt i wszystko.
Maluch dostał nospe w inj i przy okazji odrobaczenie. Reszta rodzinki tez się wczoraj odrobaczyła.
Berbecie waża juz 0,26 kg czyli od ostatniej wizyty przytyły 0,04 kg :)

Posted

5,5 kg rudo-białego kocura trafiło dzisiaj pod naszą opiekę...kocio ma istny syf w uszach, swierzbowiec wylazil az na zewnątrz. Kot został na obserwacji kilka dni w lecznicy a potem musimy cos wymyslec dla niego...

Gem wynalazł dziiaj kolejnego biedaka. kocurek, młodziutki taki klekikowaty. Upchnięty do poniedziałku a potem muimy co wymyleć...

Proze o kciuki dla Neki i Erani. Sa domki poważnie zaintereowane koteczkami.

Do nowego domku wyjechala dziiaj Cylkopka. więcej informacji na jej watku

Za to na jej miejce przybyły dw kolejne koty...jeden idzie do domku a przybywaja na jego miejce dwa...albo cała kocia rodzina...
Nietety ciagle jetemy na poważnym pluie jeli chodzi o ilość kotów

Sa kotki juz całkiem przygotowane do adopcji tzn odrobaczone, zaszczepione i wyterylkowane. Przydałby się dla nich niej zakocony dt gdzie moglyby sobie spokojnie czekac na domek i zwolnic miejce dla tych czekajacych na "pierwszą" pomoc

Posted

[quote name='Fiona.22']

Sa kotki juz całkiem przygotowane do adopcji tzn odrobaczone, zaszczepione i wyterylkowane. Przydałby się dla nich niej zakocony dt gdzie moglyby sobie spokojnie czekac na domek i zwolnic miejce dla tych czekajacych na "pierwszą" pomoc
Oj, rozmarzyłaś się teraz ;)

Gem wynalazł dziiaj kolejnego biedaka. kocurek, młodziutki taki klekikowaty. Upchnięty do poniedziałku a potem muimy co wymyleć...

Gem go nie wynalazł, Gemowi go zgłoszono. Kot płakał rozpaczliwie w piwnicy, z której nie potrafił wyjść. Dobra dusza uwolniła go i zadzwoniła do mnie. Dalej było jak zawsze: wizyta u lekarza, czyszczenie uszu, Advocat i poszukiwanie DT. Chwała osobom, które go przyjęły, bo naprawdę nie wiem, gdzie byśmy go umieścili.

Posted

Pora na niespodzianke Aniczkową

To teraz troszkę na kolankach

i na rączkach...najfajniej jest przytulać się całymi pleckami

ale mizianko po pleckach tez jest fajne

Posted

mizianki z boku też sa fajne

a może po pleckach fajniejsze...

mimo wszystko najfajniejsze sa głupie minki

Taki długi jestem

i na boczku tez lubie lezeć