Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jedna z kotek najprawdopodobniej urodziła bo nie bylo jej juz dwa dni na karmieniu...a gruba była :shake:

Koniecznie musimy reszte kotek wyciachać bo już mi słabo jak pomyśle co za chwile bedzie sie działo :(

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Ostrowcu Świętokrzyskim zaginął pies moich znajomych. Czy może mi ktoś podać adres wątku Ostrowca i namiary na dogomaniaków stamtąd? Musimy zacząć akcje poszukiwawczą....

Posted

A u nas kolejna tragedia...tzn wracaja nam z tymczasu Tori i Tajson z którymi nie mamy co zrobić...
Czarna Zabo bede chyba dzwoniła do Ciebie w kwestii gabinetu od środy, żebyśmy mieli chwile czasu na zastanowienie się co dalej z nimi zrobić :shake:

Posted

Na już potrzebna zastępcza mama dla 1 dniowego kociaka !!!
Gem go dzisiaj przywiózł. Kociak caly dzień le zala na trawniku i mamusia nie wróciła po niego !!!
Marne szanse, ze malucha uda mi się odkarmić. Mamka to jedyny ratunek.
Na razie myciem i masowaniem brzusia zajęła się moja sunia, ktora nie odstępuje malca na krok.

Posted

Maluszek bez zmian tzn je mleczko ale jakoś tak bardzo rózne ilści. Czasem wypije 1 ml a czasem 4ml. Jest ruchliwa, pełza sobie po całym koszyczku, tylną nóżkę wkada sobie do pysia a potem idzie spać. Sikamy za pomoca sunia albo masazu brzusia. Dzisiaj mamy już trzy dni ;)
Ciągle szukamy mamusi zastępczej !!

Posted

Fiono, przyszedł mail ws. Nutki od [email protected]:

Witam,

Czy ta aukcja została już ostatecznie zakończona czy też można jeszcze adoptować Nutkę? Niedawno straciliśmy kota, który towarzyszył nam przez wiele lat. W naszym domu od zawsze były zwierzęta. Nutka nas uwiodła. Jesteśmy gotowi przyjechać po nią z Wrocławia.

Posted

Mały w sobote zostal przyniesiony do lecznicy. dostałam telefon, ze jest kot i czym ogłabym przyjśc zrobić zdjęcia. Pojechalismy po południu z Gemem do lecznicy.
Okazało się, ze mamy do czynieniaz maleńkim ok 3 mies kocurkiem. Kociak ma bardzo duże problemy z poruszaniem się.
wygląda to tak
YouTube - P8220819
YouTube - P8220832
Pomine juz opis jak wyglądała wizyta, jak kociak został przez wetów potraktowany i jak przyłozyli się do badania. Wyszliśmy z lecznicy z rtg (źle zrobionym), oczywiście z kotem, który miał obniżona temp, był blady ale za to odpchlony i drobaczony
Pojechalismy do nastepnej lecznicy.
Tam lekarka przyłozyła sie do badania, probowała pomóc na tyle na ile potrafiła. W efekcie kot dostał antybiotyk i steryd.
Byliśmy dzisiaj w odwiedzinach ale wg mnie nie ma żadnej poprawy.
Maluch ma bolesnośc ogona gdzie został wymacany ropień a do tego ogon jest połamany.
Jest bolesność lewej tylnej nogi. Zaburzenia równowagi sa lewostronne. Kociak ma błedny wzok i nienaturalnie wywija do tyłu przednia prawą łapę.
Szukamy pomocy w zdiagnozowaniu małego i zaordynowaniu leczenia.
Kot potzrebuje konsultacji ze specjalistą.
A może ktoś ma jakis pomysł ??

Weci szczerze mówiąc nie wiedzą co jest maluchowi.

Potrzebne bedzie wsparcie finansowe dla Stasia. Musimy jak najszybciej pokazac go komus mądremu !!
Pieniążki zbieramy na koncie AFN z dopiskiem "ogony u fiony-Staś"

78213000042001038801430001 VWBank

Posted

malawaszka napisał(a):
a cokolwiek widac na tych rtg? bo łapka wygląda na połamaną - skoro ogonek jest połamany to może łapka też? a może coś z kręgosłupem jeszcze? biedak :-(

RTG zrobiono w pierwszej lecznicy, zresztą na naszą wyraźną prośbę. Podejrzewano uraz lewej tylnej łapy, a zdjęcie zostało wykonane w pozycji bocznej, gdy kot trzymał jedną łapę na drugiej. Ile widać na tym zdjęciu, możecie się sami domyślić.

Jedyne, co udało się dzięki temu "zdjęciu" wykluczyć, to uraz kręgosłupa.