Fiona.22 Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Jedna z kotek najprawdopodobniej urodziła bo nie bylo jej juz dwa dni na karmieniu...a gruba była :shake: Koniecznie musimy reszte kotek wyciachać bo już mi słabo jak pomyśle co za chwile bedzie sie działo :( Quote
Fiona.22 Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Przypomne jeszczę rodzonke na "S" czyli Samba, shila i Savanah Quote
jogi Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Fiona za kilka dni kończy się allegro, więc przygotuj te kolorowe teraz:razz: Quote
czarna_zaba Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 W Ostrowcu Świętokrzyskim zaginął pies moich znajomych. Czy może mi ktoś podać adres wątku Ostrowca i namiary na dogomaniaków stamtąd? Musimy zacząć akcje poszukiwawczą.... __________________ Quote
Isabel Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Z Ostrowca jest np. iwop. Co do oddzielnego wątku, to nie wiem, czy taki istnieje. Quote
Fiona.22 Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 A u nas kolejna tragedia...tzn wracaja nam z tymczasu Tori i Tajson z którymi nie mamy co zrobić... Czarna Zabo bede chyba dzwoniła do Ciebie w kwestii gabinetu od środy, żebyśmy mieli chwile czasu na zastanowienie się co dalej z nimi zrobić :shake: Quote
eliza_sk Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Fiono, proszę zajrzyj na wątek suni z Dymin. Dziewczyny nie wiedzą co i jak z transportem i nie ma kontaktu do Jo37. Quote
Fiona.22 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Elizo już na wątku napisałam co i jak ;) A ja przypomnę jeszcze nasza Tygryski ;) Trzykropka Tolek Tosiek Quote
jogi Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Fiono kończy się allegro, prosze wyslij mi kocię do ogłoszenia. Kolorowe najlepiej;) Quote
Fiona.22 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Na już potrzebna zastępcza mama dla 1 dniowego kociaka !!! Gem go dzisiaj przywiózł. Kociak caly dzień le zala na trawniku i mamusia nie wróciła po niego !!! Marne szanse, ze malucha uda mi się odkarmić. Mamka to jedyny ratunek. Na razie myciem i masowaniem brzusia zajęła się moja sunia, ktora nie odstępuje malca na krok. Quote
Fiona.22 Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Tak sobie ziewamy ;) ale bez mamki sobie nie poradzimy. Quote
kaja555 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 podnoszę! malec ma marne szanse :shake:, choć cuda czasami się zdarzają... Quote
psiama Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 O serducho słodziutkie :roll:. Rany ! Jak się dzis miewa ????? Mamka na CITO dla 2-dniowego kociaczka bardzo potrzebna !!!! Quote
Fiona.22 Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Maluszek bez zmian tzn je mleczko ale jakoś tak bardzo rózne ilści. Czasem wypije 1 ml a czasem 4ml. Jest ruchliwa, pełza sobie po całym koszyczku, tylną nóżkę wkada sobie do pysia a potem idzie spać. Sikamy za pomoca sunia albo masazu brzusia. Dzisiaj mamy już trzy dni ;) Ciągle szukamy mamusi zastępczej !! Quote
eliza_sk Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Fiono, przyszedł mail ws. Nutki od [email protected]: Witam, Czy ta aukcja została już ostatecznie zakończona czy też można jeszcze adoptować Nutkę? Niedawno straciliśmy kota, który towarzyszył nam przez wiele lat. W naszym domu od zawsze były zwierzęta. Nutka nas uwiodła. Jesteśmy gotowi przyjechać po nią z Wrocławia. Quote
jogi Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Fiono wyslij mi kolejnego kociambra do allegro, bo sie skończyło Quote
psiama Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Maliuszek urósł w oczach :crazyeye::loveu:. Trzyamam niezmiennie najmocniejsze kciukole :thumbs: Quote
dziubbek Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 i jak maluszek? znalazła się jakaś mamka? jeżeli jest taka potrzeba mogę pomóc odkarmiać malucha :) :loveu: Quote
Gem Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 [quote name='dziubbek']i jak maluszek? znalazła się jakaś mamka? jeżeli jest taka potrzeba mogę pomóc odkarmiać malucha :) :loveu: Najnowsze wieści o kocięciu (ma na imię Szarlotka) można znaleźć tutaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98803&highlight= Quote
Fiona.22 Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Mały w sobote zostal przyniesiony do lecznicy. dostałam telefon, ze jest kot i czym ogłabym przyjśc zrobić zdjęcia. Pojechalismy po południu z Gemem do lecznicy. Okazało się, ze mamy do czynieniaz maleńkim ok 3 mies kocurkiem. Kociak ma bardzo duże problemy z poruszaniem się. wygląda to tak YouTube - P8220819 YouTube - P8220832 Pomine juz opis jak wyglądała wizyta, jak kociak został przez wetów potraktowany i jak przyłozyli się do badania. Wyszliśmy z lecznicy z rtg (źle zrobionym), oczywiście z kotem, który miał obniżona temp, był blady ale za to odpchlony i drobaczony Pojechalismy do nastepnej lecznicy. Tam lekarka przyłozyła sie do badania, probowała pomóc na tyle na ile potrafiła. W efekcie kot dostał antybiotyk i steryd. Byliśmy dzisiaj w odwiedzinach ale wg mnie nie ma żadnej poprawy. Maluch ma bolesnośc ogona gdzie został wymacany ropień a do tego ogon jest połamany. Jest bolesność lewej tylnej nogi. Zaburzenia równowagi sa lewostronne. Kociak ma błedny wzok i nienaturalnie wywija do tyłu przednia prawą łapę. Szukamy pomocy w zdiagnozowaniu małego i zaordynowaniu leczenia. Kot potzrebuje konsultacji ze specjalistą. A może ktoś ma jakis pomysł ?? Weci szczerze mówiąc nie wiedzą co jest maluchowi. Potrzebne bedzie wsparcie finansowe dla Stasia. Musimy jak najszybciej pokazac go komus mądremu !! Pieniążki zbieramy na koncie AFN z dopiskiem "ogony u fiony-Staś" 78213000042001038801430001 VWBank Quote
malawaszka Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 a cokolwiek widac na tych rtg? bo łapka wygląda na połamaną - skoro ogonek jest połamany to może łapka też? a może coś z kręgosłupem jeszcze? biedak :-( Quote
Gem Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 malawaszka napisał(a):a cokolwiek widac na tych rtg? bo łapka wygląda na połamaną - skoro ogonek jest połamany to może łapka też? a może coś z kręgosłupem jeszcze? biedak :-( RTG zrobiono w pierwszej lecznicy, zresztą na naszą wyraźną prośbę. Podejrzewano uraz lewej tylnej łapy, a zdjęcie zostało wykonane w pozycji bocznej, gdy kot trzymał jedną łapę na drugiej. Ile widać na tym zdjęciu, możecie się sami domyślić. Jedyne, co udało się dzięki temu "zdjęciu" wykluczyć, to uraz kręgosłupa. Quote
psiama Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Biedaczysko. Widac, ze chce a nie moze sie poruszac. Trzeba z nia do dobrego praktyka. :shake: Quote
Recommended Posts