Fiona.22 Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 Jogi, był jeden telefon o Zorka do stodoły i na tym koniec :( Ale nie tracimy nadziei, musi sie w końcu domek znaleźć !!! Quote
malawaszka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Odebraliście już Keiti? Jak się czuje? Ja prawdopodobnie jutro zawiozę moją malutką Silvę do Krakowa do dr. Tarabuły bo rozmawiała z nią Pani, która do mnie to maleństwo przywiozła i pani doktor małą przebada, ma jakiś plan działania - generalnie jest nadzieja oczywiście o ile to nei jest wada rozwojowa/wrodzona Quote
Fiona.22 Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 Byliśmy wczoraj w Myślenicach ale mała Kejti została, ponieważ okazało się, że dzisiaj bedzie w Myślenicach dr Niedzielski-neurolog i ortopeda i szkodaby było, żeby nie zoabczyl naszej małej. Ma być jakoś po południu...zobaczymy co powie na temat Kejti :roll: Quote
malawaszka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 aha no to trzymam :kciuki: i czekam na wieści Quote
jogi Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 koty gorzej idą niz psy na allegro zauwazyłam:roll: W tym samym czasie wystawiłam psiaka, tytuł podobny, bo psiak wykastrowany, śliczny i młody, on miał już na starcie sporo wiecej wejść. Pies znalazł dom, więc podmieniłam aukcję na sunię wysterylizowaną i iloscią wejść bije zorka o kilka setek. Dziś kończy się allegro. Czy mam wystawić ponownie, czy macie koty w wiekszej potrzebie? Quote
Fiona.22 Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 Jogi w zasadzie w wielkiej potrzebie jest Igraszka-ktora od dwóch lat czeka na dom, Igril i kocięta-które sa upchnięte u Gema i ilośc kotów tam jest ogromna, kociaki ze wsi-którym grozi likwidacja, Gajda i maluchy, ktorym kończy się dt w piątek... Te są w najwiekszej potrzebie, może któregoś z tych kociaków teraz wystawić ?? Quote
jogi Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 zadecyduj który i wyślij mi treść ogłoszenia i zdjęcia. Quote
Fiona.22 Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 Kejti jest małym kociaczkiem, wciąga łapki do zabawy, zaczepia inne koty, przytula się i mruczy, ma apetyt i załatwia się bez problemu. Niestety diagnoza Dr Niedzielskiego potwiedziła to co najgorsze. Kejti nigdy nie będzie zdrowa...nigdy się nie wyleczy. To trwałe uszkodzenie najprawdopodobniej w mózgu. Najprawdopodobniej jakis z enzymow nie jest rozkładany i odkłada się w mózgu powodując zaburzenia niektórych osrodków. To genetyczne sprawy. Odruchy neurologiczne niektóre są ok, niektórych nie ma wcale a niektóre sa zbyt sinlne. Dr Niedzielski badał Kejti bardzo długo i niestety zalecił eutanazję Jesli znajdzie się domek, który zaopiekuje się kotką...mała pożyje jeszcze-ile?? tego nie da się przewidzieć... Opieka jakiej potrzebuje mała nie jest jakaś bardzo szczególna Kejti potrzebuje: -codziennych ćwiczeń tylnych kończyn-żeby zaniki mięśni nie postępowały ćwiczenia co najmniej godzine dziennie-może być np po 15 min 4 razy dziennie lub po 30 min dwa razy dziennie itd... (oczywiście może byc więcej) -kotke trzeba kapać ponieważ załatwia się pod siebie-kłopoty z poruszaniam się. Z kąpaniem nie ma najmniejszego problemu-wkłada się tył pod kran. -codziennej porcji witamin, które Kejti zjada z ręki -człowika, który jest gotowy dać kotce kochający dom na ostatnie chwile jej życia Jesli chodzi o eutanazje to ja nie jestem w stanie podjąć takiej decyzji w przypadku Kejti. Kotka jest bardzo świadoma i mimo wszystko chce życ !! Domku prosze Cię, znajdź sie i dasz małej Kejti prawdziwy, kochający dom, żeby mała mogła zostac jeszcze troszkę na tym świecie Quote
malawaszka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 tragedia :-( nie wiem co powiedzieć i chyba pójdę popłakać tak się boję... ale moja malutka ma o tyle lepszą sytuację, że ona ma dom, który się nią zajmie nawet mimo kalectwa jak u niej jest to samo co u Keiti - to ludzie, którzy o nią walczyli od jej pierwszego dnia i będą walczyć dalej - w Krakowie oni już przejmą nad nią opiekę; ja sama bym ją u siebie zostawiła gdyby nei to, że u mnie koty muszą być sprawne bo psy mają momenty, że gonią i taka kicia nie miałaby szans uciec, no i moje koty wychodzą na dwór Quote
BasiaD Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Biedna Keiti.:placz:Domku znajdź się pliss.... Quote
Isabel Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Biedactwo:-( Ale z taką wadą może przecież żyć, a żyć chce! Tylko żeby ktoś się podjął opieki:modla: Quote
dziubbek Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 hej. widzę, że przez ten czas, kiedy ja się wylegiwałam na słońcu tyle tu nieszczęść..... :placz: jeżeli jest potrzebna pomoc w ogłoszeniach podajcie mi tylko które koty najpilniejsze i mogę robić ogłoszenia na gumtree czy allegro ( tylko z tego wszystkiego nie wiem już które mają :oops: ) Quote
Fiona.22 Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Dzięki pomocy Gema dzisiaj Oliwka, Omka i Orda zamieszkały w nowych domkach !!! O reszcie nawet nie chce mi sie pisać...:-( Quote
jogi Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Fiono jak będziesz miała chwile, to wyslij mi opis i zdjęcia kociaska, które chcesz na allegro. Quote
Fiona.22 Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Jogi czy doszedł mój mail ?? W tym tyg będa sprawdzane domki dla Uli i Nutki. Do domku powinny wyjechać w tym tyg Fila, Łatka o ile karmicielka znów nie odstawi takiego numeru jak w czwartek. Bylismy umowieni na odbiór kotki rano przed wyjazdem do Warszawy, kobieta nie przyszła...kręci, ze była w umowionym miejscu czyli w lecznicy, innej osobie powiedziała, ze była ale w innej lecznicy a sasiadka potwierdza, ze czekała na nas w domu...Tak czy inaczej Łatka wtedy nie pojechała. domek dalej czeka i jesli jutro nie bedzie kotki to chyba zamorduje pania H. :mad: Jeździlismy z Gemem po lecznicach, bylismy w u karmicialki w domu ale nie zastaliśmy jej nigdzie. Telefonu nie odbierała. Mam nadzieję, ze teraz uda się z Łatka bo drugi domek dla tej kici szybko sie nie znajdzie. Jej adopcja jest o tyle pilna, że Łatka w piwnicy mieszka. Do domku w Warszawie ma tez jechac jeden z maluchów ze wsi (Batman-czyli ten z czarna maska), ktore miały być zlikwidowane. Jeden znalazł juz domek czyli do adopcji została jeszcze trójka. Quote
jogi Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Fiona dziś będzie allegro, bo Marlenie, która robi oprawę graficzną cos padło i nie dała rady zrobić. Ale jak dziś pytałam to powiedziała, że własnie robi:multi: Quote
Fiona.22 Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Super, że allegro sie robi bo zakocenie potworne i moze ktos dojrzy na allegro swojego mruczka ;) Zapomniałam dodać jeszcze, że szanse na domek maja Gala i Tolek ;) W związku z czym prosimy o kciuki :cool1: Quote
Fiona.22 Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 skleroze juz mam chyba...:oops: Zapomniałam powiedzieć, że Kejti jedzie do ds do Torunia :multi: Quote
malawaszka Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Fiona.22 napisał(a):skleroze juz mam chyba...:oops: Zapomniałam powiedzieć, że Kejti jedzie do ds do Torunia :multi: CUDOWNA wiadomość!!!!!!! :laola: moje maleństwo od dziś w Krakowie - miała ją dziś oglądać dr Diana Tarabuła - mam nadzieję, że jej się uda :kciuki: Quote
kika22 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Fiona bardzo sie ciesze z nowych domków dla kociaków:multi: Oby wiecej takich wiesci:loveu: Quote
dziubbek Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 widzę, że w końcu coś się ruszyło!! #laol ponawiam pytanko: którym kiciom można zrobić ogłoszenia? Quote
jogi Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 allegro dla kociej rodzinki Młoda wysterylizowana kotka i maluchy - kocurki (705607547) - Aukcje internetowe Allegro czy coś zmienić? Quote
Recommended Posts