Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Błakała się bidulka od jakiegos czasu. Wczoraj ja zabralismy razem z Gemem i dzięki omocy Trinity36 sunia miała się gdzie przespac. Było juz bardzo późno a do trini dzwoniłam o 23.30 :(
Teraz sunia czeka w lecznicy w klatce. Ok 15-16 zawieziemy ja i rudego z poprzedniej strony do hoteliku.
Nie ma innej mozliwości bo z dt straszny problem.
Niestety finansowo po prostu upadniemy ale co zrobić...

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewo na zdjęcich nie wyglada ale na żywo straszna bida. Boki zapadnięte, przerazona, futro jeszcze z zimy nie wyczesane :(
Ogłoszenia oczywiscie rozwieszę o małą i o rudego również ale jakoś nie wierzę, że ktos ich bedzie szukał :(

Posted

Fiona.22 napisał(a):
Ewo na zdjęcich nie wyglada ale na żywo straszna bida. Boki zapadnięte, przerazona, futro jeszcze z zimy nie wyczesane :(
Ogłoszenia oczywiscie rozwieszę o małą i o rudego również ale jakoś nie wierzę, że ktos ich bedzie szukał :(

Trudno wierzyć, ale jakby się udało zawsze jeden domek uwolniony dla kolejnej bidy. Prześlij mi ogłoszenie na maila ([email protected]) może choć trochę pomogę. Napisz tylko, który rejon poinformowany, a który nie.

Posted

Dzisiaj udalo się sfotografowac kolejnego z naszych osiedlowych bezdomniaków

Bezo
Płec: kocurek-czeka na kastrację
Bezo to bardzo biedny, skrzywdzony przez los lub ludzi kot. Biedaczek od jakiegoś czasu strasznie kuleje na lewą tylną nogę, najprawdopodobniej jest złamana. Nie dość tego jego ogon jest łysy i uschnięty. Dzisiaj jak się okazało nie ma już tego łysego i gnijącego ogona. Pozostał tylko kikut a reszta najprawdopodobniej odpadła. Kocurek jest bardzo symparyczny, przytula się do reki. Bardzo pilnie szukamy dla niego domu tymczasowego. Potrzebne jest tez wsparcie finansowe na leczenie.
Zakocenie obecnie jest potworne ale mimo wszystko musimy zabrać Bezusia z ulicy !!

Posted

Fiono dopiero trafiłam na wątek. piekne macie koty:loveu:

A tak poważnie, to moge opłacić allegro wyróżnione dla tej kici po wnykach. Napiszcie proszę fajny wzruszający tekst, wszystkie informacje kontakt, i podeślijcie w formie HTML, a ja wystawię.
Gdyby nie to, że mieszkam za granicą i nie zapowiada się powrót, to bym się nad tą kiciunią powaznie zastanawiała, eh:-(

Posted

Jagi, kochana :loveu:
Sklece jakis tekst dla Niusi i podeslę ;)
Niuśka nie bardzio jadnak nadaje sie jeszcze do adopcji, ponieważ kiedy zaczęlo odrastać futerko, Niusia rozgrapala plecki. Na razie zapakowana w kaftanik. Dopiero po zagojeniu zostanie zaszczepiona a jeszcze sterylka ją czeka. Dopiero potem wypuszczę ją do adopcji :cool3:

Posted

Fionko moge Ci wystawiać po jednym allego(mam inne zobowiazania:oops:) wyróznionym na dwa tyg i jak sie skończy to kolejne i tak dalej.
Jesli ta kicia się na razie nie nadaje, to przygotuj jakas inną, która jest w potrzebie i mi podeslij.
jak znajdzie się domek, to zabierzemy się za kolejna, a jak nie to będę odnawiać ogłoszenia.

mój mail [email protected]

Posted

Fila pojechała dziś do domku. Filemonek czeka na powrót nowych właścieli z wczasów.

Zostały u mnie do adopcji:

Filutek (pręgowany - na zdjęciu razem z Filemonem)

ich mama Kicia:

no i Brysiek:

Posted

Podsumowując
-Domek dla Spaykiego czeka już na kota
-Oliwka, Odi, Łacia, Shaggy, Fila, Tymo czekają na wizyty przedadopcyjne
-czekam aż rodzina zainteresowana adopcją Omki, przesle danę i tez mała będzie czekała na wizytę.

Kleksik dzisiaj sie kastruje :cool3:

Domki znalazły pisak Leonek
I króliczka Trusia

Posted

Potrzebna pomoc i wsparcie finansowe dla Kejti !!

Kejti trafiła pod nasza opieke jakieś 1,5 godz temu. Kotka ma 6 tyg. Została zabrana ze wsi kiedy miała 4 tyg. Kotka ma objawy neurologiczne, ma problemy z chodzeniem, rozjeżdżaja jej się nóżki tylne przedbie podwijają się pod brzuszek. Szieje się tak po ok 5 min spacerowania. Kejti ma apetyt załatwia się. Niestety weci w Kielcach zalecili eutanazję !!
Koteczka jest zywa, reaguje na bodźce, chociaz jest cała biała słyszy.
własciciele cudem dostali do nas kontakt. niestety nie stac ich na leczenie małej.
Kejti jest potwornie zarobaczona w kale wyszły pierwotniaki.
Jutro jestesmy umowieni na konsultację z małą w Myślenicach. Po konsultacji telefonicznej lekarze stwierdzili, ze może to byc toksoplazmoza ale pewna diagnoza zostanie postawiona po przeprowadzeniu badan i po obejrzeniu kota.

Kontakt w sprawie kotki
668 859 676
[email protected]

Posted

ojoj biedne maleństwo:shake:

Mam nadzieję, że rokowania nie będą złe. Chociaz ja nigdy nie spotkałam się z czymś takim:oops:
trzymam wielkie kciuki

Posted

Optymistyczne wieści o Kejti prosto z dt

"Maleńka zjadła i poszła spać...
Coś optymistycznego przed snem. Kejti się ożywiła, pochodziła troszkę na w miarę WYPROSTOWANYCH nóżkach i teraz bawi się myszką, którą moje koty mają w wielkim.. poważaniu "

Bardzo proszę o kciuki, bo jutro wielki dzień dla małej. Mam nadzieję, ze lekarze cos wymyślą.

Jogi, u nas tez lekarze ne wiedzą co jej jest...więc zalecili eutanazje i wpakowali w małą sterydy :shake:

Posted

Dzisiaj wielki dzień, mam nadzieję, ze diagnoza da małej szanse...
Az mnie ciarki przechodza jak pomyślę o tej małej istotce i ciągme mam przed oczami jak bidulce się nózni rozjeżdżają kiedy chciałaby poszaleć...

Posted

Kejti jest od piątku w klinice w Myślenicach.
Droga do Myślenic była koszmarna. Straszliwy upał ciężko było znieść nam, ludziom, a co dopiero małej kici. Dyszała jak mały piesek :shake: Chłodziliśmy jej łapki i brzuszek wodą, poiliśmy z nakrętki, a Fiona osłaniała ją od słońca teczką. Korki w Krakowie i na Zakopiance też dały się nam we znaki. Na szczęście udało się dojechać.

W grę mogą wchodzić niedoboty żywieniowe - brak tauryny i witamin z grupy B. To byłaby wersja optymistyczna, bo kotkę udałoby się z tego wyciągnąć. Możliwe są jednak gorsze scenariusze: nerwowa postać toksoplazmozy lub uszkodzenie wątroby. Badania krwi i kału będą dziś. Trzeba cierpliwie poczekać na wyniki :(

Posted

Gem zerknij proszę na filmiki z koteczką która trafiła do mnie niedawno - straciła mamę przy porodzie, a potem w wieku ok 2 tyg mamkę i dopiero po kilku dniach prób karmienia sztucznego trafiła do kotki którą mam pod opieką z kociętami i ta mała bardzo mnie martwi bo nie łapie równowagi, przewraca się - porównaj czy to wygląda tak jak ta Wasza malutka biała

Wrzuta.pl - MOV00186
Wrzuta.pl - MOV00191
Wrzuta.pl - MOV00192

Posted

Na ostatnim filmiku bardzo podobnie do naszej. Jedyną róznicą jest to, że naszej na boki nie zarzuca tzn nie przewraca się tylko nóżki się rozjeżdżają. Bardzo podobnie jak na filmiku-przednie pod brzuch a tylne na boki.

Widział jakis wet tą małą ??