Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata51 napisał(a):
Pewnie nie wiadomo, jak długo?

Dokładnie nie wiadomo... Ale mając świadomość tego, jak funkcjonuje nasze państwo, zapewne bardzo długo... Pan, u którego jest Rufus, dzwonił na Policję chcąc się dowiedzieć, na jakim etapie jest sprawa i czy można jakoś to wszystko przyspieszyć... Ale jak to w Polsce bywa, usłyszał, że oni nic nie wiedzą, a w ogóle to nie są od tej sprawy, i tym podobne... :shake:

Dziękujemy razem z Rufusem cioteczce Agacie, że regularnie do nas zagląda ;)

Posted

No nie, się zdenerwowałam trochę, chociaż z natury to spokojna osoba jestem, ale żeby przec nieudolność, biurokrację i obojętność urzędników ten biedny piesek musiał czeeeekać na swój lepszy los , to nie do zniesienia jest.
Dobrze chociaż, że Rufusik jest w dobrym przytułku, a nie np. na łańcuchu :\.
Czyli narazie to niewiele można dla niego zrobić jak rozumiem, bo nawet gdyby się cudowny domek znalazł to i tak psiaka nie można zabrać, bo jest dowodem w sprawie. Oj, przykre to :(.

Posted

Dogo07 napisał(a):
No nie, się zdenerwowałam trochę, chociaż z natury to spokojna osoba jestem, ale żeby przec nieudolność, biurokrację i obojętność urzędników ten biedny piesek musiał czeeeekać na swój lepszy los , to nie do zniesienia jest.

Niestety, tak to wygląda... W takim kraju żyjemy... :shake:

Dogo07 napisał(a):
Dobrze chociaż, że Rufusik jest w dobrym przytułku, a nie np. na łańcuchu :\.

Tak, to prawda. Rufus trafił w dobre miejsce, do ludzi, którzy mają wiele serca dla zwierząt...

Dogo07 napisał(a):
Czyli narazie to niewiele można dla niego zrobić jak rozumiem, bo nawet gdyby się cudowny domek znalazł to i tak psiaka nie można zabrać, bo jest dowodem w sprawie. Oj, przykre to :(.

Dokładnie tak... :-( Trzeba tylko mieć nadzieję, że coś się ruszy... Tyle osób chce pomóc Rufusowi... Musimy być cierpliwi...

To naprawdę niesamowity psiak... I te jego mądre oczy... :-(

Posted

tamb napisał(a):
Nie da się upozorować ucieczki i przenieść biedaka do hoteliku? Boję się, żeby nie odzykał go właściciel.

Pan, który opiekuje się Rufusem, uważa, że nie ma takiej możliwości, by właściciel odzyskał go. Pies był w potwornym stanie i nawet zdjęcia z pierwszej strony nie oddają tego... I choć, gdy pojechałam do niego w ostatnią środę, Pan powiedział, że Rufus już troszkę lepiej wygląda, to ja i tak byłam w ogromnym szoku widząc, jak potwornie wychudzony jest ten pies...

Posted

To zbrodnia kazać temu biednemu Rufusowi siedzieć w przytulisku (nawet w tak wspaniałym, jak to w którym przebywa) w sytuacji gdyby znalazł się dla niego ciepły i odpowiedzialny prawdziwy domek...ale póki co takiego domku nie ma jeszcze...w żadnym bądź razie nie może wrócić do tego pomylonego zbrodniarza :mad:

Posted

szkoda wielka ,że Rufusek musi czekać.....:-(
no ale nie obrazimy jak domki będą się ustawiały już teraz po niego w kolejce w koncu jak kochają to poczekają;)

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Wszyscy Go tu bardzo lubią, ale potrzeba mu domu stałego, który Go pokocha do końca życia!
Gdzie jesteś domku:-(

Z tego co zrozumiałam, do DS też nie mógłby iść. Przecież jest "dowodem w sprawie".