Panca Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 jestem i ja ..straszne..dobrze ze juz bezpieczny -a swoja droga on nie wyglada na 8 letniego psa Quote
Leyla Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 zgadzam się, że nie wygląda na swoje lata. A jak już dojdzie do formy, to domki będą się o niego bić:razz: Quote
MyrkurDagur Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Wreszcie jestem. Jeśli chodzi o pieniążki, to one raczej nie będą potrzebne. Państwo, którzy prowadzą przytulisko, w którym jest Rufus, dostają pieniążki na psiaki, karmę i od strony finansowej wszystko jest w porządku. Nawet gdy pojechałam z mężem tam pierwszy raz i zabraliśmy ze sobą worek karmy, to Pan powiedział, że mają jej bardzo dużo i nie potrzebują więcej. Jedyny problem u tych Państwa, to tak jak już pisałam, brak miejsc. Dlatego też nie zabrali tego drugiego, otyłego pieska... Co do ogłoszeń, myślę, że na razie trzeba by skupić się przede wszystkim na szukaniu DT. Pani z TOnZ również uważa, że to bezpieczniejsze. I choć psiak ma dobrą opiekę w miejscu, w którym jest, to jednak to nie to samo co dom, chociażby tymczasowy... Olu, dziękuję za cafeanimal. Dopisz może skąd psiak jest - Zakrzów, powiat oławski, woj. dolnośląskie. Rodzice Maciusia - bardzo wzruszające ogłoszenie na Alegratce - dziękuję. Mam nadzieję, że złapie kogoś za serce... Quote
Ola la Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Myrkurku dobrze,że jest pod dobrą opieką bidoczek. Tak sobie myśle ,że w sumie nigdy nie pisze skąd jest psiak bo może odstraszyć kogoś kto ma do tego miejsca kaaaawał drogi i nie wie np. że dla nas transport to nie problem;) ale noł problem dziś odnowie cafeanimala i podam w końcu jak ktoś się zakocha to czym jest odległość:loveu: Quote
MyrkurDagur Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Ola la napisał(a): Tak sobie myśle ,że w sumie nigdy nie pisze skąd jest psiak bo może odstraszyć kogoś kto ma do tego miejsca kaaaawał drogi i nie wie np. że dla nas transport to nie problem;) ale noł problem dziś odnowie cafeanimala i podam w końcu jak ktoś się zakocha to czym jest odległość:loveu: Oj, nie pomyślałam o tym... Może faktycznie nie odstraszać kogoś... Quote
Ola la Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Dobra bobra Myrkurze najmroczniejszy to narazie nie będę pisać skąd nasz piękniś pochodzi ;) Quote
monika083 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 sliczny psiak -przypomina mi wyzla czeskiego , jak troche przytyje to bedzie przepiekny ,oby wiecej takich przytulisk fajnych -to pewnie raj na Ziemi dla tego bidulka , Quote
agata51 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Uszy do góry, przystojniaku! Będzie dobrze. :loveu: Quote
Ffrubka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Cześć Rufusiku ! Tyle cioteczek Twoja nieszczęśliwość przyciągnęła, że musi być dobrze, bo inaczej rewolucją babską grozi :diabloti: a tak na poważnie, to zaznaczam i jestem jakby co. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Rodzice Maciusia - bardzo wzruszające ogłoszenie na Alegratce - dziękuję. Mam nadzieję, że złapie kogoś za serce... dziękuję! Cieszę się, że podoba Ci się, mam nadzieję, że przyniesie efekt :lol: Quote
Magdina Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 o Rany jaka Bieda:shake: koniecznie trzeba pomóc,zrobie w autogiełdzie drukowanej ogłoszonko, Quote
Marinka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='Rodzice Maciusia :)']dziękuję! Cieszę się, że podoba Ci się, mam nadzieję, że przyniesie efekt :lol: Bardzo dobry i wzruszający tekst...musi przynieść odzew :loveu::loveu::loveu:Witam Cię Rufus:loveu::loveu::loveu: Quote
zachary Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Przytulisko dostatnie w kasę i karmę, to super, szkoda tylko,że taki piękny, wielki psiak stoi na łańcuchu, zamiast hasać po łąkach na spacerku z własnym pańciem/pańcią/:-(... Quote
zachary Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Myrkurdagur, skaczą te posty...Oczywiście, moja wypowiedź jest po Twojej,że Rufus już nie na łańcuchu i cieszy mnie to niezmiernie:lol:. Quote
MyrkurDagur Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 zachary napisał(a):Przytulisko dostatnie w kasę i karmę, to super, szkoda tylko,że taki piękny, wielki psiak stoi na łańcuchu, zamiast hasać po łąkach na spacerku z własnym pańciem/pańcią/:-(... Rufus już nie stoi łańcuchu. Został od niego uwolniony, trafiając do przytuliska... Łańcuch zafundował mu jego właściciel, z którego rąk został odebrany... Ale faktem jest, że powinien teraz hasać z oddanym mu człowiekiem po łąkach... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 a ja takiego małego offika wstrzelę, bo już od dawna mnie frapuje jak to robicie, że cytując czyjąś wypowiedź pokazuje się tekst "Napisał ..." i dopiero cytat, ja tak nie potrafie :-(, mi cytuje, ale nie wiadomo kogo... Quote
Ola la Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 WItaj wieczorową porą Rufusku:loveu: teraz będzie tylko lepiej:-D Quote
Marinka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 ... ja też nie wiem jak to zrobić z tym tekstem "napisał" i dopiero potem cytat.. Quote
Ola la Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Rodzice Maciusia :) napisał(a):a ja takiego małego offika wstrzelę, bo już od dawna mnie frapuje jak to robicie, że cytując czyjąś wypowiedź pokazuje się tekst "Napisał ..." i dopiero cytat, ja tak nie potrafie :-(, mi cytuje, ale nie wiadomo kogo... kochana musisz pod wypowiedzia kogos kogo chcesz zacytowac kliknac na niebieski"knefel" cytuj zaraz pod bannerkami tej osoby :) powinno sie udac;) Quote
agata51 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 To przy okazji - a wielokrotne cytowanie? Może babcia jeszcze się czegoś nauczy! :evil_lol: Quote
MyrkurDagur Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Ważna sprawa !!! Pojawiła się możliwość umieszczenia Rufusa w hoteliku. Koszt to 300 zł miesięcznie. Drodzy dogomaniacy ! Zainteresowaliście się losem tego biednego psiaka, za co z całego serca Wam dziękuję ! Ale chciałabym Was teraz poprosić o chociażby najmniejsze wsparcie finansowe dla Rufusa, by dać mu szansę na lepsze życie... Ja na dobry początek mogę zadeklarować 30 zł miesięcznie. Każda, nawet najmniejsza kwota pomoże Rufusowi ! Wiem, że każdy z Nas tu zebranych wspiera finansowo niejednego psiaka... Ale spróbujmy pomóc również temu, któremu w życiu towarzyszył tylko łańcuch i głód... Quote
Recommended Posts