Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kikou napisał(a):
to nie nowy dom sie o niego pytał tylko ludzie ktorzy go wyrzucili...

schronisko leczy bezplatnie bezdomne psy, pieski ktore maja wlasciciela sa leczone odplatnie...

a to co innego - zle cie zrozumiala - im to bym jeszcze mandat wlepila

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma za co. Bardzo przydałoby się allegro, aleratka i cafeanimal, bo z tego co wie m to ogłoszenia w tych serwisach znacznie zwiększają szansę na znalezienie domów, a ja niestety nie potrafię. Mam nadzieję, że ktoś, kto umie wkrótce się tutaj zjawi i pomoże Wzdętkowi :)

P.S. Zaczyna mi się podobać to jego imię :lol:

Posted

[quote name='Lilmo']Nie ma za co. Bardzo przydałoby się allegro, aleratka i cafeanimal, bo z tego co wie m to ogłoszenia w tych serwisach znacznie zwiększają szansę na znalezienie domów, a ja niestety nie potrafię. Mam nadzieję, że ktoś, kto umie wkrótce się tutaj zjawi i pomoże Wzdętkowi :)

P.S. Zaczyna mi się podobać to jego imię :lol:

ja zrobie allegro,
Wzdetek przypomina malego dobermana albo wlasnie pinczera sredniego,fajny jest !

mam prosbe tutaj ,do isadory ...bo widze ,ze robisz banerki a ja juz na kilku watkach prosilam i nikt mi nie pomogl ...:placz: chodzi o banerek dla tego chlopca :
CHOJRAK- od dziecka w schronie! Poddaje się- efekt: rozerwane oko! WROCŁAW ( 1 2 3)

Posted

Dziewczyny, tekst na Allegro mało chwytliwy. Napiszcie do majqa, ona pisze przepiękne teksty. I zmieńcie mu to imię, bo nie zachęca. Uwierzcie mi, wyadoptowaliśmy już wiele psiaków i dobry tekst plus dobre fotki to podstawa sukcesu.

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Dziewczyny, tekst na Allegro mało chwytliwy. Napiszcie do majqa, ona pisze przepiękne teksty. I zmieńcie mu to imię, bo nie zachęca. Uwierzcie mi, wyadoptowaliśmy już wiele psiaków i dobry tekst plus dobre fotki to podstawa sukcesu.

tekst zawsze mozna zmienic,zrobilam tak na szybko,skopiowalam ten z pierwszego postu kikou

Posted

Jego bólem człowiek nakreślił swój obraz...

Ileż trzeba mieć w sobie podłości, by do tego stopnia zabawić się kosztem zwierzęcia? Może jednak nie sprawiła tego wspomniana, zamierzona podłość ale okrutna bezmyślność? Jest i inny, przypuszczalny scenariusz historii, której efekt poznali pracownicy wrocławskiego schroniska. Tam bowiem przyjęty został pies w agoni. Głód, desperacja, niemożność innego zaradzenia bólom pustego brzuszka, wszystko to przyczynić się mogło do takiego obrotu sprawy. Cud woli życia, raz kolejny, objawił swą zaskakującą potęgę. 5 - 7 letni biedak stanął na przysłowiowe łapki, gdy...jego jelita, skutkiem wielodniowego buntu, uwolniły się od... połkniętych szmat. Ktoś, nieszczęśnika w tak ciężkim stanie, przerzucił przez schroniskowy płot. Po jakimś czasie, prawdopodobnie właśnie ów tajemniczy ktoś, dzwonił dowiadywać się o czterołapka. Na jednym telefonie jego rola się zakończyła. Przypadkowy wybawiciel? Właściciel? Spekulacjom może nie być końca tyle, że niczego ani nowego, ani tym bardziej pożytecznego, nie wniosą. Cóż wobec tego liczy się tu najbardziej? CZAS, Pan i Władca zdarzeń, Sprawca Łez Szczęścia i Przyczyna Wielu Tragedii. Pomóżcie, błagamy, w uwolnieniu psa bez imienia, psa bez przyszłości, psa, którego opuściła nadzieja, od...wspomnień i podzielenia losu wielu mu podobnych stworzeń, o których zapominają wszyscy opiekuńczy aniołowie za wyjątkiem jednego, Anioła Śmierci. Ten nigdy się nie spóźnia, przychodzi z ostatnim uderzeniem kwarcu piasku o dno klepsydry spełnienia. Schroniskowy numerek na czterech, uginających się osłabieniem
łapeczkach, miękkim, delikatnym wzrokiem prosi o ratunek!
Pragniemy wierzyć, że ma na niego szansę, że wystarczająco już wycierpiał i w pełni zasługuje na przebłysk szczęścia. Tak ciężko doświadczona istota nigdy nie odtrąci wyciągniętej ku niej pomocnej dłoni, doceni położone w niej nadzieje i dołoży wszelkich starań, by spłacać dług daru serca. Nie odwracajcie się więc od niej plecami! Tracąc ją z pola widzenia, nie wymarzesz pamięci o niej... Obrazy czyjchś niespełnionych marzeń, które były w zasięgu naszych możliwości, wracają.

Czy możesz spełnić marzenie tego psa, marzenie o normalności?

Osoby zainteresowane losem biedaka proszone są o kontakt
z panią Katarzyną, pisząc na adres mailowy
[email protected] lub dzwoniąc na numer 0-792333938

Posted

Majqa jak zwykle przepiękny i wzruszający tekst! Dziękujemy! W takim razie ja za chwilkę odświeżę ogłoszenia już z nowym tekstem. Mam nadzieję, że wkońcu kogoś poruszy los tego biedaka.

Posted

ani jednego telefonu, pies nadal w schronisku...:-(:-(:-(

i to zdanie popwyzej mozna odrazu przekopiowac na wszystkich watkach psow z 16tki.....

• 2 weeks later...