Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GoskaGoska']no to kamien z serca :loveu: dziękuję , ze się podzieliłas z nami info:multi:[/quote]
nie ma za co, sama siem cieszem jak GUPIA :multi:

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No juz dobrze, niech Wam będzie :eviltong:

To jestem ja Zenek, w moim domku, nawet mam piłeczkę :loveu:

i jeszcze raz popatrzcie na mnie ,zamyśliłem się co nieco,ale wolę nie wspominać przeszłości :shake:

Posted

Jak ja kocham takie szczęśliwe zakończenia :loveu: Poker bardzo, bardzo dziękujemy za zdjęcia! A ten jego "zadarty" nosek to uwielbiam :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Witam, to ja adoptowałam Zenka vel Wzdętka. Na poczatku nie chciałam zmieniać mu imenia, ale było go tak trudno zawołać, a i tak na nie nie reagował. Więc Zenek czuje się dobrze, jest pod opieką weterynarza, dostaje antybiotyki na to swoje ciężkie oddychanie ale możliwe że taki już jego urok i zostanie mu chrząkanie- które już prawde mówiąc wszyscy polubili :). Byłam z nim też u kardiologa, serduszko nie tak żle, no jak na 10-latka. Po zrobieniu rtg okazało się że Zenka ktoś kiedyś postrzelił z wiatrówki, bo ma 2 śruty pod skórą i chyba nie był dobrze traktowany bo ma też zwicnięty mostek jakby ktoś go kopał. Ale teraz czuje się świetnie i ma aż nadto energii jak na takiego staruszka. Biega i bawi się jak szczeniak. Ma swoją ulubioną pluszową kaczkę i już kojarzy gdzie jego domek, bo ze spaceru sam szybciutko biegnie do bramy. Strasznie wdzięczny i urokliwy psiak. Dobrze nam się razem mieszka. Bardzo dziekuję i pozdrawiam wszystkich którzy dbali o Zenka.

Posted

Bibs witamy serdecznie na dogo! :Rose: Bardzo się cieszę, że będziemy mieć najświeższe wiadomości od naszego Wzdętka/Zenka. Szczerze mówiąc, imię Zenek świetnie do niego pasuje! Biedny psiak musiał wiele wycierpieć w swoim życiu, jednak najważniejsze, że jest już bezpieczny i ma własny, kochający dom. I to dzięki Tobie Bibs za co wszystkie (jego ciotki ) dziękujemy Ci z całego serca! A Zenkowi życzę dużo zdrowia i szczęścia w swoim nowym domku!

• 3 years later...
Posted

to badzo smutne kiedy muszą odchodzić...
bardzo Ci współczuje!!
myślę jednak, że te niemal 4 lata jakie mógł spędzić u Twojego boku to wielkie szczęście i wielki dar..

czy chorował biedulek?

Posted

[quote name='bibs']16.04.2013 Zenek przeszedł za tęczowy most :(

[FONT=monotype corsiva] "...Bracie psie, bardziej ludzki niż ludzie,
Na łańcuchu więziony przy budzie
O głodzie, i o chłodzie, i w brudzie,
A podczas lata, gdy szukasz ochłody,
Często bez miski wody;
Psie, który dajesz ludziom wierności przykłady,
Odpuść ludziom, braciszku, wszystkie ludzkie zdrady!..."

[/FONT]

Artur Chojecki 1880-1951
HYMN ŚWIĘTEGO FRANCISZKA Z ASYŻU

Posted

Dziękuję Isadora i Kikou. Zenek był chorowitym psiakiem ale świetnie sobie radził, w ogóle nie było po nim widać wieku i chorób. Ale nagle mocno zachorował i tak opadał z sił przez 2 tygodnie. Miał chorą trzustkę i wątrobę. Weterynarze nic nie mogli zrobić. Strasznie go żałuję, wszyscy za nim tęsknią. To był super pies.