Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam od p. Agaty zdjęcia Arii z nowego domu w Krakowie:)

Tak, tak - to nasza zamojska sunia ze schroniska -  ta w typie belga:)

Kolega też ze schroniska - krakowskiego:)

V__C58B.jpg

V__2D1F.jpg

V__AFCF.jpg

• Like 4
  • Upvote 2
Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

W gabinecie z kotów pod moja opieką jest tylko Fiodor, Malinka pojechała do DS w Krakowie w niedzielę, Jeżynka do Warszawy trochę wcześniej. Z tego co wiem, to w gabinecie pozostało jeszcze sporo kociąt z matkami.

Ja tez mam zgłoszenie o kotce z małymi, ale jak zwykle - nie mam na razie gdzie jej zabrać:(

Karmę oczywiście podam, w czwartek będę dzwoniła to wszystko obgadamy;)

Gdyby udało się nazbierać na sterylkę dla mamy i jedzonko oraz szczepienia dla małych, to ta zgłoszona rodzinka mogłaby też przyjechać. 

• Like 1
Posted
2 minuty temu, Jaaga napisał:

Gdyby udało się nazbierać na sterylkę dla mamy i jedzonko oraz szczepienia dla małych, to ta zgłoszona rodzinka mogłaby też przyjechać. 

Tylko ze ta rodzina, która jedzie do Katowic nie zabierze więcej zwierząt:(

Będę myśleć...Dzięki!!!

Posted

Dzisiaj byłam na cmentarzu  - ktoś porzucił albo zgubił psa beagle.

Nie mam czasu teraz wstawiać zdjęć, bo mam pilny wyjazd  do Tomaszowa, ale wysłałam koleżance na Adopcje Zamość i wysyłam Alaskan.

Pies jest u administratora na cmentarza, to TZ mojej koleżanki - maja sie psem zaopiekować i ewentualnie zabrać na razie do domu.

Szukamy na razie właściciela !!!

Posted

Bigielek nie wygląda, aby długo się włóczył.

Może komuś uciekł, bo poczuł trop, one takie są. Kiedyś u nas ze Słowacji piesek buszował .

Może warto sprawdzić czip albo tatuaż.

Posted

Ostatnio w lubelskim zgubiło się parę beaglów, jestem niemal pewna że to jeden z nich... dodam na lubelskie grupy... mogę podać namiary na Ciebie, Tolu? Czy na kogo?

Posted
Dnia 23.08.2018 o 21:59, b-b napisał:

Oby to była ucieczka a nie porzucenie !

Tym razem to zagubienie, psiak wrócił do właścicielki.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

25.08. do DT do Jaagna pojechał Fiodorek, mam nadzieję, ze wszystko się jakoś unormuje, bo mam ostatnio sporo problemów.

Fiodorek został znaleziony w Zamościu na jednej z posesji w bardzo złym stanie, atakowany przez 2 amstaffy,  cudem przeżył. Przez pond miesiąc przebywał w klatce w gabinecie.

Jaagna bardzo, bardzo  dziękuję, mam nadzieję, ze wszystko się ułoży.

BuczekFoto (94).JPG

Posted

Fiodorek, u nas Piszczyk. Bardzo przylepny i proludzki, wyjątkowo łagodny kotek. Chęć kontaktu stale syglalizuje wydawanymi dźwiękami. Jedynie boi się psów, ale po jego doswiadczeniach, o których napisała tu Tola, to wcale nie dziwi. Na razie przekonuje się powoli do tych grzeczniejszych, dzis spał ze mna i z psami w łózku. Ma kolezankę Delicję, która nie przejęła sie jego dystansem i chyba przełamała zdecydowany opór przed psami. Na razie jeszcze nie ogłaszam go, bo ćwiczymy korzystanie z kuwety.

DSC02151.JPG

DSC02158.JPG

DSC02164.JPG

DSC02176.JPG

• Like 1
Posted
10 godzin temu, b-b napisał:

DSC02164.JPG

Chciałam napisać co to za maluteńki piesio...

DSC02176.JPG

ale po tym zdjęciu widać, że to kotek jest większy :)

Pierwsze wrażenie trafne ;) Delicja jest mniejsza od niego i waży 1,2 kg. Piszczyk tak wyszedł na rękach w zbliżeniu, w rzeczywistosci to drobny kotek. 

Posted

Dzis była pierwsza kupa w kuwecie, jesli dalej pójdzie tak dobrze, to chciałabym prosić pomocna duszę o ogłoszenia. Na zdjeciu wczoraj wieczorem przyłapani. 

DSC02193a.JPG

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Jaaga napisał:

Pierwsze wrażenie trafne ;) Delicja jest mniejsza od niego i waży 1,2 kg. Piszczyk tak wyszedł na rękach w zbliżeniu, w rzeczywistosci to drobny kotek. 

Matko! Okruszek maleńki :)

3 godziny temu, Jaaga napisał:

Dzis była pierwsza kupa w kuwecie, jesli dalej pójdzie tak dobrze, to chciałabym prosić pomocna duszę o ogłoszenia. Na zdjeciu wczoraj wieczorem przyłapani. 

DSC02193a.JPG

:D

Posted

Piękne zdjęcia zrobiłaś Jagna Piszczykowi, jak chłopak ogarnie kuwetę to na pewno szybko wpadnie komuś w oko:). Zrobie chłopakowi OLX, poprosze tez Havankę o pomoc, robiła kocurkowi ogłoszenia, jak był jeszcze w lecznicy.

A ja dostałam zdjęcia z warszawskiego  domu Fioneczki:)

IMGP3841.JPG

V__4E1A.jpg

V__6BB5.jpg

V__031F.jpg