Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

Tolu, a tej suczki białej z dłuższym włosem już nie ma??

Dzisiaj jej nie było, ale nie było też sporej ilości innych suk w boksach od strony pola.

Zamknięty był np. cały ostatni boks suczek.

Nie wiem, czy powodem było sprzątanie - polewanie boksów wodą, czy stało się coś innego, bo widziałam wywożenie jakiegoś psa do weta.

Miejmy nadzieję, że to nie pogryzienie:(

Posted

W czwartek 20.04 TZ zabrał ze schroniska sunię, która od długiego czasu przebywała sama na wybiegu (po wyjezdzie Pusi do hoteliku u szafirki).

Mała   jest u naszej znajomej - niedawno odeszła jej 17 letnia suczka, w domu pozostał drugi z psiaków, który bardzo tęskni no i stąd decyzja o pomocy jakiemuś bezdomniakowi.

Tz nie zrobił zdjęć, ale jesteśmy z panią w kontakcie - suczka aklimatyzuje się wspaniale, jedynym problemem był jej strach przed wchodzeniem do domu po zabawach w ogrodzie.

Dom z sercem do zwierząt, pani od lat pomaga bezdomniakom, w domu jest jeszcze jeden psiak uratowany z wiejskiej posesji, jest tez kot.

To ta suczka

P1270405.JPG

P1270404.JPG

• Upvote 4
Posted

Podczas rezerwacji suczki doszło do nieporozumienia -  pracownicy przekazali sobie chyba informację, ze zabierane będą  2 suczki no i jak TZ przyjechał do schronu to wyprowadzona została jeszcze ta malutka.

Tz miał tylko jeden kontenerek, więc nie było mowy o zabraniu maleństwa, jednak widok odprowadzanej do boksu suczki Tz bardzo przeżył no i póznym wieczorem pojechał po nią  do schronu.

Mała jest na razie u nas, jak bedzie potrafiła zostawać z nasza Zulką to zostanie u nas w DT, jak będą problemy to na nowy dom będzie czekała w DT, w którym była Bajeczka (pani jest cały czas w domu, ma małe dziecko).

P1270444.JPG

• Upvote 5
Posted
3 minuty temu, Tola napisał:

Podczas rezerwacji suczki doszło do nieporozumienia -  pracownicy przekazali sobie chyba informację, ze zabierane będą  2 suczki no i jak TZ przyjechał do schronu to wyprowadzona została jeszcze ta malutka

P1270444.JPG

i też ja zabrał ?

Posted
1 minutę temu, mdk8 napisał:

i też ja zabrał ?

Przed chwilą, konfirm31 napisał:

I co z tą malizną? 

Tak, mała jest u nas, napisałam pod zdjęciem  ;)

Posted

Mała na razie nie ma imienia, nie mam pomysłu; miała być Eska (sunia w rozmiarze S), dzisiaj TZ coś podszeptuje, ze Fila, a tak naprawdę to powinna nazywać się Farcia ;)

Suczka waży 5,75, ale jest trochę wychudzona, na pewno chociaz  kg musi jej przybyć. Apetyt ma ogromny, zjada swoje i próbuje Zulki.

Na pewno nie była w domu - bała się wejść do budynku, załatwia się mieszkaniu (sika i reszta też), przy kąpieli darła się niesamowicie.

Na smyczy chodzi, ale zupełnie nie kojarzy wyjścia na zewnątrz z załatwianiem się,trochę pracy przed nami.

Musiała nie raz rodzić, bo sutki duże, zgrubiałe.

Ma stan zapalny rany po sterylce, przedwczoraj dostała leki, TZ pojechał z nią właśnie do kontroli.

Posted
Przed chwilą, Tianku napisał:

fajnie ze Sunieczkom sie udalo.straszny zastoj w adopcjach :(

Szkoda, ze taki czas, a tyle psów czeka na zmianę :(

Posted

Tolu, to mamy nieco podobne tymczaski :)

Wczoraj przyjechała do mnie na BDT sunia, której pani pojechała do domu pomocy, a na posesji zostało 60 psów :( Dzięki zaangażowaniu wielu osób i organizacji teraz jest tam "już tylko" 16 psiaków czekających na pomoc.

A to moja tymczaska. Wstępnie nazwałam ją Kika :)

20170422_095612.jpg.4d0f8cef30ec3d7eca01395053575781.jpg  20170422_095642.jpg.8841d9956bed31872ab17a44e2eceaf9.jpg  20170422_095714.jpg.4ea603f24cead839b9b2296bc490d5d0.jpg

• Upvote 2