konfirm31 Posted April 19, 2017 Posted April 19, 2017 :((( Wszystkim tym biedom należą się kochające domy i strasznie smutno i niesprawiedliwie, że nie wszystkie je znajdą :((. Quote
Alaskan malamutte Posted April 19, 2017 Posted April 19, 2017 Tolu, a tej suczki białej z dłuższym włosem już nie ma?? Quote
Tola Posted April 19, 2017 Author Posted April 19, 2017 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Tolu, a tej suczki białej z dłuższym włosem już nie ma?? Dzisiaj jej nie było, ale nie było też sporej ilości innych suk w boksach od strony pola. Zamknięty był np. cały ostatni boks suczek. Nie wiem, czy powodem było sprzątanie - polewanie boksów wodą, czy stało się coś innego, bo widziałam wywożenie jakiegoś psa do weta. Miejmy nadzieję, że to nie pogryzienie:( Quote
Tola Posted April 19, 2017 Author Posted April 19, 2017 6 minut temu, mdk8 napisał: Tola a ten na dole to sunia czy pies ? Sunia - przedostatni boks od strony pola Quote
Alaskan malamutte Posted April 19, 2017 Posted April 19, 2017 2 godziny temu, Tola napisał: Dzisiaj jej nie było, ale nie było też sporej ilości innych suk w boksach od strony pola. Mam nadzieję, że była w środku, albo poszła do adopcji....Innej wersji nie dopuszczam... Quote
Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 W czwartek 20.04 TZ zabrał ze schroniska sunię, która od długiego czasu przebywała sama na wybiegu (po wyjezdzie Pusi do hoteliku u szafirki). Mała jest u naszej znajomej - niedawno odeszła jej 17 letnia suczka, w domu pozostał drugi z psiaków, który bardzo tęskni no i stąd decyzja o pomocy jakiemuś bezdomniakowi. Tz nie zrobił zdjęć, ale jesteśmy z panią w kontakcie - suczka aklimatyzuje się wspaniale, jedynym problemem był jej strach przed wchodzeniem do domu po zabawach w ogrodzie. Dom z sercem do zwierząt, pani od lat pomaga bezdomniakom, w domu jest jeszcze jeden psiak uratowany z wiejskiej posesji, jest tez kot. To ta suczka 4 Quote
Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 Podczas rezerwacji suczki doszło do nieporozumienia - pracownicy przekazali sobie chyba informację, ze zabierane będą 2 suczki no i jak TZ przyjechał do schronu to wyprowadzona została jeszcze ta malutka. Tz miał tylko jeden kontenerek, więc nie było mowy o zabraniu maleństwa, jednak widok odprowadzanej do boksu suczki Tz bardzo przeżył no i póznym wieczorem pojechał po nią do schronu. Mała jest na razie u nas, jak bedzie potrafiła zostawać z nasza Zulką to zostanie u nas w DT, jak będą problemy to na nowy dom będzie czekała w DT, w którym była Bajeczka (pani jest cały czas w domu, ma małe dziecko). 5 Quote
mdk8 Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 3 minuty temu, Tola napisał: Podczas rezerwacji suczki doszło do nieporozumienia - pracownicy przekazali sobie chyba informację, ze zabierane będą 2 suczki no i jak TZ przyjechał do schronu to wyprowadzona została jeszcze ta malutka i też ja zabrał ? Quote
Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 1 minutę temu, mdk8 napisał: i też ja zabrał ? Przed chwilą, konfirm31 napisał: I co z tą malizną? Tak, mała jest u nas, napisałam pod zdjęciem ;) Quote
konfirm31 Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 Super :). Masz wspaniałego TZta, Tolu :)! 1 Quote
Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 Mała na razie nie ma imienia, nie mam pomysłu; miała być Eska (sunia w rozmiarze S), dzisiaj TZ coś podszeptuje, ze Fila, a tak naprawdę to powinna nazywać się Farcia ;) Suczka waży 5,75, ale jest trochę wychudzona, na pewno chociaz kg musi jej przybyć. Apetyt ma ogromny, zjada swoje i próbuje Zulki. Na pewno nie była w domu - bała się wejść do budynku, załatwia się mieszkaniu (sika i reszta też), przy kąpieli darła się niesamowicie. Na smyczy chodzi, ale zupełnie nie kojarzy wyjścia na zewnątrz z załatwianiem się,trochę pracy przed nami. Musiała nie raz rodzić, bo sutki duże, zgrubiałe. Ma stan zapalny rany po sterylce, przedwczoraj dostała leki, TZ pojechał z nią właśnie do kontroli. Quote
Tianku Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 fajnie ze Sunieczkom sie udalo.straszny zastoj w adopcjach :( 1 Quote
Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 Przed chwilą, Tianku napisał: fajnie ze Sunieczkom sie udalo.straszny zastoj w adopcjach :( Szkoda, ze taki czas, a tyle psów czeka na zmianę :( Quote
Tola Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 Szukam kogoś z Rembertowa do wizyty PA dla kotki Mai - podpowiecie, kto może pomóc? Quote
Jo37 Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 Udało się maluchom. Oby wreszcie ruszyły się adopcje. 1 Quote
elik Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 Tolu, to mamy nieco podobne tymczaski :) Wczoraj przyjechała do mnie na BDT sunia, której pani pojechała do domu pomocy, a na posesji zostało 60 psów :( Dzięki zaangażowaniu wielu osób i organizacji teraz jest tam "już tylko" 16 psiaków czekających na pomoc. A to moja tymczaska. Wstępnie nazwałam ją Kika :) 2 Quote
malagos Posted April 22, 2017 Posted April 22, 2017 Farciary, naprawdę! I obie podobne, ta od Elik, i ta Tolusiowa :) 1 Quote
Recommended Posts