Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 godzin temu, malagos napisał:

Złota Dziewczyna z Cibie! :)

U mnie często serce wygrywa bój z rozumem. To będzie 3 mój pies w hotelu. 2 z niewielką kwotą deklaracji. Nie wiem jak sobie poradzę ale jakoś będę musiała.

Murka nie ma miejsca. Może za 2 tygodnie coś się zwolni.

Ciotki jak możecie miejcie oko na tą sunię. Jakby coś się działo niepokojącego to dajcie znać.

Posted
Dnia ‎12‎.‎03‎.‎2017 o 17:08, Alaskan malamutte napisał:

Przeczytałam, szczeniaki musiały przyjechać już po naszym pobycie w schronisku. My z Tolą byłyśmy o 11....A le cieszy fakt, że ludzie zapamiętali numery auta i dziad zostanie ukarany!!!!

Oby i bardzo dotkliwie.

Posted
1 godzinę temu, mdk8 napisał:

U mnie często serce wygrywa bój z rozumem. To będzie 3 mój pies w hotelu. 2 z niewielką kwotą deklaracji. Nie wiem jak sobie poradzę ale jakoś będę musiała.

Ciotki jak możecie miejcie oko na tą sunię. Jakby coś się działo niepokojącego to dajcie znać.

Jasne. Bardzo dziękuję za sunię, może i jej uda się zmienić starość w schronie na godna starość...

• Upvote 1
Posted

Wczoraj Gemmei była na wizycie w przyszłym domku Żelki - domek zapowiada się bardzo dobrze, powoi oswajamy się z myślą, że mala ma już swoja przyszłą rodzinę i trzeba będzie się rozstać :(

Myślę, ze Gemmei napisze parę słów o domku Żelki.

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Wczoraj Gemmei była na wizycie w przyszłym domku Żelki - domek zapowiada się bardzo dobrze, powoi oswajamy się z myślą, że mala ma już swoja przyszłą rodzinę i trzeba będzie się rozstać :(

Myślę, ze Gemmei napisze parę słów o domku Żelki.

Czekamy zatem na relację Gemmei. Czy nowi opiekunowie przyjadą po Żelkę ?

Posted
1 minutę temu, malagos napisał:

Niniejszym spieszę donieść, że ONka Raya - Diana, która była u nas w bdt od 29 stycznia znalazła wczoraj dom stały!

Szybko poszło ;). Tak czułam od samego początku :)))) 

Posted
37 minut temu, malagos napisał:

Niniejszym spieszę donieść, że ONka Raya - Diana, która była u nas w bdt od 29 stycznia znalazła wczoraj dom stały!

I to jaki DOM:)

• Upvote 1
Posted

Teraz czekamy na domy dla innych zamojskich bidulek - Miłej, Astry i Alaski i Caniska u Murki, Teri, Pusi i Fosterka u szafirki no i podopiecznych anecik - Kajtunia i Szronika.

A u kajtek czeka mała Bibi...

Posted

Jest szansa na dobre domy w Krakowie dla koteczek - Bajeczki i Mai, a w Warszawie dla Pralinki - czekam na efekty wizyt PA...

A dzisiaj,  z ulicy,  trafiła do nas nowa bezdomna kocia - Rozalka, zdjęć na razie nie mam, ale zrobię w następnym tyg.

Dom ma też Poker - znany tutaj jako Belg - z zamojskiego schronu zabrany przez Marzenę Malarczyk (od owczarków) do hoteliku pod Tomaszowem Maz. (Havanka robiła bazarek na opłacenie transportu).

Owczaruś bardzo rozpaczał w hotelikowym kojcu, więc pojechał do Dt  w woj. pomorskim i jak to często bywa - DT stał się DS :)

Poker w DT/DS

16939383_1236702719712163_377852840739292693_n.jpg

16939559_1236702876378814_3435549163328309628_n.jpg

16997741_1236702963045472_8746084980673653765_n.jpg

16995997_1236985829683852_8687239956354306008_n.jpg

16997819_1236989816350120_6315680784300916616_n.jpg

• Upvote 2
Posted
24 minuty temu, mar.gajko napisał:

Tolu, a coś wiemy o tym owczarku co pojechał? (ten od starego owczusia, co razem stały)

Z tego co wiem, to jest nadal w dt, ma chorobę skóry, leczą go.

26 minut temu, elik napisał:

I wyszło na to, że płaczkom łatwiej w życiu    58cc5af89b208_gifpuszczaoczko.gif.a7d266c2dfa94f0d583b889c4e759503.gif

A to kolega, czy koleżanka ?

16995997_1236985829683852_8687239956354306008_n.jpg

A nie wiem, wygląda na koleżankę ;)

Posted
Dnia 14.03.2017 o 17:58, mdk8 napisał:

Tz w poniedziałek zajrzy do suni, wspomni o rezerwacji...

Posted
16 godzin temu, Tola napisał:

Tz w poniedziałek zajrzy do suni, wspomni o rezerwacji...

ok. czekam z niecierpliwością na wieści co u suni .

Posted

Cześć Dziewczyny ;)

Byłam na wizycie PA w potencjalnym domku dla Żelki ;)

Wszystko zapowiada sie super. Bardzo konkretna rodzinka. Pani mieszka z córką w wieku wczesnoszkolnym. Mają kotkę, która wcześniej chowała się z jamniczkiem, który przeżył z paniami 15-16 lat. Wcześniej Pani też miała psiaki w domu rodziców i najbliższej rodziny - 3 spanielowate. Panie często się wymieniają obecnością w domu w ciągu tygodnia (córka czasem chodzi na późniejsze godziny do szkoły, a Pani czasem ma popołudniówki w pracy), więc rzadko sunia długo będzie siedziała sama (z kicią ;)). Panie zostały uczulone na potencjalne ucieczki sunieczki i oczywiście nie będą jej spuszczać ze smyczy. Przy ich ulicy jest zresztą wybieg dla psów, na który z czasem zapewne się wybiorą ;) Omówiłyśmy sprawę spacerów, jedzenia, spania, szczepień, odrobaczenia. :) Absolutnie nic nie mam do zarzucenia.

• Upvote 4
Posted
12 godzin temu, Gemmei napisał:

Cześć Dziewczyny ;)

Wszystko zapowiada sie super. Bardzo konkretna rodzinka. Pani mieszka z córką w wieku wczesnoszkolnym. Mają kotkę, która wcześniej chowała się z jamniczkiem, który przeżył z paniami 15-16 lat. Wcześniej Pani też miała psiaki w domu rodziców i najbliższej rodziny - 3 spanielowate. Panie często się wymieniają obecnością w domu w ciągu tygodnia (córka czasem chodzi na późniejsze godziny do szkoły, a Pani czasem ma popołudniówki w pracy), więc rzadko sunia długo będzie siedziała sama (z kicią ;)). Panie zostały uczulone na potencjalne ucieczki sunieczki i oczywiście nie będą jej spuszczać ze smyczy. Przy ich ulicy jest zresztą wybieg dla psów, na który z czasem zapewne się wybiorą ;) Omówiłyśmy sprawę spacerów, jedzenia, spania, szczepień, odrobaczenia. :) Absolutnie nic nie mam do zarzucenia.

Wieści optymistyczne ! Zapowiada sie dobry dom dla Żelki. Mnie cieszy też obecność kota w domu. Towarzystwo innego zwierzaka jest według mnie bardzo ważne. Żelka wkrótce opuści rodzinę Toli (ech, te rozstania...) i święta spędzi już w nowym domu.

• Upvote 1
Posted
20 godzin temu, Gemmei napisał:

Cześć Dziewczyny ;)

Bardzo dziękuję za wizytę i za wpis:)

Myślę, że nowa rodzina Żelki pokocha ją tak mocno jak my.

Przyjaciółki

P1270260.JPG

• Upvote 3
Posted
Dnia 18.03.2017 o 15:52, mdk8 napisał:

ok. czekam z niecierpliwością na wieści co u suni .

Tz był dzisiaj w schronie i pytał o oneczkę - sunia ma ok. 10 lat i  w schronie jest od......ponad 5 lat!

Nie wiem, jak to się stało, ze obie z Alaskan nigdy jej nie widziałyśmy.

Może siedziała cały czas w budynku, ale czy to możliwe?

Suczka, zdaniem pracownika, jest spokojna, większość dnia leży wewnątrz  budynku.

P1270125.JPG

Posted
50 minut temu, Tola napisał:

Tz był dzisiaj w schronie i pytał o oneczkę - sunia ma ok. 10 lat i  w schronie jest od......ponad 5 lat!

Nie wiem, jak to się stało, ze obie z Alaskan nigdy jej nie widziałyśmy.

Może siedziała cały czas w budynku, ale czy to możliwe?

Suczka, zdaniem pracownika, jest spokojna, większość dnia leży wewnątrz  budynku.

P1270125.JPG

Dziękuję. Dziwna sprawa :( 5 lat niewidzialna ?

W tym tygodniu założę jej wątek. Bardzo chcę jej pomóc bo jak siądą jej łapki to w schronie będzie jej koniec. :(