terra Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Które zostały, w jakim wieku? Szarlotkę ogłosiłam. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Maurycy je mokre jedzonko. Po konsultacji z wet podaję mu saszetki i suchą karmę dla kociąt bo jest bardzo chudy...Już się nie zaszywa w kąt, tylko siedzi w budce, albo na kanapie. Po nocy kuweta pełna, mokra karma zjedzona... uffff. Na razie nie zapoznaję z Kazanem, wystarczy mu tego stresu co ma. Maurycy skradł serce mojemu TZ. Quote
Havanka Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 6 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Maurycy je mokre jedzonko. Po konsultacji z wet podaję mu saszetki i suchą karmę dla kociąt bo jest bardzo chudy...Już się nie zaszywa w kąt, tylko siedzi w budce, albo na kanapie. Po nocy kuweta pełna, mokra karma zjedzona... uffff. Na razie nie zapoznaję z Kazanem, wystarczy mu tego stresu co ma. Maurycy skradł serce mojemu TZ. Tak, na zdjęciach też już widać, ze jest lepiej. Królewicz Maurycy w pełni wyluzowany, ale pewnie do momentu, kiedy zobaczy Kazana. Ma bardzo ładne umaszczenie. Korzystając już z pieniędzy zebranych na bazarku ogłoszeniowym, wykupiłam Morelowi odświeżenia, na razie do 17.02. 1 Quote
terra Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Maurycy jest śliczny, trzymam kciuki za jego zdrowie i jego nowy domek :) Teraz, kiedy czuje się pewniej, szybko wróci do formy. Quote
Tola Posted February 11, 2016 Author Posted February 11, 2016 Wreszcie dostałam się na dogo!!! Terra, Havanka - bardzo dziękuję za pomoc w ogłaszaniu, wkrótce odezwa się kolejne domki :) Dzisiaj dowiadywałam się o Szarlotkę - koteczka bardzo przytulaśna, chodzi za p.Magdą i prosi o głaski :) Wkrótce będą nowe zdjęcia koteczki. Maurycy cudny, widać potrzeba mu więcej czasu, będzie dobrze! Chciałam jeszcze podzielić się z Wami wspaniałą informacją - kolejne psiaki z zamojskiego schroniska w sobotę zaczną nowe życie - wszystkie jadą do szafirki Bardzo dziękuję Anuli, Bogusik, Gabi79 za taką decyzję A oto kolejni szczęściarze: spanielek czarna sunieczka, dawna koleżanka z boksu Abi (ma już wspaniały dom) jasna mała sunia z tego samego boksu szczeniak ( drugi z lewej) Quote
Tola Posted February 11, 2016 Author Posted February 11, 2016 jeszcze szczeniaki; moje serce skradła ta maleńka sunieczka "krówka" jasna sunia Oli, któremu nie udało się pomóc :( Quote
Tola Posted February 11, 2016 Author Posted February 11, 2016 Przed chwilką miałam bardzo fajny tel. z Warszawy z zapytaniem o Szarlotkę, trzymajcie kciuki. Quote
funia Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Dawno mnie tu nie było ....Weszłam i patrze na te znajome boksy ...i te psiny. i zwyłam się jak głupia ... Jak to dobrze ,ze kazdy z nas robi tak wiele i ratuje te biedactwa .Marta szacunek wielki !! Quote
funia Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Po niedzieli beda zdjecia niewidomego 15 letniego psa.Bedziemy starali się wspólnymi siłami znależć mu dom . Quote
Anula Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Oli,biedny psiak,zresztą wszystkie psiaki tam są biedne.Tak bardzo mi ich jest żal.Szczeniaczki są śliczne,może ktoś ich wypatrzy.Dobrze,że większość kotków znalazła domy.Mi wpadł w oko podobny do królewicza Maurycego tylko z równo ułożoną sierścią czarną na pysiu.Gdyby nie mój Miki o drugiego królewicza bym walczyła. Quote
Alaskan malamutte Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 3 godziny temu, Anula napisał: Mi wpadł w oko podobny do królewicza Maurycego tylko z równo ułożoną sierścią czarną na pysiu To koteczka była. Jak przyjechałam, to z długowłosych był już tylko Maurycy. Poza tym, jak dzwoniłam do wet, to powiedziałam o kocurku, nie miałam pojęcia, że to drugie cudo to koteczka...Mam tylko nadzieję, że dobrze trafiła... Maurycy nadal nieufny, nie bardzo daje się głaskać. O ile na początku był obojętny, to teraz po prostu unika kontaktu, przemieszcza się, omija i chowa się do budki..Pewnie tak jest jak pisze Tola, potrzebuje czasu na oswojenie się z nową sytuacja... Quote
Anula Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 4 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: To koteczka była. Jak przyjechałam, to z długowłosych był już tylko Maurycy. Poza tym, jak dzwoniłam do wet, to powiedziałam o kocurku, nie miałam pojęcia, że to drugie cudo to koteczka...Mam tylko nadzieję, że dobrze trafiła... Maurycy nadal nieufny, nie bardzo daje się głaskać. O ile na początku był obojętny, to teraz po prostu unika kontaktu, przemieszcza się, omija i chowa się do budki..Pewnie tak jest jak pisze Tola, potrzebuje czasu na oswojenie się z nową sytuacja... Nie dziwię się,że tak Maurycy zachowuje się,przecież on był wychowany w stadzie,u Ciebie nagle został sam i to,że jest w nowym miejscu.Koty bardzo przywiązują się do miejsca.Musi upłynąć sporo czasu aby zaakceptował nowe otoczenie i warunki.Oby tylko jadł to będzie dobrze.Znam przypadek w mojej rodzinie,że oddali koteczkę do nowego bardzo dobrego domu,ponieważ nie mieli dla niej opieki,po tygodniu musieli zabrać ją,kotka nic nie jadła,chudła w oczach,była osowiała. Quote
terra Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Zaciskam kciuki za kochający domek dla Szarlotki. Quote
Anecik Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 19 godzin temu, Tola napisał: Tolu wiesz coś o tych dwóch szczeniaczkach na pierwszym planie? Ta biało - czarna i to ciutke większe od niej po JEJ prawej stronie (biała skarpetka na jednej i biała podkolanówka na drugiej łapce :D) Quote
Anecik Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 No to zapraszam na wątek biało czarnej krówki Quote
Tola Posted February 12, 2016 Author Posted February 12, 2016 A ja miałam właśnie pisać, że krówka też jedzie Anecik - 1 Quote
Tola Posted February 12, 2016 Author Posted February 12, 2016 Jutro wielki dzień - jeszcze nigdy tyle psiaków jednocześnie nie wyjezdżało po nowe życie 1 Quote
Havanka Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 3 minuty temu, Tola napisał: Jutro wielki dzień - jeszcze nigdy tyle psiaków jednocześnie nie wyjezdżało po nowe życie Bardzo się cieszę ! W hoteliku mają większe szanse na domy. Quote
Anula Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 12 minut temu, Havanka napisał: Bardzo się cieszę ! W hoteliku mają większe szanse na domy. A ja wraz z Bogusik już zapraszamy Ciebie Havanka na wątki Effi i Rambi.Pomożesz w ogłoszeniach? Bardzo prosimy,oczywiście ta pomoc będzie potrzebna w późniejszym czasie. Quote
Havanka Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 3 minuty temu, Anula napisał: A ja wraz z Bogusik już zapraszamy Ciebie Havanka na wątki Effi i Rambi.Pomożesz w ogłoszeniach? Bardzo prosimy,oczywiście ta pomoc będzie potrzebna w późniejszym czasie. Oczywiście Anula, że pomogę. Zaraz się pojawię na nowych wątkach. Quote
Anula Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 4 minuty temu, Havanka napisał: Oczywiście Anula, że pomogę. Zaraz się pojawię na nowych wątkach. Dziękuję ślicznie,wiedziałam,że nie odmówisz pomocy.Jeszcze raz dziękuję. http://www.dogomania.com/forum/topic/334671-effi-smutna-czarnulka-czeka-na-swoją-szansę/ http://www.dogomania.com/forum/topic/334674-rambi-spanielek-za-kratami-schronuczeka-na-pomoc/#comment-16739497 Quote
Tyśka) Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Szukam pilnie transportu dla kotki na trasie Lublin - Zamość. Ma czas do wtorku :( Kontakt do mnie [email protected] Quote
Alaskan malamutte Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 A ja mam pozdrowienia od Gosieńki Przesyła wszystkim uśmiechy, popatrzcie!! 1 Quote
Recommended Posts