Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='handzia']Nie wiem co się stało, ale nie wchodzą mi zdjęcia w ogóle. jutro spróbuję.[/QUOTE]
A już myślałam, że to mi coś poczta szwankuje ;). W takim razie czekam cierpliwie.

Posted

Pierwszy szczeniak (od prawej) ma już dom w Zamościu.
Reszta czeka no i jeszcze ich mama, która została sama pod barakowozem:(

[IMG]http://imageshack.us/a/img440/2154/vhbd.jpg[/IMG]

Posted

Jest już wynik badania hist pat i jestem po rozmawie z doktorem.Niestety jest to jedna z najbardziej złośliwych odmian raka :shake: Guzek na szczęście został wcześnie zauważony i wycięty z duzym marginesem ,w wyciętych tkankach nie bylo zmian nowotworowych.Niestety tego typu rak wcześniej lub później daje przerzuty .Mam przynajmniej raz na dwa tygodnie ogladać brzuszek Funi a każda nawet najmniejsza zmiana musi być natychmiast usunięta.Kurcze,jak pech to pech :shake:

Posted

[quote name='Jolanta08']Jest już wynik badania hist pat i jestem po rozmawie z doktorem.Niestety jest to jedna z najbardziej złośliwych odmian raka :shake: Guzek na szczęście został wcześnie zauważony i wycięty z duzym marginesem ,w wyciętych tkankach nie bylo zmian nowotworowych.Niestety tego typu rak wcześniej lub później daje przerzuty .Mam przynajmniej raz na dwa tygodnie ogladać brzuszek Funi a każda nawet najmniejsza zmiana musi być natychmiast usunięta.Kurcze,jak pech to pech :shake:[/QUOTE]
O mój Boże...:shake: Teraz, kiedy ma dom...jakie to niesprawiedliwe. Tak mi przykro.
Mam jednak nadzieję, że uda się w porę zauważyć przerzuty i odpowiednio wcześnie je usunąć.
Funiu kochana korzystaj z życia i ciesz się nim !

Posted

[quote name='Jo37']Może nie będzie przerzutów. Należy byc dobrej myśli.[/QUOTE]

Postaram się choć to trudne zwlaszcza gdy patrzę na nią ,tyle w niej radości życia a energia wprost ją roznosi.Musi być dobrze

Posted

[quote name='Jolanta08']Jest już wynik badania hist pat i jestem po rozmawie z doktorem.Niestety jest to jedna z najbardziej złośliwych odmian raka :shake: Guzek na szczęście został wcześnie zauważony i wycięty z duzym marginesem ,w wyciętych tkankach nie bylo zmian nowotworowych.Niestety tego typu rak wcześniej lub później daje przerzuty .Mam przynajmniej raz na dwa tygodnie ogladać brzuszek Funi a każda nawet najmniejsza zmiana musi być natychmiast usunięta.Kurcze,jak pech to pech :shake:[/QUOTE]

O matko, dobrze, że sunia ma tak odpowiedzialną właścicielkę, wierzę, że wszystko będzie dobrze!!!

Posted

Joluś - jestem myślami z Wami:glaszcze:
Trzeba być dobrej myśli i wierzyć, ze to wszystko ma jakiś sens - rozmawiałyśmy o tym wczoraj...
Jak wrócę z psami - zadzwonię.

Posted

a ja,żeby dodać troszkę słonka napiszę,że wyniki Zuzi wyszły super. jest zdrowa, tylko troszkę dokuczają jej stawy zeżarte przez bakterie. zwłaszcza,że jest chłodno i wigotno na dworze. poza tym wszystko ok i wet jest nareszcie zadowolony!

Posted

[quote name='agasz']a ja,żeby dodać troszkę słonka napiszę,że wyniki Zuzi wyszły super. jest zdrowa, tylko troszkę dokuczają jej stawy zeżarte przez bakterie. zwłaszcza,że jest chłodno i wigotno na dworze. poza tym wszystko ok i wet jest nareszcie zadowolony![/QUOTE]
:multi:Wspaniałe wieści!

Ja dodam kolejne - wczoraj cała psia rodzinka spod barakowozu (3 szczeniaki i suczka) pojechała do Dt w Poznaniu:multi:
Bardzo dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali się w ratowanie maluchów i ich mamy.

Posted

[quote name='Tola']:multi:Wspaniałe wieści!

Ja dodam kolejne - wczoraj cała psia rodzinka spod barakowozu (3 szczeniaki i suczka) pojechała do Dt w Poznaniu:multi:
Bardzo dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali się w ratowanie maluchów i ich mamy.[/QUOTE]
Więści wspaniałe !!!

Ps .Nasze trzy szczeniaczki też już w DS !!domki super nam się trafiły .

Posted

[quote name='Tola']:multi:Wspaniałe wieści!

Bardzo dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali się w ratowanie maluchów i ich mamy.[/QUOTE]
To wspaniale :)
Tolu, ja odsyłam ludzi na Twój nr tel, bo dzwonią do nas w sprawie szczeniaków. Nie masz już żadnych?

Posted

[quote name='terra']Super wiadomość, rodzinka bezpieczna.
To zdjąć z ogłoszeń szczylki? Robiłam na lubelskie.[/QUOTE]
Może zmienić na Poznań...
[quote name='handzia']To wspaniale :smile:
Tolu, ja odsyłam ludzi na Twój nr tel, bo dzwonią do nas w sprawie szczeniaków. Nie masz już żadnych?[/QUOTE]
Nie mam juz szczeniaków.

Psia rodzinka pozdrawia:)
U nas dzisiaj przejmujący wiatr i zmiana pogody; dobrze, ze zdążyliśmy, bo cięzko byłoby maluchom pod tym barakowozem.
Rodzinka ma już swoje imiona z bazarku: [B]mama Malwinka[/B], [B]czarna suczka Szanta[/B], [B]jasna sunia Lana, [/B] i [B]chłopaczek Nesti[/B].

[IMG]http://imageshack.us/a/img546/5663/cjxt.jpg[/IMG]

Posted

Byłam dzisiaj z Funią u weta bo nie pobobało mi się zgrubienie w okolicy szwów,prawdopodnie jest to nie do końca rozpuszczona nitka po zszyciu ale pewności nie ma.Zalecenie to badanie brzuszka raz w tygodniu czy to nie rośnie (teraz jest wiellkości gorczycy) Poza tym Niunia radosna a apetyt dopisuje.

Posted

[quote name='Jolanta08']Byłam dzisiaj z Funią u weta bo nie pobobało mi się zgrubienie w okolicy szwów,prawdopodnie jest to nie do końca rozpuszczona nitka po zszyciu ale pewności nie ma.Zalecenie to badanie brzuszka raz w tygodniu czy to nie rośnie (teraz jest wiellkości gorczycy) Poza tym Niunia radosna a apetyt dopisuje.[/QUOTE]
Myślę i mam nadzieję ,ze to nic poważnego .Moje tymczasy też miewały takie zgrubienia po zbiegach .A moze to mała przepuklina ....

Posted

Porcja bardzo optymistycznych wieści:

W ciągu ostatnich paru dni dom znalazł piesek Nesti i suczka Lara (zobaczcie u kogo;)):
[quote name='supergoga']
Nesti już w domku - będzie z pewnością miał mnóstwo miłości. Wzbudził zachwyt wszystkich i na bank będzie rozpieszczonym psiulem. Serca i czułości oraz opieki mu nie zabraknie. Umówiliśmy się na wizytę poadopcyjną za 1.5 miesiąca.

W domku także Lana - no cóż, ta maluda trafiła do raju. Dostała juz swoje imie - Felicja. Ma starszych kolegów - belga Fabio i mała sunię, znaleziona jako chyba dwudniowe szczenię w śmietniku - uratowana i ma juz kilka lat za sobą. Do kompletu 2 spore rude koty. Ogólnie po prostu raj dla zwierząt. A jej właścicielką jest... Pani Małgosia Ostrowska, wokalistka moja ulubiona (Lombard - kiedyś jeśli znacie, a także dla dzieciarni - królowa Aba w Panu Kleksie).
Lepiej już chyba trafić nie mogła.

Właśnie wróciłyśmy z Iza z obu wizyt - i mam wrażenie że malcom się udało.
Teraz jeszcze biedulka szanta - bez mamy i rodzeństwa - czeka na domek.[/QUOTE]

Największy szczeniak, który znalazł dom w Zamościu wciąż rośnie;)
[IMG]http://images61.fotosik.pl/433/c262f1dc9776226cmed.jpg[/IMG]

Na dom czeka mamusia Malwinka (po sterylce) i szczeniak Szanta.