wolf122 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 A kiedy i gdzie Aida jedzie?Domek sprawdzony (na pewno) ???? Jak się znalazł?Napiszcie proszę jak wszystko się uda.Transport potrzebny na jakiej trasie???:multi: Quote
funia Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [SIZE=3][COLOR=#000000][I][B]Psy które wyszły na wieczny spacer cierpliwi towarzysze dziecinnych zabaw dyskretni świadkowie pierwszych pocałunków piastunki naszych dzieci psy o tyle od nas mniej skomplikowane że rozumiały co to wierność która jest dla nas abstrakcyjnym rzeczownikiem odmienianym przez losowe przypadki psy zazdrosne ale nie zawistne które umiały patrzeć prosto w oczy naszej samotności urodzeni komicy z pantoflem w pysku psy które nie przyjdą już na zawołanie[/B][/I][/COLOR][/SIZE] Quote
wolf122 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Piękne :-( Skorzystam też z tego wiersza jeśli można,bo wart rozesłania w ten dzień... Quote
agusiazet Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Zapraszam na bazarek dla zamojskiej Iwki: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/234633-Wszystko-od-1-zl-na-hotel-dla-Iwy-do-18-listopada-do-19-00-%29"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234633-Wszystko-od-1-zl-na-hotel-dla-Iwy-do-18-listopada-do-19-00-%29[/URL] Quote
Tola Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 Smutny wiersz, jak te ostatnie dni... A [B]Aida[/B] wciąż nie ma domu, tylko tak zastanawiamy się, czy nie zabrac jej ze schronu... Quote
wolf122 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 To jeśli jest taka opcja,proszę nie zastanawiajcie się...Ja ją w miarę możliwości rozsyłam.To tylko kwestia trafienia odpowiedniego człowieka dla niej.Tylko albo aż ale ona jest młoda,piękna.Znajdzie domek:loveu:. Quote
Havanka Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Dostałam odpowiedź na ogłoszenie Aidy: witam, od jakiegoś czasu myślę o adopcji psa.Mojego ukochanego jamnisia straciłam 26 września 2009 roku,mówiłam wtedy ,że już nigdy więcej...Chciałabym mieć jeszcze psa,ale muszę mieć pewność ,że nie będzie zagrożeniem dla małych dzieci.Mam 2,5 letnią wnuczkę,która czesto u mnie przebywa!Dlatego chciałabym wiedzieć więcej nt.charakteru i usposobienia Aidy.Najw.pytanie,czy nadaje się do domu,w którym często są dzieci!!???No i musi mieć zamiłowanie motoryzacyjne-dużo podróżujemy autem!Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Justyna R. Quote
wolf122 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Ja zawsze kręcę nosem...Ale .....pani miała jamnika więc czy zdaje sobie sprawę jakie wymagania ma pies rasy owczarek niemiecki? Na pewno inne niż jamniś. Czy dzieci nie będą suni zbyt absorbowały?Nie mam nic przeciwko dzieciom ale mnogośc dzieci przewijających się przez dom,to może stwarzać problemy.Różne są sunie.Jedne kochają naturalnie dzieci inne niekoniecznie.Jazda samochodem,to tez może być problem jeśli jak pisze pani jest to w dużej ilości.Choroba lokomocyjna,częsta sprawa.Takie wątpliwości na pierwszy plan się wysuwają.Ale ja nie znam suni,także nie do mnie na szczescie ocena.Nie zazdroszcze Wam analizy i decyzji.Domek może być super ale wiadomo wszystko musi zagrać.Trzymam kciuki :loveu: Quote
Havanka Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Pani ma jedną wnuczkę, która często bywa u niej. Odpisałam pani, że spróbujemy przetestować Aidę na dzieci i jazdę samochodem. Pani bedzie czekać na te informacje. Zapisała sobie nr tel. do Toli. Jeżeli nawet z tym domkiem nie wyjdzie, to takie informacje się przydadzą na przyszłość. Quote
Havanka Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Jest jeszcze jedna odpowiedź: witam. ta suczka jest za darmo? jak z jej zachowaniem? spokojna czy grozna? pozdrawiam. Może jeszcze ktoś zadzwoni? Quote
funia Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Napisze lepszy tekst ... Dostaje smsa ...a tam pytanie /witam czy jest jeszcze ta suczka i czy jest mozliwosc dowiezienie jej do Lublina ? Zwykle nie odpowiadam na smsy ,ale napisałam .Prosze zadzwonic bo to nie rozmowa na smsy musimy wiele rzeczy ustalic . [B]A ten ktoś [/B]....Nie moge bo mam mikrofon zepsuty w tel. [B]Na to ja[/B] ....Poczekam ,proszę skombinowac aparat i zadzwonic . [B]Na to ten ktos[/B] ....To ja dziekuje w takim razie ,rezygnuje . Qrwa nie moge bo mnie trafia jak z takim matołami człowiek ma do czynienia.... Quote
funia Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Czytałyście na czarnych kwiatkach ,ze wet siostra znowu dziala i podobno ma już jakies psy ....:shake: Quote
Tola Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 [quote name='Havanka']Jest jeszcze jedna odpowiedź: witam. ta suczka jest za darmo? jak z jej zachowaniem? spokojna czy grozna? pozdrawiam. Może jeszcze ktoś zadzwoni?[/QUOTE] W sprawie Aidy miałam sporo zapytań typu czy za darmo i czy szczeka:roll: Uwielbiam takie zapytania. Trzeba jednak mieć cierpliwość. Aida jest łagodna dp ludzi; w schronie byłyśmy z zadry córą i było ok. Ale to trochę za mało, zeby stwierdzic, czy pies lubi dzieci. [quote name='funia']Czytałyście na czarnych kwiatkach ,ze wet siostra znowu dziala i podobno ma już jakies psy ....:shake:[/QUOTE] A miała mieć zakaz po sprawie w sądzie:shake: Parę lat temu (moje poczatki na dogo) o mało nie wyadoptowałam jej suczki. Dobrze, ze starsze stazem kolezanki czuwały i skojarzyły to rzadkie imię... Quote
zadra Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Szukamy domu dla białego dorosłego kocura.Wieczorem wrzucę zdjęcia. Quote
Havanka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [B]Czy Mila pojechała już do swojego domu?[/B] Quote
zadra Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='zadra']Szukamy domu dla białego dorosłego kocura.Wieczorem wrzucę zdjęcia.[/QUOTE] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/268/51201785.jpg/][IMG]http://img268.imageshack.us/img268/4884/51201785.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Quote
zadra Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Havanka'][B]Czy Mila pojechała już do swojego domu?[/B][/QUOTE] \Nie miała szczepienia.Wyjazd został przeniesiony na pózniejszy termin. Quote
Żunia Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Sunia husky , która biegała wokół baraków ( przy Peowiaków ) została dziś umieszczona w schronisku. Po Plantach biega jeszcze inny husky ( samiec ). Jest bardzo zaniedbany i brudny- niestety , nie da się zwabić ( boi się ludzi ). Dziś widziałam syna byłych właścicieli Bethowena z szczeniakiem husky na rękach.Obawiam się, że gdy szczeniak podrośnie, przywiążą go łańcuchem do jakiejś rozlatującej się budy i psina skończy tak jak poprzednia " maskotka ". Quote
handzia Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Havanka'][B]Czy Mila pojechała już do swojego domu?[/B][/QUOTE] Chodzi o "moją" Milkę? Jeśli tak, to Mileńka jedzie w piątek o 10-tej :) Quote
zadra Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='handzia']Chodzi o "moją" Milkę? Jeśli tak, to Mileńka jedzie w piątek o 10-tej :)[/QUOTE] Razem z Zigusiem. Quote
funia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Żunia']Sunia husky , która biegała wokół baraków ( przy Peowiaków ) została dziś umieszczona w schronisku. Po Plantach biega jeszcze inny husky ( samiec ). Jest bardzo zaniedbany i brudny- niestety , nie da się zwabić ( boi się ludzi ). Dziś widziałam syna byłych właścicieli Bethowena z szczeniakiem husky na rękach.Obawiam się, że gdy szczeniak podrośnie, przywiążą go łańcuchem do jakiejś rozlatującej się budy i psina skończy tak jak poprzednia " maskotka ".[/QUOTE] Czyli mają kolejnego psa ???? Nie ,no za chwile dostane szału !!!!!!!!!!!!!!!! Mozesz to sprawdzic ??dyskretnie ....Aby była pewnośc ,ze to ich pies/// Quote
funia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='zadra'][URL="http://imageshack.us/photo/my-images/268/51201785.jpg/"][IMG]http://img268.imageshack.us/img268/4884/51201785.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL][/QUOTE] Gdzie przebywa ? Jest wykastrowany ? Quote
Havanka Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 (edited) Zrobiłam trochę ogłoszeń malutkiej Śnieżynce. Kontakt jest na Handzię. Gumtree Cwirek Alegatka Cafeanimal Wszystkotujest Najpewniej Kokosy Adin Morusek Handzia, jeżeli do soboty nikt nie zadzwoni, prześlij mi proszę to zdjęcia Śnieżynki siedzącej na schodach - w oryginale. Dam ją do Gazety Wyborczej. [B] Czy Nico, znalazł już domek?[/B] Edited November 7, 2012 by Havanka Quote
handzia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Havanka']Zrobiłam trochę ogłoszeń malutkiej Śnieżynce. Kontakt jest na Handzię. Gumtree Cwirek Alegatka Cafeanimal Wszystkotujest Najpewniej Kokosy Adin Morusek Handzia, jeżeli do soboty nikt nie zadzwoni, prześlij mi proszę to zdjęcia Śnieżynki siedzącej na schodach - w oryginale. Dam ją do Gazety Wyborczej. [B] Czy Nico, znalazł już domek?[/B][/QUOTE] O kurcze:) Właśnie miałam się chwalić, że dzwonił do mnie fajny pan z Warszawy :) ogłoszenia robiła też diana79, bo ją prosiłam. Najprawdopodobniej Śnieżynka (pięknie:)) pojedzie w weekend do domu. Ale jeszcze się nie cieszę, bo za dużo tego szczęścia ostatnio...chociaż dzisiejsze interwencje w naszych okolicach zrównoważyły to szczęście...:shake: Quote
Recommended Posts