sonia71 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 tak...Jaśminka dzięki wam znalazła błyskawicznie domek-czy tak będzie z Leosią i jej siorką? Quote
Tola Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 :placz::placz: [*] Dzis rano odeszła Gaja - kolejny szczeniak zabrany ze schroniska [IMG]http://img228.imageshack.us/img228/6156/gaja.jpg[/IMG] Quote
IVV Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 bosze .......................:( co oni maja w tym schronie ???? Quote
Tola Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Jestem załamana:-( Po raz kolejny tyle psiego cierpienia. Tyle staran, nadziei. Quote
funia Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Kwarantanna dla szczeniąt to podstawa ....Bez niej cały czas bedzie mieszalnia chorób.Jest mi ogromnie przykro ...Który to juz szczeniak .A zapowiadało sie tak dobrze.... Do schronu trafiają psy w róznym stanie i bedąc nosicielami wielu chorób i tylko "nie wkładanie ich do jednego worka " pozwoliłoby na obserwacje nowo przybyłych i zabezpieczenie juz tam bytujących .Skoro normalnie ona jest to dlaczego w przypadku psich dzieci to sie nie odnosi ? Przeciez one są najbardziej narazone .Wirusy zyją w optoczeniu ,sciólce i scianach nawet kilka miesiecy .... Dawno nie byłam to nie wiem na 100 % ALE chyba kwarantanny dla maluchów nie ma ....Przepraszam jesli sie mylę . Quote
malawaszka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 każdy wyciągnięty szczeniak powinien natychmiast dostać surowicę :( biedactwa od urodzenia skazane na cierpienie :( Quote
IVV Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 a czy schron moze podawac surowice przed oddaniem ???? Quote
malawaszka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='IVV']a czy schron moze podawac surowice przed oddaniem ????[/QUOTE] z surowicą jest od długiego czasu problem - więc wątpię Quote
Murka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='malawaszka']każdy wyciągnięty szczeniak powinien natychmiast dostać surowicę :( biedactwa od urodzenia skazane na cierpienie :([/QUOTE] Gaja dostała surowicę tego samego dnia, którego opuściła schronisko... niestety surowica nie zabezpieczyła suni. Jest podejrzenie, że padła ofiarą wirusówki. Dzisiaj wieczorem będzie sekcja i zobaczymy... Quote
Tola Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 [quote name='Murka']Gaja dostała surowicę tego samego dnia, którego opuściła schronisko... niestety surowica nie zabezpieczyła suni. Jest podejrzenie, że padła ofiarą wirusówki. Dzisiaj wieczorem będzie sekcja i zobaczymy...[/QUOTE] Surowica podana była juz po zabraniu ze schronu. Quote
IVV Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 to pewnie nie zostalo tam juz wiele szczeniat .....:( Quote
LadyS Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Żuniu, chciałabym usłyszeć Twą opinię, tym razem potwierdzoną faktami, na temat żywienia szczeniąt w zamojskim schronie oraz ich stanu zdrowia. Quote
zadra Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='Murka']Gaja dostała surowicę tego samego dnia, którego opuściła schronisko... niestety surowica nie zabezpieczyła suni. Jest podejrzenie, że padła ofiarą wirusówki. Dzisiaj wieczorem będzie sekcja i zobaczymy...[/QUOTE] Zobaczymy jakie beda wyniki sekcji.Gaja miala straszne boleści.Nacierpiała się malutka. Quote
zadra Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Za dużo tych przypadków ostatnio.Najwyrazniej jest coś nie tak w schronie.Wyaje mi sie niemozliwe,żeby był to wpływ jedynie zmiany warunków bytowych. Quote
Jo37 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 W schronie jest od dawna nie tak. Biedna Gaja. Tak mi jej szkoda. Quote
zadra Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='beka']Wiadomo już cos?[/QUOTE] Nic,czekamy na info od Murki. Quote
Tola Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Rozmawiałam z TZ Murki; jak będa cos wiedziec - zaraz dadzą znac. Quote
LadyS Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 W środę przybywam do Zamościa i siedzę do 29tego, mogę porobić trochę fot do ogłoszeń, jeśli bedzie taka potrzeba - dla zamojszczaków. Quote
zadra Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='Tola']Rozmawiałam z TZ Murki; jak będa cos wiedziec - zaraz dadzą znac.[/QUOTE] Nadal nic nie wiadomo? Quote
malagos Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 A dorosłe psy, mają chociaz ciepłe budy i słomę? Quote
Recommended Posts