Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj jeszcze jedna bieda trafiła do lecznicy - kocurek znaleziony na Starym Mieście w Zamościu.

Maluch ma ok.5 miesięcy, objawy kk, osłabiony.

Dostał antybiotyk, leki wzmacniające i też odwieźliśmy do dt, który jakimś cudem wcześniej udało się znależć.

IMGP5628.JPG

IMGP5620.JPG

IMGP5622.JPG

IMGP5623.JPG

IMGP5624.JPG

IMGP5626.JPG

Posted

Na koncie Zea są nowe wpłaty, wszystkim ogromnie dziękuję bo102-120d.jpg

50 zł - DS Kimbo (10.02.)

50 zł - MikAga (13.02.)

500 zł  - elik - podział środków po adopcji zamojskiego Michua, dla suni z chorą lapką (13.02.).

Wpłaty DS Kombo i MikAga trzymam dla suni z zamojskiego schroniska, może wreszcie i jej uda się wyjechać.

Posted

Dziękujemy Wam za aktywowanie darowizn z FaniMani.pl
Darowizny od zakupów online za kolejny kwartał w kwocie 364 zł trafiły już na nasze konto.

To dla nas wiele znaczy, więc prosimy o dalsze wsparcie przy okazji codziennych zakupów online.
Razem z FaniMani.pl możecie pomagać nam przy okazji i w bezpłatny sposób ❤️
https://fanimani.pl/aplikacje/
Link do naszego profilu: 👉 https://fanimani.pl/fundacjazea/

dziekujemy-kolo-ratunkowe.jpg

Posted
Dnia 14.02.2023 o 21:57, Tola napisał:

500 zł  - elik bazarek dla suni z chorą lapką (13.02.).

Martusiu to jest wpłata z podziału środków finansowych pozostałych po adopcji Micha i bardzo proszę potwierdź to na jego wątku < L I N K >

Z bazarku będzie ponad 500 zł, ale jeszcze czekam na 2 wpłaty. Jedna prawdopodobnie wpłynie jutro i nie będę już czekać na ta drugą, unieważnię licytację. To nie pierwszy raz ta osoba licytuje, a po zakończeniu bazarku nie wpłaca należności za wylicytowany fant.

Posted

Znajoma wolontariuszka z przytuliska w Kozienicach poprosiła mnie  o pokazanie  ok. rocznych braci, Pixi i Dixi,  może ktoś ma jakieś wolne miejsce i zechce im pomöc. Są zaszczepieni, po kastracji i siedzą w zimnych budach.  Problemem jest nauka chodzenia na smyczy, chociaż Dixi już podobno robi postępy. -  w przytulisku nie ma na to czasu. Jasny piesek jest bardziej problematyczny, wycofany;  ciemny łagodny.  Chłopaki po ok.po ok. 8 -  10 kg. Myśmy zabrali z przytuliska 2 psy, jeden był u nas w kojcu, drugi u szafirki,  wszystko odbyło się bez zastrzeżeń. https://fb.watch/iHJMR98Wyz/

FB_IMG_1676409153689.jpg

FB_IMG_1676409148302.jpg

FB_IMG_1676409165332.jpg

FB_IMG_1676410551270.jpg

FB_IMG_1676410555356.jpg

Posted
Dnia 14.02.2023 o 22:20, elik napisał:

Martusiu to jest wpłata z podziału środków finansowych pozostałych po adopcji Micha i bardzo proszę potwierdź to na jego wątku < L I N K >

Z bazarku będzie ponad 500 zł, ale jeszcze czekam na 2 wpłaty. Jedna prawdopodobnie wpłynie jutro i nie będę już czekać na ta drugą, unieważnię licytację. To nie pierwszy raz ta osoba licytuje, a po zakończeniu bazarku nie wpłaca należności za wylicytowany fant.

Elu,wybacz, już poprawiam, jestem cały czas myślami gdzie indziej😓 

• Like 1
Posted
Dnia 14.02.2023 o 22:39, Tola napisał:

Elu,wybacz, już poprawiam, jestem cały czas myślami gdzie indziej😓 

Nie szkodzi Martusiu. Rozumiem, moje myśli też cały czas są gdzie indziej   😪     

A z bazarku zaraz wpłacę, bo sprawdziłam w banku i  wpłata, na którą czekałam dzisiaj wpłynęła.

Posted
Dnia 14.02.2023 o 22:29, Tola napisał:

Znajoma wolontariuszka z przytuliska w Kozienicach poprosiła o pokazanie  ok. rocznych braci, Pixi i Dixi,  może ktoś ma jakieś wolne miejsce i zechce im pomöc.

Śliczne psiaczki. Czy wolontariuszki będą szukały finansów dla tych psiaczków?

Posted

Ten ciemny jest w moim typie i wybitnie w typie anecik, taki mimronkowy.

Jak oni biedni wchodzą do budy w kloszach?

Może robić im ogłoszenia ?

Posted
Dnia 14.02.2023 o 23:17, Poker napisał:

Ten ciemny jest w moim typie i wybitnie w typie anecik, taki mimronkowy.

Jak oni biedni wchodzą do budy w kloszach?

Może robić im ogłoszenia ?

Z tego co wiem to ogłoszenia są na woj.  mazowieckie no i  w internecie, tam wolontariat bardzo aktywny, wyłuskują te psy w najgorszym stanie psychicznym i fizycznym i szukają pomocy. Ostatnio pokazały malutkiego psiego staruszka przywiezionego z jakiejś wsi, który cały trząsł się w tej budzie. Dzięki pomocy prywatnej osoby znalazła się dla niego pomoc w klinice warszawskiej, po badaniach od razu poszedł na stół, jednak po otworzeniu okazało się, że przerzuty są w całej jamie brzusznej, staruszka już nie wybudzano. 😓 

W przypadku tych psiaków  to chyba ten brak umiejętności chodzenia na smyczy bardzo szkodzi. One    najpierw szukały wspólnego domu  dla braci, teraz bardziej porusza o pomoc dla ciemnego, bo na większe szanse, ale myślę,  że  nie można zostawiać tego białego, bo tam przepadnie, a to młody psiak.            Tutaj ten staruszek już w klinice. 

received_536817981748110.jpeg

Posted
Dnia 14.02.2023 o 22:49, elik napisał:

Śliczne psiaczki. Czy wolontariuszki będą szukały finansów dla tych psiaczków?

Myślę, że nie...One pomocy szukają dla tych w przytulisku, jak nie dają rady to proszą gdzieś dalej o pomoc...

Dnia 14.02.2023 o 23:19, elik napisał:

Przelałam na konto Fundacji 610,00 zł z tego bazarku < L I N K>

Jak pieniądze pojawią się na koncie, bardzo proszę Martusiu o potwierdzenie na wątku.

Bardzo dziękuję, potwierdzę w czwartek🌹

Posted
Dnia 15.02.2023 o 05:53, Aska7 napisał:

Jak Kalmar i Kefir prawie.

O tym samym pomyślałam. I też z przytuliska. Zobaczyłam już ich dawno na profilu wolontariatu, wydawało się, że szybko znajdą dom.

Posted
Dnia 15.02.2023 o 07:59, Tola napisał:

W przypadku tych psiaków  to chyba ten brak umiejętności chodzenia na smyczy bardzo szkodzi. One    najpierw szukały wspólnego domu  dla braci, teraz bardziej porusza o pomoc dla ciemnego, bo na większe szanse, ale myślę,  że  nie można zostawiać tego białego, bo tam przepadnie, a to młody psiak.            

Mnie się np podoba bardziej jasny, więc ich uroda jest kwestią gustu. Szkoda, że trudne, bo inaczej już pewnie oba miałyby domu. Czyli Tolu nie ma sensu bezpośrednio z przytuliska ogłaszać, jak proponowałam?

Napisałaś, że ciemny jest łagodny, czyli tamten nie? Na filmiku są obaj bezstresowi.

Posted
Dnia 15.02.2023 o 08:28, Tola napisał:

Mam wiadomość, że ta mała suczka, na którą czekam, dzisiaj miała zabieg sterylizacji!!! Doczekała się ona i ja!

A co jest Martusiu z tą sunią, którą ja się zainteresowałam, tą ze złamaną łapką?

Posted
Dnia 15.02.2023 o 08:39, Jaaga napisał:

Mnie się np podoba bardziej jasny, więc ich uroda jest kwestią gustu. Szkoda, że trudne, bo inaczej już pewnie oba miałyby domu. Czyli Tolu nie ma sensu bezpośrednio z przytuliska ogłaszać, jak proponowałam?

Napisałaś, że ciemny jest łagodny, czyli tamten nie? Na filmiku są obaj bezstresowi.

Ogłaszać zawsze warto, tylko   musiałabym zapytać, co z nr do kontaktu. Tylko czy ktoś zechce psa, który boi się smyczy? Dziewczyny dlatego proszą o pomoc, bo w tamtych warunkach nic więcej nie zrobią. Z tego co wiem, to teraz szukają oddzielnych domów dla braci, bo są już zazdrośni o siebie, ale zabrać trzeba byłoby oba, bo jak zostawić jednego bez perspektyw na zmianę😓 Oni z jakiś koszmarnych warunków. Tak piszą o Dixi: 

"Trening czas zacząć 🦴🐕
 Dixi dziś wyszedł z kojca w szelkach na smyczy. Nie taki diabeł straszny jak go malują 😂🤗🐕
Potrzebuje czasu, ale już wie że nic złego mu się nie dzieje i cały wraca do siebie. Mega uroczy😍. Delikatny, zero agesji, daje się brać na ręce, przytulać. " Pixi jest chyba trochę bardziej strachliwy. Oni nie boją się ludzi, raczej robienia czegoś przy nich...Podobno jak dziewczyny są bardziej uparte w tym zakładaniu smyczy to Pixi próbuje capnąć. zębami. Tutaj jeszcze takie zdjęcia

FB_IMG_1676451947031.jpg

FB_IMG_1676451950413.jpg

Posted
Dnia 15.02.2023 o 10:10, elik napisał:

A co jest Martusiu z tą sunią, którą ja się zainteresowałam, tą ze złamaną łapką?

Elu, sunia czeka na tą, która miała dzisiaj sterylkę , teraz to powinno być już z górki... Wybieram się do schroniska pod koniec tyg.moze uda mi się ustalić więcej. W następnym tyg.trzeba będzie już powoli planować transport, szczególnie tej z łapką...

Posted
Dnia 15.02.2023 o 10:23, Tola napisał:

Elu, sunia czeka na tą, która miała dzisiaj sterylkę , teraz to powinno być już z górki... Wybieram się do schroniska pod koniec tyg.moze uda mi się ustalić więcej. W następnym tyg.trzeba będzie już powoli planować transport, szczególnie tej z łapką...

Koniecznie Martusiu. Ona już tak długo cierpi. Oczy zachodzą mi łzami, gdy o niej myślę. Jeszcze bardziej pogarsza moje samopoczucie brak wiadomości o tej suni z guzem.

Posted
Dnia 15.02.2023 o 10:27, elik napisał:

Koniecznie Martusiu. Ona już tak długo cierpi. Oczy zachodzą mi łzami, gdy o niej myślę. Jeszcze bardziej pogarsza moje samopoczucie brak wiadomości o tej suni z guzem.

Ona mogłaby jechać już jutro, jest zaszczepiona, ale gdzie znaleźć  transport do Wrocławia dla jednej suczki😓

Posted
Dnia 15.02.2023 o 10:41, Tola napisał:

Ona mogłaby jechać już jutro, jest zaszczepiona, ale gdzie znaleźć  transport do Wrocławia dla jednej suczki😓

Ona ma jechać do Wrocławia? Tylko tam może mieć operację?

Posted
Dnia 15.02.2023 o 10:41, Tola napisał:

Zadzwoń do Rafała, on jutro jedzie w nasze okolice i potem do Wrocławia.

• Like 1