Jo37 Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Dzwoniła Jaaga. Koda ma lamblie. Jest przeraźliwie chuda. Rzuciła się na jedzenie i wodę. Quote
Jaaga Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Dnia 2.02.2023 o 19:22, Jo37 napisał: Dzwoniła Jaaga. Koda ma lamblie. Jest przeraźliwie chuda. Rzuciła się na jedzenie i wodę. Warto szybciutko przetestować jej jasną koleżankę, bo podobno cały czas trzymały się razem. Chciałam podziękować za dwie przecudne kołderki dla psów od Zea. Msm nadzieje ze dzięki nim zdjecia wyjdą idealne 😀 Quote
elik Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Dnia 2.02.2023 o 16:51, Tola napisał: Wydaje się, że coraz więcej tych informacji😓 Ostatnio nie mogłam spać, jak przeczytałam o suczce wykopanej przez koparkę, w Krakowie😓 Martusiu, to było nie w Krakowie, a pod Krakowem i okazało się, że pies nie był zakopany w ziemi, a leżał w błocie i nie miał siły się podnieść. 2 Quote
AniaB Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Dnia 2.02.2023 o 19:47, Jo37 napisał: Wysłałam PW do AniB. Dziękuję za wiadomość!! No ja dopiero jutro będę mogła podjechać do wet, Lira - sunia,która jest u mnie, jest dramatycznie chuda, do tego ma jakieś odczyny alergiczne, strupy na nosie, w uszach i wyłysienia na ogonie.. :(( Rzuciła się na jedzenie, dostala dwa razy malutkie porcje rozmoczone, bardzo wyglodniala:(( Wykąpałam ja w hexodermie, a odczyny posmarowałam maścią z kortyzolem.. Zobaczymy co dalej.. 6 Quote
Jaaga Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Dnia 2.02.2023 o 19:53, AniaB napisał: Dziękuję za wiadomość!! No ja dopiero jutro będę mogła podjechać do wet, Lira - sunia,która jest u mnie, jest dramatycznie chuda, do tego ma jakieś odczyny alergiczne, strupy na nosie, w uszach i wyłysienia na ogonie.. :(( Rzuciła się na jedzenie, dostala dwa razy malutkie porcje rozmoczone, bardzo wyglodniala:(( Wykąpałam ja w hexodermie, a odczyny posmarowałam maścią z kortyzolem.. Zobaczymy co dalej.. Jesli test wyjdzie dodatni, to problemy skorne są typowe przy lambliach i będą zmniejszac się po leczeniu i odżywieniu psa. Lamblie zaburzają wchłanianie tłuszczów, występuje przy nich świad, łupież i podrażnienia skóry. Tam, gdzie nie dotarł szampon leczniczy mozesz poprosić weta o zeskrobinę i wysłanie tego na badanie mykologiczne, bo niestety w schronie jest obecna tez grzybica skóry. Mieli je Kokos i Wiktor. Jeden trichophyton a drugi microsporum. 1 Quote
mdk8 Posted February 3, 2023 Posted February 3, 2023 Proszę o pomoc. Kolejna gmina chce przenieść psy do Wojtyszek 😞 https://www.petycjeonline.com/w_sprawie_psow_z_gminy_stare_miasto_znajdujcych_si_w_przytulisku_w_brzenie?s=100045011 1 Quote
Aska7 Posted February 3, 2023 Posted February 3, 2023 To cud, że pojechałam wczoraj. Dzisiaj w Łodzi i na A2 masakra. Petycja podpisana. 7 Quote
elik Posted February 3, 2023 Posted February 3, 2023 Dnia 3.02.2023 o 17:31, mdk8 napisał: Proszę o pomoc. Kolejna gmina chce przenieść psy do Wojtyszek 😞 https://www.petycjeonline.com/w_sprawie_psow_z_gminy_stare_miasto_znajdujcych_si_w_przytulisku_w_brzenie?s=100045011 Podpisałam i udostępniłam na F.B. Udostępniajcie na swoich profilach. Quote
Tola Posted February 4, 2023 Author Posted February 4, 2023 Byłam dzisiaj na moment w schronisku. Małe samce po zabiegach nadal zamknięte. Suczka, którą chcę zabrać i na którą już tyle czekam, nadal bez sterylki. U nas zima na całego, idą spore mrozy, więc zabiegów też nie będzie. Już zaczynam wątpić, że uda mi się zabrać sunię😢 Quote
Tola Posted February 4, 2023 Author Posted February 4, 2023 Przez moment pomyślalam, że to ten pies, o którym sporo pisałam który od szczeniaka był w schrinisku... Miał taki charakterystyczny pysk...Jakiś czas temu został przeniesiony do ostatniego boksu, potem zniknął, powiedziano mi, że już go nie ma. A tera taki pies w jego dawnym boksie... A może to on? Quote
dwbem Posted February 4, 2023 Posted February 4, 2023 Rozpacz, dlaczego jest tyle bezdomnych psów, ludzie są straszni, to najgorszy gatunek zwierząt na ziemi. Quote
Tola Posted February 4, 2023 Author Posted February 4, 2023 Widok na boksy suczek,większość była w budynku. Quote
Tola Posted February 4, 2023 Author Posted February 4, 2023 Dnia 2.02.2023 o 19:53, AniaB napisał: Dziękuję za wiadomość!! No ja dopiero jutro będę mogła podjechać do wet, Lira - sunia,która jest u mnie, jest dramatycznie chuda, do tego ma jakieś odczyny alergiczne, strupy na nosie, w uszach i wyłysienia na ogonie.. :(( Rzuciła się na jedzenie, dostala dwa razy malutkie porcje rozmoczone, bardzo wyglodniala:(( Wykąpałam ja w hexodermie, a odczyny posmarowałam maścią z kortyzolem.. Zobaczymy co dalej.. Wspaniały widok💙 Quote
Tola Posted February 4, 2023 Author Posted February 4, 2023 Dostałam od Murki info, że rodzina z Krakowa przyjechała - Pralinka i Ciastek pojechały. 1 Quote
Tola Posted February 4, 2023 Author Posted February 4, 2023 Zapowiadają nawet -15 za parę dni, nie wiem jak te największe chudziny to przetrwają.😢Tam wieje mrozem od samego patrzenia na te boksy😢 Quote
Recommended Posts