elik Posted December 9, 2021 Posted December 9, 2021 To chyba będzie moje ulubione zdjęcie na dogo. Zakochałam się w troskliwej pielęgniareczce 2 Quote
Tyśka) Posted December 9, 2021 Posted December 9, 2021 edit. Nieaktualne. Właściciele przyjadą po suczkę w sobotę do Warszawy, czyli w tym samym dniu, w którym sunia opuści przytulisko gminne. . Quote
Aska7 Posted December 9, 2021 Posted December 9, 2021 Ja mogę przenocować w Łodzi, bo do Wawy rzut Quote
Tyśka) Posted December 9, 2021 Posted December 9, 2021 Dnia 9.12.2021 o 20:38, Aska7 napisał: Ja mogę przenocować w Łodzi, bo do Wawy rzut Już pytam Marty z Biłgoraja czy to będzie ją ratować 🙂 Dziękuję. Quote
Tyśka) Posted December 9, 2021 Posted December 9, 2021 Dnia 9.12.2021 o 20:38, Aska7 napisał: Ja mogę przenocować w Łodzi, bo do Wawy rzut Ojj, to może być problematyczne, bo nie będzie transport do Łodzi, a potem z Łodzi do Warszawy 😞 Ale dziękuję za propozycję. ❤️ Quote
Tola Posted December 9, 2021 Author Posted December 9, 2021 Prośba o pomoc dla tych psów, informacje przesłane z UG Odyn Pies w typie ON, został odrobaczony, zaszczepiony p. wściekliźnie, dostał też 1 dawkę szczepionki p. parwowirozie (dziś lub jutro druga dawka). Na pewno ma już swoje lata, myślę, że nawet 9-10 (U nas jest ponad 2 miesiące). Znaleziony w Krasnobrodzie, błąkał się w okolicy Tomaszowskiej i m. Zielone. Niezwykle łagodny do ludzi, ładnie chodzi na smyczy, podaje łapę. Quote
Tola Posted December 9, 2021 Author Posted December 9, 2021 Piesek znaleziony w m. Majdan Wielki gm. Krasnobród. Kilka dni dokarmiany przez jedną z mieszkanek. U nas jest przeszło od dwa miesiące; łagodny, uczy się chodzić na smyczy, ale robi postępy. Zaszczepiony p. wściekliźnie, odrobaczony, ma założoną książeczkę zdrowia psa; może mieć ok. 3-4 lata. Quote
Tola Posted December 9, 2021 Author Posted December 9, 2021 Ostatni z psów Tobi, u nas też prawie od miesiąca, znaleziony na ul. Sobieskiego w Krasnobrodzie. Wesoły, żywy, może mieć ok 2 lat. Wymaga jeszcze nauki do chodzenia na smyczy, ale robi postępy. Zaszczepiony p. wściekliźnie, dostał 1 dawkę szczepionki p. parwowirozie, odrobaczony, założona książeczka zdrowia. Quote
Tola Posted December 9, 2021 Author Posted December 9, 2021 Dnia 9.12.2021 o 16:33, mari23 napisał: Keksik to chyba ten słodki rudasek ? strasznie mi się ten kotek podoba.... wszystkie prześliczne, ale ten mi jakoś do serca trafił...może dlatego, że niewidomy... edit: doczytałam, że Keksik to on właśnie ❤️ a skoro już o niewidomym mowa..... pozdrawia Was pewien zamojski ślepy tłuścioszek razem z zamojskim kulawym kolegą i młodziutką pielęgniarką: Oczywiście ulokowani na samym środku kuchni...a nuż coś z blatu spadnie...;) Wspaniałe, kochane, szczęśliwe:) Quote
Tola Posted December 9, 2021 Author Posted December 9, 2021 Dnia 9.12.2021 o 20:05, Tyśka) napisał: Ciocie z Warszawy... czy ktoś z Was mógłby przenocować parę dni sunię z przechowalni łańcuchowej? Sunia ma dom w Supraślu, transport będzie z Warszawy w środę-sobotę (najpóźniej w sobotę). Mała do Warszawy ma przyjechać spod Tomaszowa, z tej okrutnej przechowalni:(. Ona marznie na łańcuchu, płacze, próbuje przegryźć łańcuch:( Waży z 10kg, sięga mniej więcej do połowy łydki. Jest przełagodna, delikatna... czy ktoś mógłby jej dać lokum na te parę dni? Domek już sprawdzony, była wizyta pa. Cieszę się, że sunia ma szansę na dom, Marta pisała mi o niej... Quote
Tyśka) Posted December 9, 2021 Posted December 9, 2021 Tobiego, Tajfun I Odyna ogłaszam. Na razie cisza 😞 A suni szykuje się świetny dom, wizytatorka zachwycona. Byleby tylko z kotami się dogadała jak najszybciej. Quote
Tyśka) Posted December 9, 2021 Posted December 9, 2021 Dnia 9.12.2021 o 20:05, Tyśka) napisał: edir. Nieaktualne. Właściciele przyjadą w sobotę do Warszawy, takjak orzyjeszie i sunia do Warszawy z przechowalni. Dziekuje Aska7, dziękuję agat21 za szybką reakcję i oferty pomocy. Właściciele przyjadą jednak osobiście w sobotę do Warszawy:) Mała nie potrzebuje parodniowego noclegu w stolicy, hurra. Odbiorą ja tego samego dnia, kiedy ruszy po lepsze życie. 2 Quote
mari23 Posted December 10, 2021 Posted December 10, 2021 Dnia 9.12.2021 o 21:50, Tyśka) napisał: Tobiego, Tajfun I Odyna ogłaszam. Na razie cisza 😞 A suni szykuje się świetny dom, wizytatorka zachwycona. Byleby tylko z kotami się dogadała jak najszybciej. Spojrzenie Odyna łamie serce... 😞 😞 Quote
Jaaga Posted December 10, 2021 Posted December 10, 2021 Dnia 7.12.2021 o 21:19, Tola napisał: Bardzo dziękuję Tysia za Twoją pomoc, sporo zapytań była właśnie z krakowskiego OLx., ale do dzisiaj Pippi nie miała domu. A dzisiaj zadzwonila bardzo sympatyczna dziewczyna tez z Krakowa, ma już trzyletnia koteczkę i szuka jej koleżanki. Mieszka w bloku w dwupoziomowym mieszkaniu, ma balkon osiatkowany. Dzisiaj wysłałam ankietę i jeśli wizyta PA potwierdzi moje pozytywne wrażenie, to Pippi miałaby domek. Proszę o kciuki. Jestem z panią w kontakcie i jeśli wizyta bedzie ok, to Pippi w niedzielę przywiozę do Katowic, skad w poniedziałek pani ją odbierze. Jest bardzo sympatyczna, świetnie sięz Nią rozmawiało i mam nadzieję, że pięknotka w końcu bedzie mieć swój dom. Po wizycie dajcie proszę mi znac smsem, to zmieniłabym ogłoszenie Pippi na któregoś kociaka z tych wstawionych przez Tolę. Quote
Tyśka) Posted December 10, 2021 Posted December 10, 2021 Dnia 9.12.2021 o 16:33, mari23 napisał: Keksik to chyba ten słodki rudasek ? strasznie mi się ten kotek podoba.... wszystkie prześliczne, ale ten mi jakoś do serca trafił...może dlatego, że niewidomy... edit: doczytałam, że Keksik to on właśnie ❤️ Mnie też Keksik ujął najbardziej ❤️ Quote
elik Posted December 10, 2021 Posted December 10, 2021 Dnia 10.12.2021 o 11:23, Jaaga napisał: Jestem z panią w kontakcie i jeśli wizyta bedzie ok, to Pippi w niedzielę przywiozę do Katowic, skad w poniedziałek pani ją odbierze. Jest bardzo sympatyczna, świetnie sięz Nią rozmawiało i mam nadzieję, że pięknotka w końcu bedzie mieć swój dom. Po wizycie dajcie proszę mi znac smsem, to zmieniłabym ogłoszenie Pippi na któregoś kociaka z tych wstawionych przez Tolę. Ja mogę jedynie stwierdzić, że wizyta wypadła pomyślnie, ale to Martusia musi podjąć decyzję o adopcji więc to do Niej wyślę SMS-a, Martusia zawiadomi Cię o podjętej decyzji. 1 Quote
Jaaga Posted December 10, 2021 Posted December 10, 2021 Dnia 10.12.2021 o 12:34, elik napisał: Ja mogę jedynie stwierdzić, że wizyta wypadła pomyślnie, ale to Martusia musi podjąć decyzję o adopcji więc to do Niej wyślę SMS-a, Martusia zawiadomi Cię o podjętej decyzji. Dziękuję Elu :) Quote
Tola Posted December 10, 2021 Author Posted December 10, 2021 Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu kociaków, jeśli można to na Kraków, na Warszawę postaram się zrobić sama. Quote
Tola Posted December 10, 2021 Author Posted December 10, 2021 Jeśli można bardzo tez proszę o odnowienie OLx Pastelki. kocia nadal czeka na dom, a to taka subtelna koteczka:( Nie pamiętam, kto robił ogłoszenie na Kraków.:( Tutaj parę nowych fotek Quote
Tola Posted December 11, 2021 Author Posted December 11, 2021 Pippi ma dom, wizyta wypadła bardzo dobrze. 😁 Elik na pewno napisze więcej, jak będzie na forum. Eluś - bardzo dziękuję ❣️🌹❣️🌹❣️ 3 Quote
Tyśka) Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 Dnia 10.12.2021 o 17:48, Tola napisał: Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu kociaków, jeśli można to na Kraków, na Warszawę postaram się zrobić sama. Ogłoszę, ale chcesz je ogłaszać pojedynczo czy razem? 🙂 Dnia 11.12.2021 o 14:41, Tola napisał: Pippi ma dom, wizyta wypadła bardzo dobrze. 😁 Elik na pewno napisze więcej, jak będzie na forum. Eluś - bardzo dziękuję ❣️🌹❣️🌹❣️ Fantastycznie. Trzymam kciuki za przeprowadzkę. 🙂 Ogłoszenie już zdejmuję. Quote
b-b Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 Dnia 10.12.2021 o 18:39, Tola napisał: Jeśli można bardzo tez proszę o odnowienie OLx Pastelki. kocia nadal czeka na dom, a to taka subtelna koteczka:( Nie pamiętam, kto robił ogłoszenie na Kraków.:( Tutaj parę nowych fotek Ja robiłam na Kraków i jest cały czas aktywne https://www.olx.pl/d/oferta/mloda-kicia-szuka-domu-CID103-IDKMXSW.html 1 Quote
Jaaga Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 Dnia 10.12.2021 o 17:48, Tola napisał: Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu kociaków, jeśli można to na Kraków, na Warszawę postaram się zrobić sama. jak obiecałsm ogłoszę dwa jutro, ale nie zapytałam na jakie miasto? Quote
Recommended Posts