Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
23 minuty temu, Tola napisał:

Czy Wam też tak pędzi czas? Im jestem starsza, tym wydaje się, że szybciej...

Niedawno pisałam tutaj o mojej Zulci, a  mamy kolejny rok!

Dzisiaj mija 14 lat, odkąd zabraliśmy Zulkę ze schroniska, wg książeczki nasza babinka zaczęła 19 rok życia...

IMGP2695.JPG

IMGP2694.JPG

Śliczna Zuleńka   1123187744_serce8.gif.19ed684915fe4e79560587d5fde20ed5.gif   Bardzo mnie wzruszają takie starowinki.

Posted
Dnia 20.02.2021 o 21:24, Nadziejka napisał:
 ojej ojej bieduni  Toluniu moze sie uda wyleczyc kocinka
Jak dobrze ze Jestescie Tolu
ten kotunio leczony czy jest poprawa ?

Tak, z kociakiem lepiej, około 10 marca będzie już go można szykować do Dt do p. Justyny. 

Posted
Dnia 20.02.2021 o 21:27, Tola napisał:

IMGP2695.JPG

Jak zobaczyłam to zdjęcie zaniemówiłam- Twoja Zulka to kopia mojego Dżekusia :-)) Umaszczenie, siwa mordka i brewki, biały śliniaczek, stojące uszka.... no mój Dżekunio. Nie wiem jakiej Zulka jest budowy - mój to paróweczka na krzywawych łapkach. Jeszcze nie spotkałam psa aż tak podobnego do mojego.

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Tyśka) napisał:

Wszystkiego najlepszego dla Zulki. 14 lat razem! Szmat czasu :) 

Zulcia dziękuje:)

15 minut temu, limonka80 napisał:

Jak zobaczyłam to zdjęcie zaniemówiłam- Twoja Zulka to kopia mojego Dżekusia :-)) Umaszczenie, siwa mordka i brewki, biały śliniaczek, stojące uszka.... no mój Dżekunio. Nie wiem jakiej Zulka jest budowy - mój to paróweczka na krzywawych łapkach. Jeszcze nie spotkałam psa aż tak podobnego do mojego.

Zulcia jest wielkości kota, to ulubiony typ mojego TZa;). Jak w schronisku zobaczy czarne malenstwo z białymi dodatkami to wiadomo, ze się zatrzyma.

IMGP2657.JPG

Posted

Zulcia jest prawie tak piękna jak mój Dżeki :-)) naprawdę niespotykane podobieństwo. Mój to chłopak, więc jest trochę mocniej zbudowany, i Twoja dziewczynka ma śliczne proste łapki - mój uroczy krzywołapek, ale poza tym bliźniaki :-)  Myślę że tato Zulki zabłądził w młodości na Śląsk....    

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Zulcia dziękuje:)

Zulcia jest wielkości kota, to ulubiony typ mojego TZa;). Jak w schronisku zobaczy czarne malenstwo z białymi dodatkami to wiadomo, ze się zatrzyma.

IMGP2657.JPG

Zdrówka dla maleńkiej :))

• Like 1
Posted

Twoja Zulka podobna do mojej Zulki... Dziś mi się śniły, i Zulka, i Nutka - bardzo mi ich brakuje... Nutka we śnie była taka jak kiedyś, szczekająca, bystra, przytulałam ją do siebie, jak kiedyś :( Myślę, że jakby była taka starsza psinka wielkości kota, taka Nusiowato-ratlerkowata to bym przygarnęła - na kolana, na ręce, pod kołdrę...

• Like 1
Posted
9 godzin temu, malagos napisał:

Twoja Zulka podobna do mojej Zulki... Dziś mi się śniły, i Zulka, i Nutka - bardzo mi ich brakuje... Nutka we śnie była taka jak kiedyś, szczekająca, bystra, przytulałam ją do siebie, jak kiedyś :( Myślę, że jakby była taka starsza psinka wielkości kota, taka Nusiowato-ratlerkowata to bym przygarnęła - na kolana, na ręce, pod kołdrę...

Tak, one podobne, pamiętam jak Twoja Zulcia  była znaleziona w tym kościele, sledzłam jej wątek...

Masz  kogo przytulać i to w nadmiarze, ale na ręce to nie weźmiesz faktycznie;)

• Like 1
Posted

Wreszcie  - Szpulka i Esterka mają swój dom, wczoraj zamieszkały w Katowicach. Domek przygotował się wspaniale, już wiem, na kogo dziewczyny czekały tyle miesięcy;).

Tyśka - jeszcze raz dziękuję za ogłoszenie.

Tak się domek przygotował

received_2504173613222650.jpeg

received_432592891526600.jpeg

Pierwsze minuty w nowym domu

received_417752972655082.jpg

received_426874385062107.jpg

received_482400333098350.jpg

• Like 4
Posted
10 godzin temu, limonka80 napisał:

Zulcia jest prawie tak piękna jak mój Dżeki :-)) naprawdę niespotykane podobieństwo. Mój to chłopak, więc jest trochę mocniej zbudowany, i Twoja dziewczynka ma śliczne proste łapki - mój uroczy krzywołapek, ale poza tym bliźniaki :-)  Myślę że tato Zulki zabłądził w młodości na Śląsk....    

10 godzin temu, b-b napisał:

Zdrówka dla maleńkiej :))

14 godzin temu, Tyśka) napisał:

Wszystkiego najlepszego dla Zulki. 14 lat razem! Szmat czasu :) 

Dnia 20.02.2021 o 21:52, elik napisał:

Śliczna Zuleńka   1123187744_serce8.gif.19ed684915fe4e79560587d5fde20ed5.gif   Bardzo mnie wzruszają takie starowinki.

Dziękujemy pięknieserce-ruchomy-obrazek-0880.gif

Posted
46 minut temu, Tola napisał:

Wreszcie  - Szpulka i Esterka mają swój dom, wczoraj zamieszkały w Katowicach. Domek przygotował się wspaniale, już wiem, na kogo dziewczyny czekały tyle miesięcy;).

Ale dziewczyny mają full wypas  :)   Nawet każda ma swoją chałupę  :)

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

received_2504173613222650.jpeg

Walentynkowe serca z wyznaniem miłosnym i kokardki

Posted
13 godzin temu, limonka80 napisał:

Pokaż tego Twojego chłopaka, jestem bardzo ciekawa :)

Posted
15 minut temu, mari23 napisał:

Dzisiaj schronisko opuszczą 4 psiaki - Szaman, Chester, Dropiatek i batonik....czy temu też się uda?

Jeśli mamy go uratować, to nie ma innej opcji  :( On na tym śniegu zamarznie  :(

Posted
1 godzinę temu, limonka80 napisał:

Już dawno bym się pochwaliła, ale nie potrafię wstawiać zdjęć na dogo.

Wysłałam zdjęcia Toli,  wstawi w wolnej chwili :-))

Nie mam zdjęć...609160440

Posted
6 godzin temu, limonka80 napisał:

Wysłałam od razu wczoraj wieczorem - numer się zgadza. A w ogóle sms nie dotarł, czy tylko zdjęcia nie przeszły ? 

Wszystko dotarło, tylko ja wczoraj miałam sporo smsów no i przeoczyłam.

Napiszę tak - patrzę na Dżekusia i widzę Zulkę - niesamowite podobieństwo! Pokazałam zdjęcia TZowi, a on pyta, gdzie te zdjęcia Zulki robione;)

No popatrzcie sami:

SAVE_20210223_162952.jpg

SAVE_20210223_162957.jpg

SAVE_20210223_163002.jpg

SAVE_20210223_163007.jpg

• Like 2
Posted

Mój gwiazdor zadebiutował na dogomanii :-))

Bardzo dziękuję za wstawienie zdjęć. Zulka i Dżeki są bardzo podobni, Zulka ma szczuplejszy pyszczek ale mój mąż patrząc na jej zdjęcia też w pierwszej chwili myslał że to nasz Dżek. Zorientował się dopiero po chwili po sweterku Zulki :-) 

Dżeki to staruszek (ma 15 lat) ale mimo chorób jeszcze całkiem żwawy i radosny.  Mam nadzieję że obydwa psiaki mają jeszcze sporo dobrych lat przed sobą :-))