elik Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 23 minuty temu, Tola napisał: Czy Wam też tak pędzi czas? Im jestem starsza, tym wydaje się, że szybciej... Niedawno pisałam tutaj o mojej Zulci, a mamy kolejny rok! Dzisiaj mija 14 lat, odkąd zabraliśmy Zulkę ze schroniska, wg książeczki nasza babinka zaczęła 19 rok życia... Śliczna Zuleńka Bardzo mnie wzruszają takie starowinki. Quote
Tola Posted February 21, 2021 Author Posted February 21, 2021 Dnia 20.02.2021 o 21:24, Nadziejka napisał: ojej ojej bieduni Toluniu moze sie uda wyleczyc kocinka Jak dobrze ze Jestescie Tolu ten kotunio leczony czy jest poprawa ? Tak, z kociakiem lepiej, około 10 marca będzie już go można szykować do Dt do p. Justyny. Quote
Tyśka) Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 Wszystkiego najlepszego dla Zulki. 14 lat razem! Szmat czasu :) 1 Quote
limonka80 Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 Dnia 20.02.2021 o 21:27, Tola napisał: Jak zobaczyłam to zdjęcie zaniemówiłam- Twoja Zulka to kopia mojego Dżekusia :-)) Umaszczenie, siwa mordka i brewki, biały śliniaczek, stojące uszka.... no mój Dżekunio. Nie wiem jakiej Zulka jest budowy - mój to paróweczka na krzywawych łapkach. Jeszcze nie spotkałam psa aż tak podobnego do mojego. 1 Quote
Tola Posted February 22, 2021 Author Posted February 22, 2021 3 godziny temu, Tyśka) napisał: Wszystkiego najlepszego dla Zulki. 14 lat razem! Szmat czasu :) Zulcia dziękuje:) 15 minut temu, limonka80 napisał: Jak zobaczyłam to zdjęcie zaniemówiłam- Twoja Zulka to kopia mojego Dżekusia :-)) Umaszczenie, siwa mordka i brewki, biały śliniaczek, stojące uszka.... no mój Dżekunio. Nie wiem jakiej Zulka jest budowy - mój to paróweczka na krzywawych łapkach. Jeszcze nie spotkałam psa aż tak podobnego do mojego. Zulcia jest wielkości kota, to ulubiony typ mojego TZa;). Jak w schronisku zobaczy czarne malenstwo z białymi dodatkami to wiadomo, ze się zatrzyma. Quote
limonka80 Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 Zulcia jest prawie tak piękna jak mój Dżeki :-)) naprawdę niespotykane podobieństwo. Mój to chłopak, więc jest trochę mocniej zbudowany, i Twoja dziewczynka ma śliczne proste łapki - mój uroczy krzywołapek, ale poza tym bliźniaki :-) Myślę że tato Zulki zabłądził w młodości na Śląsk.... 1 Quote
b-b Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Zulcia dziękuje:) Zulcia jest wielkości kota, to ulubiony typ mojego TZa;). Jak w schronisku zobaczy czarne malenstwo z białymi dodatkami to wiadomo, ze się zatrzyma. Zdrówka dla maleńkiej :)) 1 Quote
malagos Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 Twoja Zulka podobna do mojej Zulki... Dziś mi się śniły, i Zulka, i Nutka - bardzo mi ich brakuje... Nutka we śnie była taka jak kiedyś, szczekająca, bystra, przytulałam ją do siebie, jak kiedyś :( Myślę, że jakby była taka starsza psinka wielkości kota, taka Nusiowato-ratlerkowata to bym przygarnęła - na kolana, na ręce, pod kołdrę... 1 Quote
Tola Posted February 22, 2021 Author Posted February 22, 2021 9 godzin temu, malagos napisał: Twoja Zulka podobna do mojej Zulki... Dziś mi się śniły, i Zulka, i Nutka - bardzo mi ich brakuje... Nutka we śnie była taka jak kiedyś, szczekająca, bystra, przytulałam ją do siebie, jak kiedyś :( Myślę, że jakby była taka starsza psinka wielkości kota, taka Nusiowato-ratlerkowata to bym przygarnęła - na kolana, na ręce, pod kołdrę... Tak, one podobne, pamiętam jak Twoja Zulcia była znaleziona w tym kościele, sledzłam jej wątek... Masz kogo przytulać i to w nadmiarze, ale na ręce to nie weźmiesz faktycznie;) 1 Quote
Tola Posted February 22, 2021 Author Posted February 22, 2021 Wreszcie - Szpulka i Esterka mają swój dom, wczoraj zamieszkały w Katowicach. Domek przygotował się wspaniale, już wiem, na kogo dziewczyny czekały tyle miesięcy;). Tyśka - jeszcze raz dziękuję za ogłoszenie. Tak się domek przygotował Pierwsze minuty w nowym domu 4 Quote
Tola Posted February 22, 2021 Author Posted February 22, 2021 10 godzin temu, limonka80 napisał: Zulcia jest prawie tak piękna jak mój Dżeki :-)) naprawdę niespotykane podobieństwo. Mój to chłopak, więc jest trochę mocniej zbudowany, i Twoja dziewczynka ma śliczne proste łapki - mój uroczy krzywołapek, ale poza tym bliźniaki :-) Myślę że tato Zulki zabłądził w młodości na Śląsk.... 10 godzin temu, b-b napisał: Zdrówka dla maleńkiej :)) 14 godzin temu, Tyśka) napisał: Wszystkiego najlepszego dla Zulki. 14 lat razem! Szmat czasu :) Dnia 20.02.2021 o 21:52, elik napisał: Śliczna Zuleńka Bardzo mnie wzruszają takie starowinki. Dziękujemy pięknie Quote
elik Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 46 minut temu, Tola napisał: Wreszcie - Szpulka i Esterka mają swój dom, wczoraj zamieszkały w Katowicach. Domek przygotował się wspaniale, już wiem, na kogo dziewczyny czekały tyle miesięcy;). Tyśka - jeszcze raz dziękuję za ogłoszenie. Tak się domek przygotował Pierwsze minuty w nowym domu Ale dziewczyny mają full wypas :) Nawet każda ma swoją chałupę :) Quote
Nadziejka Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Wreszcie - Szpulka i Esterka mają swój dom, wczoraj zamieszkały w Katowicach. Domek przygotował się wspaniale, już wiem, na kogo dziewczyny czekały tyle miesięcy;). Tyśka - jeszcze raz dziękuję za ogłoszenie. Tak się domek przygotował Pierwsze minuty w nowym domu Quote
Tola Posted February 22, 2021 Author Posted February 22, 2021 13 godzin temu, limonka80 napisał: Zulcia jest prawie tak piękna jak mój Dżeki :-)) naprawdę niespotykane podobieństwo. Mój to chłopak, więc jest trochę mocniej zbudowany, i Twoja dziewczynka ma śliczne proste łapki - mój uroczy krzywołapek, ale poza tym bliźniaki :-) Myślę że tato Zulki zabłądził w młodości na Śląsk.... Pokaż tego Twojego chłopaka, jestem bardzo ciekawa :) Quote
elik Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 7 godzin temu, Tola napisał: Pokaż tego Twojego chłopaka, jestem bardzo ciekawa :) Ja też. Dawaj go, dawaj :) Quote
limonka80 Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 Już dawno bym się pochwaliła, ale nie potrafię wstawiać zdjęć na dogo. Wysłałam zdjęcia Toli, wstawi w wolnej chwili :-)) Quote
mari23 Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 Dzisiaj schronisko opuszczą 4 psiaki - Szaman, Chester, Dropiatek i batonik....czy temu też się uda? 2 Quote
elik Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 15 minut temu, mari23 napisał: Dzisiaj schronisko opuszczą 4 psiaki - Szaman, Chester, Dropiatek i batonik....czy temu też się uda? Jeśli mamy go uratować, to nie ma innej opcji :( On na tym śniegu zamarznie :( Quote
Tola Posted February 23, 2021 Author Posted February 23, 2021 1 godzinę temu, limonka80 napisał: Już dawno bym się pochwaliła, ale nie potrafię wstawiać zdjęć na dogo. Wysłałam zdjęcia Toli, wstawi w wolnej chwili :-)) Nie mam zdjęć...609160440 Quote
limonka80 Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 Wysłałam od razu wczoraj wieczorem - numer się zgadza. A w ogóle sms nie dotarł, czy tylko zdjęcia nie przeszły ? Quote
Tola Posted February 23, 2021 Author Posted February 23, 2021 6 godzin temu, limonka80 napisał: Wysłałam od razu wczoraj wieczorem - numer się zgadza. A w ogóle sms nie dotarł, czy tylko zdjęcia nie przeszły ? Wszystko dotarło, tylko ja wczoraj miałam sporo smsów no i przeoczyłam. Napiszę tak - patrzę na Dżekusia i widzę Zulkę - niesamowite podobieństwo! Pokazałam zdjęcia TZowi, a on pyta, gdzie te zdjęcia Zulki robione;) No popatrzcie sami: 2 Quote
limonka80 Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 Mój gwiazdor zadebiutował na dogomanii :-)) Bardzo dziękuję za wstawienie zdjęć. Zulka i Dżeki są bardzo podobni, Zulka ma szczuplejszy pyszczek ale mój mąż patrząc na jej zdjęcia też w pierwszej chwili myslał że to nasz Dżek. Zorientował się dopiero po chwili po sweterku Zulki :-) Dżeki to staruszek (ma 15 lat) ale mimo chorób jeszcze całkiem żwawy i radosny. Mam nadzieję że obydwa psiaki mają jeszcze sporo dobrych lat przed sobą :-)) Quote
elik Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 56 minut temu, limonka80 napisał: Zulka i Dżeki są bardzo podobni, Faktycznie są bardzo, ale to bardzo podobni do siebie :) Quote
Tola Posted February 23, 2021 Author Posted February 23, 2021 Jedyna dziewczynka w dzisiejszym psim transporcie, Lilianka, też już na miejscu w DT w Mysłowicach:) 1 Quote
Recommended Posts