Tola Posted April 21 Author Posted April 21 Dnia 21.04.2025 o 11:10, elik napisał: Do Sisi dołączyła nowa sunia. To rezydentka, Sisi dołączyła do rodzinyb Quote
elik Posted April 21 Posted April 21 Dnia 21.04.2025 o 12:17, Tola napisał: To rezydentka, Sisi dołączyła do rodzinyb Pamiętam, bo sprawdzałam dom przed adopcją, ale tam była, jeśli dobrze pamiętam, spanielka i na pewno większa od Sisi, a na zdjęciu jest mniejszy piesek. A może źle widzę lub źle pamiętam 🙂 Quote
Jaaga Posted April 21 Posted April 21 Gdyby ktoś z Was miał info o jakimś maleńkim kociaczku do odkarmienia i odchowania, to proszę o info na tel. U nas tragiczne te święta. Przyjęłabym do odkarmienia. Quote
Tola Posted April 25 Author Posted April 25 Dnia 21.04.2025 o 12:42, elik napisał: Pamiętam, bo sprawdzałam dom przed adopcją, ale tam była, jeśli dobrze pamiętam, spanielka i na pewno większa od Sisi, a na zdjęciu jest mniejszy piesek. A może źle widzę lub źle pamiętam 🙂 W momencie adopcji Sisi była tylko ta sunia ze zdjęcia. Quote
Tola Posted April 25 Author Posted April 25 Pozdrowienia od Jaskierka (teraz Orion) z domu w Krakowie, podobno straszny rozrabiaka😉 3 Quote
Tola Posted April 25 Author Posted April 25 Drugi rudasek, dawno nie pokazywany tutaj Jaś w domu w Warszawie🥰 2 Quote
Tola Posted April 25 Author Posted April 25 I jeszcze Bolek i Lolek w domu w Bielsku Białej 🙂 3 Quote
elik Posted April 25 Posted April 25 Dnia 21.04.2025 o 11:10, elik napisał: Do Sisi dołączyła nowa sunia. Dnia 21.04.2025 o 12:17, Tola napisał: To rezydentka, Sisi dołączyła do rodzinyb Dnia 21.04.2025 o 12:42, elik napisał: Pamiętam, bo sprawdzałam dom przed adopcją, ale tam była, jeśli dobrze pamiętam, spanielka i na pewno większa od Sisi, a na zdjęciu jest mniejszy piesek. A może źle widzę lub źle pamiętam 🙂 Dnia 25.04.2025 o 08:20, Tola napisał: W momencie adopcji Sisi była tylko ta sunia ze zdjęcia. Jednak źle pamiętam 🙂 Byłam na str. 1229 gdzie jest zdjęcie rezydentki i to faktycznie ta sunia. Upłynęło już ponad 2 lata od adopcji Sisi, pamięć czasem zawodzi 🙂 Quote
Tola Posted Sunday at 04:46 PM Author Posted Sunday at 04:46 PM Nie pamiętam, czy kiedykolwiek pokazywałam tutaj naszą białaczkową Agnieszkę z DT w Zamościu. Kocia ma ok. 8 lat, parę lat temu została zabrana z zamojskiego schroniska i prawdopodobnie zostanie u nas już do końca. Często choruje, ostatnio ma problemy ze stanami zapalnymi jamy ustnej. W ubiegłym tyg. miała usuwane zęby, było trochę nerwów, ale kocia jakoś dała radę i już dochodzi do siebie. Po sanacji lepiej je, lepiej egzystuje. Quote
Tola Posted Sunday at 04:52 PM Author Posted Sunday at 04:52 PM W naszej chacie, juz od paru lat, swoje potomstwo wychowuje kopciuszek💚 3 Quote
Tola Posted Sunday at 05:06 PM Author Posted Sunday at 05:06 PM Wczoraj byłam w zamojskim schronisku i na pewno nie jest to już średniowieczna enklawa, jak jeszcze niedawno. Ogromne zmiany cieszą serce; mnóstwo wolontariuszy, ruch, spacery, w boksach wolontariackich zupełnie inne warunki. Psy bardzo dobrze oznaczone, to nie tamten czas, kiedy trzeba było zabiegać o jakąkolwiek informację. Wybieg staruszków został powiększony, też są wyprowadzane. Szczeniakarnia godna podziwu, czyściutka, bardzo dobrze wyposażona, warunki sanitarne bez zastrzeżeń - nu sądziłam, że doczekam tych czasów. Przy okazji przeszłam wzdłuż boksów ogólnych. Psów w schronisku jest coraz mniej, teraz ok.120; w boksach ogólnych również dużo mniej, sporo z nich trafiło pod opiekę wolontariuszy. Z dawnych rezydentów, tych z czasów, kiedy Aśka 7 zabierała ich najwięcej, poznałam tego czarnego i tego batonika. 2 Quote
Tola Posted Sunday at 05:07 PM Author Posted Sunday at 05:07 PM Jeszcze parę zdjęć, pojedyncze psy Quote
Tola Posted Sunday at 05:11 PM Author Posted Sunday at 05:11 PM A tak wygląda teraz opis psów na boksach wolontariackich 2 Quote
Aldrumka Posted Sunday at 05:49 PM Posted Sunday at 05:49 PM Zmiany na plus zawsze cieszą, a tu są chyba dosyć szybko więc tym bardziej 1 Quote
sunnynight Posted Sunday at 10:22 PM Posted Sunday at 10:22 PM No szok po prostu, absolutnie pozytywny oczywiście. Jednak się da, wystarczy odpowiedni człowiek na właściwym miejscu. Tylko, hmm... biedny Diego trafił do schronu jeszcze przed urodzeniem... 😉 1 Quote
Murka Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Rozliczenie koteczek za kwiecień: -360 zł hotelowanie Anielki 1-30.04 -360 zł hotelowanie Aksamitki 1-30.04 Razem: -720 zł Quote
Recommended Posts