Tola Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Madallena - to bardzo dobre wiesci;b zwłaszcza to spanie w lózku:loveu: I to mięsko:evil_lol: Wie dziewczyna, co dobre:evil_lol: Quote
andzia69 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Mięta sliczna!:):) może się jej poszczęści...a ta malutka za kratami to taka szpicowata sunia... Quote
Tola Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='andzia69']Mięta sliczna!:):) może się jej poszczęści...a ta malutka za kratami to taka szpicowata sunia...[/QUOTE] Faktycznie... Quote
andzia69 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Tola']Faktycznie... no przeciez to prawie pomeranian:) Quote
Madallena Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Musze sie pochwalic: KOLACJA! sucha karma z mokra..i jakos idzie :) Niedobre suche, wylize samo mokre: ehhh, sprawdze jeszcze jedna miske, moze cos zostalo... pojde tez do trzeciej: a moze jeszcze cos zostalo w "mojej" a teraz walne sie w lozeczku :) I powiem Wam, ze Gabi sie niezle juz rozbrykala...wystarczylo napelnic zoladek i ... chciala zgwalcic Pyska! no tak! Pysiek biedak jest zawsze gwalcony przez wszystkie zamojskie (i nie tylko) sunie! A pozniej nawet chwilubie sie ze mna pobawila :) Lezy teraz w "różyku", zaraz sie przyczaje i strzele fotke :) ona nie lubi byc fotografowana... wstydliwa jest dziewczyna... Się rozkręca pannica. Ciekwae czy rano zastanę kupę w domu! no no robimy zakłady. Ja obstawiam, że tak! Quote
Tola Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 A Ty sie martwilas, ze nie chce jesc:evil_lol: Quote
Madallena Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Tola']A Ty sie martwilas, ze nie chce jesc:evil_lol:[/QUOTE] Kurde, jakbys dotykala ja po tym wkleslym brzuchu naciagnietym rozepchana od porodow skora tez bys sie martwila :) Jedyne co mi ozostaje to nauczyc hrabine jesc sucha karme! :) dajcie mi troche :P:P Gabi pokazala mi, ze nadaje sie jednak do adopcji. Podjade z nia jutro do Pani od wrony :) Quote
E-S Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 No patrz, a ja zobaczyłam, że Madallena napisała na zamojskich psiakach i wskoczyłam, sądząc, że Gabowa kupa nie doczekała poranka :evil_lol: Myliłam się ... Jedź z nią do Pani od Wrony, tak jak piszesz, jedź koniecznie, ja trzymam kciuki mocno ! Ewa Quote
bianka0 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Tola']Finka, o której zdjęcia prosila Bianka0. Dzięki Tolu za zdjęcia suni, czy wiadomo coś o jej charakterze? Wygląda na niezbyt płochliwą. Nie jest bardzo jamnikowata, ale została już wybrana na miejsce Fokusa. Będzie miała na imię Eliza . Co do Fridy, to już drugi mój jamnik, który okazuje się być posokowcem:evil_lol: Quote
mshume Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 A co za malizna bezowoszara po lewej stronie Elizy? [quote name='Tola']Finka, o której zdjęcia prosila Bianka0. Quote
Madallena Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Uprzejmie donosze, ze KUPA byla na SPACERKU :) przegralam,.... Rozmawialam z Pania Wrona. Nie dam jej suni, niestety. Maz sie nie zgadza, kategoryczne NIE :( Czyli szukamy Gabrysi domku :) Ale mnie dzisiaj przywitala jak wrocilam. Stawala na dwoch lapach, merdala ogonkiem :) normalnie cud, miód, malina ;) Quote
malagos Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Bianka, proszę, rzuć okiem na moja tymczasowiczkę, Emi, nie ma w niej cech ogara, jamnika czy innego gończego? http://www.dogomania.pl/threads/178595-MaleA-ka-Emi-z-lasu-drugie-wejA-cie-miniaturki-ogara?p=13974036#post13974036 Quote
bianka0 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Malagos, nie wiem co chciałabyś usłyszeć w którym typie rasy ona jest. Ale na pewno może być w typie każdej z nich, bo jest piękna. Emi jest ślicznym wielorasowcem i całe szczęście, że nie w typie gończego, posokowca lub ogara, bo te najtrudniej idą do adopcji. Nie jestem znawcą tych ras, ale wiem że moi znajomi myśliwi to nie są ludzie którzy adoptują psy w typie ras, wśród nich jest okropny snobizm, są w stanie zapłacić dużo za psa którym się będą mogli chwalić między sobą. A pozostali boją się adoptować psy w typie ras myśliwskich , bo mieszkają w bloku, lub nic o tych rasach nie wiedzą. Więc Emi jest piękną sunią w każdym typie rasy w jakim Ty lub przyszły domek chcecie ją widzieć.:lol: Quote
Tola Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Kolejkna sunia w wielkiej potrzebie. Zajrzyjcie proszę [FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/threads/179367-Tragedia-A-licznej-Lady-Potrzebna-pomoc?p=14044186#post14044186[/FONT] Quote
zadra Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Cieszę się,że Gabi w końcu je.U mnie nie bylo problemów jadla sucha karmę i w jedniej chwili zaprzyjażniła się z pozostalymi suczkami.Wszystkie potrzeby załatwiała na dworze.Madallena na kiedy planujesz sterylkę? Quote
malagos Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='bianka0']Malagos, nie wiem co chciałabyś usłyszeć w którym typie rasy ona jest. Ale na pewno może być w typie każdej z nich, bo jest piękna. Emi jest ślicznym wielorasowcem i całe szczęście, że nie w typie gończego, posokowca lub ogara, bo te najtrudniej idą do adopcji. Nie jestem znawcą tych ras, ale wiem że moi znajomi myśliwi to nie są ludzie którzy adoptują psy w typie ras, wśród nich jest okropny snobizm, są w stanie zapłacić dużo za psa którym się będą mogli chwalić między sobą. A pozostali boją się adoptować psy w typie ras myśliwskich , bo mieszkają w bloku, lub nic o tych rasach nie wiedzą. Więc Emi jest piękną sunią w każdym typie rasy w jakim Ty lub przyszły domek chcecie ją widzieć.:lol:[/QUOTE] Dzieki :) Ale chodzi mi o charakter, czy te psy są żywiołowe, biegające, szczekające, trochę szalenizny? Quote
bianka0 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Posokowce i gończe na pewno potrzebują więcej ruchu niż jamniki, nie są raczej jazgotliwe. Lubią długie i częste spacery. Ostatnio mój Dukat w typie posokowca poszedł do Wa-wy, nowi właściciele muszą z nim wychodzić co najmniej 6 x dziennie i to na długie spacery. Na początku małe pomieszczenie w bloku męczyło go, chodził i popiskiwał, przez miesiąc dostawał ziołowy lek sedatywny. Ale czasami myśliwi kupią za 3 tysiące gończego , a potem przez 2 tygodnie ( albo i dłużej ) potrafią go trzymać w kojcu, bo nie ma akurat sezonu polowań, a oni nie mają czasu na spacer po lesie. Quote
Madallena Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='zadra']Cieszę się,że Gabi w końcu je.U mnie nie bylo problemów jadla sucha karmę i w jedniej chwili zaprzyjażniła się z pozostalymi suczkami.Wszystkie potrzeby załatwiała na dworze.Madallena na kiedy planujesz sterylkę?[/QUOTE] Mysle, ze w przyszly piatek jak weekend bede miala wolny. I znowu wszystkie trzy zajely kanape! Quote
bianka0 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Zapraszam na bazarek kosmetyczny dla zamojskiej Fridy :lol: http://www.dogomania.pl/threads/179368-DLA-MAA-EJ-BRUNETKI-OD-DUA-EJ-BLONDYNKI-I-DLA-CIEBIE-NA-WALENTYNKI-Do-14-02-2010?p=14047345#post14047345 Quote
Madallena Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Jak sie ma Gabi? cud miod malina:) Zaczela jesc sucha karme, kupa znowu na spacerze. Spalysmy sobie w lozku razem z Pysie, kotrego ona uwielnbia gwealcic :) Nana wielkolud sie nei zmiescila :) Z Gabi jest coraz lepiej z dnia na dzien. Oczywiscie wielu rzeczy jeszcze sie boi, ale... coraz mniej. A najwieksza radosc sprawia mi jej podniesiony ogonek :) Quote
zadra Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Bardzo mnie cieszy,że psinka dochodzi do siebie !! Quote
Tola Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 [quote name='Marlena:)']A Alma przechodzi siebie :evil_lol:[/QUOTE] Czyli domek szczegolnie potrzebny:evil_lol: Quote
Tola Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Dzisiaj dowiedzialam się trochę o piesku Jaśko - do schronu oddali go bezdomni, obok ktorych pies zyl i ktorzy nie mieli juz mozliwosci dluzej sie opiekowac nim opiekowac. Malec wiec nigdy nie mial prawdziwego domu Quote
Recommended Posts