haliza Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']Ja po tym co widziałam chciałabym kolejnego wyciągnąć. Tylko nie wiem jakiego - suki nie wchodzą w grę, bo moja sunia nie toleruje (a z nią się MUSI godzić, bo już jej nie mam gdzie odseparować) A ja dalej nie wiem co zrobić z tą sunią w Jaślikowie - została w stodole z jednym szczeniakiem, podaję przez koleżankę dla niej jedzenie ale ona nie ma domu i do ręki nie podejdzie niunio też :-( co będzie jak dostanie teraz znowu cieczkę :-( (to małe to też nie wiem czy to piesek czy suczka)Sunia jest mała, czarna wielkości jamnika .... Quote
mshume Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 A ta sunia jest dzika czy tylko przestraszona? Nie ma możliwości odłowić szczeniaczka,zeby nie zdziczał a mamę złapać na sterylkę? Quote
Tola Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Pysio cudny, taki maluszek w typie Madalleny:eviltong: Dziewczyny, uzupełniam dzisiaj posty z 1 strony o nowe psy z zamojskiego schronu. Wszystkie czekają na zabranie:-( Dowiedzialam sie ostatnio, jak bylam w schronie, ze jest duza ilosc suk, ktore nie wychodza z bud; są w tak duzej depresji. Tylko jak im porobic zdjecia:roll: Z małych suczek chyba ta drobinka potrzebuje pomocy, za kazdym razem jak jestem, to przemyka skulona.:-( Ale bedzie wymagala chyba duzo pracy Pomocy potrzebuja tez duze suki, tylko kto je zabierze:roll: Teraz to nie bardzo mozna sie do nich dostac, sa od strony pola, a tam masa sniegu. Byc moze w niedziele podjadę do schronu; kto ma jakie zamówienia? Quote
Madallena Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Nie powinnam zamawiac ;) ale poprosze to co zawsze :P poogladam chociaz ;) E tam pracy, Gabiska tez wydawala sie byc pracochlonna (az normalnie nagram i pokaze Wam co sie z niej zrobilo ;) :) Nazwijmy sunieczke jakos, to malutkie takie (wlasnie: to Tafi, Mala Biala czy Gabisia - wielkosc?) czy jz ma imie? Quote
Tola Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Madallena napisał(a):Nie powinnam zamawiac ;) ale poprosze to co zawsze :P poogladam chociaz ;) E tam pracy, Gabiska tez wydawala sie byc pracochlonna (az normalnie nagram i pokaze Wam co sie z niej zrobilo ;) :) Nazwijmy sunieczke jakos, to malutkie takie (wlasnie: to Tafi, Mala Biala czy Gabisia - wielkosc?) czy jz ma imie? Nie ma imienia. Najbardziej to chyba wielkoscia przypomina Białą, chociaz trudno to stwierdzic, jak stoi wsrod duzych suk - zawsze wydaje się najmniejsza. Quote
Madallena Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Patrze na nia i widze ja szczesliwa juz w nowym domku :) Moze Julka Kulka, jak moja cora :P Quote
Tola Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Wieczorem uzupelnie 1 stronę, musze uciekac Quote
haliza Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 mshume napisał(a):A ta sunia jest dzika czy tylko przestraszona? Nie ma możliwości odłowić szczeniaczka,zeby nie zdziczał a mamę złapać na sterylkę? Ja tam nie mieszkam tylko moja koleżanka która ją dokarmia - ja daję jedzonko i leki.Sunię ktoś musiał przestraszyć jak ją wyrzucił, miała 3 szczeniaczki -2 przygarnięte a ten jeden został :-(.Mamusia się boi a malutki ucieka za nią :-( Ja nie mam jak przygarnąć tego malucha, a sunię po sterylce trzeba gdzieś przetrzymać :shake: Quote
zadra Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Dzisiaj Sepi pojechała do swojego nowego DS w Białymstoku.To cudowne stworzenie zapewne odmieni życie jego mieszkańców.Powodzenia malutka. Quote
Tola Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Dziewczyny potrzebna pomoc dla suni i jej 2 szczeniaków! Psia rodzinkę ktos wyrzucił w te największe mrozy.:shake: Sunia ogrzewała maluchy własnym ciałem; codziennie musiala zdobywac jedzenie. Wreszcie wpadla pod samochód.:-( Teraz opiekuje się nimi dziewczyna, dokarmai je, ale psiej rodzince potrzebna pomoc w postaci domów:roll: Sunia jest nieduża, bardzo przestraszona tym co przeszla , ale garnie sie do ludzi. Sunia Pieska Quote
agada Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Tola może zdjęcia, masz mozliwość zdobycia? byłoby łatwiej Quote
zadra Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Biedne psiaczki.Ile smutku w ich mlodziutkich oczach. Quote
Tola Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Szczeniaki maja po ok 2 miesiące Piesek Quote
zadra Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 czy dobrze zrozumiałam, są to dwa pieski? Quote
funia Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Gdzie mama ze szczeniaczkami przebywa i ile moze tam zostać ? Quote
Tola Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Suczka moze zostac dopoki nie znajdzie domu, ale w domu jest juz 5 psów... Pani prosi przede wszystkim o pomoc dla szczenaików Quote
funia Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Na kogo podawać namiary w razie chetnych na szczeniaki ? Quote
Tola Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 funia napisał(a):Na kogo podawać namiary w razie chetnych na szczeniaki ? Moze na mnie Quote
Tola Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 zadra napisał(a):Urocze maleństwa. A sunia podobna do Rosy:loveu:; trzeba ją będzie wysterylizowac, na pewno szybko znajdzie dom jak Rosa Quote
mshume Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Maddalena, chono tu, toż to klony naszej Lali ;) Podobno ciągle są o nią telefony Quote
Recommended Posts