terra Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 Ale słodzizna z tej Letycji, rozkwita :) Bardzo się cieszę z domków Hipolita i Jemiołki , powodzenia malutkie. Zgodnie z sugestią Toli, zamieniłam wyróżnione ogłoszenia Hipolita i Jemiołki na koty od DORA1020 - Marudę(Dante) i Szpulkę (Luna), Wyróżnienie ogłoszeń jest możliwe dzięki pieniążkom z bazarku Mazowszanki. Bardzo dziękujemy: https://www.olx.pl/d/oferta/kot-dante-czeka-na-swoj-kochajacy-dom-CID103-ID11u8X5.html?bs=olx_pro_listing https://www.olx.pl/d/oferta/luna-czeka-na-swojego-czlowieka-CID103-ID11Vlca.html?bs=olx_pro_listing 1 Quote
Tola Posted November 28, 2024 Author Posted November 28, 2024 Dnia 28.11.2024 o 10:43, terra napisał: Ale słodzizna z tej Letycji, rozkwita Bardzo się cieszę z domków Hipolita i Jemiołki , powodzenia malutkie. Zgodnie z sugestią Toli, zamieniłam wyróżnione ogłoszenia Hipolita i Jemiołki na koty od DORA1020 - Marudę(Dante) i Szpulkę (Luna), Wyróżnienie ogłoszeń jest możliwe dzięki pieniążkom z bazarku Mazowszanki. Bardzo dziękujemy: https://www.olx.pl/d/oferta/kot-dante-czeka-na-swoj-kochajacy-dom-CID103-ID11u8X5.html?bs=olx_pro_listing https://www.olx.pl/d/oferta/luna-czeka-na-swojego-czlowieka-CID103-ID11Vlca.html?bs=olx_pro_listing A ja czekam, napisałam do OLx... Quote
Tola Posted November 28, 2024 Author Posted November 28, 2024 Dnia 28.11.2024 o 10:58, Tola napisał: A ja czekam, napisałam do OLx... Na telefonie otwiera mi się, na komputerze nie Gracjan od Alaskan, wyróżnione ogłoszenie po Jemiołce do 14.12. : https://m.olx.pl/d/oferta/mlodziutki-gutek-do-adopcji-CID103-ID12pKtq.html?bs=olx_pro_listing 2 Quote
Tola Posted November 29, 2024 Author Posted November 29, 2024 Dzisiaj czarny Hipolit i czarna Shaza(od Alaskan ) jadą do nowych rodzin do Warszawy Bardzo dziękujemy Murce za dowóz maluchów do Warszawy Quote
Tola Posted November 29, 2024 Author Posted November 29, 2024 A Jemiołka powolutku pokonuje nieśmiałość i strach i coraz lepiej radzi sobie w nowym domu w Krakowie Pani Krysia pisze, ze Jemiolka wszystkich oszukała Zgrywała tylko nieśmiałą, a nowym w domu to pokazała prawdziwe oblicze 3 Quote
Tola Posted November 29, 2024 Author Posted November 29, 2024 Wczoraj była wizyta PA w Bielsku B. i tak jak przewidywalam - Bolek i Lolek zyskali super rodzinę. Dzisiaj mają drugie szczepienie p/ chorobom wirusowym i 08.12. jadą do siebie Wciąż nie mogę uwierzyć, że udało się znaleźć wspólny dom. Dobrze się złożyło, bo DT w Zamościu zapowiedział, że inaczej kotów nie wyda 5 Quote
terra Posted November 29, 2024 Posted November 29, 2024 Jemiołka poluje na rybki :) Dnia 29.11.2024 o 10:57, Tola napisał: Wczoraj była wizyta PA w Bielsku B. i tak jak przewidywalam - Bolek i Lolek zyskali super rodzinę. Dzisiaj mają drugie szczepienie p/ chorobom wirusowym i 08.12. jadą do siebie Wciąż nie mogę uwierzyć, że udało się znaleźć wspólny dom. Dobrze się złożyło, bo DT w Zamościu zapowiedział, że inaczej kotów nie wyda Bardzo się cieszę z domku chłopaczków, powodzenia malcy. Ogłoszenie zdejmę jak się zadomowią. 2 Quote
Sara2011 Posted November 29, 2024 Posted November 29, 2024 Dnia 29.11.2024 o 10:57, Tola napisał: Wczoraj była wizyta PA w Bielsku B. i tak jak przewidywalam - Bolek i Lolek zyskali super rodzinę. Dzisiaj mają drugie szczepienie p/ chorobom wirusowym i 08.12. jadą do siebie Wciąż nie mogę uwierzyć, że udało się znaleźć wspólny dom. Dobrze się złożyło, bo DT w Zamościu zapowiedział, że inaczej kotów nie wyda Jak Bolek i Lolek to nie mogło być innej opcji niż dom w Bielsku-Białej 2 1 Quote
Jaaga Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 Napiszę tu, bo Tola nie założyła wcześniej wątku( zapewne żeby nie zapeszyć). Andrzej pojechał po sunie od Mariny. Dwie Toli, o których tu pisała i naszą Nataszkę. Przekazałam dziewczynom karmę Brit i paczkę od nas ze środkami czystości. Zrobiłam też szybciutko dla nich mydełka. Mąż wyśmiał, że na co im pachnące mydła, jak spadają drony i rakiety, ale kobiety trochę inaczej funkcjonują i wiem po sobie, że jak już jest bardzo źle i nie daję rady, to choćby mycie się ze łzami, ale z czymś pachnącym i błyszczacym stawia na nogi. Oczywiście nie porównuje się z ich sytuacją, bo ja mam tylko jakąś szalona kumulację nieszczęść, nie wojnę. Jednak i tak wysłałam im coś z pozytywną energią. Bardzo proszę wszystkich tu o dobre myśli dla 3 suczek. 7 Quote
Poker Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 Szczęściary. Życzę im jak najlepiej A moje tym razem nie załapały się Będę czekać na nie, gromadzic kasę. Przelałam p. Oli 200 zł na karmę. 2 Quote
Jaaga Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 Dnia 30.11.2024 o 17:14, Poker napisał: Szczęściary. Życzę im jak najlepiej A moje tym razem nie załapały się Będę czekać na nie, gromadzic kasę. Przelałam p. Oli 200 zł na karmę. Niestety, ja do dziś byłam w Katowicach, ale i tak nie dałabym rady zaopiekować się kolejnymi. Ola wcześniej pytała, czy wzięlibyśmy je do czasu powrotu Anety z urlopu. Nataszka to już szaleństwo, a o pięciu nie ma nawet co myśleć. Jednak kiedy widzę ten kłębuszek stresu i nerwów, to nie żałuję. Nataszka sika pod siebie ze strachu, zaszyła się w kołdry na kanapie i tylko oczyskami łapie w bezruchu. To straszne, co zwierzęta muszą przeżywać przez ludzi. Quote
Tola Posted November 30, 2024 Author Posted November 30, 2024 Dnia 30.11.2024 o 16:29, Jaaga napisał: Napiszę tu, bo Tola nie założyła wcześniej wątku( zapewne żeby nie zapeszyć). Andrzej pojechał po sunie od Mariny. Dwie Toli, o których tu pisała i naszą Nataszkę. Przekazałam dziewczynom karmę Brit i paczkę od nas ze środkami czystości. Zrobiłam też szybciutko dla nich mydełka. Mąż wyśmiał, że na co im pachnące mydła, jak spadają drony i rakiety, ale kobiety trochę inaczej funkcjonują i wiem po sobie, że jak już jest bardzo źle i nie daję rady, to choćby mycie się ze łzami, ale z czymś pachnącym i błyszczacym stawia na nogi. Oczywiście nie porównuje się z ich sytuacją, bo ja mam tylko jakąś szalona kumulację nieszczęść, nie wojnę. Jednak i tak wysłałam im coś z pozytywną energią. Bardzo proszę wszystkich tu o dobre myśli dla 3 suczek. Faktycznie, do końca nie wierzyłam, że przyjadą, czekamy przecież chyba od początku października, denerwowałam się. Ale wreszcie są, bardzo się cieszę i jutro założę wątek obu dziewczynom. Teraz szybciutko przedstawię je tutaj: Cudka Tutaj z Nataszką Quote
Tola Posted November 30, 2024 Author Posted November 30, 2024 Dnia 30.11.2024 o 17:14, Poker napisał: Szczęściary. Życzę im jak najlepiej A moje tym razem nie załapały się Będę czekać na nie, gromadzic kasę. Przelałam p. Oli 200 zł na karmę. Bardzo mi przykro, że i tym razem nie udało się, co one muszą tam przeżywać Trzymam mocno kciuki, miejmy nadzieję, że i im uda się wyrwać. Quote
Aldrumka Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 2 cudka chyba trochę mniej zestresowane niż Nataszka Quote
Jaaga Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Dnia 1.12.2024 o 01:29, Aldrumka napisał: 2 cudka chyba trochę mniej zestresowane niż Nataszka Cudka i Albinka nie są zestresowane. Albinka to chyba najbardziej otwarty pies, jakiego mieliśmy. Godzinę po przyjeździe przybiegała do mnie i wylizywania mi całą twarz. Trudno jej zrobić zdjęcia, bo jak tylko się na nią popatrzy od razu podbiega, ale udało mi się w ogrodzie, kiedy zobaczyła Babucia. Na zdjęciach nie widać, ale jest średniakiem na krótkich, masywnych łapkach. Z budowy jak Rzepik, tylko większa. Ma na oko ok 15 kg. Cudka jest też miła, choć nie tak wylewna. Największy problem jest jednak na zewnątrz. Rzeczywiście po wyjściu z domu włącza się jej jakiś zew ucieczki. Nawet zdjęć jej nie robiłam, bo balam się mieć zajęte ręce. Dostalysmy info, ze trzeba pilnować, bo potrafi wspinać się po metalowych ogrodzeniach panelowych. Będzie musiała być wyprowadzana tylko na smyczy. Wyniuchuje każda najmniejszą lukę. U nas wszystko szczelne, ale brama ma poprzeczne panele, no i do kur, świni oraz Kody I Zewa też są panele. Myślę, że dla niej to najlepszy będzie dom w bloku lub kamienicy, żeby chodziła tylko na smyczy. Nie reaguje, jak widzi coś, po czym można się wspiąć. Z emocji szukania luk w ogrodzeniu nawet nie załatwiła się, dopiero po powrocie do domu. Najbardziej delikatna i wrażliwa jest nasza Nataszka. Jest prawdopodobnie mixem jamniczka miniaturowego. Ma 7 mies i jest maleńka. Tylko uszka ma ciut krótsze i zwija je w tzw różyczkę, kiedy nimi pracuje. Jak jej leżą swobodnie to są jak u jamniczka. Nataszke trzeba jak najszybciej wysterylizowac, bo w każdym momencie może dostać cieczkę, a bez zabiegu jej nie wydam. Myślałam, że jest szczeniakiem, zmartwił mnie wiec koszt zabiegu, bo teraz ceny poszybowały w kosmos. Cieszę się, że dziś taki krok do przodu zrobiła Szyszka. Teraz to już będzie tylko lepiej. 5 Quote
Tola Posted December 1, 2024 Author Posted December 1, 2024 Albinka i Cudka zapraszają na WĄTEK Quote
Tola Posted December 1, 2024 Author Posted December 1, 2024 Dnia 14.11.2024 o 23:00, Tola napisał: Pięknie dziękuję za wpłaty na konto Zea 200 zł - Figunia (04.11.) 30 zł - Jo37 (08.11.) na koty 200 zł od Figuni trzymam dla na początek dla 2 malutkich suczek, które mają przyjechać od Mariny. Oby zdążyły:( 200 zł od Figuni zasila konto dziewczynek, niech ta pierwsza wpłata przyniesie im szczęście WĄTEK Quote
Poker Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Myślałam, że Albinka jest też mała. A po pysiu Cudki było od razu widać, że łobuziara. Dobrze, że z Szyszunią lepiej chociaż w oczkach jeszcze strach. Quote
Tola Posted December 1, 2024 Author Posted December 1, 2024 Dnia 1.12.2024 o 19:52, Poker napisał: Myślałam, że Albinka jest też mała. A po pysiu Cudki było od razu widać, że łobuziara. Dobrze, że z Szyszunią lepiej chociaż w oczkach jeszcze strach. Wg dostępnych informacji Albinka miala ważyć do 10 kg. Ja też nie tracę nadziei na przyjazd pozostałych suczek. Quote
Poker Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Trochę się niepokoję czy " moje" sunie będą naprawdę małe, bo Anecik do domu może brać tylko takie i nie chciałabym niespodzianki. Quote
Jaaga Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Dnia 1.12.2024 o 20:22, Poker napisał: Trochę się niepokoję czy " moje" sunie będą naprawdę małe, bo Anecik do domu może brać tylko takie i nie chciałabym niespodzianki. Tak, szczeniuśka widać, że malutka. Tamta druga wg nich miała ważyć ok 5 kg, więc myślę że góra do 7 kg. Quote
Poker Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Dnia 2.12.2024 o 08:09, Jaaga napisał: Tak, szczeniuśka widać, że malutka. Tamta druga wg nich miała ważyć ok 5 kg, więc myślę że góra do 7 kg. Kudłatka 7 kg? A szczniuśka czyli sunia o dwóch twarzach wcale nie wygląda na taką malutką. Chciałabym uniknąć niespodzianki jak z Lili. Quote
Recommended Posts