Tola Posted March 14 Author Posted March 14 Dzięki m.in. Waszej pomocy tutaj na forum na zawsze zmieni się życie 5 kocich dziewczynek ze stodoły i ich matki. W czwartek po południu (po badaniu kontrolnym w lecznicy) do DT w Zamościu, którym opiekuje się AlaskanM, pojedzie Siena, Sepia i Aura, a do Murki - Merida bez oczka i Fionka. Dwie ostanie są leczone, mają jeszcze objawy kk, a dzięki wcześniej zakupionej lampie do hoteliku łatwiej będzie walczyć z wirusami; w DT jeszcze takiej nie mamy. Jeśli wszystko będzie dobrze, to w środę w Zamościu zabieg kastracji będzie miała mama koteczek. Meridę czeka zabieg oczyszczenia i zaszycia oczodołu, wszystkie koteczki zabieg kastracji. Wpłaty na karmę Ocalonelapki.pl 139,99 zł – elik 49.99 zł – Jo37 17,73 zł – Nesiowata 140 zł - Poker 24,15 zł – Nesiowata 49.99 zł - Paweł K. Warszawa (syn Alaskan M. 17,73 zł - Nesiowata 75,60 zł - Iwona z Sosnowca 162,90 zł - margajko Razem: 679,08 zł Do Murki dotarła już paczka z OcaloneLapki.pl z karmą za 522,02 zł, kolejna paczka przyjdzie w następnym tyg. tutaj do Zamościa dla 3 koteczek w DT. Quote
Tola Posted March 14 Author Posted March 14 Dnia 10.03.2026 o 11:07, Tola napisał: Pięknie dziękuję za wpłaty na koty pod opieką ZEA: 30 zł - Iwona z Sosnowca (02.03.) 70 zł - Aldrumka (03.03.) 175 zł - Poker bazarek (03.03.) 40 zł - Magdalena K. Lublin (03.03.) Wpłaty będą przeznaczone na opłacenie hoteliku u Murki, będę prowadziła rozliczenie (jak będą kolejne). Quote
Tola Posted March 14 Author Posted March 14 Czy ktoś może pomóc i zrobić olx Rudzi bez ogonka? To ta koteczka, która próbowała wraz z kociakiem ogrzać się w zimie w komorze silnika. Została poraniona, trzeba było amputować ogonek. Rudzia jest teraz w bardzo awaryjnym DT w Zamościu, bardzo przydałby się jej własny dom. U p. Kamili jest jeszcze siostra Rudzi, a na ulicy czeka na zabranie ich brat. Rudzia ma ok 3 4 lat, jest zaszczepiona, ma wykonane testy, w marcu będzie kastrowana. Jest fantastyczną kotką, bardzo potrzebuje człowieka. Quote
Poker Posted March 14 Posted March 14 Zrobię jej ogłoszenie. Na jakie miasto ? Czy jest pieszczocha. Ma kontakt z psami? Pewnie do domu niewychodzącego. Quote
Tola Posted March 14 Author Posted March 14 Dnia 14.03.2026 o 21:44, Poker napisał: Zrobię jej ogłoszenie. Na jakie miasto ? Czy jest pieszczocha. Ma kontakt z psami? Pewnie do domu niewychodzącego. Dziękuję Jeśli można, to na Katowice . Kotka jest kontaktowa, w DT chodzi za opiekunem krok w krok. W Dt nie ma psa, ale prawdopodobnie boi się ich, była bezdomna. Tutaj moje ogłoszenie na Kraków https://www.olx.pl/d/oferta/pokochaj-mnie-rudzia-bez-ogonka-CID103-ID19N5YF.html?bs=olx_pro_listing Quote
Poker Posted March 15 Posted March 15 Zdjęcia piękne, w aż za dobrych warunkach. Bo nie wywołują litości. Ogłoszenie jako Rózia https://www.olx.pl/d/oferta/koteczka-rozia-o-zjawiskowej-urodzie-do-pokochania-od-zaraz-CID103-ID19NnLW.html?bs=olx_pro_listing 1 Quote
Tola Posted March 15 Author Posted March 15 Dnia 15.03.2026 o 11:16, Poker napisał: Zdjęcia piękne, w aż za dobrych warunkach. Bo nie wywołują litości. Ogłoszenie jako Rózia https://www.olx.pl/d/oferta/koteczka-rozia-o-zjawiskowej-urodzie-do-pokochania-od-zaraz-CID103-ID19NnLW.html?bs=olx_pro_listing Dziękuję Quote
Alaskan malamutte Posted March 15 Posted March 15 Zrobiłam Rudzi ogłoszenie na Warszawę. Jak tylko OLX zaakceptuje to wrzucę link Quote
Alaskan malamutte Posted March 15 Posted March 15 Rudzia na Warszawę Jedyna taka koteczka Filemonka bez ogonka! Warszawa Ochota • OLX.pl 1 Quote
Tola Posted March 15 Author Posted March 15 Dnia 15.03.2026 o 14:59, Alaskan malamutte napisał: Rudzia na Warszawę Jedyna taka koteczka Filemonka bez ogonka! Warszawa Ochota • OLX.pl Dziękuję pięknie Quote
Alaskan malamutte Posted March 16 Posted March 16 Siostrzyczki na Kraków Sześciomiesięczne koteczki szukają domów!! Kraków Stare Miasto • OLX.pl 1 Quote
Tola Posted March 17 Author Posted March 17 Na razie cisza w sprawie Rudzi O kociaki są zapytania, ale to nie są dobre domy. Czekamy. Dla Rudzi dom bardzo by się przydał, bo jej brat czeka na ulicy na zabranie, a p. Kamila więcej kotów nie weźmie do mieszkania. Quote
Murka Posted March 17 Posted March 17 U Malinki niestety obrzęk oczka wrócił, w ciągu paru dni zrobiło się znów niemal całkowicie białe mimo stałego podawania zaleconych kropli. Dzisiaj byłam z nią u prof. Balickiego (wczoraj zadzwoniłam i dziś przyjął nas w trybie pilnym, za co bardzo jestem wdzięczna, bo przeważnie trzeba czekać 2 tyg. na termin). Nie wiadomo dlaczego jest nawrót, ale jak stwierdził profesor ta kicia to szczególny przypadek... Dostała nowe kropelki, które w połączeniu z tymi, które już ma powinny spowodować zejście obrzęku. Oczko nadal ma prawidłowe ciśnienie, nie ma też uszkodzenia rogówki (wrzodu). Operacji nadal póki co nie bierzemy pod uwagę. Poza tym kicia czuje się dobrze i wycwaniła się w kamuflarzu kiedy chodzę po domu i szukam jej, żeby oczko zakropić A tu z kotką, o którą się najbardziej bałam czy ją zaakceptuje i nie będzie się stresować (bo to taki nerwus trochę). Teraz sama szuka Malinki jak jej długo nie ma 5 Quote
Tola Posted March 19 Author Posted March 19 Mam nadzieję, że to oczko wreszcie ustatkuje się i nie będzie problemu, trzymam kciuki za Malinkę. Quote
Tola Posted March 19 Author Posted March 19 Dzisiaj 5 koteczek ze stodoły znowu odwiedziło gabinet wetki; zostały ponownie odrobaczone, wykonane zostały brakujące testy, a Merida i Fionka dostały antybiotyk ( Merida ma jeszcze powiększone węzły na szyi). Dzisiaj też dziewczyny rozpoczęły nowy etap w życiu - Fionka i Merida pojechały do Murki, a Siena, Sepia i Aura do DT w Zamościu pod opiekę Alaskan M. 1 Quote
Tola Posted March 19 Author Posted March 19 Fionka i Merida też na miejscu, Murka przysłała zdjęcia Quote
Tola Posted March 20 Author Posted March 20 Dzisiaj do Zamościa dotarła przesyłka z Ocalonelapki.pl z karmą dla kotów za 596,2 zł. Quote
Tola Posted March 20 Author Posted March 20 Dnia 19.03.2026 o 21:12, Poker napisał: Cudne kocinki. Cudne Dzisiaj rano te w DT w Zamościu Alaskan zastała tak: 1 1 Quote
Tola Posted March 20 Author Posted March 20 Na razie nie wychodzą z klatki...Jestem ciekawa, jak te u Murki? Quote
Recommended Posts