Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):
nie powiekszylam zdjęc,bo nie bylam w stanie.
jestem wstrząsnieta.
Jak mozemy pomoc psu? czego ona potrzebuje?
Zachary,jak znam OTOZ,to u nich interwencja jest jednoznaczna z postepowaniem przeciw oprawcy.

B.żal mi tej suni ,ktora wycierpiala tyle od swych okrutnych "ludzi " -ale mam też nadzieję ,że ich okrucieństwo i podłość zostały choć trochę napiętnowane i spotkala ich jakas kara -choć najlepszą karą powinno być skazanie ich na taki sam los -jaki oni zgotowali swemu bezbronnemu psu ...................... I takie kary powinny spotykać wszystkich takich zwyrodnialców .

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

na nieszczęście dużo zagłodzonych psów jeszcze na świecie....

Pamietam,gdy zobaczyłam Ize na zywo-nie wiedzialam wtedy,że to Iza,dopiero potem mi powiedziano.Ale wtedy moje wrażenie było,ze patrze na tłustego owczarka.I nie wiedziałam,czemu kierowniczka schroniska z takim zachwytem mówi o jej wadze.
A to Iza była...

Posted

:) tak trochę zrobiła się tłustym ONkiem - z 19 do 30 Kg :) - dobrze, że chociaż na koniec. Potem zdziwienie, że je tak samo a chudnie - ale to było już to choróbsko :( ... a zagłodzenie i zachłanność z tego powodu przyśpieszyło odejście
:candle:

• 3 weeks later...
Posted

:-( to już trzy miesiące :shake:

Szakir w końcu dogadał się z Sarą - a Ciebie już nie ma :-(

:candle: Izuniu - pamiętamy o Tobie.

:-( :-( :-(

• 2 months later...
  • 5 weeks later...
  • 1 month later...
  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

sabusia napisał(a):
biedna suczka;( dlaczego umarła?

była biedna u "swoich państwa"...:angryy: - możliwe a raczej napewno, że to jak ją traktowali przyczyniło się do Jej szybszej śmierci (choć i tak miała koło 14 lat) - miała nowotwór, ale śmierć przyszła od skrętu :-( jak to u ON-ków bywa :shake:

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

:candle: Izuniu - pamietamy o Tobie :(

• 5 weeks later...
Posted

Redpit, ona zawsze będzie z Wami i Wam wierna. Za chwilę powiesisz na choince misie, które kupiłeś na bazarku dla Izy - pamiętasz? Jeszcze wtedy nie Twojej Izy ;)

• 1 month later...
Posted

... to już roczek :-(
:candle:

" Ta część nieba nazywana jest Tęczowym Mostem.
Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje się na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele mogą bawić się i biegać razem. Mają tam dostatek jedzenia, wody i słońca; jest im ciepło i przytulnie.
Wszystkie zwierzęta, które były chore i stare powracają w czasy młodości i zdrowia; te które były ranne lub okaleczone są znów całe i silne, takie, jakimi je pamiętamy marząc o czasach i dniach, które przeminęły. Zwierzęta są szczęśliwe i zadowolone, z jednym małym wyjątkiem: każde z nich tęskni do tej jedynej, wyjątkowej osoby, która pozostała po tamtej stronie.
Biegają i bawią się razem, lecz przychodzi taki dzień, gdy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy są skupione, jego spragnione ciało drży. Nagle opuszcza grupę, pędząc ponad zieloną trawą, a jego nogi poruszają się wciąż prędzej i prędzej.
To ty zostałeś dostrzeżony, a kiedy ty i twój najlepszy przyjaciel wreszcie się spotykacie, obejmujecie się w radosnym połączeniu, by nigdy już się nie rozłączyć. Deszcz szczęśliwych pocałunków pada na twoją twarz, twoje ręce znów pieszczą ukochany łeb; patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca.

A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem..."