Gosiapk Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Dzięki za info, wspaniale ma u Ciebie :) Quote
Becia66 Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Pikuniu kochany jak ci dobrze pod tymi pierzynami, nawet nie wiesz ile piesków ci zazdrości... Quote
Becia66 Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 Kochany Pakunio :loveu:. Romeczko, a jak on się czuje ? Quote
Romka Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Robi siusiu w domu,na szczęście tylko w kuchni i tylko w 3 określonych miejscach;-).Mam bawełniane sznurkowe dywaniki,więc zmieniam z zielonych na żółte...;-)Nie wita mnie już po powrocie z pracy,śpi albo nie poznaje mnie ale kiedy już pozna to podskakuje i zachęca mnie do zabawy(doopka w górę).Niedowidzi i kiedy nie zna miejsca często uderza się w łepeczek.Nie wskakuje już na kanapy i łóżko-trzeba go położyć w jego ulubionym miejscu.Uwielbia siedzenie na moich kolanach,wtedy jest spokój.Inaczej Pakunio cały czas wydaje dzwięki,to może trwać nawet 2 godziny.:roll:Przemywam mu oczka ale tylko higienicznie.Ma zaćmę,która powoduje niedowidzenie więc kiedy Pakunio wraca z podwórka to najpierw idzie w kierunku bramy,potem skręca wzdłuż ściany,znajduje drzwi wejściowe z bramy na klatkę schodową i po schodach do drzwi mojego mieszkania.Tak się nauczył i wszystko ma opanowane.:lol:Czasami też zatrzyma się i tak stoi kilka minut,wyłączając się zupełnie.Śpi oczywiście ze mną,z lewej strony...gdybym zmieniła ułożenie Pakunia to wraca na swoje miejsce. Teraz będziemy chodzić na dłuższe spacery,ale już tylko na smyczy.Pakunio idzie przed siebie i jak tak zapatrzy się w dal to nic nie słyszy...więc boję się o niego,że go po prostu nie dogonię. Ma apetyt i wierzę,że jeszcze trochę będzie ze mną i z Romką:lol: Quote
Becia66 Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 biedactwo, no ale cóż....starośc nie radość. Dobrze że ma tak wspaniałą opiekunkę jak ty, Romeczko :lol:. Nie wiem czy wiesz ale kierownik schroniska w Orzechowcach nie żyje /39 lat/, w sobotę pogrzeb, straszna tragedia, co teraz będzie z tymi biedakami to nie wiem....:-( Quote
UBOCZE Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='Becia66']biedactwo, no ale cóż....starośc nie radość. Dobrze że ma tak wspaniałą opiekunkę jak ty, Romeczko :lol:. Nie wiem czy wiesz ale kierownik schroniska w Orzechowcach nie żyje /39 lat/, w sobotę pogrzeb, straszna tragedia, co teraz będzie z tymi biedakami to nie wiem....:-([/QUOTE] Pakuś uroczy.... Ten mężczyzna z kitką na głowie?????? Młody człowiek. Przykre.... Quote
Romka Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='Becia66']biedactwo, no ale cóż....starośc nie radość. Dobrze że ma tak wspaniałą opiekunkę jak ty, Romeczko :lol:. Nie wiem czy wiesz ale kierownik schroniska w Orzechowcach nie żyje /39 lat/, w sobotę pogrzeb, straszna tragedia, co teraz będzie z tymi biedakami to nie wiem....:-([/QUOTE] Ja też zawsze martwię się jak są jakieś zmiany w schronisku,boję się zawsze o psiaki... Quote
Romka Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Romka i Pakunio mają w domu koleżankę,Misię; Misią jest suczką z autostrady. http://www.dogomania.pl/forum/threads/244486-MI%C5%9AKA-mikrosuczka-z-autostardy-A2-DZI%C4%98KUJ%C4%98-ZA-POMOC!!TERAZ-SZUKAM-DOMU!!! Nie miałam wyjścia,musiałam ją zabrać do siebie.Psiaki dogadują się.:lol:Szukamy dla Misi domu stałego.Widzicie ręczniki papierowe na podłodze?Kiedy Miska przyjechała do domu Pako nie wytrzymał i zaznaczył swoje miejsce.:lol: Quote
Becia66 Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Dobre masz serce Romeczko, a jak się nasza starowinka czuje ? Quote
Romka Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Różnie...po ostatnim moim wyjeździe zabrałam go z hoteliku i prawie mnie nie poznał.Dopiero jak go dotknęłam.Morfologię ma dobrą,trochę sztywno chodzi co widać na zdjęciach wyżej ale Pakuniowi dokucza coś co można nazwać demencją starczą.Czasami żyje w swoim świecie.Dostaje karsivan i leki na wzmocnienie stawów i tak już będzie do końca jego dni.Lubi wieczorem kiedy gładzę go przed snem,więc zdarza się,że usypiam go jak małe dziecko.Tylko wtedy nie popiskuje i zasypia.Ale tak wygląda chyba starość...więc wszystko jest ok.:lol: Quote
Becia66 Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Miał wielkie szczęście Romeczko, że trafił własnie na ciebie. :loveu: Quote
Romka Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 Pakunio pomaga przy domowych porządkach: Quote
Becia66 Posted September 11, 2013 Author Posted September 11, 2013 puste półki to jak fajna budka, skoro sie tak napomagał to odpoczynek konieczny :diabloti:. Quote
majuska Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Romko , ile to już lat Pakus jest u Ciebie?? kto by pomyślał, że w takiej kondycji sobie dziadek będzie żył i jeszcze miał siłę na porządki :) Quote
Romka Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Majusko,od maja 2009r...to już ponad 4 lata.:lol: Quote
Becia66 Posted September 13, 2013 Author Posted September 13, 2013 Romka napisał(a):Majusko,od maja 2009r...to już ponad 4 lata.:lol: a nam juz się wtedy wydawało, że jego miesiące policzone . Co tu dużo mówić Romko, to dzięki twojej wspanialej opiece i miłości jest mu dane tak długo cieszyć się życiem .:loveu: Quote
Romka Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 (edited) [quote name='Becia66']a nam juz się wtedy wydawało, że jego miesiące policzone . Co tu dużo mówić Romko, to dzięki twojej wspanialej opiece i miłości jest mu dane tak długo cieszyć się życiem .:loveu: Wiesz Beciu,rozczula mnie najbardziej ze wszystkich moich psiaków...nawet Misia,straszny żarłok czeka aż Pakunio zje i potem wylizuje do czysta miseczkę:lol: Znalazła jeszcze takie letnie zdjęcia Pakunia ,te są z 27 i 28 lipca: Edited September 13, 2013 by Romka Quote
Recommended Posts