Jump to content
Dogomania

Kontynuujemy szczęśliwy adopcyjnie wątek dla nowej suni. Ma na imię Zuzia. Zostańcie z nami, pomóżcie ją utrzymać. Sali ma DS! Wanilka, Tosia i Inka też już w DS

Recommended Posts

Posted

Tosia zostanie Szarlotką🥰😊😍

Pierwszy piesek miał na imię Serniczek🥰❤️

Pani tak napisała:

Po przyjeździe była troszkę niespokojna bo to nowe miejsce to wiadomo że musi się przyzwyczaić. Ale jest bardzo grzeczna, cichutka, zawsze chodzi za mną i obserwuje" 

Szarlotka na pierwszym spacerku w Krakowie🥰😍❤️

IMG_7800.jpg

• Like 6
Posted

My oczywiście nie oddamy miejsca po Tosi we wspaniałym hoteliku u Murki. Czekamy na zielone światło, że Murka już może przyjąć kolejną bidę, a wtedy Alaskan z Lidką wolontariuszką wybiorą psiaka najbardziej potrzebującego ratunku. 
Bardzo liczymy na to, że darczyńcy zostaną z nowym psiakiem i z nami i oczywiście na bazarek imienny zrobiony przez agat21 😍

• Like 1
Posted
Dnia 16.02.2025 o 11:31, Ewa Marta napisał:

[...] darczyńcy zostaną z nowym psiakiem [...]

No ba! Na tak szczęśliwym wątku... 🥰

Ja już nie nadążam ze zmianą imienia psa w przelewach 😁

• Upvote 2
Posted

Tak napisała pani Malgosia:

Mam nadzieję ze będzie tu szczęśliwa, na pewno będę na nią uważać i spokojnie powoli jej wszystko pokazywać i uczyć. Wiadomo że Serniczek zawsze będzie moim ukochanym chłopczykiem ale dam jej tyle miłosci ile mi w sercu zostało

🥰❤️

• Like 2
Posted
Dnia 16.02.2025 o 11:48, feryenne napisał:

No ba! Na tak szczęśliwym wątku... 🥰

Ja już nie nadążam ze zmianą imienia psa w przelewach 😁

Dzięki wielkie ♥️ Jak będzie Twój nick, to dopasuję do imienia 😀

Dnia 16.02.2025 o 12:23, elik napisał:

Też zostaję z deklaracją Agnieszki  🙂 

Bardzo, bardzo dziękujemy ♥️

Ja też zostaję ze swoją deklaracją😀

Posted
Dnia 16.02.2025 o 11:31, Ewa Marta napisał:

My oczywiście nie oddamy miejsca po Tosi we wspaniałym hoteliku u Murki. Czekamy na zielone światło, że Murka już może przyjąć kolejną bidę, a wtedy Alaskan z Lidką wolontariuszką wybiorą psiaka najbardziej potrzebującego ratunku. 
Bardzo liczymy na to, że darczyńcy zostaną z nowym psiakiem i z nami i oczywiście na bazarek imienny zrobiony przez agat21 😍

Cieszę się, że Tosi trafił się taki domek :)

Po feriach, czyli za dwa tygodnie po 2 marca będę mogła już coś przyjąć :)

• Like 1
Posted
Dnia 16.02.2025 o 21:06, Murka napisał:

Cieszę się, że Tosi trafił się taki domek 🙂

Po feriach, czyli za dwa tygodnie po 2 marca będę mogła już coś przyjąć 🙂

Super 😀 Poprosimy Cię Murko o podsumowanie kosztów Tosi, żebyśmy mogły szybko się rozliczyć.

Bardzo dziękujemy za opiekę nad Tosią ♥️

Posted
Dnia 17.02.2025 o 21:18, Murka napisał:

Rozliczenie suni:

-300 zł hotelowanie 1-15.02

Jutro rano wpłacę. Bardzo dziękujemy Murko za opiekę nad kolejną sunią i czekamy na 2 marca, na miejsce dla kolejnej.

Posted
Dnia 17.02.2025 o 21:41, limonka80 napisał:

Szarlotka ... 😍 Cudnie Pani małą nazwała 🥰

I z jaką gracją się sunieczka prezentuje na łóżku ... 

Po prostu piękna jest !!!

Wszystko to prawda😀

szykuj się kochana, bo niebawem kolejny bazarek imienny😝

Posted
Dnia 17.02.2025 o 21:45, Ewa Marta napisał:

Wszystko to prawda😀

szykuj się kochana, bo niebawem kolejny bazarek imienny😝

Już dziś jestem gotowa na kolejną córkę 😍 

• Like 1
Posted
Dnia 17.02.2025 o 21:47, limonka80 napisał:

Już dziś jestem gotowa na kolejną córkę 😍 

Nam się łącza z Alaskan grzeją i chyba jutro coś więcej będziemy mogły napisać 😁

• Like 1
Posted
Dnia 17.02.2025 o 21:48, Ewa Marta napisał:

Nam się łącza z Alaskan grzeją i chyba jutro coś więcej będziemy mogły napisać 😁

Bardzo jestem ciekawa nowej suni i już myślę nad imieniem 🤩   

• Like 1
Posted

Chyba jesteśmy już gotowe, żeby przedstawić Wam następczynię Tosi na tym wątku. Wszystko też wskazuje na to, że i Milo ma dom, więc w pakiecie przedstawimy też następczynię wątku Milo – Kinderka 😀

Jak wiecie to Alaskan w porozumieniu z Lidką wyznacza psiaki w największej potrzebie do zabrania ze schroniska. Ja jej ufam,więc się nie wtrącam, tylko czekam. Tym razem Alaskan uznała, że są psiaki, które bardziej niż te schroniskowe potrzebują pomocy. Wysłała mi ich zdjęcia i zadzwoniła, żeby opowiedzieć o psach mieszkających na wsi, o suczkach rodzących co chwilę. To grupa psiaków, którymi zajęła się Tola z mężem. Dzięki niej dowiedziałyśmy się o nich.

Alaskan skontaktowała się z Tolą i ustaliły, że zabierzemy z tego miejsca dwie sunie. 

Mama Jasi i Joko (mają wątek na dogo I są pod opieką ZEA) ma 1.5 roku. To będzie następczyni Tosi:

ruda.jpg.dc516345cf11478432ac5e15f9916fa8.jpg

Za to na miejsce Milusia – Kinderka pojedzie maleńka 5-kilogramowa sunia:

mala.thumb.jpg.30e6afd81ac1e10cbb02687c20295dbb.jpg

Bardzo, bardzo liczymy na pozostanie darczyńców psiaków, którzy wyraźnie przynoszą naszym podopiecznym szczęście. Będziemy bardzo wdzięczne, jeśli dacie radę zostać z kolejnymi suniami. Wesprzyjcie prosimy bardzo to nasze szaleństwo ❤️

Obie sunie muszą być wysterylizowane i to jak najszybciej. Tola zadeklarowała, że ZEA pomoże w pokryciu kosztów sterylek. Bardzo za to dziękujemy, to bardzo realna i wielka pomoc ❤️

Facet, u którego są psiaki już zgodził się oddać obie sunie. Czekamy teraz na koniec ferii i na początku marca Murka jedzie po maluchy.

To idealny czas na bazarki imienne, a może jeden wspólny dla obu suniek? Agatko, bardzo Cię kochana prosimy o taki bazarek. Wiem, że ostatnio dosyć intensywnie Cię eksploatujemy, ale wszystkie adopcje poszły bardzo szybko i już u drzwi stoją kolejne sunie w potrzebie. Dasz radę? Bardzo prosimy:)

Nie ukrywamy,że czujemy stres, czy dwa psiaki nowe na utrzymaniu to nie za dużo. Ostatnio Miluś był zabrany dodatkowo, bo taki był biedny... No, ale z miejsca gdzie są nasze nowe sunie też trzeba zabierać jak najszybciej suczki, żeby ich nagle nie zrobiło sie dwa razy tyle...

Tak więc niech sie dzieje co chce, sunie na początku marca przechodzą pod naszą opiekę.

Ellig jak zawsze będzie nas wspierać ogłoszeniami, wgrywaniem zdjęć i dobrym słowem. Jeśli i Wy zostaniecie, to musi być dobrze. Dla tych malizn to szansa na dobre i bezpieczne życie. 

• Like 4
  • Upvote 2
  • Ewa Marta changed the title to Kontynuujemy szczęśliwy adopcyjnie wątek dla nowej suni! Zostańcie z nami, pomóżcie ją utrzymać. Sali ma DS! Wanilka i Tosia też już w DS
Posted
Dnia 18.02.2025 o 21:57, agat21 napisał:

Zatem decyzja zapadła. Kolejne psie życia się zmienią. Hurra!! 

Zrobię imienny najszybciej jak się uda. Będzie kolejny dubeltowy 🙂

Zawsze psiaki i my możemy na Ciebie liczyć ❤️ Bardzo dziękujemy ❤️