mrs.ka Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 a to dla relaxu i uśmiechu na twarzy :loveu: KUBUś_następna sarenka ,która kocha Dolarka:loveu: (tylko andzia69 nie kradnij mi tego zdjęcia:evil_lol:) Quote
Elka_Ka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Dzięki:smile: Zdjęcie świetne, super minę ma psiak:lol: musi być bardzo przyjazny dla świata. Poprzednie zdjęcia też widziałam, ale na tym jest wyjątkowo rozanielony Quote
mrs.ka Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 bo ten psiak to ANIOŁ :loveu: pomimo przynależności do rasy "morderców" Quote
mrs.ka Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 [FONT=Arial Black]ZNALAZŁAM JASIA!!! :multi::loveu::multi: [/FONT] Quote
andzia69 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 [quote name='mrs.ka'][FONT=Arial Black]ZNALAZŁAM JASIA!!! :multi::loveu::multi: [/FONT] WOW!!!!:multi::multi::multi: Quote
mrs.ka Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 jak to gdzie ??? w lesie!!! nie mam siły dzisiaj nic pisać, był już wet ,Jasiu jest już u mnie i nigdzie już nie wyjdzie!!! Quote
Ania102 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Wysłałam Aaby do tygodnika może ją ktoś wypatrzy! A jak psy ucieszyły sie na widok Jasia? Quote
mrs.ka Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Ania,Jasiu musi być na kwrantannie przez jakiś czas ,on był ponad miesiąc w lesie,nie wiadomo jakie pasożyty ma ,po za tym jest w bardzo złym stanie:-( Quote
Ania102 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 mrs.ka napisał(a):Ania,Jasiu musi być na kwrantannie przez jakiś czas ,on był ponad miesiąc w lesie,nie wiadomo jakie pasożyty ma ,po za tym jest w bardzo złym stanie:-( To jednak nie radził sobie w naturze? Ale poznał Cie? To gdzie jest? Quote
mrs.ka Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 poznał mnie od razu i zareagował na mój głos:loveu: to jest tak niesamowite:-o teraz jest na tym nowym wybiegu,który właściwie to i tak dla niego i Kubusia robiłam. Ale Jasiu się wogóle nie zmienił i chce... do domu ,a ja go nie mogę tutaj wpuścić:placz: Quote
mrs.ka Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 po wielkiej radości z odnalezienia Jasia nastał czas leczenia ran,nie wiem jak to zwierzątko przeżyło i i co przeżył,płakać mi się chce jak patrze na jego rany:-( jestem w trakcie konsultacji z ośrodkiem rehabilitacji dzikich zwierząt w Przemyślu ale na pewno będzie leczony u mnie na miejscu,tutaj jest jego dom i tutaj widzę,że czuje się bezpiecznie. Narazie wygląda tak :placz: Quote
Elka_Ka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 O rany jaki biedny! Musiało go coś napaść. Dobrze, że się odnalazł. A jak to się stało, że zaginął, bo nie jestem chyba na bieżąco? Quote
Ania102 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Jasio kochany co tam Ci się stało:placz: Dobrze,że już jesteś w domu...Teraz rozumiem dlaczego pomimo szczęścia, że się odnalazł i domku dla Rubika byłaś taka smutna mrs.ka!Najważniejsze, że już jest z Tobą. Quote
Elka_Ka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Ponieważ Starachowice są po drodze w tamtą stronę więc postanowiłam napisać o sprawie i na tym wątku bo nie bardzo wiem gdzie:shake: Dziś po południu przejeżdżałam przez Opatów, na tamtejszym dworcu PKS jest sunia (chyba), niewielka, poniżej kolana, dłuższa sierść, mieszanina koloru kremowego, rudego i czarnego z porteczkami na tylnych nóżkach, oczywiście niczyja:-( i bardzo ładna. Sunia - bardzo przyjazna, kręciła się wśród ludzi, widać było że szuka swojego człowieka. Niektórzy rzucali jej jedzenie ale po obwąchaniu kąska odchodziła więc chyba nie była głodna. Niestety sama nie byłam w stanie jej stamtąd zabrać, miałam dwie wielkie torby i przesiadałam się z jednego autobusu do drugiego. Nawet pod pachę nie mialabym jej jak zabrać:wallbash: Czy jest może ktoś kto mieszka w pobliżu Opatowa i mógłby pomóc psince? Mogłbym dołożyć się do kosztów utrzymania czy pomóc w jakiś inny sposób. Quote
Ania102 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Elka_Ka niestety ale tutaj totalne zapsienie i zasarnienie. U nas w mieście jest masa bezdomnych psów- miasto nie robi nic, no przepraszam poza opłacaniem hycla i udawaniem że problem bezdomności nie istnieje,a my nie mamy żadnych tymczasów i musimy patrzeć na te bidy na ulicy. Oczywiście próbujemy im pomagać w miarę możliwości...ale są one niestety bardzo ograniczone. Dzisiaj np wracając z pracy widziałam sfore psiaków i nie wiem czy były bezdomne czy pomysłowi właściciele wypuszczają psy samopas ale podniosło mi to niesamowicie ciśnienie. Między innymi z powodu braku tymczasów zawiozłyśmy Prado do hotelu i musimy spać wiedząc że na martenowskiej są psiaki na krótkich łąńcuchach przy porozwalanych budach. Robimy to co możemy a i tak ciągle tego mało a nowe idy przybywaja. Quote
Elka_Ka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 A moje wspaniałe miasto zrobiło bardzo dużo jeśli chodzi o problem psiej bezdomności. Wszystkie psy zniknęły z ulic:diabloti: tylko gdzie się podziały, jeśli gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym schroniskiem:angryy::mad: Napisałam w nadzieji, że przeczyta mój post ktoś z okolic Opatowa lub Ostrowca i zechce pomóc psicy. Ja też bym pomogła. W ostateczności wziełabym ją na tymczas albo co. Quote
Ania102 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Elka-ka a może napisz do kogoś z Opatowa bezpośrednio? Quote
andzia69 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ania102 napisał(a):Elka-ka a może napisz do kogoś z Opatowa bezpośrednio? z Opatowa z tego co wiem to nie ma nikogo:( Co do Jasia...:(:(:( pewnie go psy pogryzły:( straszny bidulek:( Quote
Elka_Ka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 No pewnie, że napisałabym ale nie mam pojęcia kto na forum jest z Opatowa albo okolic:sad: Quote
Ania102 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Jest mapa dogo nigdy z niej nie korzystałam ale podobno taka jest. Mrs.ka siądzie to Ci napisze. Quote
Elka_Ka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 O dzięki, coś takiego mi gdzieś przemknęło przed oczami ale przyjrzałam się bliżej. Spróbuję coś wyczajić;) Quote
Recommended Posts