Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a to dla relaxu i uśmiechu na twarzy :loveu:

KUBUś_następna sarenka ,która kocha Dolarka:loveu: (tylko andzia69 nie kradnij mi tego zdjęcia:evil_lol:)

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki:smile: Zdjęcie świetne, super minę ma psiak:lol: musi być bardzo przyjazny dla świata. Poprzednie zdjęcia też widziałam, ale na tym jest wyjątkowo rozanielony

Posted

Ania,Jasiu musi być na kwrantannie przez jakiś czas ,on był ponad miesiąc w lesie,nie wiadomo jakie pasożyty ma ,po za tym jest w bardzo złym stanie:-(

Posted

mrs.ka napisał(a):
Ania,Jasiu musi być na kwrantannie przez jakiś czas ,on był ponad miesiąc w lesie,nie wiadomo jakie pasożyty ma ,po za tym jest w bardzo złym stanie:-(

To jednak nie radził sobie w naturze? Ale poznał Cie? To gdzie jest?

Posted

poznał mnie od razu i zareagował na mój głos:loveu: to jest tak niesamowite:-o
teraz jest na tym nowym wybiegu,który właściwie to i tak dla niego i Kubusia robiłam.
Ale Jasiu się wogóle nie zmienił i chce... do domu ,a ja go nie mogę tutaj wpuścić:placz:

Posted

po wielkiej radości z odnalezienia Jasia nastał czas leczenia ran,nie wiem jak to zwierzątko przeżyło i i co przeżył,płakać mi się chce jak patrze na jego rany:-(
jestem w trakcie konsultacji z ośrodkiem rehabilitacji dzikich zwierząt w Przemyślu ale na pewno będzie leczony u mnie na miejscu,tutaj jest jego dom i tutaj widzę,że czuje się bezpiecznie.
Narazie wygląda tak :placz:

Posted

Jasio kochany co tam Ci się stało:placz: Dobrze,że już jesteś w domu...Teraz rozumiem dlaczego pomimo szczęścia, że się odnalazł i domku dla Rubika byłaś taka smutna mrs.ka!Najważniejsze, że już jest z Tobą.

Posted

Ponieważ Starachowice są po drodze w tamtą stronę więc postanowiłam napisać o sprawie i na tym wątku bo nie bardzo wiem gdzie:shake: Dziś po południu przejeżdżałam przez Opatów, na tamtejszym dworcu PKS jest sunia (chyba), niewielka, poniżej kolana, dłuższa sierść, mieszanina koloru kremowego, rudego i czarnego z porteczkami na tylnych nóżkach, oczywiście niczyja:-( i bardzo ładna. Sunia - bardzo przyjazna, kręciła się wśród ludzi, widać było że szuka swojego człowieka. Niektórzy rzucali jej jedzenie ale po obwąchaniu kąska odchodziła więc chyba nie była głodna. Niestety sama nie byłam w stanie jej stamtąd zabrać, miałam dwie wielkie torby i przesiadałam się z jednego autobusu do drugiego. Nawet pod pachę nie mialabym jej jak zabrać:wallbash: Czy jest może ktoś kto mieszka w pobliżu Opatowa i mógłby pomóc psince? Mogłbym dołożyć się do kosztów utrzymania czy pomóc w jakiś inny sposób.

Posted

Elka_Ka niestety ale tutaj totalne zapsienie i zasarnienie. U nas w mieście jest masa bezdomnych psów- miasto nie robi nic, no przepraszam poza opłacaniem hycla i udawaniem że problem bezdomności nie istnieje,a my nie mamy żadnych tymczasów i musimy patrzeć na te bidy na ulicy. Oczywiście próbujemy im pomagać w miarę możliwości...ale są one niestety bardzo ograniczone. Dzisiaj np wracając z pracy widziałam sfore psiaków i nie wiem czy były bezdomne czy pomysłowi właściciele wypuszczają psy samopas ale podniosło mi to niesamowicie ciśnienie. Między innymi z powodu braku tymczasów zawiozłyśmy Prado do hotelu i musimy spać wiedząc że na martenowskiej są psiaki na krótkich łąńcuchach przy porozwalanych budach. Robimy to co możemy a i tak ciągle tego mało a nowe idy przybywaja.

Posted

A moje wspaniałe miasto zrobiło bardzo dużo jeśli chodzi o problem psiej bezdomności. Wszystkie psy zniknęły z ulic:diabloti: tylko gdzie się podziały, jeśli gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym schroniskiem:angryy::mad:
Napisałam w nadzieji, że przeczyta mój post ktoś z okolic Opatowa lub Ostrowca i zechce pomóc psicy. Ja też bym pomogła. W ostateczności wziełabym ją na tymczas albo co.

Posted

Ania102 napisał(a):
Elka-ka a może napisz do kogoś z Opatowa bezpośrednio?

z Opatowa z tego co wiem to nie ma nikogo:(

Co do Jasia...:(:(:( pewnie go psy pogryzły:( straszny bidulek:(