Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wklejam fotki boksia Farcika ,ma około roku i mega speeda - mój aparat nie dał rady zrobić zdjęć , wszystko jest wyraźne oprócz Farcika. Chyba ani jedno nie nadaje sie do ogłoszeń ale na szybko nie da się zrobić mu zdjęć ,narazie na sesje nie mam czasu.

By strefa4dogs at 2012-09-15

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ZERWIJMY ŁAŃCUCHY

Poczuj ciężar łańcucha na własnej szyi. Sprawdź, jak wygląda życie psa na dwóch metrach kwadratowych. Zwierzęta pragną wolności tak samo jak ludzie.
Razem z nami zaprotestuj przeciwko bezmyślnemu okrucieństwu! Weź udział w akcji Zerwijmy Łańcuchy.

23 września 2012 r. akcja Zerwijmy Łańcuchy w Kielcach, na Rynku godz. 12.00. Zapraszamy. Zbiórka osób chcących upomnieć się o los zwierząt łańcuchowych i chcących zaprotestować, przywiązując się do psiej budy, odbędzie się o godz. 11:50 w miejscach protestu w całej Polsce.

Posted

Temat: "Czy wiesz, co jesz? Ubój rytualny w Polsce"
Miejsce: Kielce
Data: 13 albo 20 października (sobota)

Odpłatność: jeszcze nieustalona - może być symboliczna opłata w wysokości 20-30 zł

Stowarzyszenie Obrona Zwierząt w porozumieniu ze Świętokrzyskim Towarzystwem Opieki nad Zwierzętami "Zwierzak" planuje zorganizować spotkanie/prelekcję/panel dyskusyjny nt prawa ochrony zwierząt w Polsce (ciąg dalszy szkolenia z wiosny), ze szczególnym uwzględnieniem problemu uboju rytualnego. Zagadnienie uboju rytualnego wybrane zostało jako temat niezwykle ważny, bulwersujący, a jednocześnie paradoksalnie mało znany nawet wśród osób walczących o prawa zwierząt.
Jako prelegent obiecała uczestniczyć Pani Dorota Wiland, psycholog zwierząt, biegły sądowy z zakresu psychologii zwierząt, wykładowca na wydziale psychologii zwierząt Collegium Humanitatis oraz prezes Fundacji na Rzecz Ochrony Zwierząt IUS ANIMALIA. Organizacja ta wzięła na siebie główny ciężar walki z procederem uboju rytualnego w Polsce.
Przybyć obiecał również Pan Tadeusz Wypych, którego chyba nie muszę przedstawiać (Biuro Ochrony Zwierząt).
Spotkanie będzie miało charakter otwarty, planowana jest również wolna dyskusja o bieżących problemach z realizacją znowelizowanej ustawy o ochronie zwierząt. Postaramy się odpowiedzieć na konkretne pytania dot. prawa ochrony zwierząt.

Informację tę rozpowszechniamy sondażowo, aby zbadać, czy jest w ogóle zapotrzebowanie na tego rodzaju przedsięwzięcie i na jaką frekwencję możemy liczyć. Zgłoszenia (ilość osób) proszę przesyłać na e-mail: [email protected] z tytułem "rytualny".

Posted

Czy zgłoszenie do straży miejskiej musi zgłaszać ktoś pełnoletni ? Dzisiaj na terenie technikum nr 1 pojawiła sie suka, okropnie zaniedbana i wychudzona. Chodząca skóra i kości. Dostała pare bułek od uczniów ale z tego co wiem to jest przeganiana. Na jednej przerwie była, na drugiej już nie. Nie wiedziałam, czy ja mogę to zgłosić, a innych chętnych jakoś nie było..

http://www.myimg.de/?img=20120921182205936.jpg

http://www.myimg.de/?img=20120921182067392.jpg

tak wygląda psina...

Posted

[quote name='megi345']Czy zgłoszenie do straży miejskiej musi zgłaszać ktoś pełnoletni ? Dzisiaj na terenie technikum nr 1 pojawiła sie suka, okropnie zaniedbana i wychudzona. Chodząca skóra i kości. Dostała pare bułek od uczniów ale z tego co wiem to jest przeganiana. Na jednej przerwie była, na drugiej już nie. Nie wiedziałam, czy ja mogę to zgłosić, a innych chętnych jakoś nie było..

tak wygląda psina...

o jezu, jaka chudzinka, Boże jakbym ją zobaczyla, to pewnie od razu wziela do siebie. Boże, Boże. Niektórzy ludzie są okropni. Wiesz co? chyba musi być osoba pełnoletnia, ja mam 16 lat i wiem., ze nic nie mogę załatwić, chociaz.. próbować można :)

Posted

[quote name='megi345']Czy zgłoszenie do straży miejskiej musi zgłaszać ktoś pełnoletni ? Dzisiaj na terenie technikum nr 1 pojawiła sie suka, okropnie zaniedbana i wychudzona. Chodząca skóra i kości. Dostała pare bułek od uczniów ale z tego co wiem to jest przeganiana. Na jednej przerwie była, na drugiej już nie. Nie wiedziałam, czy ja mogę to zgłosić, a innych chętnych jakoś nie było..

tak wygląda psina...

Zgłoszenie nie musi być od osoy pełnoleniej, choć być powinno Niestety wczoraj nas poiformowano, że nie pieniędzy na nic.... dochodzimy się z UM o zwierzaki, które są już de facto pod ich opieką!

Posted

[quote name='Potter']

Temat: "Czy wiesz, co jesz? Ubój rytualny w Polsce"
Miejsce: Kielce
Data: 13 albo 20 października (sobota)

Odpłatność: jeszcze nieustalona - może być symboliczna opłata w wysokości 20-30 zł

Stowarzyszenie Obrona Zwierząt w porozumieniu ze Świętokrzyskim Towarzystwem Opieki nad Zwierzętami "Zwierzak" planuje zorganizować spotkanie/prelekcję/panel dyskusyjny nt prawa ochrony zwierząt w Polsce (ciąg dalszy szkolenia z wiosny), ze szczególnym uwzględnieniem problemu uboju rytualnego. Zagadnienie uboju rytualnego wybrane zostało jako temat niezwykle ważny, bulwersujący, a jednocześnie paradoksalnie mało znany nawet wśród osób walczących o prawa zwierząt.
Jako prelegent obiecała uczestniczyć Pani Dorota Wiland, psycholog zwierząt, biegły sądowy z zakresu psychologii zwierząt, wykładowca na wydziale psychologii zwierząt Collegium Humanitatis oraz prezes Fundacji na Rzecz Ochrony Zwierząt IUS ANIMALIA. Organizacja ta wzięła na siebie główny ciężar walki z procederem uboju rytualnego w Polsce.
Przybyć obiecał również Pan Tadeusz Wypych, którego chyba nie muszę przedstawiać (Biuro Ochrony Zwierząt).
Spotkanie będzie miało charakter otwarty, planowana jest również wolna dyskusja o bieżących problemach z realizacją znowelizowanej ustawy o ochronie zwierząt. Postaramy się odpowiedzieć na konkretne pytania dot. prawa ochrony zwierząt.

Informację tę rozpowszechniamy sondażowo, aby zbadać, czy jest w ogóle zapotrzebowanie na tego rodzaju przedsięwzięcie i na jaką frekwencję możemy liczyć. Zgłoszenia (ilość osób) proszę przesyłać na e-mail: [email protected] z tytułem "rytualny".

Tak jak rozmawiałyśmy u nas komplet członków STOZ i kilka wolontariuszy ok 6 - 8 osób, ale pod warunkiem, że to będzie 20 X, 13X z członków ŚTOZ raczej nikogo nie będzie

Zapraszam na link od6 minuty!
http://www.tvp.pl/kielce/informacyjne/informacje/wideo/21092012-godz-1830/8585763

Posted

tak wygląda psina...

Mam prośbę - jeśli sytuacja wymaga natychmiastowej reakcji dzwońcie proszę na nr interwencyjny ŚTOZ lub SM, bez względu na wiek. Informacja z dogo trafia do nas z opóźnieniem. Megi345, czy masz jakąś wiadomość co się dzieje z suczyną?

Posted

[quote name='ewab']Mam prośbę - jeśli sytuacja wymaga natychmiastowej reakcji dzwońcie proszę na nr interwencyjny ŚTOZ lub SM, bez względu na wiek. Informacja z dogo trafia do nas z opóźnieniem. Megi345, czy masz jakąś wiadomość co się dzieje z suczyną?

Nie mam pojęcia co się z nią dzieje, w tym roku szkolnym widzę ją po raz pierwszy. A widziałam artykuł o tym psiaku przywiązanym do drzewa, więc pomyślałam, że tą suczke też trzeba będzie zgłosić bo ona długo nie pożyje tak zdana na siebie. A myślałam, że muszą zgłaszać to osoby pełnoletnie, a jakoś w szkole nie widzę chętnych do pomocy. A jak w tym tygodniu się pojawi to zadzwonię na SM.

Posted

[quote name='Potter']Temat: "Czy wiesz, co jesz? Ubój rytualny w Polsce"
Miejsce:
Kielce, ul. Żelazna 43 (biuro posła Miodowicza)
Data: 6 października (sobota), godz. 10.00
Odpłatność:
wstęp wolny
Prelegenci:
Dorota Wiland (psycholog zwierząt, biegły sądowy z zakresu psychologii zwierząt, wykładowca na wydziale psychologii zwierząt Collegium Humanitatis oraz prezes Fundacji na Rzecz Ochrony Zwierząt IUS ANIMALIA oraz Tadeusz Wypych (kierownik Biura Ochrony Zwierząt)
Organizator:
Stowarzyszenie Obrona Zwierząt, Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami "Zwierzak"
Uwagi:
oprócz tematu głównego przewidziana jest wolna dyskusja na wszelkie tematy związane z szeroko pojętą tematyką praw ochrony zwierząt oraz z zakresu psychologii zwierząt

Termin fatalny jak dla nas - może w Kielcach jest więcej osób, ale w dniach 5-7 X mamy zbiórkę karmy w Tesco (tak jak w całej Polsce), która nas mocno ratuje co roku. Tutaj ciężko to będzie ogarnąć 1 - 2 osobom, które zostaną ;(

Posted

[quote name='megi345']Nie mam pojęcia co się z nią dzieje, w tym roku szkolnym widzę ją po raz pierwszy. A widziałam artykuł o tym psiaku przywiązanym do drzewa, więc pomyślałam, że tą suczke też trzeba będzie zgłosić bo ona długo nie pożyje tak zdana na siebie. A myślałam, że muszą zgłaszać to osoby pełnoletnie, a jakoś w szkole nie widzę chętnych do pomocy. A jak w tym tygodniu się pojawi to zadzwonię na SM.[/QUOTE]
Rozglądaj się proszę. Jej konieczna jest szybka pomoc. A może to suka z okolicznych podwórek?

[quote name='Majaa']Termin fatalny jak dla nas - może w Kielcach jest więcej osób, ale w dniach 5-7 X mamy zbiórkę karmy w Tesco (tak jak w całej Polsce), która nas mocno ratuje co roku. Tutaj ciężko to będzie ogarnąć 1 - 2 osobom, które zostaną ;([/QUOTE]
Termin jest zależny od możliwości prelegentów.

Posted

Rozglądaj się proszę. Jej konieczna jest szybka pomoc. A może to suka z okolicznych podwórek?

będę się rozglądać, możliwe, że pojawi sie w poniedziałek bo dostała w piątek dużo bułek więc może instynktownie przyjdzie po więcej. Czy z podwórek jest to nie wiem, najbliższe "domy mieszkalne" to chyba te na bugaju. W każdym razie ma blizny na pyszczku więc chyba była bita, albo od czegoś innego to ma, nie wiem. Ale będę dzwonić jak się pojawi. Dziękuje za informacje

Posted

[quote name='Potter']afera starachowicka - wyrok w sprawie weta
wkurwiłam się
:angryy::angryy::angryy:
http://www.obrona-zwierzat.pl/polityka-gmin-wobec-zwierzt/powiat-starachowicki.html

Ty się wkurwilaś?
Niemożliwe!!!!! ;)
Ktoś z drugiego końca Polski, a działający na całym dosłownie świecie, nie związany w żaden sposób z działaniem prozwierzęcym, powiedział do mnie po ujawnienieniu tego wyroku publicznie (nieprawomocnego wciąż): Ale Wy tam macie mafie!! Z publicznym komentarzem do tego zdania wstrzymam się do 29 X, bo może do tego dnia i w tym właśnie dniu być różnie: śmiesznie, kompromitująco, dyskredytująco. Na ten dzień Wysoki Sąd (Ten Sam) właśnie odroczył rozprawę w sprawie znęcania się nad zwierzętami - suka z guzem otwartym pochwy - podejmowaliśmy się heroicznie ratowania jej - wpisy z 4/5 2012

Posted

[quote name='Majaa']Ty się wkurwilaś?
Niemożliwe!!!!! ;)
Ktoś z drugiego końca Polski, a działający na całym dosłownie świecie, nie związany w żaden sposób z działaniem prozwierzęcym, powiedział do mnie po ujawnienieniu tego wyroku publicznie (nieprawomocnego wciąż): Ale Wy tam macie mafie!! Z publicznym komentarzem do tego zdania wstrzymam się do 29 X, bo może do tego dnia i w tym właśnie dniu być różnie: śmiesznie, kompromitująco, dyskredytująco. Na ten dzień Wysoki Sąd (Ten Sam) właśnie odroczył rozprawę w sprawie znęcania się nad zwierzętami - suka z guzem otwartym pochwy - podejmowaliśmy się heroicznie ratowania jej - wpisy z 4/5 2012[/QUOTE]

Też byś się wk.. SOZ (oskarżyciel posiłkowy) ma dostać 500 zetów na odczepnego. Tanio po złociszu za każde istnienie. Ja bym to potraktowała jakby mi ktoś chciał wcisnąć kasę za milczenie. No cóż Starachowice...

Posted

[quote name='ewab']Też byś się wk.. SOZ (oskarżyciel posiłkowy) ma dostać 500 zetów na odczepnego. Tanio po złociszu za każde istnienie. Ja bym to potraktowała jakby mi ktoś chciał wcisnąć kasę za milczenie. No cóż Starachowice...

Tam był taki emot ;)

Ewab przecież wszyscy wścieklizny dostawaliśmy i dostajemy po tym wyroku. Wiesz..... ten wyrok w ogóle jest bardzo trudno skomentować bez używania słów niecenzuralnych. ŚTOZ w tej sprawie jest również oskarżycielem posiłkowym.
A kwestię ochłapu w postaci 500 zł nawiązki dla kogo by nie była przeznaczona, to nawet trudno komentować, bo co tu komentować? 1,14 za życie?
Pusty śmiech ogarnia .....