Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=arial black]PINESKA
[/FONT]suczka bardzo w typie pinczera miniatury, tzw. ratlerka: waga 1,7 kg, wiek ~ 8 lat, maść czarna podpalana. Napewno ma właściciela, choć weterynaryjnie była zaniedbana. Jest na tyle spanikowana, że nie przetrwałaby nawet kilku dni, samopas na ulicy.
Suczka była zabrana, po zgłoszonej interwncji, z ul. Słonecznej przez Straż Miejską 25.06.2012

By strefa4dogs at 2012-06-29

Posted

Majaa napisał(a):
.

EDIT: Jak mrs.ka milczysz, to milczysz, a jak zaczynasz pisać to musisz to robić równo ze mną? ;)

widocznie to jedyny czas kiedy nie rozmawiam z Tobą przez talefon :evil_lol:

Posted

ewab napisał(a):
Ależ wielkopies:)

Ano wielkopies .... i wielkie problemy z Nią zwiazane. Jest rozpuszczona jak przysłowiowy "cygański bicz"
Dzisiaj w końcu wiadomo, co wielkopies łaskawie zje i ... nawet się dopomina! Ale to efekt wielu prób DT.
Gotowany kurczak, ale musi być ciepły, bo ostygniętego nie rusza, do tego kawałki chleba posmarowanego masłem koniecznie
Dziękuję DT za liczne próby i gratuluję cierpliwości.
Ja bym nie wytrzymała, ale ja tak mam - nie cierpię cackania się nad zwierzęciem.
Moje psy, szczególie keraki, mnie .... wychowały w tym zakresie

Posted

Ania ,z charakteru to " larowata" ewidentne ADHD ale z postury to chudziutka jak moja MiMi . Na zdjęciach wyglada na dużą bo w małej kuchence robiłam ale waży jakieś 8 kg. Jest do adopcji tylko musimy zaszczepić i wysterlizować.

Posted

mrs.ka napisał(a):
czy to jest oficjalne zgłoszenie? dlaczego od razu nikt nie zadzwonił do SM lub na tel.interwencyjny ?
jutro tam podjadę

Oficjalne zgłoszenie wysłałam na maila podanego w 1 poście.

Posted (edited)

aagataa8 napisał(a):
Oficjalne zgłoszenie wysłałam na maila podanego w 1 poście.

Ja już nie mam siły ............... lepiej i latwiej się dogadać z ludźmi, którzy "naprawdę" chcą pomóc zwierzęciu niż tym którzy chcą siać zamęt lub im się wydaje, że pomagają zwierzęciu

Szlag mnie za chwilę trafi !

Wysłalaś no i co? Wysłałaś maila.
Mam nadzieję, że zrozumiałaś przekaz mojej odpowiedzi -podpisałam się pod ta odpowiedzią.
Nie zawiadomiłaś żadnej służby miejskiej. ŻADNEJ!!! Nie zrobiłaś NIC!! żeby zgłosić tego psa, a bębnimy ;) o tym na lewo i prawo, że trzeba zgłaszać psy do SM, Policji, UM
Czego oczekiwałaś? Że w środku nocy ktoś pojedzie na podstawie niekonkretnego zgłoszenia mailowego, które nie było zgłoszone ani do SM, ani do KPP, na podstawie zdjęć wstawionych na jakiś tam wątek, na jakimś tam forum, a zrobionych kilka godzin wcześniej
Wczorajszej nocy, kiedy się pojawił. Już i teraz?

Szacun dla "czarownicy" Mrs.ka, która wczorajszej nocy zapytała "a co będzie, kiedy coś się stanie z psem?"
No i stało się - pies był potrącony przez samochód dzisiejszej nocy, a później przegoniony ze stacji BP

"Czasami warto rozmawiać", dowiedzieć się prawdy, ale łatwiej było cyknąć kilka fot telefonem, założyć wątek i szukać pomocy dla wirtualnego psa, który może być wszędzie. I od razu odeprę Twoje ewentualne ataki Straż Miejska nie miała dyżuru, a z Policją (chcąc, nie chcąc, bardziej nie chcąc, a i tak spędziłam niedzielne popołudnie - zgłoszenia nie było) To nie kosztuje nic zza ekranu kompa - założyć wątek, a psa może kosztować życie ..........

A pies .... nie został znaleziony dzisiaj po potrąceniu przez samochód i relacji ludzi i wygląda na to, że wcale nie jest bezdomny, ale to wymaga doprecyzowania

WAZNE! Właściciele Pinezki się odnaleźli, włascicielka kolejnego psa też
ale mnie po takich nieodpowiedzialnych zachowaniach chce się WYYYYYYYYYYYYYYYYYYĆ !!!

Edited by Majaa
Posted

[quote name='aagataa8']Oficjalne zgłoszenie wysłałam na maila podanego w 1 poście.

tak ,o godź.20.15 , kto miał jechać tam o tej godzinie i sprawdzić ???? zwłaszcza ,że ani ja ani Majaa nie mieszkamy w Starach. W 1 poście jest również podany nr .telefonu i można było zadzwonić w ciągu dnia.
Ja po przeczytaniu Twojego zgłoszenia na maila zwątpiłam o co tak naprawdę Tobie chodzi , bo sunia potrzebowała natychmiastowej interwencji czyli zabrania ze stacji ,o tej godzinie mógł to zrobić tylko gabinet ,który ma umowę na odławianie zwierząt ale Ty zastrzegłaś w swoim mailu:
"Proszę o pomoc dla tej suczki! Tyle, że jeżeli miałaby trafić do Pana hycla, to ja rezygnuję. Co prawda nie znam go, ale przy takiej ilości psów jakie on posiada, to ta suczka nie ma szans na jakąkolwiek adopcję(tym bardziej bez ogłoszeń)".

osobiście odebrałam to jako niepoważne podejście do poważnego problemu czyli zapewnienia bezpieczeństwa suni , przebywającej na stacji benzynowej czyli w bardzo niebazpiecznym miejscu. Niestety moje obawy były podstawne gdyż kiedy pojechałam tam na drugi dzien rano zostałam poinformowanaprzez pracowników ,że sunia została potrącona przez samochód.

Druga kwestia to na jakiej podstawie wypowiadasz teorie o losie psów odławianianychna terenie Starachowic przez "hycla" ? wiele z nich trafia pod moja opieke do hotelu , gdzie mają lepsze wrunki niż większośc psów mających właścicieli ,wszystkie mają ogłoszenia i ok.50 % jest adoptowanych i to przy moich wygórowanych warunkach adopcyjnych. Bądź odpowiedzialna za to co piszesz.
Tak , czy tak efektjest taki ,że z powodu braku natychmiastowej reakcji sunia ze stacji nie wiadomo w jakim stanie nie wiadomo gdzie jest.
Najpierw myśleć ,później działać ,a na końcu pisać.

Posted

wczoraj wieczorem SM znalazła takie ciudo :loveu: : ok. 8-9 tyg, sunia oczywiście , 1,5 kg i ... charakter lwa :evil_lol: w towarzystwie psów ,które w wiekszości mają głowę wiekszą od niej samej ma zapędy do rządzenia i sama szuka zaczepki , oczywiście moje psiaki już nie takie" stwory " gościły wiec olewka. Ale mała jest przesłodka ,nazwałam ja KARIMA , jest grubiutka ,ma króciutkie nózki i chodzi jak kaczuszka. No i to jej szczekanie ,poprostu mnie rozwala :)

By strefa4dogs at 2012-07-04

Posted

Goofniara jest genialnie odważna i .... piękniocha też.
Wczoraj równocześnie z tą mała suczką, miałyśmy z qrdemole odebrać psa ze zgłosenia z UM i SM
Postawiłam veto - pies dla mnie wymagał obserwacji weterynarza non stop, jego stan się pogarszał wg mnie, co parę minut...
Miałam nosa, niestety, został uśpiony ok 20-tej wczoraj, czyli 2 godziny po decyzji, że nie weźmiemy psa pod opiekę. Sekcja zwłok wykazała ogromny skęt żołądka i niewydolność serca

Dzisiaj pech /szczęście?!/ chciał, że wybrałam sobie najdłuższą drogę do domu, jaką mogłam. Chciałam się przespacerować w tym mega upale, przez choć 5 minut bez psów i problemów, byle nad wodą. Nie pospacerowałam. Telefon interwencyjny dzwoni, iż pies jest potrącony w gminie Brody, czy mogę podjechać. Do wody brakowało mi 100 m. Oczywiście, że pojechałam. Psa obmacałam, na ile umiem, i w efekcie nie pomyliłam się bardzo.
Szczenię ok 2,5 - 3 miesięczne, wyrośnięte, docelowo duuże i złamanie albo biodra/miednicy, albo kości udowej tuż przy trzonie, Chłopak jest już po operacji. To była kość udowa (na szczęście). Mial kilka odłamów kostnych. Usunięte. Ma szanse przeogomne na normalne chodzenie i ...... na dom.
Ogromnie się cieszę, że policja zaczyna napawdę reagować na zgłoszenia o potrąconym psie, a policjanci tak, jak było dzisiaj wiedzą, że są zawarte umowy miedzy gminami a lekarzami i od razu na przyklad, pozwolili mi zabrać psa do lekarza. Poprosiłam o szybkie spisanie danych moich z dowodu i legitymacji i nie było dyskusji. Nawet mi wyjazd próbwali ułatwić.
Dla mnie WOW!! Bo Gmina Pawłów nie wnika w prolemy psów szczególnie. Policjanci dzisiaj spisali się mega, a jakosik na ich procedurach się trochę znam/chcąc,nie chcąc/

Posted

[quote name='Majaa']Goofniara jest genialnie odważna i .... piękniocha też.
/

ta jej odwaga mnie przeraża:crazyeye: jak je nie pozwoli żadnemu psu podejść do miski ,nawet Bulina ma respekt tak mała warczy ,a warczy i szczeka zawsze jak coś jest nie po jej myśli , albo jojczy w niebogłosy jak nie może gdzieś wyjść , zejść lub nie nadąża za psami na podwórku. Nie wiem co z niej wyrośnie bo zazwyczaj to u mnie psy dopiero nabierały pewności siebie , a ta "goofniara" od początku przyszła tu rzadzić. Ale urody faktycznie jej nie brakuje i oczywiście jestem zakochana w maleństwie:loveu:

By strefa4dogs at 2012-07-06

Posted

[quote name='Ania102']Te zdjecia z podwiązką zdecydowanie nie nadają się do ogłoszeń.[/QUOTE]

[quote name='mrs.ka']odwal się;) mnie się podobają !!![/QUOTE]

To że Tobie się podobają, to nie znaczy, że się nadają do ogłoszeń, a rozumiem z tego, że Ania102 zabiera się do ogłaszania psiurów, chyba że ten post był tylko złosliwością ze stony Ani102

Ania102 - jeszcze jedno pytanie czy na forum miau 3 kociaki miały wątek?

Edit: Kotów do adopccji mamy w tej chwili ok. 15 - 17 Chcę założyć wspólny wątek

Posted

Majaa ja nie jestem na miau,jak możesz to wrzuć je.
Majaa ogłoszeń nie robię, bo nie mam czasu muszę intensywnie koty ogłosić, a cdo tego sa potrzebne osobne zdjęcia co nie jest łatwe do wykonania.Sama wykupuje pakieciki u tatankas, podrzucam link do bazarku.

Mój post nie był pisany złośliwie, miałam czyste intencje, po co z suni robić zdzirę w ogłoszeniach? Tak mi się przynajmniej kojarzy, zdecydowanie lepiej wyglada bez tej ozdoby na kolejnych fotach:)
http://www.dogomania.pl/forum/threads/228415-30-ogłoszeń-5zł-na-Toz-Koło-w-Policach-kociaki-do-10-07

Posted

[quote name='Ania102']Majaa ja nie jestem na miau,jak możesz to wrzuć je.
Majaa ogłoszeń nie robię, bo nie mam czasu muszę intensywnie koty ogłosić, a cdo tego sa potrzebne osobne zdjęcia co nie jest łatwe do wykonania.Sama wykupuje pakieciki u tatankas, podrzucam link do bazarku.

Mój post nie był pisany złośliwie, miałam czyste intencje, po co z suni robić zdzirę w ogłoszeniach? Tak mi się przynajmniej kojarzy, zdecydowanie lepiej wyglada bez tej ozdoby na kolejnych fotach:)
http://www.dogomania.pl/forum/threads/228415-30-ogłoszeń-5zł-na-Toz-Koło-w-Policach-kociaki-do-10-07

Ania102, ja już mam dosyć wnikania i złośliwości
Co do zdjęć się wypowiedziałam, więcdla mnie temat jest zakończony.

Na Maiu.pl założę wątek pewnie jutro i jestem umówiona z poważnymi osobami, co z tym zrobić

Ja jednak mam pytanie, Ania102 kiedy zapanujesz nad swoimi emocjami, swoich koleżanek? Ja cierpliwości mam do Was nad wyraz, ale to prawnie,formalnie zawsze ja/my sprzątamy (Aniu usunięcie postów moich via moda nie wyjaśniło tematu - zresztą tego nie popuszczę) Kiedy w końcu się opanujecie i zrozmiecie, że partyzantkąnie ugra się nic w dłuższym okresie czasu?