Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']mrs.ka - czy to na pewno jest olbrzymka? chyba, że dziewczynka jest bardzo wysoka? bo przy niej jeśli to dziecko to pies na średniaka wygląda... no - chyba, ze to nie jest dziecko? :lol: dałabyś radę zmierzyć ile ma w kłębie?

Mnie się też wydaje, że to średni olbrzym:)

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewab napisał(a):
Mrs.ka żyjesz jeszcze?

ale co to za życie :) żartuję oczywiście ! dogo nie działało więc stwierdziłam ,że nie będę się denerwować i odłożyłam laptopa na kilka dni. Po za tym miałam urwanie głowy ze szczeniakiem Tosią, zamęczyła mnie ,wszystkie moje psy,Jaśka,mojego syna, po prostu eksplozja energii i straszna cwaniara :) Ale najlepsza wiadomość to ,że znalazłam jej DS ,sama zawiozłam i ...jeszcze jej nie oddali !!!
Po za tym Saba (sznaucer olbrzymi lub średnio olbrzymi) ma jakieś 60 cm w kłębie także sami sobie dopasujcie co to jest :)
Za tydzień będzie miała sterylke ,także szukam dla niej jakiegoś tymczasu żeby po zabiegu byla w bezpiecznym miejscu ,no ale oczywiście łatwo nie jest

Posted

malawaszka napisał(a):
co u suni sznupki???? jest jakieś zainteresowanie?

narazie tylko chyba z mojej strony :) a gdzie jest ogłoszona bo w weekend postaram się trochę ogłoszeń zrobić.
Jutro trafi do mnie na tymczas bo jak pisałam w piątek ma sterylke ale błagam może chociaż żeby jakiś tymczas lepszy się znalazł bo ja nie wyrobię z tym zwierzyńcem!
Szczegóły w następnych postach:)

Posted

Kilka dni temu trafiła do mnie KAWKA bez skrzydła,oczywiście nie może latać,warunki ma u mnie dobre ale nie bardzo znam się na ptakach i nie wiem jak to stworzonko dalej sobie poradzi

Uploaded with ImageShack.us

może wet-siostra coś doradzi?

Posted

ale to nie koniec "dobrych" wieści . Aż trudno mi samej w to uwierzyć ale znów trafił do mnie sarni osesek! Ludzie z mojej wsi którzy pracują w lesie uratowali maleństwo przed psami,troche pokaleczone ale nie ma złamanych kończyn bo tego sie najbardziej obawialiśmy.Po opatrzeniu sarnie odnieśliśmy do lasu czekając na matke bo tak sie robi ,maleństwo bardzo głośno piskiem wzywa matke do siebie...ale matka nie przyszła już dwa dni. Dokarmiam go oczywiście butelką ale już raczej nie ma szans na powrót matki. Po konsultacji z Ośrodkiem Rehabilitacji Dzikich Zwierząt w Przemyślu maleństwo narazie jest u mnie ale w każdej chwili przyjmą go do ośrodka tylko oczywiście trzeba go przywieść. Ja na pewno nie mogę się ruszyć od moich zwierzaków na cały dzień,a tyle by zajęła podróż w dwie strony. Na razie jestem w stałym kontakcie z szefem ośrodka dr.Fedaczyńskim ,maleństwu na pewno krzywda się nie stanie.

Jasiu jest trochę zdziwiony ale psy przeszczęśliwe,ja trochę mniej bo ledwo co jednego od butelki odstawiłam,a tu znów nieprzespane noce.

Posted

Po prostu rewelacja... Na szczęście masz fachowców do dyspozycji.Doktorzy Fedaczyńscy na pewno nie zostawią Cię bez pomocy! Znam ich doskonale i dlatego Ci ich poleciłam.
Możesz ich zapytać także o kawkę,bo z ptaków znam się na gołębiach...A oni i ptaki mają u siebie.To najlepsze,co mogę Ci poradzić : pomęcz Ośrodek. ;-)
Życzę Ci powodzenia i gratuluję powiększenia rodzinki. :-)

Posted

no, nie jest tak dobrze jak było z Jasiem. Jasiu miał około kilku dni ,a to maleństwo około kilku... godzin. Tak ustaliliśmy z dr.Fedaczyńskim ,(gorąca linia) w pierwszej kupce była jeszcze smółka także może raz lub dwa był tylko karmiony przez matkę. Nie toleruje żadnego pokarmu zastępczego,ma ciągle biegunke i jest słabiutki,w nocy już się naprawdę bardzo bałam czy przetrwa. Rano dostałam zamówiony wczoraj preparat mlekozastępczy dla cieląt,może to będzie tolerował.Narazie porządnie się najadł,a to już dobry znak. Trzymajcie kciuki.

Posted

Fakt cisza jest niepokojąca, ale... jakby wszystko było ok, a Mrs.ka miała chęć na więcej atrakcji to pilnie poszukują domu (choć może być też oczko wodne) trzy żółwie czerwonolice:(