Jump to content
Dogomania

Groszek ZAMIESZKAŁ W KATOWICACH - średniej wielkosci kundelek uratowany przed schroniskiem, już u Pani Kasi

Recommended Posts

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngDzień dobry, 

Nie mieliśmy pojęcia, że nasz cudowny pies ma swój pamiętnik w internecie. Nie ukrywam, że bardzo się wzruszyłam, czytając jaką drogę przeszedł Chesterek nim trafił do naszego domu. Po kilku miesiącach od adopcji mogę powiedzieć, że to była fenomenalna decyzja, żeby w pewien weekend wsiąść w auto i pojechać po tego psa — prawie 300 km 😄 Chester na ten moment jest szczęśliwym psiakiem, który na co dzień broi i rozrabia z kocią szajką. Potrafi ładnie sugerować swoje potrzeby, podaje łapę, wykonuje komendy i świetnie radzi sobie w miejskiej przestrzeni. Bardzo lubi swoją Panią weterynarz i nauczył się otwierać szafę przesuwną, w której chowałam smaczki. Dodał do naszej rzeczywistości sporo ciepła. Zostawiam Wam kilka zdjęć Chesterk, jako dobre zakończenie jego historii 🙂

• Like 4
  • Upvote 1
  • 1 month later...
  • 8 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Chesterek raportuje! 🐶📢

W ostatnich miesiącach nauczył się korzystać ze swojej klatki kennelowej i teraz raczej tam śpi. Okazało się, że lepiej się wysypia, kiedy ma swoją przestrzeń (chociaż trochę mi szkoda, bo uwielbiałam, jak spał z nami). Ale coś za coś – teraz jest bardziej wyspany i ma jeszcze więcej energii na psoty w ciągu dnia! W swojej klatce ma podusię, pluszaki i święty spokój💕

Moi rodzice totalnie za nim szaleją, więc kiedy nas odwiedzają, zawsze wybieramy się na długie, super spacerki. A moja mama... cóż, klasyczna babcia – próbuje go chyba utuczyć smaczkami, bo zawsze przynosi ich całe zapasy. No ale jak tu walczyć z babciną miłością? 

Po wielu próbach i błędach udało mi się w końcu przerzucić go z suchej karmy na mokrą – zaliczam to jako wielki sukces! Ostatnio przeszedł badania krwi i wszystko jest w normie. Echo serca też bez zarzutu, więc mamy w domu super zdrowego pieska! Zabraliśmy go też do psiego dentysty – usunięto mu połamany ząb i wyczyszczono kamień nazębny. Od tego czasu uczymy go dbania o ząbki i wieczorami regularnie myjemy mu je pastą enzymatyczną.

Co jeszcze? Chester tak się zakumplował z naszymi kotami, że teraz kombinują, jak tu wymyślić wspólną zabawę. Natomiast musiałam się poddać, jeśli chodzi o klasyczne psie zabawki – szarpaki, piłki, sznury... Nic go nie interesuje. Ale wiecie, co go kręci? Wędka dla kotów. Tak, Chester odkrył w sobie wewnętrznego kota, więc bawimy się z nim na jego zasadach🐾

Narzeczony twierdzi, że Chester to totalny leń w domu, ale wystarczy, że wyjdzie na spacer i nagle zamienia się w najszybszą rakietę na całym osiedlu!spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.png

spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.png

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Jaki on cudny.

I Ile ma  wcieleń - pies w kociej skórze, wiewiórka, synuś, wnusio, torpeda, leniuszek , czyścioszek 🙂

Z wielką radością się czyta wspaniałe informacje o jego życiu.

• Like 2
Posted
Dnia 13.03.2025 o 09:48, Mama_Chesterkaa napisał:

Chesterek raportuje! 🐶📢

W ostatnich miesiącach nauczył się korzystać ze swojej klatki kennelowej i teraz raczej tam śpi. Okazało się, że lepiej się wysypia, kiedy ma swoją przestrzeń (chociaż trochę mi szkoda, bo uwielbiałam, jak spał z nami). Ale coś za coś – teraz jest bardziej wyspany i ma jeszcze więcej energii na psoty w ciągu dnia! W swojej klatce ma podusię, pluszaki i święty spokój💕

Moi rodzice totalnie za nim szaleją, więc kiedy nas odwiedzają, zawsze wybieramy się na długie, super spacerki. A moja mama... cóż, klasyczna babcia – próbuje go chyba utuczyć smaczkami, bo zawsze przynosi ich całe zapasy. No ale jak tu walczyć z babciną miłością? 

Po wielu próbach i błędach udało mi się w końcu przerzucić go z suchej karmy na mokrą – zaliczam to jako wielki sukces! Ostatnio przeszedł badania krwi i wszystko jest w normie. Echo serca też bez zarzutu, więc mamy w domu super zdrowego pieska! Zabraliśmy go też do psiego dentysty – usunięto mu połamany ząb i wyczyszczono kamień nazębny. Od tego czasu uczymy go dbania o ząbki i wieczorami regularnie myjemy mu je pastą enzymatyczną.

Co jeszcze? Chester tak się zakumplował z naszymi kotami, że teraz kombinują, jak tu wymyślić wspólną zabawę. Natomiast musiałam się poddać, jeśli chodzi o klasyczne psie zabawki – szarpaki, piłki, sznury... Nic go nie interesuje. Ale wiecie, co go kręci? Wędka dla kotów. Tak, Chester odkrył w sobie wewnętrznego kota, więc bawimy się z nim na jego zasadach🐾

Narzeczony twierdzi, że Chester to totalny leń w domu, ale wystarczy, że wyjdzie na spacer i nagle zamienia się w najszybszą rakietę na całym osiedlu!spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.png

Wy przybyliście na forum, a mnie stąd wybylo. Cieszę się, że zetknęłam na inne wątki które się podświetlają to mogłam poczytać wieści 🙂

• Like 1
Posted
Dnia 13.03.2025 o 09:48, Mama_Chesterkaa napisał:

Chesterek raportuje! 🐶📢

Jak dobrze jest widzieć szczęśliwego i kochanego psa w jego domu, serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy.

• 1 month later...