Perełka1 Posted April 4 Posted April 4 Potrzebna osoba, która robi ogłoszenia dla psa na różnych portalach. Pani chce zapłacić za ogłoszenia. Znacie kogoś? Quote
rozi Posted April 5 Author Posted April 5 Dnia 4.04.2025 o 21:49, Perełka1 napisał: Potrzebna osoba, która robi ogłoszenia dla psa na różnych portalach. Pani chce zapłacić za ogłoszenia. Znacie kogoś? Chyba Tatankas kiedyś ogłaszała na różnych. Wyszukiwarka nie działa. Quote
Kate1 Posted April 19 Posted April 19 Zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego dla wszystkich Dogomaniaczek i Dogomaniaków oraz ich dwunożnych pociech Kate1 2 Quote
Kate1 Posted April 20 Posted April 20 Dnia 19.04.2025 o 20:52, Nesiowata napisał: Jak teraz znaleźć wątek? Riki mi zniknął. Jeszcze tylko 37 stron ... Quote
Nesiowata Posted April 20 Posted April 20 Dnia 20.04.2025 o 13:39, Kate1 napisał: Jeszcze tylko 37 stron ... Udało mi się dużo wcześniej. Quote
Nesiowata Posted April 20 Posted April 20 Dnia 20.04.2025 o 16:50, Kate1 napisał: Zostało jeszcze 37 stron, żeby złożyć życzenia Nic z tego. Quote
rozi Posted May 10 Author Posted May 10 Przy okazji rozmów o smyczach na bazarku eszy chciałam polecić fantastyczną piłkę https://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/pilki/pilki_dla_psa/777661?activeVariant=777661.0 Do rzucania w ogrodzie, do wody. 1 Quote
Jo37 Posted May 20 Posted May 20 Dnia 20.05.2025 o 20:05, jaguska napisał: Pytanie mam 🙂 Czy my tu mamy kogoś ze schr. na Paluchu? Wolontariuszką była Iwna5702. Quote
jaguska Posted May 20 Posted May 20 Dnia 20.05.2025 o 20:21, Jo37 napisał: Wolontariuszką była Iwna5702. Dziękuję Joasiu. Tam jest na geriatrii 15 letni chory piesek (tarczyca, guz na śledzionie i początki demencji) i tak sobie pomyślałam, że jak do połowy sierpnia nie znajdzie domu i przeżyje operację, to bym go przygarnęła na dożycie, bo schronisko to nie miejsce dla takiego starutka-chorutka. On ma 15 lat, Psotka 14, to by sobie okupowali razem sypialnię, raźniej by im było ;). 6 Quote
rozi Posted yesterday at 01:26 PM Author Posted yesterday at 01:26 PM Człowieku, widzę, że płaczesz, bo nadszedł mój czas. Proszę, nie płacz — chcę Ci coś wyjaśnić. Wiem, że jesteś smutny, bo odchodzę. Ale ja jestem szczęśliwy, że Cię poznałem. Wiesz, ilu takich jak ja umiera każdego dnia, nigdy nie spotkawszy nikogo wyjątkowego? My, zwierzęta, znamy chłód, głód, strach i samotność. Widzimy twarze, które przechodzą obok, nie zwracając na nas uwagi — i czasem lepiej, że nas nie zauważają. Ale pewnego dnia, pośród tłumu, pojawia się anioł… i wszystko się zmienia. Dają nam dom, imię, bezpieczne schronienie. Uczą nas, czym jest miłość. I od tej chwili strach znika. Nie przeszkadza nam już deszcz, hałas samochodów ani niebezpieczeństwo, bo nie jesteśmy już sami. Dlatego, choć dziś mówisz mi „żegnaj”, nie chcę, żebyś czuł się winny. Zrobiłeś dla mnie więcej, niż myślisz: dałeś mi imię, dotyk, ciepło i radość bycia kochanym. My, zwierzęta, żyjemy chwilą. Przeszłość przestaje mieć znaczenie, gdy otula nas miłość. Zanim odejdę, proszę Cię o dwie rzeczy: Umyj twarz i uśmiechnij się. Zachowaj w sercu nasze szczęśliwe chwile i — proszę — nie zamykaj serca na miłość. Jest wielu takich jak ja, którzy wciąż czekają na kogoś takiego jak Ty. Nie pozwól, by strach przed bólem odebrał Ci szansę dawać miłość tym, którzy najbardziej jej potrzebują. Od teraz będę Twoim aniołem. Gdy spojrzysz w niebo i zobaczysz błyszczącą gwiazdę — to będę ja, szepczący: „Jestem szczęśliwy. Dziękuję, że mnie kochałeś”. Nie mówię „żegnaj”, mówię: „do zobaczenia”. Tam, w niebie, gdzie szlachetne dusze znów się spotykają — będę na Ciebie czekać. ~ Autor nieznany. tłumaczenie: ŚwiatJego Oczami. 2 Quote
Recommended Posts