Jump to content
Dogomania

Bezdomna suczka i jej 3 szczeniaki spod ukraińskiej granicy doczekały się bezpiecznego miejsca u Jagny, teraz proszą o pomoc. Cała rodzinka już w nowych domach: mamcia w DS w Warszawie, Kuki pod Częstochową, Meliska w Bytomiu, Złotka w Katowicach:):):)

Recommended Posts

Posted

Złotka ma dom taniec-emotikon-ruchomy-obrazek-0055.gif

Zamieszka w bloku w Katowicach  z 2 młodych ludzi; pani w domu rodzinnym miała suczkę, ( mieszkała z rodziną odkąd skończyła 2 lata, zmarła w 2020 roku ze starości, miała 13 lat.), a pan kota (kotka została adoptowana w wieku 2 miesięcy, a zmarła po 10 latach życia).

Rodzina zdecydowała się na adopcję w tym momencie swojego życia, kiedy jedno z nich sporo czasu spędza w domu.

Chcą poświęcić małej jak najwięcej czasu i uwagi.

I ja i Jagna i Iwona, która była na wizycie, rozmawiałyśmy z rodziną na temat przepukliny i przyszłego zabiegu Złotki.

Państwo skorzystają prawdoppodobnie  z lecznicy w Mikołowie, którą poleciła Jagna; tam Złotka będzie miała sterylizację i od razu zrobi się przepuklinę.

Pięknie dziękuję Iwonie z Sosnowca, że po raz kolejny nie odmawia pomocy, pomimo problemów z kolanem.

bukiet-kwiatow-szkic-do-projektowania-700-32643641.jpg

• Like 3
Posted

Jakie cudowne wieści!! HURRAAA! Jak dobrze, że rodzinka trafiła na nasze dogomaniackie Anioły - Tolę i Jaagę oraz wiele anielskich pomocników 🌻🌷🌻🌷

• Like 1
Posted
Dnia 15.05.2022 o 16:38, Ellig napisał:

Wspaniale! Zamykam ogłoszenie Złotki. powodzenie malutka 🙂

Pięknie dziękuję wszystkim za pomoc w ogłaszaniu serce-ruchomy-obrazek-0039.gif

• Like 1
Posted

Złotka wczoraj nie  chciała jeść, czym bardzo zmartwiła swoich nowych opiekunów, dzwonili do Jagny.

Ale dzisiaj jest już wszystko dobrze, malutka biega za nimi wszędzie no i zaczęła jeść.

• Like 1
Posted
Dnia 15.05.2022 o 21:52, Poker napisał:

dzięki za zdjęcia Kuki.

Złotka złociutka i słodziutka. Imię zostało ?

Nie, teraz jest Luna.

Posted

Maszka już jest w drodze do nowego domu. Dorocie koordynującej jej deklarowiczki wyslalam zdjęcia burego psiaczka bez oka w zamojskim schronisku.

• Like 1
Posted
Dnia 17.05.2022 o 15:47, Jaaga napisał:

Dorocie koordynującej jej deklarowiczki wyslalam zdjęcia burego psiaczka bez oka w zamojskim schronisku.

Bury Szymuś bez oczka dziękuje :-)

Posted
Dnia 17.05.2022 o 15:47, Jaaga napisał:

Maszka już jest w drodze do nowego domu. Dorocie koordynującej jej deklarowiczki wyslalam zdjęcia burego psiaczka bez oka w zamojskim schronisku.

Dzień dobry, jesteśmy już w domku 🙂 Maszka  po odejściu P. Andrzeja troszkę poplakała , ale jak ruszyłyśmy w drogę to do A1 głaskałam jedna ręką ( mam nadzieje ,że nie czyta tego żaden policjant) i już było w miarę ok , do Częstochowy troszkę pospała ,łypając na mnie jednym okiem 🙂 Po drodze natknęłyśmy się na dwa wypadki drogowe więc miałyśmy przestoje, ale wykorzystane zostały  na dodatkowe głaskania. 

Od Łodzi jechała już zupełnie pewnie mi się przyglądając 🙂 a w domu to nawet ogonek zamerdał.

Zaczynamy nowy rozdział w naszych życiach.

Wszystkim zaangażowanym BARDZO DZIĘKUJĘ !

• Like 10
  • Upvote 1
Posted
Dnia 17.05.2022 o 18:32, Olgaaaaaa napisał:

Dzień dobry, jesteśmy już w domku 🙂 Maszka  po odejściu P. Andrzeja troszkę poplakała , ale jak ruszyłyśmy w drogę to do A1 głaskałam jedna ręką ( mam nadzieje ,że nie czyta tego żaden policjant) i już było w miarę ok , do Częstochowy troszkę pospała ,łypając na mnie jednym okiem 🙂 Po drodze natknęłyśmy się na dwa wypadki drogowe więc miałyśmy przestoje, ale wykorzystane zostały  na dodatkowe głaskania. 

Od Łodzi jechała już zupełnie pewnie mi się przyglądając 🙂 a w domu to nawet ogonek zamerdał.

Witam Pani Olu, cieszę się ze wszystko dobrze i ze Pani tu  napisała. Mam nadzieje, że dziewczynka szybko zaaklimatyzuje się u Pani. Była dzielna na spacerkach,więc myślę, ze przyzwyczai się do życia w mieście. 

• Like 1
Posted

Super wiadomości z pierwszej ręki.

Uwielbiam takie małe rozczochrańce, ale mam w domu 3 sztuki i nie mogłam wziąć Maszy, bo by już była u mnie.

Oby Wasze życia były już tylko szczęśliwe.

• Like 1
Posted
Dnia 17.05.2022 o 18:32, Olgaaaaaa napisał:

Witam p. Olu, bardzo się cieszę, że jest pani  tutaj z nami:). 

Masza w czasie drogi do swojego domciu:)

IMG_20220517_183820.jpg

IMG_20220517_183819.jpg

IMG_20220517_183818.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Na koncie Zea jest wpłata 100 zł od p. Piotra, który adoptował Złotkę - bardzo dziękuję kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0136.gif.

Przeznaczam je dla Karolci i Koszałka (po połowie,) szczeniaków z lisiej nory z tego wątku WĄTEK

• Upvote 1
Posted

Dzielna dziewczynka, i jakie piękne ma szelki.

Przydałoby się większe łóżeczko , ( Pańcia chyba nie doceniła wielkości  Usi), bo sunia nie może się w nim wyciągnąć.

Posted
Dnia 18.05.2022 o 21:55, Poker napisał:

Dzielna dziewczynka, i jakie piękne ma szelki.

Przydałoby się większe łóżeczko , ( Pańcia chyba nie doceniła wielkości  Usi), bo sunia nie może się w nim wyciągnąć.

Dziękujemy 🙂🙂wyciąga się na kanapie i  na futrzanej podusi , a łóżeczko jest idealne 🙂 bo można się zwinąć w kulkę i jest bezpiecznie- z każdej strony podparcie 🙂   

• Like 1
  • Upvote 1