Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 11.02.2022 o 16:19, Poker napisał:

Jaaga, potrzebujesz manele?

U nas zawsze sie przydadzą. Mela, Amely, Baryton i nasze adoptowane dwa staruszki maja rozkładane je do załatwiania się. Mam kilka prań dziennie, często w domestosie, więc zużycie jest spore. Legowiska mam plastikowe i na poduszki co dzień nakladam poszewki. Poszewki na kołdry i poduszki, ręczniki są mile widziane. Zazwyczaj kupuje w szmateksach, kiedy są dni z obniżką cen, bo znajoma z Katowic juz mi nie zostawia, jak kiedyś.

Posted
Dnia 14.02.2022 o 16:28, Aldrumka napisał:

Elik - dziękujemy za wpłatę deklaracji

Chyba konto jest w tym samym banku skoro tak szybko wpłynęła  🙂  

Posted
Dnia 11.02.2022 o 18:30, Jaaga napisał:

U nas zawsze sie przydadzą. Mela, Amely, Baryton i nasze adoptowane dwa staruszki maja rozkładane je do załatwiania się. Mam kilka prań dziennie, często w domestosie, więc zużycie jest spore. Legowiska mam plastikowe i na poduszki co dzień nakladam poszewki. Poszewki na kołdry i poduszki, ręczniki są mile widziane. Zazwyczaj kupuje w szmateksach, kiedy są dni z obniżką cen, bo znajoma z Katowic juz mi nie zostawia, jak kiedyś.

No to wyślę. Kołdry też mogą być? Adres chyba mam.

Posted
Dnia 14.02.2022 o 17:41, Poker napisał:

No to wyślę. Kołdry też mogą być? Adres chyba mam.

Dziękuję.  Kołdry nie bardzo, bo mam trudności z praniem, bo mi pralka ciężkich nie odwirowuje. Kupiłam dziecięce kolderki i te daje do legowisk.

Posted
Dnia 14.02.2022 o 17:52, Jaaga napisał:

Dziękuję.  Kołdry nie bardzo, bo mam trudności z praniem, bo mi pralka ciężkich nie odwirowuje. Kupiłam dziecięce kolderki i te daje do legowisk.

Możesz pociąć te które mam na kawałki, które wejdą do poszewek i potem wywalić bez prania.

Posted
Dnia 14.02.2022 o 19:44, Poker napisał:

Możesz pociąć te które mam na kawałki, które wejdą do poszewek i potem wywalić bez prania.

Niestety nie mam mozliwosci, bo mamy wywóz zmieszanych smieci raz w miesiącu. Sama musze zbierać zmieszane do worków i wozić do Katowic, gdzie miasto wywozi smieci co tydzień i o dziwo płacimy tam za to mniej, niż tu na wsi. Dlatego nawet podkłady używam tylko w naprawde krytycznych sytuacjach, a normalnie piorę. Bo nie zawsze tam jedzie się wystarczająco często.

Posted
Dnia 14.02.2022 o 16:32, elik napisał:

Chyba konto jest w tym samym banku skoro tak szybko wpłynęła  🙂  

Tak, ten sam 🙂

Dnia 15.02.2022 o 09:16, jankamałpa napisał:

Poszła dziś stała - tylko nie wpisałam, że to dla Sabinki.

Dziękuję, znajdę :)

Posted
Dnia 11.02.2022 o 14:11, Aldrumka napisał:

Tysiu znasz jakiś nie najdroższy  sklep  z podkładami, chyba zamawiałaś dla szczeniaków u p. Marzenki.

Przepraszam, zapomniałam odpisać... 😞 

Ja zamawiałam po sprawdzeniu ofert na ceneo - wybierałam najtańsze z tych trwalszych. 
https://allegro.pl/oferta/podklady-higieniczne-chlonne-60x60cm-betatex-50szt-11082131871 - może na przyszłość się przyda.

Ciepłe myśli wysyłam p. Ewie i Sabince.

• Like 1
Posted
Dnia 14.02.2022 o 17:52, Jaaga napisał:

Dziś pojechały manele.

Posted
Dnia 18.02.2022 o 10:13, Tyśka) napisał:

Przepraszam, zapomniałam odpisać... 😞 

Ja zamawiałam po sprawdzeniu ofert na ceneo - wybierałam najtańsze z tych trwalszych. 
https://allegro.pl/oferta/podklady-higieniczne-chlonne-60x60cm-betatex-50szt-11082131871 - może na przyszłość się przyda.

Ciepłe myśli wysyłam p. Ewie i Sabince.

Dzięki, tą drogą poszłam 🙂

Dnia 18.02.2022 o 11:37, elik napisał:

Zapraszam na bazarek, w którym Sabinka ma swój udział .

Link w moim podpisie.

Bardzo dziękuję 

Dianke też lubimy.

Posted

Zachowanie Sabinki w zasadzie bez zmian .

Relacja: Sabinka rano przeprowadza się na piętro i tam leży w towarzystwie drugiej suni , ale jak usłyszy że idę to predziutko zbiega do siebie. Czasami w wielkim popłochu potyka się na schodach, to bardzo żałosny widok . Biedna , bardzo biedna sunieczka .  Wzorowo załatwia się na podkład. Ma apetyt, smakuje jej mokre i suche.

• Like 1