Jump to content
Dogomania

Szczeniorki mają DS :)) Ich mama Diana - też :)) Ogromne dzięki wszystkim za pomoc! :*

Recommended Posts

Posted
5 minut temu, Nesiowata napisał:

Dzięki Alaskan za takie wieści i fotki. Nie można przestać oglądać tej szczęśliwej rodzinki!

Nesiowata, jestem bardzo pozytywnie "naładowana" dzięki tej wizycie, widok tak cudnie zaopiekowanych psiaków przywraca wiarę w dobrych ludzi milosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0339

Posted

Fajne maluchy, niektóre mają dziwne nosy-pyszczki,

Zeby mama nie złapała przeziębienia, czy te drzwi na noc zostają otwarte?

Nie znam się, ale widziałam w TV, że już małym maluchom przycina się pazury, żeby nie kaleczyły mamy przy ssaniu,  trzeba wiedzieć jak, żeby nie dostały traumy

Posted
5 minut temu, helli napisał:

Fajne maluchy, niektóre mają dziwne nosy-pyszczki,

Zeby mama nie złapała przeziębienia, czy te drzwi na noc zostają otwarte?

Nie znam się, ale widziałam w TV, że już małym maluchom przycina się pazury, żeby nie kaleczyły mamy przy ssaniu,  trzeba wiedzieć jak, żeby nie dostały traumy

Drzwi są zamykane. Wytarłyśmy porządnie Diankę, p. Marzenka podścieliła kołderkę i koc, zmieni jak tylko będzie wilgotny. Dzisiaj w naszym regionie było bardzo ciepło, w pomieszczeniu też jest ciepło.  Pani Marzenka chucha i dmucha na rodzinkę. 

Co do pazurków...tak masz rację, tylko potrzebny jest ktoś, kto to zrobi fachowo...nie wiem, czy wet, który przyjedzie szczepić maluchy, przytnie pazurki......

Posted

Zagadam o te pazurki do Pani Marzenki. Jutro ma jechać do weta po tabletkę na robaki dla Dianeczki (dla szczeniąt ma), umówi się na szczepienie i może poprosi, aby od razu przyciąć pazurki :) 

Maluchy cały wieczór bawiły się zabawkami od Alaskan, teraz padły i śpią w budce. 

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Zagadam o te pazurki [...]  może poprosi, aby od razu przyciąć pazurki 🙂

Wystarczy pilnikiem, się mi wydaje. Papierowa 80-tka.

Posted
38 minut temu, Tola napisał:

Zbiórka dla mamci i maluszków - znowu jest możliwość udostępniania.

Jak ktoś ma pomysł na tytuł to do północy mogę zmienić, bo ten chyba mało przyciągający, ale już nic innego nie przyszło mi do głowy.

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/dianaszczeniaki

Tolu, napisałabym, że "porzucone na pastwę losu lub pewną śmierć" lub "wyrzucone jak śmieci"- coś takiego bardziej przyciągającego uwagę, a wcale nie kłamliwego przecież. Dodałabym przy suni, że ufna, bezbronna. 

Posted
10 godzin temu, Tola napisał:

Zbiórka dla mamci i maluszków - znowu jest możliwość udostępniania.

Jak ktoś ma pomysł na tytuł to do północy mogę zmienić, bo ten chyba mało przyciągający, ale już nic innego nie przyszło mi do głowy.

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/dianaszczeniaki

Dziękuję :) roześlę ja dzisiaj na fb, jedynie proszę o zmianę, tzn usunięcie imienia p. Marzenki, bardzo o to prosiła, chce być anonimową. 

Propozycje agat21 są świetne :).

Posted
11 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Tysiu, podaj kwotę to zwrocimy za zakup.

Spieszyłam się, źle napisałam. Wzięła, a nie kupiła, na razie wszystkie wydatki weterynaryjne zapisywane są na rachunek gminy (została otwarta faktura), mam nadzieję że opłacą wszystko bez szemrania ;)