Alaskan malamutte Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 5 minut temu, Nesiowata napisał: Dzięki Alaskan za takie wieści i fotki. Nie można przestać oglądać tej szczęśliwej rodzinki! Nesiowata, jestem bardzo pozytywnie "naładowana" dzięki tej wizycie, widok tak cudnie zaopiekowanych psiaków przywraca wiarę w dobrych ludzi Quote
Nesiowata Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał: widok tak cudnie zaopiekowanych psiaków przywraca wiarę w dobrych ludzi To prawda. Quote
helli Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Fajne maluchy, niektóre mają dziwne nosy-pyszczki, Zeby mama nie złapała przeziębienia, czy te drzwi na noc zostają otwarte? Nie znam się, ale widziałam w TV, że już małym maluchom przycina się pazury, żeby nie kaleczyły mamy przy ssaniu, trzeba wiedzieć jak, żeby nie dostały traumy Quote
Alaskan malamutte Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 5 minut temu, helli napisał: Fajne maluchy, niektóre mają dziwne nosy-pyszczki, Zeby mama nie złapała przeziębienia, czy te drzwi na noc zostają otwarte? Nie znam się, ale widziałam w TV, że już małym maluchom przycina się pazury, żeby nie kaleczyły mamy przy ssaniu, trzeba wiedzieć jak, żeby nie dostały traumy Drzwi są zamykane. Wytarłyśmy porządnie Diankę, p. Marzenka podścieliła kołderkę i koc, zmieni jak tylko będzie wilgotny. Dzisiaj w naszym regionie było bardzo ciepło, w pomieszczeniu też jest ciepło. Pani Marzenka chucha i dmucha na rodzinkę. Co do pazurków...tak masz rację, tylko potrzebny jest ktoś, kto to zrobi fachowo...nie wiem, czy wet, który przyjedzie szczepić maluchy, przytnie pazurki...... Quote
Tyśka) Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Zagadam o te pazurki do Pani Marzenki. Jutro ma jechać do weta po tabletkę na robaki dla Dianeczki (dla szczeniąt ma), umówi się na szczepienie i może poprosi, aby od razu przyciąć pazurki :) Maluchy cały wieczór bawiły się zabawkami od Alaskan, teraz padły i śpią w budce. Quote
Tyśka) Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Poker, bardzo bardzo Ci dziękuję za olbrzymią pakę z poszwami, kołdrami itp. <3 Wszystko się przyda! Quote
Tola Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Zbiórka dla mamci i maluszków - znowu jest możliwość udostępniania. Jak ktoś ma pomysł na tytuł to do północy mogę zmienić, bo ten chyba mało przyciągający, ale już nic innego nie przyszło mi do głowy. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/dianaszczeniaki 1 Quote
rozi Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Zagadam o te pazurki [...] może poprosi, aby od razu przyciąć pazurki 🙂 Wystarczy pilnikiem, się mi wydaje. Papierowa 80-tka. Quote
Nadziejka Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 25 minut temu, Tola napisał: Zbiórka dla mamci i maluszków - znowu jest możliwość udostępniania. Jak ktoś ma pomysł na tytuł to do północy mogę zmienić, bo ten chyba mało przyciągający... https://www.ratujemyzwierzaki.pl/dianaszczeniaki ❤️ ❤️ ❤️ Quote
agat21 Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 38 minut temu, Tola napisał: Zbiórka dla mamci i maluszków - znowu jest możliwość udostępniania. Jak ktoś ma pomysł na tytuł to do północy mogę zmienić, bo ten chyba mało przyciągający, ale już nic innego nie przyszło mi do głowy. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/dianaszczeniaki Tolu, napisałabym, że "porzucone na pastwę losu lub pewną śmierć" lub "wyrzucone jak śmieci"- coś takiego bardziej przyciągającego uwagę, a wcale nie kłamliwego przecież. Dodałabym przy suni, że ufna, bezbronna. Quote
RUTA93 Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Na dobry początek wrzuciłam grosik dla Maluchów i Dianki na zbiórce 😊 1 Quote
Tyśka) Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 10 godzin temu, Tola napisał: Zbiórka dla mamci i maluszków - znowu jest możliwość udostępniania. Jak ktoś ma pomysł na tytuł to do północy mogę zmienić, bo ten chyba mało przyciągający, ale już nic innego nie przyszło mi do głowy. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/dianaszczeniaki Dziękuję :) roześlę ja dzisiaj na fb, jedynie proszę o zmianę, tzn usunięcie imienia p. Marzenki, bardzo o to prosiła, chce być anonimową. Propozycje agat21 są świetne :). Quote
Ellig Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 Cudowna mama i maluchy , super zdjecia i relacja Alaskan ❤️ rozesłałam ogłoszenie na FB, kawy na szczęscie nie słodzę🙂 1 Quote
Tyśka) Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 P. Marzenka dokupiła, edit: wzięła - dzisiaj tabletki na robale dla Dianki. Dopisane do faktury na gminę. Quote
Alaskan malamutte Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 12 minut temu, Tyśka) napisał: P. Marzenka dokupiła dzisiaj tabletki na robale dla Dianki Tysiu, podaj kwotę to zwrocimy za zakup. Quote
Tyśka) Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 11 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Tysiu, podaj kwotę to zwrocimy za zakup. Spieszyłam się, źle napisałam. Wzięła, a nie kupiła, na razie wszystkie wydatki weterynaryjne zapisywane są na rachunek gminy (została otwarta faktura), mam nadzieję że opłacą wszystko bez szemrania ;) Quote
agat21 Posted September 27, 2021 Author Posted September 27, 2021 4 godziny temu, Tyśka) napisał: Dotarła karma, dziękuję ♡♡♡ O, super, że tak szybko dotarła. :) Quote
Tyśka) Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 Maluchy dzisiaj miały spacerek po trawce :) Dropsik Quote
Recommended Posts