Jump to content
Dogomania

Szczeniorki mają DS :)) Ich mama Diana - też :)) Ogromne dzięki wszystkim za pomoc! :*

Recommended Posts

Posted

Dianka wygląda na poczciwą psinkę, ale czy dobrze zrozumiałam, że nie bardzo daje się głaskać? Na jednym z filmików Pani Marzenka mówi, że niebywała sprawa, że podeszła do głaskania.  Taka nieśmiała czy nie przepada za głaskaniem?  

Posted
Dnia 28.12.2021 o 08:36, Mruczka napisał:

Dianka wygląda na poczciwą psinkę, ale czy dobrze zrozumiałam, że nie bardzo daje się głaskać? Na jednym z filmików Pani Marzenka mówi, że niebywała sprawa, że podeszła do głaskania.  Taka nieśmiała czy nie przepada za głaskaniem?  

Dianka sama z siebie nie szuka kontaktu z człowiekiem, nie prosi o głaski. Dawać daje się głaskać, ale nadal nie wierzy, że człowiek jej nie skrzywdzi. Bardzo boi się wyciągniętej ręki, podniesionego głosu i bardziej obawia się mężczyzn. U weta, kiedy ten zaczął ją dotykać posikała się ze strachu. Pozwalała wszystko wokół siebie zrobić, ale boi się. Kiedy się wystraszy, a wystarczy gwałtowny ruch to się kładzie i zostawia mokre kropki. Jak Pani Marzenka ją głaszcze, sunia się kładzie, już nie siusia, ale okazuje totalną uległość. Potrzebuje czasu, u Pani Marzenki jest już 4 miesiące i dopiero teraz się otwiera, zaczyna sama z siebie cieszyć się na spacer i podejdzie, aby zapiać jej smycz. 

Posted

"Dianka już rozumie, że rano idzie na spacer, jak zakładam jej obrożę to się kładzie. Nie potrafi się przekonać, aby wstać, ale jak już nakładam smycz wtedy biegnie do drzwi i idziemy. Z moimi żyją w zgodzie, żadna nie zawrzało. Myślę ze jest tak, ponieważ ona jest Bardzo uległa."

Za dwa miesiące Dianka traci DT u Pani Marzenki, myślę że już trzeba szukać jej innego miejsca, gdyby jednak do tego czasu domu nie znalazła. Proszę, rozglądajcie się za domowym DT (bo o DS nie liczę) dla Dianki. Sama szukam wśród znajomych. Nie wyobrażam sobie Dianki w kojcu, na hotel raczej nie uzbieramy. 😞